Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • X_Y
  написа: Политика

  Политика

  Линк към старата тема:
  http://forum.investor.bg/forum/%D0%B...B1%D1%8A%D0%B3

 • barbaron
  replied
  Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение
  Текст на Евгени Дайнов от 2013 год. Елегия за Иван Костов
  https://www.dnevnik.bg/analizi/2013/...a_ivan_kostov/

  ПП. Голяма шпакла е ударил, сигурно се е надявал Големия политик скоро пак да се възкачи на власт и да го възнагради за слугинажа.
  Да но Големия политик нещо не се възкачи, вероятно защото е мн. Голем политик и сега не се знае защо Дайнов е ручал жабетата.
  Българите свалиха Костов от власт през 2001 година. Те го наказаха, защото им "взе всичко". И го заместиха с царя, защото преведоха неговите витиевати послания на езика, който разбираха: "Вервайте ми, аз ще ви оправя, аз ще ви дам..."
  Опитаха се да заменят Маргарет Тачър с
  Тодор Живков.
  Опитват се и до днес. И докато търсят кой да им "даде" срещу коленичене и послушание, ще мразят Иван Костов, който им казваше "изправете се и си вземете сами".

  Напиши коментар:


 • Мачу Пикчър
  replied
  Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
  [B]"Миналата седмица падна най-големият български политик - Иван Костов]
  Текст на Евгени Дайнов от 2013 год. Елегия за Иван Костов

  https://www.dnevnik.bg/analizi/2013/...a_ivan_kostov/

  ПП. Голяма шпакла е ударил, сигурно се е надявал Големия политик скоро пак да се възкачи на власт и да го възнагради за слугинажа.
  Да но Големия политик нещо не се възкачи, вероятно защото е мн. Голем политик и сега не се знае защо Дайнов е ручал жабетата.
  Last edited by Мачу Пикчър; Днес, 11:12.

  Напиши коментар:


 • barbaron
  replied
  "Миналата седмица падна най-големият български политик - Иван Костов

  Това променя всичко; но засега останалите политици се държат все едно нищо особено не се е случило. Очевидно се надяват, че ако се правят, че не чуват тътена, то и последващите го политически земетръси ще ги подминат. Няма.

  ... Преди точно десет години интернет прохождаше и затова все още имаше смисъл да се ползват хартиени вестници. Наех студенти да изрязват вестникарски материали и ги сортират по папки. Когато две години по-късно зарязахме тази работа поради развитието на интернет, събрахме папките за изхвърляне. Най-дебелата се оказа озаглавена "Костов яде деца". Дори на студентите бе направила впечатление всекидневната, провеждана без прекъсване, година след година, канонада по бившия министър-председател.

  Оттогава светът се промени напълно. Никой не сортира вестникарски изрезки например. В цялата тази промяна обаче продължава да има една константа: Иван Костов е виновен за всичко. През пролетта на 2009 година мислих, че дъното е стигнато с твърдението на тогавашния президент Първанов, че именно Костов е виновен за взривовете в голям военен склад. Това обаче не се оказа никакво дъно, защото в началото на 2013 година – 12 години след като напусна властта – пак Костов се оказа виновен, този път за надутите сметки на тока, изкарали хората на улицата.

  Израстна цяло едно поколение, което има доста смътна представа кой е той и какво е правил. Но твърдо знае едно: трябва да бъде мразен. Тази фиксация прави така, че всички други политици от 90-те са забравени. Студентите първокурсници, когато се появят при мен, носят в главата си следното резюме на новата българска история: "Управляваше Тодор Живков, после го свалиха и дойде Иван Костов."

  Допреди няколко години начинаещите студенти имаха и отчетлива черно-бяла картинка, очевидно набивана им в главите в домашна обстановка: Живков – добър, давал на народа; Костов – лош, взел всичко на народа. Днес "игрек-поколението" е по-софистицирано и знае, че Живков не е "добър". Но Костов продължава да е лошият.

  Всичко се изсипва върху Костов по простата причина, че той е най-големият. А е най-големият, защото именно нему дължим, да речем, простичкия факт, че България е член на ЕС и НАТО – за разлика от Македония и Сърбия примерно, да не говорим за Русия и Беларус. След разрухата, донесена от Жан Виденов – спомнете си как вестник "Дума" публикуваше рецепти за затваряне на хляб в буркани – нямаше никакви гаранции, че България изобщо някога ще се възстанови. Само три години по-късно обаче не само се беше възстановила, но и бе призната за отговаряща на критериите от Маастрихт, т.е. годна за членство в ЕС. Костов направи това, не някой спасител, цар или месия.

  Не че не си навлече неприязънта и на външния свят. Еврокомисията направо хлъцна, когато с режещ тон Костов й съобщи, че няма никакво намерение да чака десет години за влизане в съюза, както му бе намекнато в началото. Американците останаха втрещени, когато Костов не се огъна под натиска на Държавния департамент и отказа България да приеме 20 - 30 000 албански бежанци на своя територия. Руснаците никога няма да забравя, как Костовото правителство им отказа въздушен коридор към Косово, за да стоварят войски в Прищина, преди да са пристигнали западните съюзници.

  Външната неприязън е разбираема. Костов от време на време ги удряше с линийка през пръстите и това на тях не им харесваше. Вътрешната, българската омраза е неразбираема със смайващите си, космически размери

  Англичаните например, които Чърчил спаси от унизителен разгром по време на войната и накрая ги направи победители – те го свалиха от власт за "благодарност", но не го намразиха. В началото на 21-ви век го обявиха за "най-великия държавник за всички времена". Българите обаче, които Костов спаси от азиатска бедност, руска подчиненост и ги докара до портите на Европа – те не само го свалиха от власт. Те го мразят, както никога никого не са мразили преди.

  Иван Костов не е най-приятният човек на света. В най-невинна лична среща е способен да направи така, че после човек да реши да го отбягва толкова дълго, колкото е възможно. Той обаче не е мразен заради това; в крайна сметка повечето хора никога не са го виждали "на живо".

  Мразен е, защото направи две исторически важни неща които изтръгнаха България от
  блатото на постсоциалистическото битуване, в което продължават да си бълбукат наши съседи и братовчеди като молдовци, беларуси и узбеки. Първото и най-важно – затвори социалистическата промишленост.

  Рядко си спомняме, че към 1997 година по-голямата част от българите си живееха така, както бяха свикнали от 60-те години. Ходеха на работа в държавния завод, където не работиха нищо полезно, но получаваха някаква заплата. Междувременно вземаха от завода всичко, което им трябваше, за да работят и "на частно" – в сивия сектор. Заводите бяха на загуба, тъй като не произвеждаха нищо конкурентно. Загубите се покриваха от данъците, които никой не плащаше. Страната, извън София и два-три големи града, живееше на принципа "всеки лъже всеки".

  Накрая обаче дойде сметката. Точно този опит за съхранение на социалистическия бит доведе до пълен фалит на държавата и необходимостта да се почне наново. Като част от това ново начало Костов затвори тези предприятия. Спря течовете в бюджета и изряза гнилото, за да се развие здравото. От гледна точка на масовата психология обаче това бе катастрофално разрушаване на привичния и уютен начин на живот, който българите особено ценяха.

  Костов наистина им "взе всичко" – взе им света, който харесваха, защото в него не поемаха нито рискове, нито отговорности. И след това направи второто важно нещо. Съобщи им, че вместо да чакат някой да дойде и да им даде, е време да запретнат ръкавите и да се справят с живота. Отне им правото да потънат във вечен траур по изгубения начин на живот. Не само им отне рая, но им забрани да плачат за него.


  В този момент трупаната неприязън избухна в омраза. Костов бе преопакован в чудовище, което се натъкнало на един щастлив народец и - напълно безпричинно и само заради злата си воля - му взел всичко и го пратил нещастен и гол да броди по света. Оттук бе една крачка до това Костов да е причинител на всички случващи се злини – просто защото е зъл. В пролетта на 2001 година медиите директно го обвиниха в убийството на дете на таксиметров шофьор, а таксистите блокираха парламента и искаха да го разкъсат. После се разбра, че не бил той, а била майката на детето – но тогава вече злият Костов беше виновен за други възникнали злини.

  Разбира се, слизането на Костов от власт през 2001 г. си има и обективни обяснения. Докато народът наистина страдаше, докато се преподреди в новия свят на отговорността, Костови съратници станаха "необяснимо богати", по израза на неговия предшественик Филип Димитров. Появи се и типичното за нашите земи високомерие на управляващите спрямо управляваните.

  Кадровите грешки на Костов бяха на моменти смайващи, способността да се самозалъгва – впечатляваща, а комуникацията с обществото – най-малкото неефективна.

  Но не тези причини обясняват защо българите свалиха Костов от власт през 2001 година. Те го наказаха, защото им "взе всичко". И го заместиха с царя, защото преведоха неговите витиевати послания на езика, който разбираха: "Вервайте ми, аз ще ви оправя, аз ще ви дам..." Опитаха се да заменят Маргарет Тачър с Тодор Живков.

  Опитват се и до днес. И докато търсят кой да им "даде" срещу коленичене и послушание, ще мразят Иван Костов, който им казваше "изправете се и си вземете сами". Дори не злорадстват за неговото падение. Да не вземе да се върне..."
  Last edited by barbaron; Днес, 11:54.

  Напиши коментар:


 • barbaron
  replied
  Извън Русия гласуването на руски граждани срещу Путин не е необичайно явление. В Прага 82 на сто от участващите в това допитване руски граждани отхвърлиха промените в руската конституция, а в Бърно същото направиха 83 на сто от руснаците с право на глас.

  В интервю за руската секция на “Свободна Европа” младият руснак Андрей Баранов, който живее в Чехия, заявява, че след позорното събитие
  с промяната на основния закон в угода на Путин Русия вече не съществува. Единственото, което свърза него и други руски емигранти в Чехия с Русия, остава руският език, заявява той.

  “Интересното” е че повечето яростни
  русофили у нас и руски език не знаят, но са готови да заклеймят знаещите езика като “русофоби”, чиято осведоменост що е то Русия от първоизточника е несъмнено по-голяма и достоверна . Защото русофилстващите нашенци са по-православни от своя папа, т.е. от бащицата си Путин.

  Напиши коментар:


 • markov
  replied
  Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение  Путин написа в статиятя за ВСВ

  „при създаването на Съветския съюз, много от републиките, влезли в състава му, са получили огромни количества руски земи и традиционни руски исторически територии”. И когато са си тръгвали оттам, всяка от тези републики „е трябвало да си тръгне с каквото е дошла, а не да завлича със себе си подаръците от руския народ”.
  Ванка един път да съм съгласен с теб. Така трябва да стане. Предателите трябва да върнат даровете получени докато са се кълнели във вярност.

  Напиши коментар:


 • Имхотеп
  replied
  Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

  Доган беше арестуван от ДС и съден от комунистическата власт, така че думуте ти не струват и сухо кравешко лайно.

  А иначе любимият ти дерьмократ Бойко Тиквата, от дясната партия ГЕРБ му подари ТЕЦ "Варна". Така че тук БСП или отдавна разтурената държавна сигурност нямат нищо общо. Това е ВАША работа, на лайняните демократи от ГЕРБ. Заври си твърденията там, от където са излезли. От задното отверстие.
  Не можете да го скриете, гигов.
  Разбира се, вие винаги лъжете.

  _____

  Трите имена:
  Ахмед Демир Доган
  Дата на раждане:
  29 март 1954 г.
  Място на раждане:
  Село Пчеларово, област Толбухин (Добрич).
  Произход:
  Бедно селско семейство.
  Семейно положение:
  Неженен.
  Професия:
  Войник в строителни войски, редник.
  Партийна принадлежност:
  ДКМС от 1969 г.
  Възраст към момента на привличане/назначаване:
  20 години.
  Категория сътрудник:
  Агент.
  Псевдоним:
  „АНГЕЛОВ”, „СЕРГЕЙ”, „САВА”.
  Структура:
  Трето управление на ДС (ВКР) – 1974 г.; ОУ на МВР-ДС Варна – 1976 г.; Първо главно управление на ДС – 1979 г.
  Дата на привличане/назначаване:
  21 август 1974 г.
  Дата на регистрация:
  3 септември 1974 г.
  Вербуван от:
  Старши лейтенант Стайчо Любенов Стайков. Вербуван на идейно-политическа основа.
  Ръководен от:
  Старши лейтенант Стайчо Любенов Стайков; подполковник Васил Панайотов; подполковник Стойко Стойков; капитан М. Маринов; майор Иван Михайлов; Георги Георгиев; Евгени Крушков; Георги Йорданов.
  Характеристика:
  „Разговорлив, спокоен и културен младеж. Правилно разбира нашите цели и задачи и проявява желание да ни помага. Добър член на ДКМС и има правилно отношение към органите на ДС. Притежава остра и пъргава памет, логична мисъл и способност да предразполага към себе си. Политически е добре ориентиран и заинтересован. Ученолюбив, любознателен, съобразителен и находчив. Имайки предвид впечатлението си за редник Ахмедов, считам, че същият е напълно подходящ за агент на органите на ДС и той ще може успешно да решава наши задачи. На сътрудничеството си с нас гледа като на гласувано му голямо доверие”, ВКР, 1974 г. за агент „АНГЕЛОВ”.

  „Извършено му е проверка чрез „М- Родопи” (подслушване), паралелна агентура и анализ на отделни сведения и се установи, че работи честно с органите на ДС. Агентът самостоятелно е изучил много добре основите на Марскистко-ленинската философия. По характер е спокоен, съсредоточен с богата обща и политическа култура. Има аналитичен ум и логична мисъл. Тези му качества ни дават основание да считаме, че след необходимата подготовка и проверка на неговите разузнавателни качества може да се развие като перспективен агент на ДС. Агент „СЕРГЕЙ” има положително отношение към органите на ДС и държи на връзката с нас”, Окръжно управление на МВР-ДС Толбухин, отдел I (разузнавателен) за агент „СЕРГЕЙ”, 1976 г.

  „Агентът демонстрира безпрекословна вярност и преданост към органите на ДС, като заявява, че марксистко-ленинските идеали са втъкани в неговата същност и той всеотдайно ще им служи. Готов е да изпълнява всякакви задачи, които ще му възлагат от ДС. Ако един ден почувства, че изменя на своята същност – на идеите, смята, че би трябвало по-добре да сложи край на живота си”, ПГУ за агент „СЕРГЕЙ”, юни 1979 г.

  „Към семейството си не се чувства силно привързан. За свои най-близки хора счита работниците от ДС, с които е работил и работи понастоящем. Към органите на ДС се отнася с признателност и за оказаната му материална помощ”, ПГУ за агент „САВА”, август 1979 г.

  „1. С наша помощ се е устроил във ВУЗ в гр. Шумен.
  2. С наша помощ е прехвърлен във СУ „Кл. Охридски".
  3. С наша помощ след завършване е завършил аспирантура.
  4. Осигурена му е още в СУ „Кл. Охридски" ежемесечна финансова помощ. Първоначално по 90 лв., а впоследствие от май 1982 г. по 125 лв., като разликата му е давана за подпомагане в наема на квартирата.
  5. Закупувани са му дрехи периодично.
  6. Подпомаган е финансово при закупуване на литература.
  7. Осигуряван е бил със средства при ваканциите му в родния край, гр. Варна, Приморско и др.
  8. По време на защитата на дисертацията и на коктейла след нея е осигурен от нас.
  9. Неустойки в техникума и завода са поемани от нас.
  10. Оказвано е съдействие в устройването на приятелите му в общежитие.
  11. Подпомаган е финансово и при езиковата му подготовка в алианса и закупуване на литература, както и на пишеща машина.
  12. Обезпечаван е бил финансово за всички негови празници, както и на приятелката и на хазайката му, както и за студентските такива", ПГУ за агент „САВА", 1986 г.

  Подготовка:
  Обучаван е в конспиративност и линия на поведение. Контрол над поведението при контакти и общуване с хора от турските среди. Подготвян е за нелегал на отдел 05 „Н” (нелегали) на Първо главно управление на ДС за извеждане в Англия, ФРГ или САЩ.
  Снемане от оперативен отчет:
  6 март 1988 г.
  Дата на обявяване на принадлежност:
  22 октомври 1997 г. с доклад на председателя на Комисията по досиетата и министър на вътрешните работи Богомил Бонев, прочетен в Народното събрание.
  Документи за принадлежност:
  Собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от оперативния работник; документи от ръководилите го щатни служители; рег. бланка; картони обр. 1 и 3; лични и работни дела – 10 тома.
  Публична длъжност или дейност:
  Народен представител (1990-2013).


  https://agentibg.com/index.php/bg/a-...03-08-09-27-14
  Last edited by X_Y; Днес, 08:18.

  Напиши коментар:


 • power grid
  replied
  Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

  Специално тец варна мина на газ и няма нужда от въглища. Излязоха хвалбите на доган че инвестирали около 30 милиона, след това минаха някакви хора и обясняваха че най-вероятно са инвестирали 3 милиона, но са писали 30
  Как си представяш минаването на газ на еин парогенератор който е проектиран да работи на въглища???Газта има друга калоричност други са химичните уравнения на горенето.Изобщо димни и въздушни вентилатори променят работата си температурите по селият тракт са други.Това си е по начало едно безумие...не случайно ЧЕЗ затвориха централата .Според мен дуга е логиката на това упражнение...Доганчовците много добре са си направили сметката и знаят какво правят...

  Напиши коментар:


 • v_tin
  replied
  Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

  Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
  Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
  Специално тец варна мина на газ и няма нужда от въглища. Излязоха хвалбите на доган че инвестирали около 30 милиона, след това минаха някакви хора и обясняваха че най-вероятно са инвестирали 3 милиона, но са писали 30

  Напиши коментар:


 • Kiro
  replied

  УЧЕНИКА МУ БМБ ВЛАДЕЕ ЛИ КАВАЛА..

  Напиши коментар:


 • power grid
  replied
  Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

  Доган беше арестуван от ДС и съден от комунистическата власт, така че думуте ти не струват и сухо кравешко лайно.

  А иначе любимият ти дерьмократ Бойко Тиквата, от дясната партия ГЕРБ му подари ТЕЦ "Варна". Така че тук БСП или отдавна разтурената държавна сигурност нямат нищо общо. Това е ВАША работа, на лайняните демократи от ГЕРБ. Заври си твърденията там, от където са излезли. От задното отверстие.
  На всичките демократи депесета и цоциалисти да им ....мамата

  Напиши коментар:


 • power grid
  replied
  Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

  Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
  Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
  Че е работил работил е.Енергията му е много скъпа..

  Напиши коментар:


 • gigow
  replied
  Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

  Е доган е кадър на ДС, организация която и до сега обслужва интересите на партията ти.
  Поизтървахте го малко, но с тези възможности които имате - толкова.

  Доган беше арестуван от ДС и съден от комунистическата власт, така че думуте ти не струват и сухо кравешко лайно.

  А иначе любимият ти дерьмократ Бойко Тиквата, от дясната партия ГЕРБ му подари ТЕЦ "Варна". Така че тук БСП или отдавна разтурената държавна сигурност нямат нищо общо. Това е ВАША работа, на лайняните демократи от ГЕРБ. Заври си твърденията там, от където са излезли. От задното отверстие.

  Напиши коментар:


 • Имхотеп
  replied
  Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

  Обаче ТЕЦ "Варна" е студен резерв. И не участва в тези регулирания. Той е собственост на Доган и държавата му плаща едни милиони уж да го поддържа в студен резерв. Нямам идея дали изобщо е работил последните 7-8 години. Мисля че не е.
  Иначе не е лесно да се поддържа централа в студен резерв. Нито пък е евтино. Това са заплати, материали за профилактика, подмяна на части, ремонти и поддръжка. Поддържане на резерв от въглища и още десетки неща за които не се сещам, пък и не ги знам.
  Е доган е кадър на ДС, организация която и до сега обслужва интересите на партията ти.
  Поизтървахте го малко, но с тези възможности които имате - толкова.

  Напиши коментар:


 • vanevski
  replied
  Още Маркс и Енгелс са "учили", че като не можеш да решиш вътрешните си проблеми , си намираш един голям външен конфликт, да изнесеш напрежението при "външния"враг! Фюрерът на райха многократно демонстрира, че е готов даже на война, ако някой не се съобразява с неговото КГБ-ско статукво! Путин се разправи брутално с Чечня, с Грузия, във Крим , в Донбас, като за всичкото това, никой не му потърси сметка за военните престъпления! Този КГБ-ски Мутант е така програмиран, че сам не знае кога да спре!  Фюрерът написа в статиятя за ВСВ

  „при създаването на Съветския съюз, много от републиките, влезли в състава му, са получили огромни количества руски земи и традиционни руски исторически територии”. И когато са си тръгвали оттам, всяка от тези републики „е трябвало да си тръгне с каквото е дошла, а не да завлича със себе си подаръците от руския народ”.

  Напиши коментар:

Working...
X