Those societies that continue to allow themselves to be administered by individuals whose only qualification is that they were able to win a popularity contest will go from failure to failure and eventually pass from the scene.
Моят английски ми нашепва следното

Онези общества, които продължават да позволяват да бъдат управлявани от хора, чиято единствена квалификация е, че са успели да спечелят конкурс по популярност, ще вървят от провал към провал и в крайна сметка ще слязат от сцената.
(Патрик Е Кенън, Здрачът на демокрацията)
Хубав цитат!
Не подозирах за съществуването на този автор, но погледнах, че книгата я има и на български, а критиците определят Кенън като максимално необременен от идеологически наслагвания.
Сигурно четенето няма да е загубено време.
Преди 30 години демокрацията беше една от свещените крави, но постепенно се превърна в необичаното дете в семейството.
Един мой приятел, неприлично начетен, вика: демокрацията е уредба, при която следобед се събират два гладни вълка и една мазна овчица и подлагат на гласуване въпроса, какво ще се вечеря.
Днес пък аз пих кафе в Неделя и ми се падна късметче, което казваше: Едно различно общество не може да бъде посроено от безразлични хора!
Неизвестен автор
В първия момент изпитах лека досада, после тя продължи, но само до момента, в който прочетох Кенън.
Отново знак!
Няма значение, кой какво е искал д акаже.
Ние тук като отделни персони, при това анонимни, сме без значение.
Коментар