Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • X_Y
  написа: Политика

  Политика

  Линк към старата тема:
  http://forum.investor.bg/forum/%D0%B...B1%D1%8A%D0%B3

 • Макс
  replied
  Аз по принцип Грую не го чита, коментарите му съдържат много оценки и се държи обсебващо... днеска, опитах се да чета и спрях на второто изречение, но.....

  Но искам да кажа нещо, базова ценност на всеки един народ е безплатно, общедостъпно, качествено, образование... Това, което го имахме при социализма, Златния ВЕК който народа ни живя при Бай Тошо.

  Тогава през 90-те години, когато отиваше един нашенски ученик 6-ти клас в Пиндостан, той спокойно можеше да завърши 12-ти пиндоклас с отличие... Прочути са познанията на пиндосите по география, история.... Някой да е чул пиндос да вземе златен медал на олимпиада по математика да кажем...

  Повтарям пак с големи букви безплатно, общедостъпно, качествено, образование до 12-ти клас. ТОВА е единствения начин да бъде разкрит генетическия потенциал на народа ни... Няма как да се случи НОРМАЛНОТО Гаусово разпределение в областа на такава чувствителна социална сфера като образованието... ако е унищожено общинското образование, а съществува само скъпоплатено частно образование, до което имат достъп внуците на Бойко, Николай Банев, Ветко Арабаджив, Васко Божков и други знайни и незнайни герои на капитализма...

  ДЪРЖАВАТА трябва да осигури достъп до образованието на всички деца, да бъдат осигурени достатъчно стрелби по мишената. Тогава и само тогава ще бъдат открити нашите български учени... Защо при социализма имаше толкова много Златни олимпийски медали, а при капитализма няма и никога няма да има Златни олимпийски медали!!!

  Няма как!!!, народа ни е обречен, Европейското робство е много по-жестоко от турското... народ преживял 500години турско робство, ще бъде затрит за 50 години Европейско робство. Европейското робство унищожава Бога в човека!
  Last edited by Макс; Вчера, 22:15.

  Напиши коментар:


 • Макс
  replied
  Правительство Мишустина в фотографиях
  https://www.vedomosti.ru/politics/ga...v-fotografiyah

  Напиши коментар:


 • bota156
  replied
  Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

  Ми те и там се въдят от социала, а не от семейното подоходно облагане, щото онези на запад са още по-зле и считат, че щом се е родило нещо, то трябва да му се дава, дава и дава. Очаквам скоро да отделят пари и за повишаване на популациите на хлебарките, щото и те са животинки така, един вид, пък и ако ги изпържиш, стават за храна и могат да решат проблема със световния глад.

  даването на пари на калпак е абсолютно безпредметно, ама абсолютно безпредметно, поне в този случай, освен ако не се дават до трето дете, а след трето дете да се отнемат, но това е дълга тема. давам ти веднага пример с мен - аз имам близначки - като се родиха, държавата ми даде 3000 лева - дават се на всички с близнаци - по 600 кинта на дете (щото ако едното дете ти е второ, то и другото го броят за второ, независимо дали е първо или трето) при раждане и още по 100 лева на месец на дете за първата година. Срещу това обаче държавата отне на жена ми втората година платено на 90% майчинство (по 2000 на месец), щото ако се бяха родили децата едно след друго щеше да и даде 2 години по 90% от заплататаѝ, но понеже са близнаци, няма - броят се за едно дете Та реално държавата ме набута, затова че имам близнаци с едни 20К+ лева още от раждането им. Отделно от това, понеже съм богат, държавата не дава на децата ми детски - по 75 кинта на дете или 1800 кинта за двете на година, т.е. ощетила ги е с едни оше 32К+ лева за 18. Срещу това държавата има "семейно подоходно облагане", с което ми връща 40 лева на.... година Е, няма такава пародия!

  Значи хем ме наказва, че имам близнаци (късмет, така са се родили), хем ги наказва тях с липса на детски, щото родителите им са богати, а в същото време родителите им заделят по едни 2000+ лева всеки месец за данъци и осигуровки на "тази държава", отделно вскакви акцизи и ДДС-та. Ми щото сме "богати" - бахти умрялата работа. Мен с тези 3000 лева в началото за близнаци не можеш да ме купиш и да ме накараш да имам повече деца, но със семейно подоходно облагане, при което ми връщат 25% от ДОД на дете, който плащам всеки месец, ще ме замислят - не казвам, че това би ми било основен критерий, дори и сега мога да си позволя трето дете, но не и сподобна курвенска политика на държавата спрямо работещите и внасящи в системата пари. Другото е пунта мара - па путин, па тръмп, па ким чен ун или който и да е друг бастун
  Ами ти можеш да си ги гледаш децата ще си плащаш за това че ги имаш.
  Онея на социал нямат възможности да ядат камо ли да ги гледат и затова ще им даваме да ги гледат.
  И детската градина ще им е безплатна, и учебниците, че и стипендии им даваха дискриминационно.
  Малоумна работа - ама такъв е живота. възпроизвеждат се бедните и простите, че и шеф на държавата ни последните 10г все прости, че и преди това "преводач"

  Напиши коментар:


 • Макс
  replied


  Напиши коментар:


 • vanevski
  replied
  https://www.you-books.com/book/S-Hjn...razuvaneto-Na-

  Разделението между духовна и светска власт. В течение на историята на Запада отначало църквата, а впоследствие многото църкви съществуват отделно от държавата. Бог и кесар, църква и държава, духовна и светска власт съставляват доминиращия дуализъм в западната култура. Религията и политиката са така отчетливо разделени само в индуистката цивилизация. В исляма бог е и кесар; в Китай и Япония кесарят е бог, в православната църква Бог е младшият партньор на кесаря. Това разделение и постоянно възпроизвеждащите се стълкновения между църква и държава, които са типични за западната цивилизация, не съществуват в нито една друга цивилизация. Разделението на властите е допринесло неизмеримо много за развитието на свободата в западните общества.

  Принципът на правото. Представата за централната роля на правото в името на цивилизованото съществуване е наследена от римляните. Средновековните мислители разработват идеята за естествено право, в съответствие с която монарсите е следвало да упражняват своята власт, а в Англия се формира традицията на обичайното право.


  Ислямското възраждане

  Докато азиатците стават все по-агресивни в резултат от икономическото си развитие, по същото време мюсюлманите масово се обръщат към исляма като към източник на идентичност, смисъл, легитимност, перспектива, сила надежда, която е резюмирана в лозунга „Единственото решение е ислямът“. По своите мащаби и по дълбочината си това ислямско възраждане представлява крайният етап в приспособяването на ислямската цивилизация към Запада, опит да се намери „решение“ не в западните идеологии, а в исляма. Той олицетворява приемане на модерността, отхвърляне на западната култура и връщане към исляма като към напътствие за живот в модерния свят. Както заяви през 1994 г. един висш саудитски държавник, „внесеното от чужбина е хубаво, доколкото се ограничава до лъскавите предмети и до високите технологии. Но внесените отвън непонятни социални и политически институции могат да бъдат смъртоносни — питайте за това иранския шах… За нас ислямът не е просто pелигия, а начин на живот. Ние в Саудитска Арабия искаме да се модернизираме, но не и да се позападним“.

  Напиши коментар:


 • vanevski
  replied
  Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

  И този пост четох, дай нещо друго
  И какво разбра? Да ти е известна тази личност?  Това е Хасан ал-Банна,страстен почитател на Хитлер-нац.Социалист

  [QUOTEПрез 1928 г., заедно с шестима работници от дружеството на Суецкия канал, той организира „Мюсюлманско братство“, за да разпространява ислямски морални идеи и да подкрепя благотворителни мероприятия, както и да се бори срещу капиталистическата експлоатация и западният ''упадък'!][/QUOTE]

  В Исляма тече Възраждане/чети Хънтингтън/

  Коранът се дели на две части: С мекински сури/глави/и медински-радикални/вонственият Ислям!

  В случая с Либия Сауди Араби е на страната на добрите


  А САЩ си имат доктрина след Кулите и си я спазват! За разлика от левичарският Запад!

  Това не е ясно на М,Халаф! И се балтави/обърква/!
  https://www.youtube.com/watch?v=QwkznNILLXw

  Демокрация в тези общности е "кауза пердута" без Реформация,,както в Европа!

  Напиши коментар:


 • Грую Груев
  replied
  Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

  Аха щото в другите западни страни като няма такава помощ рязаните не се въдят и то с по-големи темпове нале....

  п.п.
  Идеята на това е че те така или иначе рязаните се въдят , поне да се стимулират и останалите ...
  Ми те и там се въдят от социала, а не от семейното подоходно облагане, щото онези на запад са още по-зле и считат, че щом се е родило нещо, то трябва да му се дава, дава и дава. Очаквам скоро да отделят пари и за повишаване на популациите на хлебарките, щото и те са животинки така, един вид, пък и ако ги изпържиш, стават за храна и могат да решат проблема със световния глад.

  даването на пари на калпак е абсолютно безпредметно, ама абсолютно безпредметно, поне в този случай, освен ако не се дават до трето дете, а след трето дете да се отнемат, но това е дълга тема. давам ти веднага пример с мен - аз имам близначки - като се родиха, държавата ми даде 3000 лева - дават се на всички с близнаци - по 600 кинта на дете (щото ако едното дете ти е второ, то и другото го броят за второ, независимо дали е първо или трето) при раждане и още по 100 лева на месец на дете за първата година. Срещу това обаче държавата отне на жена ми втората година платено на 90% майчинство (по 2000 на месец), щото ако се бяха родили децата едно след друго щеше да и даде 2 години по 90% от заплататаѝ, но понеже са близнаци, няма - броят се за едно дете Та реално държавата ме набута, затова че имам близнаци с едни 20К+ лева още от раждането им. Отделно от това, понеже съм богат, държавата не дава на децата ми детски - по 75 кинта на дете или 1800 кинта за двете на година, т.е. ощетила ги е с едни оше 32К+ лева за 18. Срещу това държавата има "семейно подоходно облагане", с което ми връща 40 лева на.... година Е, няма такава пародия!

  Значи хем ме наказва, че имам близнаци (късмет, така са се родили), хем ги наказва тях с липса на детски, щото родителите им са богати, а в същото време родителите им заделят по едни 2000+ лева всеки месец за данъци и осигуровки на "тази държава", отделно вскакви акцизи и ДДС-та. Ми щото сме "богати" - бахти умрялата работа. Мен с тези 3000 лева в началото за близнаци не можеш да ме купиш и да ме накараш да имам повече деца, но със семейно подоходно облагане, при което ми връщат 25% от ДОД на дете, който плащам всеки месец, ще ме замислят - не казвам, че това би ми било основен критерий, дори и сега мога да си позволя трето дете, но не и сподобна курвенска политика на държавата спрямо работещите и внасящи в системата пари. Другото е пунта мара - па путин, па тръмп, па ким чен ун или който и да е друг бастун

  Напиши коментар:


 • markov
  replied
  Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

  Ъхъ, и така развъди всякаква рязана сган, че си е евала дедовия, та чак му се наложи да строи най-голямата джамия в Европа! Даването на пари на калпак е доказано неефективен метод, създава само нискообразовани примати, като нашите тъмнозелени - единственият работещ метод е семейното подоходно облагане, но за такова трявбат политици с топки, а такива няма нито у нас, нито в Русия
  Аха щото в другите западни страни като няма такава помощ рязаните не се въдят и то с по-големи темпове нале....

  п.п.
  Идеята на това е че те така или иначе рязаните се въдят , поне да се стимулират и останалите ...

  Напиши коментар:


 • Грую Груев
  replied
  Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
  – Преди няколко дни Владимир Путин обяви кардинални промени за справяне с демографската катастрофа, които намериха широк отзвук не само в Русия, но и у нас.

  – Стратегията на Путин според относително е успешна. Наричат я „Изход от демографския капан” и нейни основни компоненти са борбата с бедността, поддръжката на семейството и увеличаването на раждаемостта, които Путин пряко свързва със съдбата на Русия.

  И знаете ли, че за това ще се влагат годишно 7,3 милиарда евро! Парите за раждане на първо дете в семейството ще се дават със задна дата: 467 хил. рубли, или 6700 евро, за две деца – общо 8800 евро, за трето – още 6400 евро.

  Сумарно като „Матерински капитал” семейството може да получи повече от 1 млн. рубли, това са 14 300 евро.
  Ъхъ, и така развъди всякаква рязана сган, че си е евала дедовия, та чак му се наложи да строи най-голямата джамия в Европа! Даването на пари на калпак е доказано неефективен метод, създава само нискообразовани примати, като нашите тъмнозелени - единственият работещ метод е семейното подоходно облагане, но за такова трявбат политици с топки, а такива няма нито у нас, нито в Русия

  Напиши коментар:


 • satz
  replied
  Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

  И аз искам у КГБ-то бе. Белким ме пуснат у некой борд, примерно в борда на Плейбой
  Искаш, ама сам си изгори легендата "българина" дето му казваш
  Пада ти цената на газта, пък той в отговор - Чакай да фалира Русия - да си мислил у кагибету им тряят по-умни
  Last edited by satz; Вчера, 12:23.

  Напиши коментар:


 • markov
  replied
  – Преди няколко дни Владимир Путин обяви кардинални промени за справяне с демографската катастрофа, които намериха широк отзвук не само в Русия, но и у нас.

  – Стратегията на Путин според относително е успешна. Наричат я „Изход от демографския капан” и нейни основни компоненти са борбата с бедността, поддръжката на семейството и увеличаването на раждаемостта, които Путин пряко свързва със съдбата на Русия.

  И знаете ли, че за това ще се влагат годишно 7,3 милиарда евро! Парите за раждане на първо дете в семейството ще се дават със задна дата: 467 хил. рубли, или 6700 евро, за две деца – общо 8800 евро, за трето – още 6400 евро.

  Сумарно като „Матерински капитал” семейството може да получи повече от 1 млн. рубли, това са 14 300 евро.

  Напиши коментар:


 • v_tin
  replied
  Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

  А защо иска примирие новия Камилар? Пак джамахирия ли ще прави?

  Няма да му се получи,тарамбуките са още в 16 век!

  И тато отдавна го е прозрял.....

  https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo
  И този пост четох, дай нещо друго

  Напиши коментар:


 • markov
  replied
  Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

  Ванка,искаш да кажеш ,че в борда на всяка западна фирма оперираща в България, има по един кагебеец...?!И така западните фими си плащат данък спокойствие!
  Ай стига ,бе!Тия са егати и яките пичове...!Искам в КГБ!!Шъ ма умориш от смях,ей Ванчоо!
  И аз искам у КГБ-то бе. Белким ме пуснат у некой борд, примерно в борда на Плейбой

  Напиши коментар:


 • vanevski
  replied
  Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
  Защо е объркан г-н Халаф/след 9 м/?

  А бе ванчо, гледам ида ти е отговорил, ама нещо не казваш ни гък-ни мък
  А защо иска примирие новия Камилар? Пак джамахирия ли ще прави?

  Няма да му се получи,тарамбуките са още в 16 век!

  И тато отдавна го е прозрял.....

  https://www.youtube.com/watch?time_c...ature=emb_logo

  Напиши коментар:

Working...
X