If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ББР ще насочи 65 млн. лв. за свой фонд за дялови инвестиции.....
Ще използвам поста ти за да споделя - друг проблем на проваления ни преход е,че не можахме да създадем олигарси които да мислят за хората,да направят нещо което да се вижда с просто око и да бъде пример за поколенията!
Навремето преди 1989 всички Първи секретари на окръжните комитети на БКП имаха нещо с което окръга им по назначение, се гордееше.Всички се надпреварваха да строят,предадат и завещаят! И най-голямата корупция - разобличена от троцкистите още през 1990 г. - се оказа, че е в снабдяването с банани и тоалетна хартия.....
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Барби ,едва ли убийството е свързано с това което си постнал. По скоро е някакъв психар.
Има изнасилване с ДНК материал, няма наемен убиец дето е толкова тъп че да изнасили жертвата и да си остави семенната течност в нея.
Все едно си е оставил личната карта ….
Невчесани мисли относно жестокото убийство на Виктория Маринова
С какво се прочуваме по света?
С убийства на журналисти и съмнителни бизнесмени, с трафиканти на наркотици, мигранти и бели робини. С такива неща се прочуват и албанците, дагестанците и чеченците. За съжаление такъв ни е калибъра и битието!!!!
Ние сме или в началото или в края на световните статистики - в началото на негативните и в края на позитивните...
Това, което се наблюдава, е почти пълно неверие на гражданите към собствените им институции. Никой не вярва нито на полицията, нито на прокуратурата, да не говорим на съда.
Много, много лошо. Така напред не се върви.
Сега ще си проличи разликата м/у нас, българите и словаците напр.! Там имаше протести и премиерски оставки!
А у нас...?
Вече са подготвили клошаря-убиец със самопризнанията, може и да го самоубият за да опростят процедурата.
Нашите "медии" на 98% не съобщиха с какво е била свързана работата на Виктория Маринова и какво е разследвала, за разлика от всички отразили убийството чужди медии, които започват с това, че е разследвала корупция с европейски пари за стотици милиони евро.
Българската мафия, колкото и да е нещастна на фона руската, украинската, чешката или сръбската, все пак има ресурса да организира едно убийство на неудобен журналист, така че да изглежда като "грабеж" и "изнасилване". По-лошата новина е, че обект на такова посегателство може утре да стане всеки от нас.
Трогнат съм от китайските другари.Лично отидоха,оковаха и си вземаха сънародника дето го даваше шефче на интерпол,след което днес му пратиха оставката без изобщо френските заспали пунди да разберат какво се случва.
За съжаление краят е ясен - въпросният субект тихо-мълком заедно с още 50-100 като него ще дефилира на някой стадион с куршум в главата .
ха , ми то у нас ше изчезне явлението "политическа класа" ако стриктно се следва китайския пример ...
Трогнат съм от китайските другари.Лично отидоха,оковаха и си вземаха сънародника дето го даваше шефче на интерпол,след което днес му пратиха оставката без изобщо френските заспали пунди да разберат какво се случва.
За съжаление краят е ясен - въпросният субект тихо-мълком заедно с още 50-100 като него ще дефилира на някой стадион с куршум в главата .
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Подобни фондове за дялови инвестиции в момента създава и държавния Фонд на фондовете, но все пак избира мениджъри с опит в този сектор. Европейският инвестиционен фонд също на пазарен принцип управлява такъв ресурс. Има и регионални фондове, подкрепящи растежа през дялово участие. Затова ходът на ББР да навлезе на този наситен пазар без да има опит изглежда съмнителен. Особено заради липсата на доверие към държавната банка и мениджмънтът й заради огромните кредити, раздадени на компании, свързани с Делян Пеевски и Георги Гергов, например.
За кого е?
От прессъобщението за регистрирания фонд стана ясно, че чрез новата структура банката ще изпълнява стратегията си за подкрепа на българския бизнес, разписана за периода 2017 - 2020 година. Капиталът на фонда е 65 млн. лв., като средствата са собствени за банката.
Те ще бъдат раздадени на фирми под формата на дялов капитал, като лимитът е до 10% от разполагаемия ресурс в една компания или до 6 млн. лв. Максималният придобиван дял в дружествата срещу тази сума, ще е до 34%.
Приоритетно ще се финансират малки и средни фирми във фаза на растеж, стартиращи предприемачи, социални предприятия, иновации, посочват от ББР. Няма предварително определени сектори, които ще се считат за желани от фонда. Целите, за които ще може да се използва финансирането, е за повишаване на конкурентоспособността, набавянето на капитал за научноизследователска и развойна дейност, увеличаване на производствения капацитет, финансиране на компании, планиращи излизане на борсата, или за подготовка в усвояването на средства от фондовете на Европейския съюз. Освен пари, Фондът за капиталови инвестиции ще предлага и консултантски услуги, относно капиталовата структура на малките и средни предприятия, както и възможностите за инвестиции в тях.
Кой ще оценява кандидатите
Дружеството още не е регистрирано в Търговския регистър. В мениджмънта на фонда влиза Управителният съвет на ББР – Стоян Мавродиев, Румен Митров и Николай Димитров, отговориха на въпроси на "Капитал" от PR компанията, изпратила съобщението. Екипът от експерти, които ще консултират предприемачите, ще бъде представен щом фондът заработи, посочиха от държавната банка.
От там мотивират необходимостта от още един фонд за дялово инвестиране на пазара с "изпълнение на мандата си за запълване на пазарен недостиг". Такъв дефицит на пазара обаче няма, тъй като вече работят няколко фонда от рисков тип или за финансиране на растеж.
Усетих, че има още нещо, което рецепторите ми не са успели да хванат!
Някак изведнъж в картината изникна чичо Остап и ме споходи едно сконфузване ... едно тако неуютно чувство, че участваш в някаква чужда пиеса, без дори да го съзнаваш!
Ведоми и неведоми пътища и хипотези!
Богата е фантазията на "сърфиращия" , Начев , даже прекалено ... виждаш какви миксове стават . Сега стои на тръни , гризе остатъците от нокти / по ръцете , засега / и трескаво мисли къде е сгафил . Тъжно , почти по Кафка .
Усетих, че има още нещо, което рецепторите ми не са успели да хванат!
Някак изведнъж в картината изникна чичо Остап и ме споходи едно сконфузване ... едно тако неуютно чувство, че участваш в някаква чужда пиеса, без дори да го съзнаваш!
Ведоми и неведоми пътища и хипотези!
Барби ,едва ли убийството е свързано с това което си постнал. По скоро е някакъв психар.
Има изнасилване с ДНК материал, няма наемен убиец дето е толкова тъп че да изнасили жертвата и да си остави семенната течност в нея.
Все едно си е оставил личната карта ….
Присъединявам се, почивай в мир мила и красива Виктория!
Не обръщай внимание на тези, които дори в смъртта ти искат да те употребят политически, чак в клетите форуми!
Тази трагедия някак избуя от неподозираната сянка, от нищото, но разтресе държавата, че и Европа. Вече поне двама еврокомисари са взели отношение по темата и ние сме отново в прожекторите.
Започнаха внушения и грозотии.
Дачков дава един доста смислен ракурс ТУК
Е, Да! Ама когато има много суха трева, полето може да пламне буквално от нищо и върви после обяснявай, че не били злонамерени катили или злодеи, ами мили дечица си играли с кибрит.
Хипотезата с последното "разследване" отпада, но това не значи, че няма други грозни хипотези,
В лицето на това красиво момиче виждам неродени, здрави и умни български деца!
Засега толкова ...
Ами те "капиталистите" плащат за всичко! Имам време за сърф в интернет,частен бизнес ! Каато казва О.Бендер: А може би искате и ключът от квартирата ми/точният цитат/?
Все съм си мислел, че когато си чорбаджия, сам на себе си плащаш, ама може и нещо да съм се объркал ...
Ами те "капиталистите" плащат за всичко! Имам време за сърф в интернет,частен бизнес ! Каато казва О.Бендер: А може би искате и ключът от квартирата ми/точният цитат/?
Коментар