IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А ето ги Метежниците:

Пълно отсъствие на хора на т.нар. протест бе отбелязано за поредна вечер на площада пред президентството.

Отново там липсват дори и самите организатори, няма и оратори. Единствено камионът с уредбата е препречил част от пътното платно.

В същото време обаче полицията е отцепила района и движението е спряно, независимо, че няма хора. Същото се случи и снощи заради точно трима души на "Орлов мост", което кара все повече да се запитат защо униформените блокират движението за шепа хора.

Тази вечер рехаво присъствие имаше само пред Съдебната палата, където бе спряно движението на трамваите. Но площадът пред президентството бе празен и няма обективна причина движението по бул. "Цар Освободител" да бъде блокирано от полицията.

"Излиза, че протест има само според МВР и медиите и сякаш само те опитват да го реанимират. Всеки човек, който мине оттук, с очите си вижда, че хора няма и такова събитие просто не съществува", категорични са столичани, които недоумяват причината определени телевизии да продължават да отброяват някакви дни и да настояват, че имало протести"

Къде сте бе, метежници?

Ха-ха-ха-ха-хаааааа!

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Геппаджии,
      До такава степен съм човешки смазан от картината на вашата гузна и жалка безпомощност, че усетих в себе си някакъв абстрактен, хуманен порив да помогна.

Ето, проявявайте се тук, споделяйте, дерзайте, насочете си енергията към нещо светло:

55| 18497 |07.10.2020
      Интелектуалци и творци в подкрепа на Борисов, Гешев, Караянчева и властта

Искам още от този момент едно нещо д а бъде ясно.
      Няма да си ги мерим ... писмата и подписите, де!
      С вас съревнование не съм готов д а правя. И вие, и патрона ви, и "каузата" ви сте менте и мошеници.

Коментар

• Съни, не можеш да си представиш, колко съм благодарен, че заради теб станах свидетел на едни много весели фрази, които доведоха до положение да се заливам от смях, въргаляйки се по пода.

Ето, аз по никакъв начин нямам притеснение, че съм оприличен на мармот, въпреки неуважавания от мен автор. Предполагам, че в политически смисъл един човек с по-широка кройка може да приеме това и за ласкателство. Тези животинки имат много деликатни крайници и би им подхождало да навиват крайно внимателно чувствената и нежна материя на станиола.

По същия внимателен и упорит начин аз последователно и настойчиво градя своите политически тези, които богато гарнирам с документални илюстрации и текстове от най-разнообразни медии.
        Дори сътворих една кратка студия за Армения, която беше в 5 части. Това е уникален феномен за тема Политика на форума. Какъв принос дадоха моите политически противници междувременно. Никакъв - трагично и съдбовно никакъв. Нито собствен авторски принос, нито източници. Мизерия и нищета!

Прави ми впечатление, че вече много седмици аз формулирам и доказвам политически тези, а насреща отчитам само яростни изблици на безпомощност, омраза и гняв.
        Това издава едно церебрално състояние на моите противници, което е наложително д а бъде по някакъв начин обяснено и артикулирано. Моята субективна трактовка е, че те са били пенетрирани от някакъв хипотетичен пенетратор. Дори изказах предположения за личността на пенетратора. Това е хипотеза с висока степен на вероятност. Когато наречеш пенетрирания пенетрат, не би трябвало това да е проблем.
        Аз за мармота също не направих проблем

Коментар

• Имхотеп, минаваш всякакви граници!!!
          Скапваш форума!

Толкова ли няма какво хубаво да напишеш за Герб, за постиженията му, за розовата картина на фискалната рамка и преизпълнената инвестиционна програма???
          Защити позицията на лидера си, който и да е той, на партията си!
          Не ПЛЮЙ по всеки недоволен от тях!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

И един мармот завива шоколада със станиол .....
            Прибирам се от протест 91. Първо искам да утоля жаждата на тръпнещите от нетърпение , които с болезнена страст очакват да чуят бройката на протеста, съдбовно очаквайки неговия спих и край. Правих настойчиви опити да внуша на този алтернативен и псевдокултурен кръг, че това е просто един съпътстащ критерий, но ясно си давам сметка, че опитът ми е неуспешен и доколкото чисто човешки ме е страх, че някъде непрежението може да избие с фатални последици, а аз не желая да си вземам беля и грях на главата, споделям първо за тях. Днес бяхме около 700 човека, но завишената бройка се обяснява със сливането на двата протесата - около 21-00 часа към протеста на пл. Независимост се присъедини протестът, който се е провел по-рано пред Съдебната Палата.
            Чудесно меко и тихо време, влажно беше, но без снощния неприятен дъжд.

Дойде ред и на приятелите, който ползват главите си по предназначение, а не само за контратежест в процеса на поддържане на баланс н а запуснато тяло, както е при тези от предния абзац.
            Искам д а изведа един акцент. Оказа се, че онази депутатка Мецола е малтийка. Обработвам огромно количество материал за оскъдно време и бях останал с впечатление, че е италианка. Всъщност, малтийският и произход обяснява някои неща. Там в Малта се случи оставка н а премиера, която дойде точно след резолюция на ЕП. Разказвал съм ви тази история и линкове към подробни материали съм поствал. Премиерът Мускат - запомнил съм името заради виното (предпочитам червено, но и това става през лятото) понесе достойно и гордо последиците от политическото си фиаско. Той отида на крака пред комисията ЛИБЕ (а БХ прати онова недоразумение Катеринка с пакта Молотов-Рибенторп) и направи опит да се защити, после отиде н а дебата и даде становище ( докато нашият БХ риташе мачле на Дианабад). След публикуването на дипломатична, но дълбоко критична в тъканта си Резолюция, нормалният политик си отива. Това направи и Мускат.
            Сега е ред на БХ!
            Продължавам - адв. Хаджигенов разказа в първо лице, как е изпратил писмо и материали на същата тази Мецола и и е обяснил картинката и неизбежните последици, които ще последват след едно дело.
            Два часа по-късно Мецола е изтеглила повечето от своите предложения за корекции в проекта за Резолюция. Представям си сцената, която ще се случи утре между малтийката и подвелите я нашенски гепаджиичета.
            Нещата отиват в посока на приемане на Резолюция, която ще бъде доста близо да проекта. Последното не приемайте буквално, позволявам си лека спекула. В проекта имаше и смущаващи елементи, но да не се повтарям.

Матеев, използвах твоя постинг за основа, защото одеве в суматохата съм го пропуснал. Водя кореспонденция, диалози и се готвех и за протест.
            Аз практически за себе си нищо не съм пропуснал, но искам да ти обърна внимание, че тази откровена детинщина и простотия, която си написал издава несигурност, объркване и откровен стремеж да кажеш нещо, което уж прикрива обстоятелството, че си се наакал от притеснение. Ние сме възрастни мъже, ако ме напсуваш - бих разбрал поне емоцията ти, но откровено не приемам елементарни и незрели неща.
            Аз бих се срамувал допълнително и поради обстоятелството, че тази откровено повърхностна простотия е гарнирана и с плюсчета. Това издава едно смущаващо обстоятелство - в антуража ти има разни социално и психологически много незрели индивиди, които реагират първосигнално, буквално на ниво начални гимназиални класове, на глупави, но популярни (популярна масова култура) и кодови фрази.
            Тези подрастващи имат едно много предвидимо за случай като този поведение, като се чувстват задължени да сложат по едно лайкче, доколкото те така изразяват някаква схематична емоция, поради изнесения им в нета живот. Е, индиректно демонстрират и страст по мен, но това може само да ме ласкае. И аз и ти знаем кои са, няма скрито-покрито.
            Не си за завиждане, въпреки усилията ти да н и убедиш в противното.
            Last edited by X_Y; 08.10.2020, 08:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)

Време е да има нормална дискусия в този форум! От поне 7 години, съсипвате всеки опит за обмяна на сериозни лични мнения и коментари на политиката в България!
              Така ли?
              Когато оня чорап начев нарича другомислещите пенетрати е ОК.
              Когато всички които не мислят като миризливия зелен чорап са с мускул между ушите е ОК.
              Когато закарате бесилки и кофчези пред МС е ОК.
              Когато 20-30 лумпена си пльоснат палатките на Орлов мост е ОК.

Когато обаче някой ви се озъби, е време да има нормална дискусия.

Не се чуди Съни че има реакция на действията ви.
              На зло куче - зъл прът.
              Ще си понесете последствията, а след това може и да има нормална дискусия.

Но няма да е с вас.

Last edited by X_Y; 08.10.2020, 08:48.
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Комарницки съвсем ясно ни казва защо ЕНП подкрепя Боко Тиквата

Десетина килограма от боковите чекмеджета са се преместили у Вебер и сподвижниците му.

Нали знаете, че услугите в Бруклелските сараи се заплащат в килограми. Едно кило, две кила.... петстотин еврови банкноти.
                Сцена на позора - така може да кръсти картината на брюкселската завера, перфектният в реализма Комарницки.

И да я закачим в секцията на България в Евро парламента.

Трябва да има и една добавка за по-пълно информиране на гражданите на другите страни от ЕС.
                Парите от чекмеджето на Борисов са пари и от еврофондове! Всички поръчки от приятелския кръг се отчитат %но.
                Нека знаят за делата на висшите еврочиновници

Коментар

• Първоначално изпратено от bokogega Разгледай мнение
                  Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите.
                  Не знам кой е писал българската версия на Закона на Парето, но тя е коренно различна от другоезичните версии. В оригинал закона звучи примерно така "20% от усилията са достатъчни за постигане на 80% от резултата".

Няма хора в това определение, няма и проблеми. Това е измислица на българския "автор". Иначе наистина това правило намира приложение в много сфери на живота и бизнеса, и може да бъде приложено къде ли не, но процентите в никакъв случай не са точно 80% и точно 20%.

В действителност говорим за случайностни процеси, които се подчиняват на кривата на експоненциалното разпределение, и за всичките тези процеси можем да кажем, че Закона на Парето ПРИБЛИЗИТЕЛНО е верен. Той го е формулирал така, защото не е познавал Теорията на вероятностите, но в същото време е забелязал ефекта, и си е изсмукал числата 80 и 20 с чесане зад врата и гледане в тавана.

Ето каква е кривата на експоненциалното разпределение:

Коментар

• ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Конституционалистът проф. Пламен Киров в интервю с Валерия Велева направо размазва недоносчето на гербавите идиоти, което внесоха като проект за "нова конституция".
                      Проф. Пламен Киров: Комисията за нова конституция е насилие над разума!

...................
                      Още в самото начало аз публично заявих, че с този процес по писане на нова конституция ГЕРБ вършат безобразия и глупости и затова никой не ме е канил като експерт. Защо да ме питат като знаят моето мнение? Все пак има рационален елемент в поведението им - врагове не каним! Още повече, че това е проект за Конституция на Марешки.
                      ..................
                      - Тази комисия е сбъркана още със създаването си. Пред мен е решението, с което мнозинството в парламента я гласува – пише, че тази комисия е за разглеждане на проект за конституция на Република България. Във втора точка на решението обаче се казва – комисията обсъжда и анализира проекта за Конституция на Република България и предлага конкретни предложения за промени в него. Това е недопустимо! Тази част от решението противоречи на Конституцията, защото проектът, както е внесен в Народното събрание, се разглежда без да може да се пипа. Това е конституционното изискване.

Това означава, че предложения не могат да се правят, за да се вкарат в този първоначален проект, който вече е подписан от 127 депутати и е внесен в деловодството. Оттук нататък парламентът може само да реши - свиква ли се Велико народно събрание или не. Подчертавам - този парламент не може да обсъжда и да вкарва изменения във вече внесения текст на проект за нова Конституция така, както го е подписал Марешки.
                      ..................
                      - В частта, в която се казва, че ще предлага конкретни предложения за промени в проекта за Конституция – да, тези думички от решението противоречат на Конституцията. В състава на комисията има 5-ма юристи - колкото са могли са могли да съберат, от които нито един не е поне доктор по право. Не казвам, че са слаби юристи, но няма нито един, който да се занимава с правна теория. След останалите петима - има двама инженери, един политолог - Тома Биков, един мениджър - Елена Пешева, каквото и да означава мениджър и Борис Ячев, който е икономист. Това, което днес ми казвате, че Десислава Атанасова зове за експерти, означава, че те просто са изпаднали в отчаяние, защото не могат да привлекат нито един свестен, състоятелен конституционалист да бъде експерт на тази комисия. Предупреждавам - цялата тази комисия, както е замислена, не е насилие над правото, над здравия разум, а над разума изобщо! Но, както се казва, не бива да им се сърдим, толкова могат!
                      Всъчност дори и гербав не си мисли, че се прави някаква нова конституция. Всяки е наясно, че се тупа топката и се имитира дейност докато дойде време за нови избори.
                      Тия наистина заслужават да бъдат пратени за 10 години в Белене. Колкото са поддържали на власт банкянския мръсник.

Last edited by X_Y; 08.10.2020, 08:44.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Тъй като все пак форума е икономически си позволявам да вмъкна някои икономически аспекти,а именно закона на Парето,защото четейки и размишлявайки върху написаните постове в темата се сетих за този икономист и социолог.Който също така е и критик на елит демокрацията,така да се изразя.Та ето ги и самият закон,предполагам икономистите са запознати с него,копи пейст от уикипедия,защото не ми се търси от учебниците по макроикономика:
                        В края на 19 век италианският икономист и социолог Вилфредо Парето, формулира едно правило, което остава в социологията под името „Правилото 80 – 20“ или „Закон за елита“, или още, „Закон на Парето“. То гласи следното:

Във всяко общество, 20% от хората произвеждат 80% от ползите и печалбите. На другия край на кривата, 20% от хората създават 80% от проблемите и загубите.
                        Ако перифразираме случващото се във форума,закона се изпълнява на сто процента.Защото наистина мислещите разумно от пишещите са 20% и наистина създават полза от писанията си на другите 80%,ако ги осмислят разбира се.На другият край също има едни 20%,които подкрепяйки едно управление,на което негативите наистина са повече от позитивите,също създават 80% от проблемите и загубите.Не знам мотивите на подкрепящите управлението на Бойко Борисов,както се казва всеки си е "башка луд"(поотделно,различно,турска чуждица ако не се лъжа),но засега основанията им за подкрепа издишат.И клишета като да запазим ДЕМОКРАЦИЯТА,не са много убедителни,поне за мен,явно мотивите не са основани на морал и ценности.

Това е глобалната гледна точка на Закона на Парето. Може да се интерпретира и в по-микро мащаб, като му се придаде следното значение: „във всяко едно начинание, 20% от вкараните ресурси в проект допринасят за 80% от изходния резултат.“

Този закон може да се интерпретира също така за целите на Управление на контрола или Управление на Риска както следва " По-рядко срещаните явления предизвикват най-големи проблеми" или „относително малък брой възможни причини обикновено предизвикват мнозинството на проблемите или дефектите“

Относно Бойко Борисов,той наистина е рядко срещано явление в политиката на България,а може би и в световната,или пък това да е тенденцията в управлението на микро и макро световно равнище. Не може,а и не бива личност с такава спорна биография да взима икономически и политически решения.Ако се замислим върху икономическите закони,ще намерим и политическите решения,но определено не мисля,че Бойко Борисов е от тези 20%,които произвеждат тези 80% от ползите и печалбите,по скоро е от 20-те%,създаващи 80% от проблемите и загубите
                        Last edited by bokogega; 07.10.2020, 22:45.
                        "църна му земя - невеста, тънка му пушка - зълвица, я чифт пищови - девери"

Коментар

• Борисов ще си отиде от власт заради принадлежността си към Сараите

Бишият председател на ДПС и настоящ лидер на партия ДОСТ Лютви Местан разгроми тази сутрин в БТВ партията на Ахмед Доган. Местан разказа, че ДПС има две лица и две крила. Едното лице е политическото, с което се печелят гласовете на турците и българските мюсюлмани. Това е "красивата" част на ДПС, която уж изповядва европейските ценности и принадлежи към ЕС и НАТО. Истинското лице на партията, обаче, това е бизнес-крилото, където е и Делян Пеевски. То е обвързано със зависимости към Русия и корупционни практики и интереси, разяснява Местан. Над двете крила има общ връх, като в пирамидална структура, и там стои фигурата на Ахмед Доган. Той управлява и двете крила.
                          Според Лютви Местан ДПС е вождистка парти, която не е с евроатлантическа насоченост, не е пронатовска, а изцяло в руската орбита. Лидерът на ДОСТ не пропусна да каже, че ДПС е в скрита коалиция с ГЕРБ и Бойко Борисов и това може да бъде доказано като се проследи пътят на парите и раздадените от Борисов обществени поръчки на фирми от обръчи на ДПС.
                          Местан припомни, че през 2009 година Борисов е встъпил в изпълнителната власт, като е излъгал българския народ с анти-ДПС риторика - обещал е да разбие престъпния, корупционен модел на тази партия, олицетворяван от Ахмед Доган, а последствие е станал част от лагера на Сарая.
                          Относно Делян Пеевски, за когото Местан не бе така словоохотлив, той все пак вметна, че е само един от функционерите в бизнес-крилото на ДПС.

Ето какво още казва Лютви Местан в "Тази сутрин" по bTV:
                          Last edited by RUBLA; 07.10.2020, 19:31. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• VP Debate: How Kamala Harris Will Try to Defeat Mike Pence

А, ето една сериозна тема!
                            Проследете дебата между Харис и Пенс.
                            Ако стане така, че не дай си Боже, слийпи Джо спечели, то името на истинският президент на САЩ ще бъде точно Харис. Е, то е ясно, че и тя ще свири поръчана музика, но личността на президента е от много сериозно значение, доколкото има и ситуации, в които се налага действие преди получаване на обвързващи инструкции.
                            Съжалявам тези, които не знаят английски, ще трябва после да се надяват на информация от мен, а аз ще си я извъртя по начин, по който н а мен да ми уйдисва

Коментар

• Сър, разрешете да доложа, сър!
                              Това си е истински фалш и лицемерие, сър!

“Позор. Двуличие. Оставка“. Какво пишат българи на представителите на ЕНП след подкрепата за Борисов

И после следват простотии безчет: “Изцяло в полза на хората”. Кабинетът предлага детски надбавки за всички родители без праг на доходите

Едни идиотчета получават на всеки три месеца нови телефони по модата, а други не могат да "ходят" на училище, защото дори обикновен таблет е все едно космическа ракета.
                              В поход са да изцедят и последния глас от последния окаяник, без значение материално или духовно. Изцеждане до дупка!
                              Last edited by nachev; 07.10.2020, 17:46.

Коментар

• Фучеджиева: Кънев и Йончева постигнаха мерзостта в ЕП да се говори за "македонско малцинство" у нас

Другарката Фучеджиева е един от хората, които след като бяха сред галениците на съдбата ... преди, ловко обърнаха лопатата и искаха отново да се подредят на кранчето. От много дълго време е в редиците н а тези, които биват гонени от духове и самите те гонят духове.

Това всъщност не е много важно, аз само давам сигнал, че понякога пускам линкове на материали, към които мога да имам частични, дори пълни резерви (съдържание, автор), но съм преценил, че засягат важен обществен проблем.

Фучеджиева слага пръст в раната на един такъв проблем.
                                За съжаление, наложително е да с и признаем, че опитът за комуникация и особено търсена на сероизна "помощ" от Европа, може да бъде опасен двуостър нож.

Майната ви на помощта, при условие че цената трябва да е безалтернативното признаване и приемане на македонско малцинство у нас или Джендърската конвенция.
                                Е, те резолюциите не работят по този начин, аз просто изказвам една личностна позиция.

Коментар

Working...
                                X