IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да кажеш "сбогом" на една тераса
    около декар - декар и полвина.
    Последен теферич на тая маса -
    прощавай, барбекю, балкон, родина!
    Прощавайте, аз трябва да замина
    прокуден консул в жарката Валенсия.
    Аз паднах жертва, аз настъпих мина
    и пратиха ме в нещо като пенсия,
    в изгнание из пустата чужбина...

Ще плувам в средиземните морета,
    ще носталгирам посред Балеарите.
    Българийо, родино моя клета,
    един твой син напуска те и жали те!
    Напразно ще да търся мирен пристан,
    ще спомням за имот и бира-скара,
    и ще сънувам свойта Реконкиста,
    печално ще се чеша, ще се барам...

Ще се завърна кротко след години,
    парче месо ще сложа в барбекюто.
    Ще да почерпя близки и роднини,
    и люто ще ридая, люто, люто...

Иво Балев

Браво, много добра и фактологична творба.

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение

Ама то и дедето Гиндев е артилерист "
      Бе какъв е този гиндев, от къде се взе, това твоя дядо ли е

Коментар

Вате що не ме сложиха в кашимерията/пехотата де/, или танкови с право мерене,то много акъл не се иска там! Пак питам,как един снаряд от 15 км да улучи целта? Не казвам,че е голяма наука,но не е право мерене....
        Представа си нямам и не искам да имам, който е искал се е научил. Доколкото разбирам ти си се научил и сега се опитваш да осребриш знанията си

Коментар

• А виждам че освен Клара Цеткин и Роза Лъксембург обичаш да четеш и Корнела....
          Бравус истинско ЗКПЧ си / заместник командир по политическата част /
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

..
            Аз съм служил преди 22-23 години и вероятно съм забравил почни всичко научено там...

Вземи пусни нещо на Крала Цеткин или Роза Люксембург че на темата с казармата се изложи яко ..

без коментар

[COLOR=inherit !important]

[/COLOR]
            Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.-

Коментар

Марков ти можеш ли да работиш с карта,изчисления! Какъв ОЗ си тогаз? То имаше едни други ,после караха за политически офицери! Един вид,поповете в царската армия! Гледа като теле картата,знае само за партията!
              Да ти кажа темата става все по комична благодарение на усилията ти.
              Аз съм служил преди 22-23 години и вероятно съм забравил почни всичко научено там. Ако е вярна легендата която си изграждаш би трябвало да си служил преди 40+ години .... та много ми е интересно какви изчисления по карти можеш да правиш след 4 десетилетия че се пънеш .....да не си бил фазан по политическата част , сигурно от там са ти напъните към идеологията...

Вземи пусни нещо на Крала Цеткин или Роза Люксембург че на темата с казармата се изложи яко ..

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Много са ми забавни кат ги хванеш в крачка и почнат да се гърчат.......видиш ли всички били комунета там, само той щото бил много умен .....голем виц
                Марков ти можеш ли да работиш с карта,изчисления! Какъв ОЗ си тогаз? То имаше едни други ,после караха за политически офицери! Един вид,поповете в царската армия! Гледа като теле картата,знае само за партията!

Ама то и дедето Гиндев е артилерист и ви разбра тъпата идеология.....

"Бивши ръководни „комунисти” станаха баш капиталисти, алчни и неподбиращи средства за своя личен интерес. Те първи изпратиха децата си да учат и живеят на Запад, те първи задействаха наследения от социализма властови ресурс за непосредствено обогатяване. Тяхната метаморфоза още продължава и това прави отвратително впечатление. Подобни настроения заедно с привнесени от Запад идеологически предразсъдъци тежат като воденичен камък върху всички опити за обединяване на „левите” сили, изтискват последните жизнени сокове от членове и симпатизанти, деморализират изтерзаните радетели за отстояване на социални и национални интереси."

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

Казваш че.. избраха ме защото изглеждах много умен- малко е смешно това не мислиш ли?? Отделно които са били в плевен имаха доста добра подготовка по политика, та след това някой продължаваха с кариерата в комунистическата партия, ти си бил от тях, нали?

А бе заеби Марков и Бг, кажи нещо защо подслушвате разни активисти
                  Вате що не ме сложиха в кашимерията/пехотата де/, или танкови с право мерене,то много акъл не се иска там! Пак питам,как един снаряд от 15 км да улучи целта? Не казвам,че е голяма наука,но не е право мерене....

Коментар

Ни за Клинтън и педофила ще каже , ни за подслушвания на активисти у Канада.

Виж ако случайно беше нещо за Русия или Путин....мале то писания , то картинки , то генерални изводи от дребни факти......чудо щеше да е
                    Last edited by markov; 15.08.2019, 15:29.

Коментар

• Див скандал в Европарламента заради супата в столовата - поскъпнала с цели 20 цента

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/politika/div-skanda...ews691679.html

Преди около 4-5 години говорих веднъж с искрен след поредното му ходене до софия, та той тогава обясняваше че цените в барчето на парламента били около 4 пъти по ниски от пазарните

Коментар

Казваш че си пенсионер, нали така? Таааааааа по времето на бай тошо, такива неща каквито описваш не ставаха. Много интересно как и ти и барби описвате родната казарма в някакви такива краски които................ мммммммммм май не са много верни. Не знам, аз кандидатствувах в долна митрополия, един ден преди изпита ми се обадиха , че имам роднини в чужбина/ един от генерал-щабните офицери от времето на цар борис ми е някакъв род- брат на един от дядовците, избягал от бг около 1-2 септември и починал в калифорния/.И съответно не бях допуснат до изпита. А ти обясняваш- ама така, ама онака, ама избраха ме защото изглеждах много умен- малко е смешно това не мислиш ли?? Отделно които са били в плевен имаха доста добра подготовка по политика, та след това някой продължаваха с кариерата в комунистическата партия, ти си бил от тях, нали?

Ами те в ШЗО пазели места за такива като тебе,така научиме по-късно! Отпадналите от военните училища им предлагали ШЗО като компенсация,ама умствено май и за там не те одобрили! Смях,по-добре не пиши! То не че не си личи,де! И айде кулашките,като няма други,амо то и пушка да му дадеш,на такъв то ще простреля други! Имахме един такъв,добре че беше халосен патрон.

Коментар

А ти обясняваш- ама така, ама онака, ама избраха ме защото изглеждах много умен- малко е смешно това не мислиш ли?? Отделно които са били в плевен имаха доста добра подготовка по политика, та след това някой продължаваха с кариерата в комунистическата партия, ти си бил от тях, нали?
                          Много са ми забавни кат ги хванеш в крачка и почнат да се гърчат.......видиш ли всички били комунета там, само той щото бил много умен .....голем виц

Коментар

Едно си знае олигофренът,едно си пее! Нека и мен да поизтрият! Давай модератор,не се сърдя.
                            Това явно е самокритика дето си го написал

Коментар

Вате не е ли нискочел Марков,аз пиша,че съм взет от бойните части,каква повиквателна,избриоха ни няколко,след 2 дни на едни камион ни натовариха и в щаба на армията на изпит,общи въпроси,изглежда там съм отсят от нискочелите,имало и мъдри офицери тогава! Ама чукчата..марков..
                              Казваш че си пенсионер, нали така? Таааааааа по времето на бай тошо, такива неща каквито описваш не ставаха. Много интересно как и ти и барби описвате родната казарма в някакви такива краски които................ мммммммммм май не са много верни. Не знам, аз кандидатствувах в долна митрополия, един ден преди изпита ми се обадиха , че имам роднини в чужбина/ един от генерал-щабните офицери от времето на цар борис ми е някакъв род- брат на един от дядовците, избягал от бг около 1-2 септември и починал в калифорния/.И съответно не бях допуснат до изпита. А ти обясняваш- ама така, ама онака, ама избраха ме защото изглеждах много умен- малко е смешно това не мислиш ли?? Отделно които са били в плевен имаха доста добра подготовка по политика, та след това някой продължаваха с кариерата в комунистическата партия, ти си бил от тях, нали?

Коментар

ТОест искаш да кажеш че сега в говедария, скоро и в други /съседни/ държави

Скандален портрет на бившия президент на САЩ Бил Клинтън бе намерен в имението на американския финансист Джефри Епстайн в Манхатън. На снимката бившият президент позира в Овалния кабинет в червени обувки и синя рокля, подобна на тази, в която Хилари Клинтън беше на церемонията по награждаването в центъра на Кенеди. Бившият американски лидер се усмихва, облегнат на стол. Картината е рисувана от художника Петрина Раян-Клайд. Автентичността на портрета все още не е потвърдена. "Беше Бил Клинтън! Беше шокиращо - определено беше неговият образ. Беше много провокативна, секси снимка. Той носеше токчета, синя рокля и ръцете му бяха в странна поза“, казва източникът.

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/otkrikha-seks...ews691658.html

Снимката е много готина
                                Е и

Автентичността на портрета все още не е потвърдена

.Ама дай да клепаме! И не е снимка!
                                Last edited by vanevski; 15.08.2019, 15:17.

Коментар

Working...
                                X