IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Естествено, мен никога т.н. визия на Борисов не е ме грабвала, нито трогвала ни най-малко. На мен не ми трябва политик и ли мин председател, който да строи магистрали, да прави стоителен надзор, и аз не се трогвам от това колкото км магистрали е направил.
    Мене ме интересуват други числа. А тях той не може нито да разбере, камо ли да повлияе. Примерно като числото за первенството ни по смърност в света, не Европа - първи сме в Света, няма Африка, няма Афганистан, ние сме първенците. Да оправи това число, магистралите е лесно.

За това, го харесах, БМБ, само за два месеца, когато се вживя в ролята да ни вкара в ЕРМ2, като за това той имаше визия, защо го прави и защо ни е нужно, направи стъпки, дори рискови, като участието в увеличение на капитал, спортно по много причини, но правилно и това го показа, като лидер как трябва да се действа, рисково, непопулярно, НО С ВИЗИЯ. Но до там. Ако беше продължил трябваше да разпусне цялата си партия и правителство, защото там хората нямат капацитет да закарат Б-я в Еврозоната.
    Та се търсят лидерите, партиите, не които ще се борят с корупцията, димек да сложат техни хора, а тези които ще модернизират Б-я и ще ни изкарат от челните позиции по смъртност, болести, неграмостност, нещастие и т.н.
    Магистрали, корупция лесно се приказва за тях, но те няма да ни управят

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Нищо на тоя свят не става без лидерство или без идеи.
      Напълно вярно твърдение! Подкрепям те без резерви!
      Жалко е, но след 30 загубени години, реализирането на тази повеля е задача за утрешния (и несигурен доколко ще дойде) ден, но не е тема на днешния в България.
      Цялата политическа система, институциите са проникнати и пропити от корупция и безчестие. Тази система и тези субекти не могат да излъчат такива лидери, за които ти говориш.

Ами защо БМБ толкова дълго се задържа, защото той единствено от всички политици ясно и разбираемо изказва някаква визия за пътища, бетон, магистрали. И хората, масата отива към каквато и да е визия, която разбират.
      Вижте Тръмп и той ясно и просто исказа преди 4-5 г. неговата визия и идеи и хората го последваха, защото нищо по-добро нямаше на пазара.
      Аз не съм лидер, не съм член на нито една партия, и търся лидерство и идеи от партиите, за съжаление нито една партия не може да откликне на нуждите на масата хора, затова и толкова малко гласуват, както и толкова малко ходят по митинги.
      ЛИДЕРИ, ЛИДЕРИ, ЛИДЕРИ, ЯСНО ИСКАЗАНИ ИДЕИ И ЯСНА ВИЗИЯ, КОЯТО И ЧОВЕК БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ
      Истината е, че нямам изразено желание да ти се противопоставям крайно, защото говориш възпитано и с уважение. Само ще маркирам много кратко.
      Първо, бъди сигурен, че имаш и моето уважение, но все пак се чувствам задължен да кажа, че "пътища, бетон, магистрали" бяха избрани по простата причина, че при тях най-лесно и масирано се реализират схеми.
      БХ никога не се интересувал от друго.

Пътища, бетон, магистрали не представляват визия. Ако някой представи на народа си това за визия, бъди сигурен, че е един безкрайно ограничен човек.
      Пък и скоростта на реализиране тази "визия" и нейното качество говорят категорично, че още изначално е ставало дума за нещо съвсем друго.
      Сами по себе си "пътища, бетон, магистрали" са един скромен елемент от условия за реализане на амбициозна визия за страната и народа ти. Без да прекалявам, но скоро дадох пример за визия - героят на Гьоте казва: Да живея в свободна страна със свободен народ!

Поздрави!
      Last edited by nachev; 08.09.2020, 23:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Хари, след като прочетох първото ти изречение, първото нещо за което се сетих, че някак съм пропуснал факта, че ти си на другата страна земното кълбо или дори, че си отпътувал нанякъде с ракетите на Мр. Тесла и по тази причина слагаш ярка разделителна линия между "аз" и "вие".
        После ти схванах логиката, но не ти приемам аргументите.

Протестите се случиха спонтанно и са "ръководени" от хора без особен политически бекграунд.
        Просто едни отчаяни до полуда и вбесени граждани.
        Ще отида дори по-нататък. Ако изведнъж се бяха появили някакви тотално непознати или почти непознати хора с ясни визии, стратегии и подробни планове и програми, всичко това поднесено в добре подредени изречения, аз лично щях да съм много, много подозрителен. Та нима не виждаш и не разбираш в аванс, че това биха били просто думи.

Стресирани, уплашени, объркани, обезверени, отчаяни, но още и смачкани, купени, излъгани - това е най-честата характеристика на нашия гражданин в нашата разградена, предадена и продадена държава. Л. Панов я е нарекъл "пленена държава", което вероятно смислово добре предава съдържанието на всички думи, които могат да с е измислят по въпроса.

Има и сега партии с разработени "визии". Ти на тях вярваш ли им и готов ли си да гласуваш.?

Иде мътно и рисково време на междуцарствие (interregnum). Обществото е дезинтегрирано, всякакво доверие вътре е загубено, традиционните играчи на терен не дават усещане за честно, адекватно, градивно, перспективно народно представителство. Нови играчи, които да ги заместят, не с е виждат.
        Единственото, на което можем да се надяваме, че в страната се случват нови обществени процеси, които дават начало на истинско, умно, будно, критично гражданско общество, където ще се реализират автентични процеси на политическа конкуренция и борба за доверието на един събудил се народ. Предполагам не ми знаеш "творчеството" и нямаш ни най-малка представа доколко самият аз вярвам и се оповавам на нещо такова. Това е просто една възможност, надежда! Друго буквално не мога да предложа
        Иначе всички вкупом заминаваме в канализацията!

Ако има нещо вярно, следващият провалил се (а той неизбежно ще се провали) ще бъде изгонен 6 месеца по-късно. Няма необходимост да с ечака повече от десет години, че да разберем, как някой не става. По-просветените го знаеха още 2009, други го разбраха много скоро след това, но си мълчаха.

Акцентът пада върху това, че мълчанието трябва да свърши!
        Нищо на тоя свят не става без лидерство или без идеи.
        Ами защо БМБ толкова дълго се задържа, защото той единствено от всички политици ясно и разбираемо изказва някаква визия за пътища, бетон, магистрали. И хората, масата отива към каквато и да е визия, която разбират.
        Вижте Тръмп и той ясно и просто исказа преди 4-5 г. неговата визия и идеи и хората го последваха, защото нищо по-добро нямаше на пазара.
        Аз не съм лидер, не съм член на нито една партия, и търся лидерство и идеи от партиите, за съжаление нито една партия не може да откликне на нуждите на масата хора, затова и толкова малко гласуват, както и толкова малко ходят по митинги.
        ЛИДЕРИ, ЛИДЕРИ, ЛИДЕРИ, ЯСНО ИСКАЗАНИ ИДЕИ И ЯСНА ВИЗИЯ, КОЯТО И ЧОВЕК БЕЗ ОБРАЗОВАНИЕ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ

Коментар

• Без коментар
          Жерар Депардийо прие православието

Автор: Гласове
          ВСИЧКИ СТАТИИ НА АВТОРА
          05.09.2020 17:45 2273 преглеждания 6 коментар/ Френският актьор Жерар Депардийо, който е руски гражданин, прие православието в катедралата "Св. Александър Невски" в историческия център на Париж, съобщава ТАСС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

От славяните/сармати/.В 6 век има голямо разселване на славяните към Балканите като някой от тях стигат чак до Пелопонес.Ордата на Аспарух
            не е била по-вече от 50 000 човека ,но заварват на Балканите огромно славянско море от хора с което прави съюз и държава.Повечето държави
            в Източна Европа са създадени от симбиозата на прабългари-тюрки и славяни.
            Сега като дойдат 50к бежанци що не направят съюз и държава с морето от "българи"?
            Толкова са дошли и тюрки дето са се омешали с месното население и са направили държави.
            Айде ромите не стават.
            Що 500х американска армия не направи Иракска държава? На това отгоре и 15 години умишлено се опитват ....
            Турците 500 години ни владеят па пак се възражда България и другите балкански държави.
            А Траките са изчезнали за 100-200 години !?!?! От какво - коронавирус, пичи косъм?
            Last edited by RUBLA; 09.09.2020, 08:47.
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

От славяните/сармати/.В 6 век има голямо разселване на славяните към Балканите като някой от тях стигат чак до Пелопонес.Ордата на Аспарух
              не е била по-вече от 50 000 човека ,но заварват на Балканите огромно славянско море от хора с което прави съюз и държава.Повечето държави
              Не съм много сигурен къде съм го чел, но при създаването на столицата преслав българите изгонват всичко живо в радиус на 100км, , отделно колко била голяма столицата, така че смяташе тогава пишещият че са били поне 300-500 000

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп

Не знаех че сме взели език от руснаците.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                  Кеф, българия ще се отърве бързо от един паразит
                  На теб пък какво ти пука за българия, нали си с френско гражданство, няма да се връщаш, така че би трябвало да ти е все едно

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Барби ако чакам на теб, от корона ще ритна топа. хайде да идва руската ваксина че да се ваксинирам или аз ако трябва ще отида до москва, а може и до крим , че е по близо
                    Кеф, българия ще се отърве бързо от един паразит

Коментар

• хахаха

.............Живеем в условията на диктатура, смята Румен Петков.

Той заподозря, че премиерът се притеснява от служебен кабинет, защото за пет часа от встъпването си в длъжност служебният вътрешен министър щял да разпореди проверка на аудиозаписите с участието на премиера и на снимките от спалнята му. След такава проверка следвало:

В 12.05 часа арест на Борисов.

В 12.10 часа главният прокурор Иван Гешев също е арестуван за съучастие.

В 12.15 часа народът вече щял да има повод да се почерпи с кафе.

Освен това при служебен кабинет служебният външен министър като първа задача щял да пише на испанския си колега за барселонската афера. Това са двете неща, които не дават на Борсов да спи, смята Румен Петков..........
                      ...............................
                      https://news.bg/politics/rumen-petkov-razpi...v-i-geshev.html

Коментар

• Добре че влизам в другият форум от време на време че да науча това

https://www.cnbc.com/2020/09/04/russian-cor...ancet-says.html
                        Russia’s potential coronavirus vaccine shows ‘no serious adverse’ effects and creates antibody response: The Lancet study

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/prof-...-v-patsientite
                        Проф. Кантарджиев: Руската ваксина е дала адекватен имунен отговор в пациентите

Преди седмица в авторитетното медицинско списание "Лансет" излезе първото официално съобщение за руската ваксина, че всички досега ваксинирани са получили адекватен имунен отговор като антитела и клетъчен имунитет. Това означава, че има светлина в тунела. Това каза директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред Нова тв.
                        Той припомни, че България подписа договор с "Астра Зенека". "Милиони ваксини са поръчани за нашата страна. Това ще стане късната есен, зимата или началото на другата година. Разчитаме много на ваксината, защото това е един от начините за овладяване на респираторна вирусна инфекция", каза още той.

Проф. Кантарджиев обясни, че в България първи ще се ваксинират лекарите, медсестрите и рисковите групи.

"За съжаление ваксината е жива и за онкоболните може да не е подходяща", предупреди той.

Барби ако чакам на теб, от корона ще ритна топа. хайде да идва руската ваксина че да се ваксинирам или аз ако трябва ще отида до москва, а може и до крим , че е по близо

Коментар

• Belene: l'enfer vert du "goulag" bulgare
                          Белене - зеленият ад на българския "гулаг"

Ето какво се вижда от Айфеловата кула за
                          българия
                          Last edited by barbaron; 08.09.2020, 21:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение

Има Бъдеще за Варна!Браво!
                            Уау, това няма да е светло бъдеще,
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Публикувано във факти.бг: Петър Бояджиев: Пеевски и Борисов окрадоха и руснаците

Барби, защо не ни информираш за тази статия

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Много ясно го е написал, но покрай руския съвсем си забравил и малкото, което си знаел от разговорния български
                                Барби ще дойдеш ли утре с мен да протестираме- ти може да облечеш жълта жилетка и да размахваш френско знаме и да викаш- либерте, фратерните, демократие и каквото ти дойде друго на ума, все едно никой няма да те разбере

Сигурно искаш да кажеш покрай немския съм забравил българския- наистина че ми е странно всички около мен да говорят на български

Коментар

Working...
                                X