Първоначално изпратено от Pyramid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Процесът на загуба на интерес и желание за форумна изява спохожда всички ни в някакъв определен момент. И на мен ми се случва, особено забележимо е то като намалеят входящите потоци от центове, пенита и копейкипо курса на бнб
Странно, но и аз снощи се сетих за него покрай предаването История Бг, където ставаше приказка за произхода на българите.
Та там се спомена за Зиези, което беше елемент от епохалния труд Марандиев.
Не съм го чел.
Според една легенда всички европейски народи произлизат от Ной.
Зиези бил внук на Ной и дал началото на българското коляно.
Иначе историческа личност с такова име е живял доста по-късно.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеТой Марандулецът подобни басни разказваше нявга.
...къде изчезна този чичка?по курса на бнб
Странно, но и аз снощи се сетих за него покрай предаването История Бг, където ставаше приказка за произхода на българите.
Та там се спомена за Зиези, което беше елемент от епохалния труд Марандиев.
Не съм го чел.
Според една легенда всички европейски народи произлизат от Ной.
Зиези бил внук на Ной и дал началото на българското коляно.
Иначе историческа личност с такова име е живял доста по-късно.Last edited by nachev; 06.02.2018, 13:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Ъхъ ...чак и не знаят де сме ... тъй и не научават , даже и на слънчака ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
България доста преувеличена. Но е голем кеф от бритимперията да ни вземат за такава голяма империя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3294390[/ATTACH]
Карта на Европа 10 век от учебник по история в Англия. Изводите остават за вас!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Изводите са, че тази карта е манипулация. Няма никакъв, ама абсолютно никакъв начин в Англия 10 век да има подобна точна карта във физическо отношение. Ще припомня, че Америка е открита след пет века. Не е имало никакво точно картографиране дори на познатите донякъде континенти. Не е съществувал начин за определяне на географската ширина и дължина. Дори картата на Меркатор се появява шест века по късно. Пък и в 10 век се е смятало, че Земята е плоска.
Разбра ли бе манипулатор?
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Изводите са, че тази карта е манипулация. Няма никакъв, ама абсолютно никакъв начин в Англия 10 век да има подобна точна карта във физическо отношение. Ще припомня, че Америка е открита след пет века. Не е имало никакво точно картографиране дори на познатите донякъде континенти. Не е съществувал начин за определяне на географската ширина и дължина. Дори картата на Меркатор се появява шест века по късно. Пък и в 10 век се е смятало, че Земята е плоска.
Разбра ли бе манипулатор?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3294390[/ATTACH]
Разбра ли бе манипулатор?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
http://epicenter.bg/article/Prof--Mi...tu-/146639/2/0
Проф. Михаил Константинов: Отношението към Истанбулската конвенция е ясно. 2 към 1 срещу!
Проблемът на тази конвенция са многото лъжи вътре.В Истанбулската конвенция се говори за насилие срещу жени, а се има предвид насилие срещу джендъри, посочи проф. Константинов. Идва Кончита Вурст и казва, че е жена, но на мен ми идва малко в повече брадата, посочи той.
Коментар
-
Броени дни след като Международният валутен фонд прогнозира 13 000 процента инфлация във Венецуела за 2018 г., централната банка в Каракас обяви девалвация на националната валута с над 99% спрямо официалния обменен курс.
На новата официална платформа за валутен обмен, известна като DICOM, един долар вече ще струва около 25 000 боливара, а едно евро - почти 31 000. Това е обезценяване с 86.6% спрямо предишния курс в DICOM и 99.6% спрямо субсидирания курс от 10 боливара за долар, който бе отменен през миналата седмица.
На черния пазар обменният курс е много по-различен - около 228 000 боливара за долар съгласно сайта DolarToday, смятан за референтен при подобни сделки, разказва "Ройтерс".
Агенцията допълва, че икономисти непрекъснато описват създадената от покойния президент Уго Чавес система за валутен контрол като основната пречка за функциониране на търговията и промишлеността в страната.
На 25 януари "Блумбърг" съобщи за стряскащата прогноза на МВФ за инфлацията и за оценка, че през миналата година тя е надхвърлила 2400% - абсолютен световен антирекорд за 2017 г. Очакванията на фонда са венецуелската икономика да намалее през 2018 г. с 15%, което с натрупване от 2013 г. насам прави почти 50% свиване.
В началото на годината изчезнаха всякакви съмнения, че социалистическото правителство на президента Николас Мадуро е вкарало страната в спирала на хиперинфлация, без намерение да либерализира валутния режим. "Блумбърг" илюстрира това със собствен индекс, основан на това как се променя цената на чаша кафе с мляко - за последните 3 месеца до средата на януари тя е скочила от 5500 на 45 000 боливара, или 718%. Ако това е темпото за 12 месеца, това прави инфлация от 448 025 процента годишно.
Индексът бе създаден, след като правителството прекрати публикуването на основни показатели за икономиката. В края на 2017 г. според Cafe Con Leche Index инфлацията е била 1718% (и тази оценка после се оказа твърде оптимистична).
...Рекордът на другарите гумен речев и виденов, безапелационно е бит!
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
Иване , недей писа за преди 1989 , щото явно си бил у некой други живот тогаз .
Коментар
-
Коментар
Коментар