IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Ами тогава и заплатите трябва да са като у немско, колко мислиш че е тока в немско
    Не знам точно ма къде 40 стинки киловата.Та викаш заплатите като у немско ма как да стане като се изнесохте?Да не говорим че всички други цени са като у немско тока да не е нещо по различно?Щом храните са с немски цени при наши заплати токо оти да не е?Трябват масови стачки и протести и нова съдебна система ново мевере без милиционерски номера.

Коментар

Ами не е същото, аз съм писал поне 3 пъти тук защо съм тук- заради един кредит, заради неплатени осигуровки. Тези неща тук се плащат и е трудно да се избегнат. Докато в българия независимо че работата която съм работил е била квалифицирана, са ме водили чистач и то по на 2-3 часа на ден и то не всеки ден. Има много хора напуснали българия от зор- тук има две семейства имали са проблеми със децата- за едното са събирали пари от телевизията, имали са добър бизнес, но за детето казват че му давали 3 месеца живот- идват тук, болеста е нелечима, но е овладяна и детето си расте и си живее нормално. Другото семейство е с дете с даун- мъжа е бил военен диригент- показва снимки с двама президенти, имал е много добра заплата в Бг, но не се прави нищо за детето. Тук детето е в среда с други деца, всеки работен ден ходи до тях такси да го вземе и да го върне. Според родителите детето е по добре тук. Виждаш тук неща които няма да видиш в Бг- сегашния скандал тук няма как да стане. Най вероятно никой няма да го допусне. Да не говорим за законите- Първото семейство за което говорих имат глоба от 400 евро защото са изхвърляли стъкло в контейнерите в извънразрешеното за целта време. Някаква съседка снима колата и изпраща снимката в кметството и хоп- 400 евро по малко. Да не говорим за глобите за паркиране и превишена скорост. Бивш колега на жена ми- албанец- вижда задръстване и минава в авариината лента и кара около 2 км- 1500 евро глоба и взета книжка за 1 година. Най вероятно са му взели и някакви точки. Преминаване на червено- мисля че ти вземат 1-2 точки- отделно глобата е около 200 евро. Точките са 8- да те питам как ще караш и дали че спазваш ограниченията. Онзи ден- в неделя даваха по някоя от немските телевизии акция на тукашния кат- имат профил на евентуалния нарушител на движението и тези дето се дърпат по светофарите. На първата кола установиха с 3 децибела повече- колата с паяк в автосервиз за изследване, втория се опъваше- свалиха го с електрошок на земята, колата с паяк в автосервиз- бяха отворили капака и казаха че има разни работи по двигателя бутани. кажи ми кога в бг си видял такова нещо- ами че министъра говореше- прибирайте се да не ви бият. Има много неща които тук са по добри отколкото в Бг
      Валентине ма ти наистина ли не ме разбираш?Никой не спори за това което си написал.Спора е защо не сте тук за да принудим боклука който ни управлява да прави това което си описал.С добро няма да можем ше требе кръпел.Ти как помагаш?Рано или късно ще хванем тоягата а вие някак си тарикатите после хоп наготово.Спасението поединично не помага на страната...Не знам от колко време си в Германия ама те уверявам че като си дойдеш ще си дойдеш на едно непознато място.Бягате от България после ревете че се била циганизирала че нищо не се случвало.Ти опита ли се да принудиш работотдателя ти да те осигурява на истинската заплата?Опита ли да организираш хората около тебе да се озъбят?Защо мълча?Да не мислиш че в Германия това го няма вярно че е много малко ама хората се борят и не превиват гръб пред разни тарикати и мошеници..Хора разберете загубим ли България загубили сме всичко.При една по сериозна криза ще ви изгонят от Германия.А и с тия емигранти дето приеха ще ви таковат мамата.АСа като заплодат десетте си жени ще я видим и Германия..

Коментар

Пейзана наистина ли е в париж? Някакси не ми се връзват писанията му с париж- това че не е виждал жилетка пък те протестирали под прозореца му, нещо лъже прави така ли, или е само за спорта- лъже по навик
        На онуй време вярвах без резерви в това.
        Искрените приятели принципно са изтъкани от изначална и безусловна добронамереност и висока степен на доверие.
        Беше си зрънце още оттогава, но ... какво от това, всеки си е башкЪ идиот и когато си приел, че някой е в кръга на приятелите ти, приемаш странностите му, даваш кредити и бонуси.
        Имаме семейни снимки.
        Снимки на къщите. (неговата изглежда френска).
        Абе, сълзлива история отсЕкъде.
        Мале, ако ми се яви пак!

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

То всичко е по-еФтино. Но не мога да правя сделки с пиздо-фенове.
          Санкции, нали разбираш,
          ФакЮ ще ти пратя 5 кила газ и един ракетен двигател аванта, само помогни, иначе ще трябва да купувам полско недоразумение

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Пфууу, като го прочетох това и изпаднах в умиление!
            Спомних си за стари времена, когато Барабас Карабас (да не се бърка с героя от историята на Буратино) ме е канил на гости в Париж. Е, не точно мен персонално и изключително, но като член на една група форумни приятели.
            А приятелите, именно защото са приятели, болезнено осъзнато прескачат политическата тема!
            Това беше кратко лирическо отклонение, забравете, ние тук н есме приятели!
            Пейзана наистина ли е в париж? Някакси не ми се връзват писанията му с париж- това че не е виждал жилетка пък те протестирали под прозореца му, нещо лъже прави така ли, или е само за спорта- лъже по навик

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

И като си хванеш шапката какво там дека си отишъл не е ли същото.Аз лично не разбирам емиграцията.Човек трябва да се бори в Родината си а не да я предава...Много народ напусна България има всякакви но не видях един забогатял и направил нещо голямо в живота си...Навънка си ц***н до живот
              Ами не е същото, аз съм писал поне 3 пъти тук защо съм тук- заради един кредит, заради неплатени осигуровки. Тези неща тук се плащат и е трудно да се избегнат. Докато в българия независимо че работата която съм работил е била квалифицирана, са ме водили чистач и то по на 2-3 часа на ден и то не всеки ден. Има много хора напуснали българия от зор- тук има две семейства имали са проблеми със децата- за едното са събирали пари от телевизията, имали са добър бизнес, но за детето казват че му давали 3 месеца живот- идват тук, болеста е нелечима, но е овладяна и детето си расте и си живее нормално. Другото семейство е с дете с даун- мъжа е бил военен диригент- показва снимки с двама президенти, имал е много добра заплата в Бг, но не се прави нищо за детето. Тук детето е в среда с други деца, всеки работен ден ходи до тях такси да го вземе и да го върне. Според родителите детето е по добре тук. Виждаш тук неща които няма да видиш в Бг- сегашния скандал тук няма как да стане. Най вероятно никой няма да го допусне. Да не говорим за законите- Първото семейство за което говорих имат глоба от 400 евро защото са изхвърляли стъкло в контейнерите в извънразрешеното за целта време. Някаква съседка снима колата и изпраща снимката в кметството и хоп- 400 евро по малко. Да не говорим за глобите за паркиране и превишена скорост. Бивш колега на жена ми- албанец- вижда задръстване и минава в авариината лента и кара около 2 км- 1500 евро глоба и взета книжка за 1 година. Най вероятно са му взели и някакви точки. Преминаване на червено- мисля че ти вземат 1-2 точки- отделно глобата е около 200 евро. Точките са 8- да те питам как ще караш и дали че спазваш ограниченията. Онзи ден- в неделя даваха по някоя от немските телевизии акция на тукашния кат- имат профил на евентуалния нарушител на движението и тези дето се дърпат по светофарите. На първата кола установиха с 3 децибела повече- колата с паяк в автосервиз за изследване, втория се опъваше- свалиха го с електрошок на земята, колата с паяк в автосервиз- бяха отворили капака и казаха че има разни работи по двигателя бутани. кажи ми кога в бг си видял такова нещо- ами че министъра говореше- прибирайте се да не ви бият. Има много неща които тук са по добри отколкото в Бг

Коментар

А е ФАки, гледам че по говедарско продават малко по евтини лодки, меракандисал съ,м се да си купя една, ще удариш ли едно рамо за такова нещо- ще я купиш и ще ми я пратиш в германия- бремерхафен или роемонд холандия- нещо около 10м дълго
                Пфууу, като го прочетох това и изпаднах в умиление!
                Спомних си за стари времена, когато Барабас Карабас (да не се бърка с героя от историята на Буратино) ме е канил на гости в Париж. Е, не точно мен персонално и изключително, но като член на една група форумни приятели.
                А приятелите, именно защото са приятели, болезнено осъзнато прескачат политическата тема!
                Това беше кратко лирическо отклонение, забравете, ние тук н есме приятели!

Коментар

Няма никакъв проблем да се скрият данните. По-скоро въпроса е дали все пак да не се отиде до секциите, за сигурност по-скоро, а там вече да се гласува.

Бате Жан, ти, аз и други местни деятели ще отидем до урните и ще пуснем аналогови бюлетини, ама как да обясниш на младежите, които имат необходимост да галят с пръстчета чувствителен екран, докато си правят селфита.
                  Гледам ги, чудя се, някакъв нов хуманоиден вид ли си - сходен, но далеч не аналогичен на хомо сапиенса.
                  На моменти ми се струва, че ако младежите не извършват тези действия (с галене на екрани), вероятно губят усещане за акта и факта на принадлежност към живота.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Тези разсъждения не са на инкасатора а на ръководството му.Никой не е длъжен да харчи пари за мрежа до имота ти а ти да не плащаш за това.На който не му харесва Енергото алтернативи бол.На газена лампа дизел генератор акумулатори перкопанели и няма да има никакви такси.Тока в България е евтин а требе да е като у немско.
                    Ами тогава и заплатите трябва да са като у немско, колко мислиш че е тока в немско

Коментар

• Първоначално изпратено от abc Разгледай мнение
                      Температурите в Арктика са най-високите за последните 115 000 години

https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=8344
                      А в Антарктика - най-ниските от много години. Твоите затоплисти никога не казват цялата истина. Казано на прост език - лъжат.

Например, четох неотдавна: макар еди-кой си ледник (не помня името) в Гренландия да отделя в океана повече вода при топенето си, той увеличава дебелината си. Е, твоите хора казват само първата част, а цялото медийно войнство започва да плаче и тръби с метрови заглавия на първите страници как Гренландия се топяла.
                      Знаеш ли, между другото, защо викингите са я нарекли така?

Или: 1. Дебелината на леда на станция Восток в Антарктида (във вътрешността на континента) е с 60 до 100 метра по-голяма в сравнение с 198(и някоя) година*; не си знаел, нали? 2. Еди-кой си ледник в Антарктида, въшка в сравнение с континента, намалява дебелината си.
                      Познай, кой факт от горните два с години ще срещаш по всичката медия, а кой - не?

Допълнително една просто лъжа на твоите хора: чувал си, че от Антарктида се отделя повече лед от шелфовите ледници. Твоите хора тръбят: това е показател, че ледът на Антарктида става все по-малко! А причината за това е обратната - повече се с спуска в океана, защото повече се образува вътре в континента.

На остров Шпицберген, далеч зад полярния кръг, има въглищна мина.

Пп: знаеш ли защо основите на американската станция «Амундсен — Скот» в Антарктида стоят на крикове? Защото постоянно я засипва, заравя сняг и те я вдигат постоянно нагоре. Ледът расте. Но на това твоите затоплисти някак си не обръщат внимание.
                      Тука бях пускал снимки от разравянето на една малка спомагателна законсервирана станция - няколко метра под повърхността на снега, отгоре стърчеше само антената на покрива, та по нея са я намерили.

Ппп: Хаа! Намерих я! Само че не е антена, а бюстът на Ленин
                      Отляво виждаш по-нова снимка на станцията, отдясно - стара

​​​​​
                      Last edited by Жан Бет; 09.04.2019, 10:31.

Коментар

Нищо няма да стане бате пешо, не се лъжи, откакто отвориха границите е много по лесно да си хванеш шапката и да заминеш където ти очи видят, отколкото да се бориш
                        И като си хванеш шапката какво там дека си отишъл не е ли същото.Аз лично не разбирам емиграцията.Човек трябва да се бори в Родината си а не да я предава...Много народ напусна България има всякакви но не видях един забогатял и направил нещо голямо в живота си...Навънка си ц***н до живот
                        Last edited by mibova; 09.04.2019, 09:13.

Коментар

Не разбирам- защо ще иска- да заложи и той за своята си прогноза. Разсъжденията ти са малко като на инкасатор от енергото- имате достъп до мрежата платете- и имаше една бележка- 00кв консумация- 5 лв достъп до мрежата
                          Тези разсъждения не са на инкасатора а на ръководството му.Никой не е длъжен да харчи пари за мрежа до имота ти а ти да не плащаш за това.На който не му харесва Енергото алтернативи бол.На газена лампа дизел генератор акумулатори перкопанели и няма да има никакви такси.Тока в България е евтин а требе да е като у немско.

Коментар

То всичко е по-еФтино. Но не мога да правя сделки с пиздо-фенове.
                            Санкции, нали разбираш,
                            Не бе. Нямаш капацитет. Пък и никой не ти вярва. И да питаш защо, причината е в теб.
                            ​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Жан Бет Разгледай мнение
                              Зимата продължава да вършее из Щатите.
                              В Средния запад се очакват 75 см. сняг.

https://www.cbsnews.com/news/extreme...y1SR2F6UEZSOHc.

Кво стана с това глобално затопляне, бе?
                              Температурите в Арктика са най-високите за последните 115 000 години

https://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=8344

Коментар

• Зимата продължава да вършее из Щатите.
                                В Средния запад се очакват 75 см. сняг.

https://www.cbsnews.com/news/extreme...y1SR2F6UEZSOHc.

Кво стана с това глобално затопляне, бе?

Коментар

Working...
                                X