IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
    Искаше ми се да спра, но се налага да кажа и няколко думи за т.н. алтернатива или, с други думи, безалтернативността на бойковците!

Скоро след спечелването на изборите през 2014 (второто му правителство), стана безалтернативно и окончателно ясно, че този човек затрива културно страната. На него това му е хоризонтът - схемички, маньоври, сценки, скечове, хитрувания и безпринципни компромиси. Той не е наясно със самия себе си (дори не захващам въпроса за потенциалните му слабости и зависимости), какво да говорим за водене на цяла една нация в бъдещ модерен и безкрайно сложен свят.

В тази обстановка възникна по естествен начин и въпросът: Добре, ясно е, че е наложителна промяна, но вършенето н а промяна заради самата промяна е детинщина, незряла глупащина на непораснали индивиди.
    Принципно следва да с е мисли с колкото е възможно повече реалистични ходове напред.
    След дълго и мъчително взиране в политическата фауна, за мой голям срам стигнах до заключение, а вероятно съм го и изрекъл на глас, че алтернатива няма и оставаме в завареното положение.

Пораженческото мислене води до естествени катастрофи!

И я докарахме до днешното положение: Барселона, шкафчетата, размазванията, каране на чужди премиери и, канцлери и президенти с 200 и други суджуци, на които краят им се не види.
    Тук още има разни, които го играят съмняващи се по отношение на това бегло изброяване, ама онези ... караните, те го знаят това със сигурност!

Искам да приключа по-бързо, че съм ужасно скапан!
    Вчера две много симпатични млади девойки, които ми изглеждаха деца, но може и да са били студентки - фини като порцеланови статуетки, деликатно и смутено усмихнати, с одухотворени лица и будни очи, обикаляха редиците на протеста (и много други го правеха) и експозираха протестния плакат, който носеха със себе си. На него простичко пишеше: Демокрация = всекидневна борба!

Тези мили деца вероятно са разбрали една от тайните на живота. Няма нищо даром (след мама и тате), има искане, защита и дори битка!

Ние сме виновни, аз съм виновен!
    Няма начин да н е сме видели и да н е сме разбрали, какво е онова.
    И сме го търпяли 12 години, че и повече.
    Ама в живота винаги има една мяра, отвъд която, дори правилата започват да не важат.
    Стигнахме до това положение, при което дори въпросът с алтернативата става второстепенен, дори безпредметен!

Смисълът на тези събития е не на послено място разговор, размисъл и осмисляне!
    И откровено изричане на истината без преиначаване.
    Никой повече не трябва да бъде изтърпяван!
    При първи гаф - картон, на втория си аут.
    При безпрецедентно потъпкване на правила и добър тон - веднага вън!

Крайно време е да се развие една политическа култура, навик и рефлекс: никакво изтърпяване, при сериозно основание - всички веднага н а улицата и тулупите моментално на боклука!
    Така и само така ще се създаде една градивна и работеща среда, при която на тулупите все по-рядко ще им иде в главата да вършат гадости.
    И съотвено въпросът с алтернативата ще се реши сам!

Не съм идиот, много добре знам, че поколенията дотук бяха похарчени, ще падат и други жертви, пожелателното ми мислене в логическа блок-схема не може автоматично и резултатно да се пренесе в живия живот.
    Така е, идваме на този свят с мъка, отиваме си с мъка, реално никой с никакви гаранции и обещания не се е ангажирал спрямо нас!

Мили млади хора, помислете, не живейте в розови илюзии, извлечете рационалното, смисленото, погледнете правдивата житейска тенденция право в очите!
    Бъдете смели!
    И аз бях и в петък и днес ....много млади хора вярващи в бъдещето, както казваше обаче дядо ми власт да се вземе трябва и малко бой и малко кръв. За мен бъдещето е един МВР като Узунов с дансаджията за заместник и всички криволици наяве и в затвора а алтернативата сама ще се покаже...от останалите..

Коментар

• Искаше ми се да спра, но се налага да кажа и няколко думи за т.н. алтернатива или, с други думи, безалтернативността на бойковците!

Скоро след спечелването на изборите през 2014 (второто му правителство), стана безалтернативно и окончателно ясно, че този човек затрива културно страната. На него това му е хоризонтът - схемички, маньоври, сценки, скечове, хитрувания и безпринципни компромиси. Той не е наясно със самия себе си (дори не захващам въпроса за потенциалните му слабости и зависимости), какво да говорим за водене на цяла една нация в бъдещ модерен и безкрайно сложен свят.

В тази обстановка възникна по естествен начин и въпросът: Добре, ясно е, че е наложителна промяна, но вършенето н а промяна заради самата промяна е детинщина, незряла глупащина на непораснали индивиди.
      Принципно следва да с е мисли с колкото е възможно повече реалистични ходове напред.
      След дълго и мъчително взиране в политическата фауна, за мой голям срам стигнах до заключение, а вероятно съм го и изрекъл на глас, че алтернатива няма и оставаме в завареното положение.

Пораженческото мислене води до естествени катастрофи!

И я докарахме до днешното положение: Барселона, шкафчетата, размазванията, каране на чужди премиери и, канцлери и президенти с 200 и други суджуци, на които краят им се не види.
      Тук още има разни, които го играят съмняващи се по отношение на това бегло изброяване, ама онези ... караните, те го знаят това със сигурност!

Искам да приключа по-бързо, че съм ужасно скапан!
      Вчера две много симпатични млади девойки, които ми изглеждаха деца, но може и да са били студентки - фини като порцеланови статуетки, деликатно и смутено усмихнати, с одухотворени лица и будни очи, обикаляха редиците на протеста (и много други го правеха) и експозираха протестния плакат, който носеха със себе си. На него простичко пишеше: Демокрация = всекидневна борба!

Тези мили деца вероятно са разбрали една от тайните на живота. Няма нищо даром (след мама и тате), има искане, защита и дори битка!

Ние сме виновни, аз съм виновен!
      Няма начин да н е сме видели и да н е сме разбрали, какво е онова.
      И сме го търпяли 12 години, че и повече.
      Ама в живота винаги има една мяра, отвъд която, дори правилата започват да не важат.
      Стигнахме до това положение, при което дори въпросът с алтернативата става второстепенен, дори безпредметен!

Смисълът на тези събития е не на послено място разговор, размисъл и осмисляне!
      И откровено изричане на истината без преиначаване.
      Никой повече не трябва да бъде изтърпяван!
      При първи гаф - картон, на втория си аут.
      При безпрецедентно потъпкване на правила и добър тон - веднага вън!

Крайно време е да се развие една политическа култура, навик и рефлекс: никакво изтърпяване, при сериозно основание - всички веднага н а улицата и тулупите моментално на боклука!
      Така и само така ще се създаде една градивна и работеща среда, при която на тулупите все по-рядко ще им иде в главата да вършат гадости.
      И съотвено въпросът с алтернативата ще се реши сам!

Не съм идиот, много добре знам, че поколенията дотук бяха похарчени, ще падат и други жертви, пожелателното ми мислене в логическа блок-схема не може автоматично и резултатно да се пренесе в живия живот.
      Така е, идваме на този свят с мъка, отиваме си с мъка, реално никой с никакви гаранции и обещания не се е ангажирал спрямо нас!

Мили млади хора, помислете, не живейте в розови илюзии, извлечете рационалното, смисленото, погледнете правдивата житейска тенденция право в очите!
      Бъдете смели!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Никого не искам да спасявам. Само искам да ви кажа, че тези протести в края на краищата ще доведат до възкачването на Доган на власт, и до окупирането от него на Държавен Фонд Земеделие.
        Матеев,

На моменти съдбовно ме дразниш (а аз теб вероятно и повече), но това не е повод за отказ от комуникация. Поне все още не е.

Долу гледам, че подскачаш от възторг, че днес демонстриращите били малко.
        Да, Матеев, аз съм постоянно там и признавам, че ако вчера бяхме поне 30 К., днес дойдоха примерно половината. Почти изцяло нормални, възпитани и деликатни хора (погледни какво направиха сърбите с Белград), които са дошли да кажат ясно и решително: стига толкова.

Давам ти пълно право да приложиш някакъв произволно избран от теб коригиращ коеф. Използвай го нагоре, или пък надолу, твоя воля!

Аз не съм идиот, както много им се иска на цяла плеяда кретенчета тук, в чийто лигав живот най-драматичната житейска тежест е била някоя пудовка в джима. В моите очи протестът е грандиозен, неизмерим, величествен! В твоите е жалък е примитивен.
        Използвай коефициент по твой избор и кажи колко смешно е всичко.
        Аз ще отвърна, че бройката не е аргумент!
        И все пак тя говори за нещо!

За първи път след 2013 казват отново и ясно на тази примитивна, отровна плесен: Стига!
        Не може да има спор и съмнение - когато нещо е боклук, трябва да го разровиш, разчупиш и да ги изриеш. После в асинизатора.

Казахме ясно най-важните неща в телеграфен стил, а аз все още не съм сигурен, че въобще имам желание и намерение да започна да говоря и въпреки многократните ми заричания, че не искам да го правя, постно и сдържано ще кажа нещичко.

Матеев, говориш ЦИНИЧНО! (визирам политическите перспективи)

Обаче, говориш практично!
        Говориш като опитен и възрастен мъж, който познава живота!
        Говориш правдиви неща, които вероятно биха се случили, а вероятността въобще не е малка!

Да, точно така грозно и цинично стоят нещата!

От първия ден на промяната знаех, какво ще се случи и след първоначалното ориентиране обещах на самия себе си, че ще ходя на избори до момента на премахване на прокобната отрова ДПС. Оказа се много по-токсична отколкото можех да си представя, а краят се не вижда.

Дори една обреченост не е основание за отказ от съпротива!
        Ти си човек, който на моменти е демонстрирал ярко аналитично и критично мислене. Да, нашият живот е мимолетен и кратък и това обичайно дефинира погледа и начина ни на възприятие и мислене, но има и друг път за оценка. Погледни нещата в перспектива, погледни ги като тенденция. Мразиш купешкия ми (фалшиф) начин на изразяване и няма да гарнирам с думи като исторически, философски и сходни. Дърпай живота назад през сто години и се опитай да си представиш! После го сравни със сегашния и се задай въпроса, как се е стигнало до настоящото положение и мислимо ли е да мислим за бъдещо подобрение.

Коментар

• Искам да разсея внушенията че каскета нещо вършел - борил се с олигарси, мутри, корупцията.
          http://shestiseptemvri.com/2020/07/1...sLwrP2Cj9ZDR7Y

Има и обвинения търговия с влияние към съветниците. Потърсете дали има такова чудо в наказателния кодекс.
          Можете да потърсите още много КРИТИКИ от Същия адвокат ЕЛЕНА ГУНЧЕВА за ИЗМИСЛИЦИТЕ НА каскета показващи ТОТАЛНАТА МУ НЕГРАМОТНОСТ. повече от некадърен
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

...

Няма други варианти освен една единствена силна партия, която с малка помощ от някого да събере над 50%. Ако всички партии са слаби и разпокъсани, Доган ще се вее на бял кон и ще строи сараи след сараи.

......

Матеев, внушенията, които правиш за "една-единствена "силна" партия" - този път могат да те накарат да сгрешиш.

"СИЛНА" партия, от досегашните събития най-вероятно няма да има (силна, според теб е тая, която може да: "събере" + да купи + да мотивира ОКОЛО 50% от гласовете.

Вероятно ще има ДВЕ основни партии - ясно е кои ще бъдат те.

Много по-вероятно е да има и ОЩЕ - едновременно ДВА балансьори (на мястото на ДПС)! Кои ще са те - повече от ясно е:

1. Христо Иванов даде сериозна заявка, след акостирането си в акваторията на "сараите" (колкото и да не ми е комфортно да чувам името "Радан") ... Христо е достоен да бъде в следващите избори един от балансьорите!
            ​​​​​​
            2. Слави Трифонов - е вторият сериозен балансьор, доказал, че може да мотивира хората, заедно с екипа си! Екипът на Слави е МНОГО важен, именно, защото в него са обединени хора от различни политически цветове!

Сигурно има и други възможности, стига да ги потърсим сред НЕПРЕДУБЕДЕНИ рейтингови структури...

...............

(НЕ приемам внушения от типа: тоя не става, напр., защото е чалгар..., ЩОМ може по някакъв начин да ОБЕДИНИ голяма група от хора около себе си, което е едно непостижимо начинание в тая страна!)

Коментар

• ОТ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ОФИЦИАЛНО СА ПОДКРЕПИЛИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ!
              БОРИСОВ Е ЧАО!

https://btvnovinite.bg/bulgaria/poso...a-sistema.html
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• U.S. Embassy - Изявление:

Правото на мирно събиране е основна демократична ценност. Демонстрациите и протестите са знак за цветущо и жизнено гражданско общество. Мирните протести са играли ключова роля в 244-годишната демокрация на Съединените щати. Всяка нация заслужава съдебна система, която е надпартийна и подвластна на върховенството на закона. Ние подкрепяме българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.
                The right to peacefully assemble is a fundamental democratic value. Demonstrations and protests are a sign of a thriving, vibrant civil society. Peaceful protest has played a key role in the United States' 244-year-old democracy. Every nation deserves a judicial system that is non-partisan and accountable to the rule of law. We support the Bulgarian people as you peacefully advocate for increased faith in your democratic system and promote the rule of law in Bulgaria. No one is above the law.

Как мислите, подкрепят ли нашите съюзници САЩ - БМБ..

Коментар

Единственият начин Доган да бъде изхвърлен от управлението на страната е някоя силна партия да спечели повече от 50% на следващите избори, или поне да е близо до тях, за да може да направи някоя коалицийка без Доган.
                  Матеев разсъждаваш от гледна точка на досегашната парадигма.
                  Парадигмите се сменят от време на време генерално. Справка 1944, 1989г.
                  Задава се нова парадигма. Различна.
                  Народа му трябваха 30 години да прогледне.
                  Старите муцуни са аут.
                  Картела - Доган, Пеевски, Борисов, Гешев с новите закони създадени от ново ВНС и нова конституция ще ни отърват от мафията.
                  Горните четирима не ги очаква политическа кариера, а раирани костюми.
                  Лай.ата им вече са във вентилатора който е включен засега само на 1.
                  Ще излязат още много от лай..а им и тогава вентилатора ще се завърти на 3-та скорост.
                  Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• https://frognews.bg/novini/prokurori...rezidenta.html

Каскета принуждава прокурорите да се подписват на декларация за оставка на президента.
                    Те политици ли са? Това ли им е работата?
                    А на гладни прокурвар?
                    Това ли са му правомощията - да подписва декларации?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

То това е че никой от комонетата тук не може да мисли за утре.
                      Никой не казва КОЙ, ако БХ подаде оставка. Щото не знае.
                      Всъщност комонетата обичат да работят с Доган. Тройната коалиция им беше много угодна. А и да не забравяме и сочната целувка на Станишев с Местан, и език имаше даже.
                      Даже се чудя защо плюват по Доган сега, те могат да направят правителство само с него?
                      Верно ли че Бойко издирвал виновника за протестите?
                      За да му нахлузел каскета до раменете.
                      Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Вместо за ББ започнете да мислите за Доган. Като трета политическа сила той винаги може да е във власта, ако нито една партия не събере 50%. Сегашното правителство е едно приятно изключение, защото ГЕРБ успя да събере 50-те процента само с патриотите. В следващия парламент обаче това няма да е така. Поради разпиляването на гласовете в разни дребни партии ще стане така, че едно бъдещо правителство няма да е възможно без Доган в него.

И тогава ще се случи това, което вече сме го виждали. Доган ще поиска МЗХ и ДФЗ, където са милиардите, и ще остави другите министерства на коалиционните си партньори, защото те не го интересуват. Аз го помня този момент през 2007-а година, когато в МЗХ и ДФЗ се говореше само на Турски език.

Единственият начин Доган да бъде изхвърлен от управлението на страната е някоя силна партия да спечели повече от 50% на следващите избори, или поне да е близо до тях, за да може да направи някоя коалицийка без Доган.

Та съвсем сериозно си мисля, че с отслабването на ГЕРБ народа си вкарва един голям автогол, да не кажа един голям рязан в задните части.
                        То това е че никой от комонетата тук не може да мисли за утре.
                        Никой не казва КОЙ, ако БХ подаде оставка. Щото не знае.
                        Всъщност комонетата обичат да работят с Доган. Тройната коалиция им беше много угодна. А и да не забравяме и сочната целувка на Станишев с Местан, и език имаше даже.
                        Даже се чудя защо плюват по Доган сега, те могат да направят правителство само с него?

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                          Матеев, бягай на контра-протест да спасяваш Тиквата и протежето на Пеевски и Доган - каскета Гешев, че тълпата е озверяла и ако набарат Бойко може да го линчуват.
                          Никого не искам да спасявам. Само искам да ви кажа, че тези протести в края на краищата ще доведат до възкачването на Доган на власт, и до окупирането от него на Държавен Фонд Земеделие.

Коментар

• Матеев, бягай на контра-протест да спасяваш Тиквата и протежето на Пеевски и Доган - каскета Гешев, че тълпата е озверяла и ако набарат Бойко може да го линчуват.
                            ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Прехвърлям този постинг от темата с коронавируса, защото там ще го изтрият.

Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Щом политиците и изборите не могат да изкарат доган(мутрите) от властта ще търсим други варианти ...
                              Няма други варианти освен една единствена силна партия, която с малка помощ от някого да събере над 50%. Ако всички партии са слаби и разпокъсани, Доган ще се вее на бял кон и ще строи сараи след сараи.

Към днешна дата алтернативите са само три:
                              1. ГЕРБ + ДОГАН
                              2. БСП + ДОГАН
                              3. Само ГЕРБ, ако обаче остане силна партия.

Разни дребни партийки не ги броя, защото те могат да са само един пълнител към горните 3 комбинации.

Ха сега се опитайте да познаете кой е най-заинтересован от съществуващите протести. Това е много важно да го осъзнаете, защото в следващите дни ще се реши искаме ли Доган в управлението на милиардите от ДФЗ или не.

От ББ няма как да се оттървем. При всички случаи той пак ще е в парламента и пак ще е в управлението, може би без да е премиер. Въпросът обаче е искаме ли Доган в ДФЗ или не? Затова ли хората в момента са по площадите, за да вкарат Доган в ДФЗ?
                              Last edited by Mateev; 13.07.2020, 21:52.

Коментар

• Вместо за ББ започнете да мислите за Доган. Като трета политическа сила той винаги може да е във власта, ако нито една партия не събере 50%. Сегашното правителство е едно приятно изключение, защото ГЕРБ успя да събере 50-те процента само с патриотите. В следващия парламент обаче това няма да е така. Поради разпиляването на гласовете в разни дребни партии ще стане така, че едно бъдещо правителство няма да е възможно без Доган в него.

И тогава ще се случи това, което вече сме го виждали. Доган ще поиска МЗХ и ДФЗ, където са милиардите, и ще остави другите министерства на коалиционните си партньори, защото те не го интересуват. Аз го помня този момент през 2007-а година, когато в МЗХ и ДФЗ се говореше само на Турски език.

Та съвсем сериозно си мисля, че с отслабването на ГЕРБ народа си вкарва един голям автогол, да не кажа един голям рязан в задните части.

Коментар

Working...
                                X