IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Можеш да търкаляш очи с емотикона, но иначе случаят не е повод за задявки.
    Ти формално имаш стара регистрация, но практически се засичаме само в "Политика.
    Не е случайно! Вече практически не виждам смисъл от изява в специализираните теми. Ти виждаш ли?!
    Симптоматично е!
    Очевидно е, че няма смисъл да пишем там и се налага да се срещаме тук.

Освен симптоматично е и болезнено при това, защото съм лишен от възможности за значителен доход! Тук много моля да не ми сочиш късия фонд на НИки, това е любимата тема на 4д, не му изземай възможността за назидателни вметки.

Връзката е пряка.
    гепп причиниха тежко заболяване н а борсата, не се изключва летален изход.

...

Така че, хайде моля, преди да кажеш "хоп" за скачане, да си помислиш за причините, които ни водят и ни държат тук.
    Бе много дълго ми се ведя да трия, но поста все пак е безкраен.

Начев, искам да напомня, че най-големия срив на борсата беше 2008-2009 по времето на тройната коалиция която вие превратаджиите искате да върнете отново.
    А и друго за борсата. СОФИКС в момента трабва да е между 300 и 350. А той днес е 425.
    Влажните мечти за СОФИКС 1800 са от времето на балона около приемането ни в ЕС.
    Така че по-внимателно с изпляскванията.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Румен Радев с поредно обръщение към нацията

Държавният глава Румен Радев ще направи поредното си обръщение към нацията. То е обявено за 17.05 ч.
      За това съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Конфликтът между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” продължава - Радев е яростен критик на управляващите. Това е поредният път, в който Радев ще се обърне към нацията, след като свали доверието си от кабинета преди месеци.

Миналата седмица президентът заяви пред журналисти, че за да има диалог с властта, трябва на първо време да има разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са се случвали и продължават да се случват в България, или в противен случай порочният модел у нас ще продължи.

Коментар

• Тази сутрин по изключение пуснах един постинг в "ОптимизЪма" и доколкото е важен, публикувам го и тук, защото масово четящите Политика не поглеждат специализираните теми, което е неправилно!
        Пък и е в пряка връзка с предния - "политически" постинг

"Вождът "Голямата тояга" ни държи постоянно в курса на нещата, поне що се отнася до борсите и особено бляскавите перспективи пред бфб.
        Да не изпускаме из поглед и останалите "инвестиционни" възможности в нашата страна:

Как УПФ ни осигуряват за втора пенсия? Реалната им доходност е отрицателна и сред най-ниските в ЕС

А каква безпощадна и зла кучка е времето!
        Буквално преди няколко години Христов изглеждаше така:

Вижте го сами в гооо имиджис, инвесторът не приема снимките, а няма да я качвам някъде.
        В първия момент не го познах."

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
          Ново име на темата трябва - nachev

Можеш да търкаляш очи с емотикона, но иначе случаят не е повод за задявки.
          Ти формално имаш стара регистрация, но практически се засичаме само в "Политика.
          Не е случайно! Вече практически не виждам смисъл от изява в специализираните теми. Ти виждаш ли?!
          Симптоматично е!
          Очевидно е, че няма смисъл да пишем там и се налага да се срещаме тук.

Освен симптоматично е и болезнено при това, защото съм лишен от възможности за значителен доход! Тук много моля да не ми сочиш късия фонд на НИки, това е любимата тема на 4д, не му изземай възможността за назидателни вметки.

Връзката е пряка.
          гепп причиниха тежко заболяване н а борсата, не се изключва летален изход.

1. Публично демонстрираха декларативно пренебрежително отношение и я унижиха обществено. Изцепката на VG в никакъв случай не може да е случайно изпусната фраза. Нито един нормален финансов деятел не може да си позволи неговите думи. Дори на определени етапи съм си мислел, че той тогава изпрати кодирано послание до бизнесприятелите си, което смислово значеше: Фондовата борса по никакъв начин не се вписва в "бизнесмодела" на гепп. Продавайте и забравете за нея!
          2. Чуждите институционални инвеститори назидателно напуснаха.
          3. Нещо повече - дори вече няма чужди портфейлни инвеститори. Чуждите инвестиции практически се съсредоточиха до ЕАД, ЕООД, което е ярка илюстрация, че искат да ползват нископлатен труд, но не желаят да имат какъвто и да е досег с българската страна, под каквато и да е форма, освен в краен и изключително ограничен случай.
          4. В страната пиетапно се пристъпи към действия/респ. бездействия, които фактически унищожиха здравословната, мотивираща и стимулираща бизнес среда във всичките и аспекти. Връх н а всичко това бяха преки опити за завземане на бизнеси, при използване на държавната власт като бухалка. Стана ясно, че ако не си с гепп, могат да ти почукат на вратата.
          В такава страна, БОРСАТА Е НЕВЪЗМОЖНА!
          Тя се явява нещо като философска антитеза!
          Питай Пинокио за Хегеловата триада. Той се оказа гепард, но поне човекът е чел, когато му е било времето, и знае много!

5. Липсва каквото и да е разбиране, че фондовата борса е водещата финансова инфраструктура на съответния пазар и тя е индикатор н а неговото здраве. Отрицание на отрицанието, при което и двете взаимно се подклаждат
          6. Във връзка с горното, предприемане на действия, които практически водят до неглижиране, включително на кадрово оголване. Налага ли се да напомням, как си тръгна предната председателка. Тръгна си назидателно. Налага ли се да припомням, как си тръгна през януари Савов - подаде си оставката назидателно 2 дни преди изтичане на мандата му. И това при условие, че туй беше единственият човек, който що-годе нещо разбираше там. Налага ли се да припомням, кой ни е ресорен ръководител - да, девойката.
          Още много неща могат да се кажат и припомнят, ама не искам да съм все аз.
          7. А да не би да има един ясно разграничим и констатируем процес на разпищолване на мажоритарите??!! И на какво може да се дължи това?!
          8. А да н еби да има един ясно разграничим и констатируем процес на желание за отписване и на какво може да се дължи това?!

Така че, хайде моля, преди да кажеш "хоп" за скачане, да си помислиш за причините, които ни водят и ни държат тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Много бе аз им давам още макс три четири до пет.Кютек си требе постоянно
            Ми не е. Две поколения трябва да минат. Въобще цифрата 40 е повратна точка в много събития.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
              Ново име на темата трябва - nachev

Очевидно го обзема паника.

От 16 избори за местната власт ГЕРБ печели девет, като на още два са на балотаж.
              Срещу БСП и ДПС, които пак са в локални коалиции. Както обикновено.

Коментар

• Ето какво е казала в едно видео пакистанската маймуна, която размахваше сатъра онзи ден в Париж:
                "Днес аз съм отчаян, ще ви обясня защо. Във Франция показаха по определен начин Ислямизма, и затова днес, 25 септември, аз ще се противопоставя на тази визия за Исляма. ..."

"Aujourd’hui je suis dans un état désespéré, je vous explique pourquoi. En France, ils ont montré une certaine vision de l’Islam, et c’est pour ça que aujourd’hui, le 25 septembre, je veux combattre cette vision de l’Islam. Avant d’agir, je voulais faire connaître mes sentiments."

Коментар

• Ново име на темата трябва - nachev

Коментар

• Радан Кънев с писмо до Туск: Застанете зад българските граждани

Борисов подава оставка на 4-ти, спасява резила в Брюксел на 5-ти?

Last edited by nachev; 28.09.2020, 12:40.

Коментар

• Христо Иванов за "Индепендънт": Росенец е "Дисниленд на корупцията"

Коментар

• Е, не мога да разбера, какво точно искат револтиращите?!
                        Хората си го обичат!
                        Кеф им е да си ги кара.
                        Той затова и обича СУВ-вете - за да може да кара по всяка дупка.

С аплодисменти посрещнаха Борисов в Лесидрен

Коментар

• Знам кой би могъл да пребори тайната власт в България

Гогича може да реди хубаво думи, но дали наистина познава Х.

Вземам думата по друг повод.
                          БХ ми е съвършено нетърпим, безкрайно омразен, но е лидер. Вътре в неговата дивашка глутница той е безспорният алфа.
                          Поглеждайки в неговите очи, дори на атавистично ниво, дори без да е необходимо да го чуят, геппаджиите покорно подреждаха лапки и подлагаха шия на алфа вълка. Те знаеха, че той няма да се поколебае и за миг да им прегризе гръкляните.

Търси се нов АЛФА, който ще направлява съвсем друго качество хора по съвсем различен начин и с коренно различни мотиви и намерения!
                          Трудна работа!

Относно Кристиан Таков, с чието споменаване завършва статията:
                          Вчера, на митинга отново беше спомената негова крилата фраза, та си струва да си припомним
                          Кристиан Таков за борбата срещу злото и защо не е нужно да чакаме велики промени

Коментар

• "Хóди пeшa, бe!": простащина по върховете на властта в България

Коментар

• Нищо повече - само цитати:
                              Светослав Иванов с блестящ коментар за Караянчева по бТВ

Коментар

• Няма никаква причина, поради която да вярваме, че ние комбинирано тук от форума сме нещо различно от средното ниво на "излъчилия" ни народ.
                                А всеки народ в последна сметка си заслужава историческата съдба.

Не усещам желание и мотивираност да разказвам, обяснявам, да предлагам материали за четене.
                                Само няколко акцента от вчера.

Има един холандец, чийто изяви следя отдавна. Той е повече българин от болшинството от нас и е повод за гордост, че имам такъв сънародник. Патрик Смитьойс. Познат е като бизнесмен, природозащитник, обществена фигура, и какво ли още не.
                                Преди време споделих деликатно, че винаги гласувам, все в последния момент, все подтискайки бурните си повици за повръщане и винаги така, че дори и част от гласа ми да не отиде за гепп.
                                Не е чак толкова трудно да се забележи, че има едно бетонирано статукво, което има всички белези на омагьосан кръг. И тук има подскачане срещу него, но акцентите са грешни. Трябва съпротива, трябва да се гласува (засега е безалтернативно) и трябва гражданска активност за предотвратяване на кражбата на избори.
                                Всичко това не отменя човешкия ангажимент за търсене и намиране на нова и по-адекватна система за функциониране на обществото. Очевидно е, ча самата история ни приканва да започнем да мислим и действаме out of the box.
                                С огромна изненада открих, че Патрик е раздиран също от това огромно противоречие, но за разлика от мен той твърди, че е успял вече да нахвърля някакъв непротиворечив проект за път и модус за излизане на обществото от този примитивен театър на грозни сенки.
                                Сряда, 30-ти в предаване на Кулезич по ... забравих коя телевизия, той за пръв път ще се опит а да представи идеята си. Е, изилизането от кръговете на ада чрез премахването на т.н. представителна демокрация, то си е направо задача за цяло поколение, че и по-дълго време, но решение все пак трябва да има.

Втори акцент. Проф. Асена Стоименова - учен по лекарствата, когото геппаджиите опитаха да смажат назидателно. Заведоха и дела, защото предупреди, че е наложително предприемане на оперативни мерки за определени медикаменти. А същевременно игнорираха ония, които говореха, че яко че мрем и ще има планини с чували!

Трети акцент. Проф. Дайнов. Търсете и си гледайте. Интересно е.

Четвърти акцент. Адв. Велислав Величков от инициатива "Правосъдие за всеки". Също суперинтересно.

Пети акцент. Вторник, 29-ти ще се ходи на гости при Недялко! Естествено, неговата смрад никога не я чета, но се твърди, че продължавал така мощно да оПИКава общественото пространство, че от миризма на разлагаща се урина, вече не се дишало.

Коментар

Working...
                                X