IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Руснаците са горе-долу ясни. Имат си тук някакви хардкор фенове и си работят в посока окрупняване на групичката, каквито и простотии да говорят, онези ще са зад тях, защото или са изкуфели, или малоумни, или купени. Това дразнене е насочено към останалите, опитват се да засилват антируските настроения, да си отгледат маргинална групичка русофоби и да радикализират "борбата" между тях. На повечето хора просто не им пука за тези глупости и затова всичко това изглежда абсурдно и комично, но то така се почва, а в течение на времето може да се развие до всякакви невероятни от днешна гледна точка сценарии.
    Чето по-рядко, не реагирам своевременно.
    Бая сложен алгоритъм си заформил! Прицелите са комплексни, пък дори и далечни. Подобен начин на разсъждение и действие са принципно възможни, но моята субективна трактовка е, че Русия не би си правила труд чак дотам с подобни сложни схеми със съмнителен резултат, когато насреща е точно България.

Последното не значи, че искам непременно да опонирам. Забелязвам теза, мисъл, желание за мотивиране и аргументиране, констатирам отношение и страст, ако щеш, та по тази причина съм на принципа на Волтер: Аз може да не съм съгласен с теб, но съм готов да се боря, за да имаш право да изкажеш мнението си! Смислово така звучеше, не дословно, де!

Тия дни прочетох (или чух??) някъде за отношението Русия - България като за отношение между мечка и бълха Отношението било дотолкова валидно, доколкото можело да се стигне до смачкване на бълхата при преместване на мечката от един хълбок на другия, дори неволно.

Искам отново да споделя, че аз не зададох реторичен въпрос относно верността или неверността на твърдението на Захарова, а далеч повече се зачудих за причините за неговото изричане и субективно твърдя, че това е направено нарочно и подготвено. Малка скоба за вярно/невярно: В един по-общ исторически, военен и геостратегически ракурс, изказването има някакви основания. На по-делнично ниво какво можем да кажем?! Определено е имало хора, кръгове, които още през 1941 г. са знаели (били са дълбоко убедени) кой ще спечели войната. Други вече по-широки кръгове са се присъединили към тях през началото на 1943 след Сталинград, а пък малко по-късно след Курск нещата стават пределно ясни за непредубедените. Освен при неочаквани развития, обрати, които не могат изначално да бъдат изключени (примерно атомно оръжие и ракети). Това не променя обстоятелството, че най-широки кръгове от българското общество се включва в борбата за спасяване на българските евреи и тази борба се довежда до успешен край, като всеки е с някакъв принос: като се почне от царя и семейството му, БПЦ, определени кръгове на просветени, националнопатриотични политически елити, до представители на обикновения народ. И тази битка не е била нито лесна, нито безопасна. И българският принос е световно признат.
    С огорчение може да се каже, че в чисто цивилизационен и културен план безспорните български достижения не са чак толкова много, а доколкото ги има, те не са чак толкова известни, за съжаление. А пък през последната година това е втори удар, който иде от Русия, по едно такова сериозно българско достижение. При спасяване на евреите може да се говори за хуманно, човешко достижение с политически и исторически измерения. Да си кажа честно, на мен лично ми стана по-неприятно кагото разбрах, че българската азбука е била създадена на македонските земи.
    Е, вероятно има и такава линия на разсъждения: каквото повикало, такова се обадило! Често от наша територия по отношение на Русия могат да се чуят зли и агресивни приказки.

Ето, пак се връщам на причината за изричане на тези думи от Захарова. Допълвам, каква е действителната причина за вършене на нещо, което основно цели да засегне и обиди. Борба за историческата истина в едно действие, което е по същество оперативна изява по външнополитически въпроси. Не, не става дума за борба за историческата истина.

Тук все пак е редно за се каже, че напълно разбираемо руснаците ги боли за оскверняване на паметниците на съветската (в този случай) армия и че посягането на паметници е отвратително действие.
    Аз разбрах със закъснение, че оскверняването е било съпроводено и с антисемитски лозунги. И до този момент не знам какви точно, но каквито и да са, това си е пак едно отвратително действие.
    Не ми се иска да мисля, че в думите на Захарова се крие един жлъчен подтекст: Какво ли пък толкова въобще сте направили вие (българите) като хората?! Проглушихте света с воплите за великата хуманност на българския народ, но ето я на практика колко струва тази ваша хуманност! Вижте се добре!
    Има един особен политически аспект и резултат, когато и доколкото големият започне да се заяжда с малкия. И това е, че заяждането легитимира и прави засилен интереса към малкия.
    В този частен, политически ракурс аз (въпреки негативното изживяване) не съм чак толкова против президентът Путин и говорителката Захарова да се заяждат с България. Това е действен начин светът да разбере, кой е дал кирилицата и кой народ (измежду малкото) е спасил своите евреи от нацистките камери.

Коментар

• Ivan Bakalov

Много политици и въобще публични фигури не разбраха, че една тяхна реплика им се лепва като марка за години напред, ако не за цял живот. Професорът Иво Христов е поредният.
      Само Борисов продължава да е тефлонов:
      "Аз съм прост, вие сте прости...",
      "Това е материалът...",
      "Резерва го изядоха българските пенсионери...",
      "Търсят се овчари, ама той нямал работа, бил IT специалист...",
      "Абе Мишо Бирата ми се обади... махай ги оттам...",
      "Погледнато за своето време Хитлер и Сталин са номер едно".
      "От онези,, които ме критикуват, искам само едно - да не говорят и да не ме дразнят",
      "Ще се подслушва всеки",
      "Банкерите не може да взимат няколко пъти повече, отколкото премиерът...",
      "Една стотна да построим от това, което е построил той (Живков), което е направил..., ще бъде успех..."
      "Мишел Обама - ...висока, отслабнала, пипната отвсякъде."
      "Шоуто на Слави" можех да го приключа отдавна, ама не е демократично",
      "С арабския свят сме в изключително близки отношения, на всеки ъгъл има дюнер...Надяваме се да го отчитат хората, които правят атентати"
      "Ела да те цунем" - към кметицата на Перник.
      "Кой ми е помогнал на мен сирака да стана кмет и премиер?"
      "Моите кучета са страхотни, но са точно като българите - трябва здраво да се държат..."
      "Да пипнете мощите, че Началника горе да помага"...
      ...и т. н., да допълва, който иска..

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

Глупости, преди 100 години след 5 века иго не беше обременена, а сега изведнъж е Обременени сме единствено от разглезване...
        Лъжеш се. И тогава е била. Не са баш художествена измислица Гочоолу и Дочоолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

пред чичкото дето дига бариерата на порталя
          Как е бизнеса, комунисте(позор за България)? Спират ли ви водата?
          The strongest stand last.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
            Това става и за бисери и вицове

Руският посланик у нас: „80% от българите са русофили.”

Иво Христов, депутат от БСП: „80% от населението са дебилни.“

Склонен съм да подкрепя дебила.
            Справка - моментно представените партии в НС. Малко качествен матрЯл остана в тая територия.
            И все по-малко ще става с "аз съм прост и вие сте прости" и т.н. андрешковщини, и дебелашки "шеги" в стил божодимитров-тъпото или митьо гестапото.

Коментар

• НАЦИОНАЛНАТА ДЕБИЛИАДА ПРОДЪЛЖАВА
              ““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““ ““““““““““““““““““
              На финала с най-точни попадения се класираха само двама :
              - бай Ганьо Борисов с феноменалното: "Вие сте прости и аз съм прост,за това се разбираме" и "В тая държава има лош човешки материал"
              - проф. Иво Христов- debil с академичното: " 80% от българите са дебили,които не могат да се подписват"
              Следете развръзката - дебилиадата продължава !..

Коментар

• Първоначално изпратено от хамстер Разгледай мнение

...казал неодобрения кандидат комсомолски секретар.
                пред чичкото дето дига бариерата на порталя
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

каквото и да е казал някой си, какво общо има с мен тук???
                  пак си дошъл във форума, за да смърдиш, 80%-еr
                  Last edited by Manyface God"; 08.11.2017, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                    Обременен....
                    Ето това имам предвид, червените са позор за България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение

+1
                      Обременен....
                      Ето това имам предвид, червените са позор за България.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение

Народопсихологията ни обременена. Това не отчиташ.
                        Глупости, преди 100 години след 5 века иго не беше обременена, а сега изведнъж е Обременени сме единствено от разглезване...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                          Това става и за бисери и вицове

Верно, че е весело съвпадение!

Коментар

не се лекува. завинаги ще си останеш т*п.
                            +1
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

не се лекува. завинаги ще си останеш т*п.
                              за себе си обяснявай, няма проблем, но в някоя друга тема....
                              а това, че си ла.но, е видно от начина ти на поява......

Коментар

• Това става и за бисери и вицове

Коментар

Working...
                                X