IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tomy

ако кяжя че с иподлога на Нинова и Пинокио, без да го докажа, ще бъда като теб ...
    няма да падна до твоето положение!
    Интересно какво искаш да кажеш..?Пак проблеми в първите 10 години..

Коментар

• Бърза справка на сайта на Министерство на финансите виждаме, че за период 2014-2020 по кохезионни фондове и оперативни програми имаме отпуснати 7.5 млрд.евро а по ЕФРСР /развитие на селските райони/ още 7 млрд.евро.
      Т.е. общо 14.5млрд.евро /от които в края на периода сме (разбирай обръчите от фирми) усвоили само 30%, тоест 4.35 млрд евро.
      https://www.minfin.bg/bg/1091
      В същото време вноската в ЕС за периода ни е 7.32 млрд !!!!
      https://www.minfin.bg/bg/883
      Отделно, дадохме поне 3 млрд за Ф-16.
      Е, как да се развива тази страна, къде е благоденствието във провинцията се питам.

За 2021-2027, 21 млрд са ЗАЕМ, 8 млрд грант
      Еми, ние пак ще дадем поне 8 млрд във вноски, тоест ще ни остане заема като келепир.
      Даже не е сигурно, колко от бъдещия грант ще бъде усвоен, но вноските са гарантирани към ЕС. !
      Last edited by hazard; 21.07.2020, 12:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

за тези пари (на данъкоплатците) заслуга ББ - НЯМА
        той само помага на Пеевски, Доган и цялата ДС мафия да ги краднат.

нямам повече какво да ти кажа
        жалък си!
        От крадците е. Много повече от жалък
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
          ....
          2,08 милиарда / 7 000 000 население, се пада по около 300 евро на човек за година.
          Предстои да видим, дали тези 300 евро ще достигнат до българските граждани или Боко пак ще ги раздаде на ортаците му от ДПС да го крепят на власт.
          Да разбирам ли, че ти очакваш ББ да управлява поне още 7 години?

Този път наистина ме изненада .....

Аз все си мислех, че има някакъв шанс да изкара още 4 години, но в широко коалиционен кабинет поради разпилелите се гласове на народа. Ти обаче ме гръмна с прогнозите си не за 4, а за 8 години.

Коментар

• Всичко много хубаво, обвързването на средствата с върховенството на закона е важното в случая. Очаквам в обозримо бъдеще да го закъсаме с парите от ЕС именно поради тази причина.

Коментар

Сега погледнах екстаза в мрежата след 'спечелването' на 29 милиарда евро под една или друга форма от бюджета на ЕС...

Според мен магаре да бяхме пратили в Брюксел ефектът щеше да е същия ако не и по-добър - просто защото сме членове на ЕС (нещо,за което Борисов няма абсолютно никаква заслуга)...

Като се изключи вноската, която ще плащаме идните 7 години остават не повече от 25 милиарда евро (не разбрах колко ще са заеми).

Като се раздели на 6 милиона население и на 7 години излиза, че ефектът ще бъде малко под 100лв на месец на калпак.... ако считате, че нереформираната ни администрация, корумпираното управление и липсата на правосъдие ни ощетяват по-малко от 100лв на калпак тогава се радвайте заедно с премиерът-слънце ... а да и да не забравяме тока, водата, парното и газта - и там плащаме на мафията регулирана от другата мафия...същата де...

обаче да се удариш в гърдите и да кажеш "Аз ви спечелих тия пари" 29 милиарда евро суха пара .. си е друго ...нали?!?

Основната заслуга на Борисов и крадливата му шайка е , че упорито държи България на последно място в ЕС без шансове за изкачване нагоре.
              Я, на Боко тъпото и на корумпираното му правителство им дали само 3,7% от общия европейски бюджет за възстановяване.
              Потвърждава се правилото, че големите лъвове в Западна Европа си делкат парите помежду си, на периферните държавици подхвърлят само трохи.
              Сумата за България не е особено голяма, но пак е нещо. Ще позакърпи малко българската "икономика"

Иначе Боко си е шмекер и манипулатор отвсякъде. Това, което не казва на простото население е, че от тези 28 милиарда, само 52% са безвъзмездната помощ, останолото са заеми, които ще се връщат.

Ако направим една сметка, 28 милиарда / 7 години = 4 милиарда, от които 52% безвъзмездна помощ ~ 2,08 милиарда евро на година реална помощ за българската икономика, или около 3,4% от БВП на България.

2,08 милиарда / 7 000 000 население, се пада по около 300 евро на човек за година.
              Предстои да видим, дали тези 300 евро ще достигнат до българските граждани или Боко пак ще ги раздаде на ортаците му от ДПС да го крепят на власт.
              Last edited by Frosty; 21.07.2020, 11:12.
              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Това е поредната измислица. Тези пари да не са измислени с магическа пръчица? Тези пари са събирани като данъци от различните държави, и при обратното им преразпределение едни държави ще са нетни спонсори, даващи пари, а други като България - нетни спонсорирани, получаващи пари. Тези пари са заслуга само и единствено на стабилното управление през последните 10 години, а комунягите се пръскат от завист и злоба.

Ако не бяхме в Евросъюза и ако не бяхме доказали стабилност и разумно управление на политиката и икономиката, щяхме да получим дръжки, а не милиарди. Много ви се иска на вас комунетата да принизите това, което е направено, но истината отдавна се знае от всеки - комуняги = национална катастрофа.
                за тези пари (на данъкоплатците) заслуга ББ - НЯМА
                той само помага на Пеевски, Доган и цялата ДС мафия да ги краднат.

нямам повече какво да ти кажа
                жалък си!
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

пичове,

направете си една проста сметка населението на ЕС делено на бюджета и ще видите, че макар и най-бедни получаваме 'на калпак'. Просто на политиците в Брюксел им трябваше сделка и затова търпят всякакви сред тях... Победа щеше да бъде ако нашият лингвист вместо да яде торта и да кима без да разбира беще издействал едни +10 милиарда към тези 29.... да ама не...
                  Това е поредната измислица. Тези пари да не са измислени с магическа пръчица? Тези пари са събирани като данъци от различните държави, и при обратното им преразпределение едни държави ще са нетни спонсори, даващи пари, а други като България - нетни спонсорирани, получаващи пари. Тези пари са заслуга само и единствено на стабилното управление през последните 10 години, а комунягите се пръскат от завист и злоба.

Ако не бяхме в Евросъюза и ако не бяхме доказали стабилност и разумно управление на политиката и икономиката, щяхме да получим дръжки, а не милиарди. Много ви се иска на вас комунетата да принизите това, което е направено, но истината отдавна се знае от всеки - комуняги = национална катастрофа.
                  Last edited by Mateev; 21.07.2020, 10:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eaglee Разгледай мнение

Човече, скрий се някъде и не цапай този форум с глупостите си. Търси си спасителите и си върши агитационната работа на друго място.
                    По принцип аз не се интересувам от политика, и тази тема никога не съм я чел и не съм писал в нея. Сега обаче виждам ЗАПЛАХА ЗА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, и затова започнах да пиша в темата, за да защитя същото това гражданско общество.

Иначе агитатора не съм аз - агитаторите са тези, които изписаха 2829 страници тема, пълна със злоба, лъжи, измами и прочее недоказани измислици.

Коментар

Аз само безпристрастно констатирам фактите. Да, управлението на Борисов е съпроводено с много скандали, но нима това не е така с всяко едно друго управление. Просто скандалите са плод на гафовете на отделни хори, за които злобарите обичат да обвиняват Борисов, а в действителност той няма никаква вина.

Например Калинката - откъде Борисов е можел предварително да знае, че тя е фалшифицирала дипломата си? Ами че тя е излъгала дори и собственото си семейство, пък вие искате Борисов да е пророк и да владее телепатия, за да може по-правилно да си избира кръга от хора около себе си. Ако ти беше на власт, щеше ли предварително да се оттървеш от калинките около тебе?

Имам и още един въпрос:
                      Добре, Борисов не ти харесва, например защото му завиждаш. Това е твое право, но кажи ми каква алтернатива предлагаш? Кажи ми името на твоя лидер, за когото би гласувал, и който според тебе ще управлява 4 години без нито един скандал, защото ще е телепат, пророк, безкрайно честен, беден, добричък и в същото време със здрава ръка, интелигентен, работещ по 24 часа в денонощието за сините очи на избирателите и всичките тези качества да ги има едновременно.

И как този светец и апостол едновременно ще удовлетвори коренно различните искания на бедни и богати, роми и други малцинства, честни хора и престъпници, леви и десни, мързеливи и работливи, тарикати и почтени, злобари и добродушни, шпиони, провокатори, платени подлоги на един или друг мафиот, предатели, психично болни, криминално проявени и т.н.

Как този твой идеален апостол ще съчетае в едно всичките противоречия на съвременното общество, и ще изкара 4-годишен мандат без нито един скандал, без нито един компромат, без нито една олювка на психически болните злобари, без нито едно престъпление, без нито един корупционен скандал и т.н.

Много те моля, кажи ми името на този "спасител" на България, защото и аз искам да гласувам за него.
                      тебе ще изберем матейко, да ни спасиш от смърта.
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• пичове,

направете си една проста сметка населението на ЕС делено на бюджета и ще видите, че макар и най-бедни получаваме 'на калпак'. Просто на политиците в Брюксел им трябваше сделка и затова търпят всякакви сред тях... Победа щеше да бъде ако нашият лингвист вместо да яде торта и да кима без да разбира беще издействал едни +10 милиарда към тези 29.... да ама не...

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Аз само безпристрастно констатирам фактите. Да, управлението на Борисов е съпроводено с много скандали, но нима това не е така с всяко едно друго управление. Просто скандалите са плод на гафовете на отделни хори, за които злобарите обичат да обвиняват Борисов, а в действителност той няма никаква вина.

Например Калинката - откъде Борисов е можел предварително да знае, че тя е фалшифицирала дипломата си? Ами че тя е излъгала дори и собственото си семейство, пък вие искате Борисов да е пророк и да владее телепатия, за да може по-правилно да си избира кръга от хора около себе си. Ако ти беше на власт, щеше ли предварително да се оттървеш от калинките около тебе?

Имам и още един въпрос:
                          Добре, Борисов не ти харесва, например защото му завиждаш. Това е твое право, но кажи ми каква алтернатива предлагаш? Кажи ми името на твоя лидер, за когото би гласувал, и който според тебе ще управлява 4 години без нито един скандал, защото ще е телепат, пророк, безкрайно честен, беден, добричък и в същото време със здрава ръка, интелигентен, работещ по 24 часа в денонощието за сините очи на избирателите и всичките тези качества да ги има едновременно.

И как този светец и апостол едновременно ще удовлетвори коренно различните искания на бедни и богати, роми и други малцинства, честни хора и престъпници, леви и десни, мързеливи и работливи, тарикати и почтени, злобари и добродушни, шпиони, провокатори, платени подлоги на един или друг мафиот, предатели, психично болни, криминално проявени и т.н.

Как този твой идеален апостол ще съчетае в едно всичките противоречия на съвременното общество, и ще изкара 4-годишен мандат без нито един скандал, без нито един компромат, без нито една олювка на психически болните злобари, без нито едно престъпление, без нито един корупционен скандал и т.н.

Много те моля, кажи ми името на този "спасител" на България, защото и аз искам да гласувам за него.
                          Човече, скрий се някъде и не цапай този форум с глупостите си. Търси си спасителите и си върши агитационната работа на друго място.

Коментар

• Пеевски контролира ключови министри: контролира финансовия министър, контролира вътрешния министър, парламентарната комисия, която трябва да контролира харченето на икономическата помощ. И затова икономическата помощ няма да стигне до нормалния бизнес и граждани, а ще стигне само до джобовете на Пеевски и неговите приятели.”

В коментара си Иванов изказа увереност, че снимките с пачките и златото са това, с което Пеевски държи
                            Борисов и папката, с която да бъде направен арестът на Борисов, е готова в прокуратурата и само чака подходящия момент.

Борисов вече се държи за стола си не като политик, който смята, че има нещо да направи за страната си или като политик, който смята, че това е в негов електорален интерес. Държи се като един изплашен заек, който се чуди как да оцелее и да не влезе в затвора.”

Иванов завърши изказването си с призив към хората да не се отказват:

“Ако в Истанбул успяха да кажат “НЕ” на
                            Ердоган, и ние тук ще успеем. Пеевски, ще си вземем страната от теб! Ще има закон, ще има достойнство!”

Коментар

• Първоначално изпратено от Eaglee Разгледай мнение

Човече ти да ни слънчасал? Как точно Борисов ни е измъкнал и от коя национална катастрофа, при положение, че дойде на власт през 2009 година, когато вече бяхме влезли в НАТО и ЕС?

Имам и още един въпрос:

Last edited by Mateev; 21.07.2020, 10:07.

Коментар

• След десет години ще сме със средноевропейски стандарт и без дългове за разлика от задлъжняла Европа.

Още една напълно грешна прогноза..Моля дай доказателства..Икономически модел и ръст на БВП. доходи, демография, износ.. Да ти припомня , че се намираш в икономически форум..
                                Last edited by Bond009; 21.07.2020, 10:07.

Коментар

Working...
                                X