Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
[ATTACH=CONFIG]n3840431[/ATTACH]
Че това дето си го постнал каква връзка има с разговора ?
Аман от стахановци ....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
В афганистан участваха американци + НАТО + Афганистанските им възпитаници. Въоръжени с най-съвременно оръжие.....и се изнесоха като нас.ани като дойдоха онези с джапанките, балканчетата и калашниците.
Щото онези с джапанките бяха готови да умрат за идеите си докато от другата страна бяха обикновенни наемници за заплата !!!
Коментар
-
Е как какво ще пуцат в Париж щото до САЩ трудно стигат .....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бързоходко Разгледай мнениеИзключително схематично и изклчително удобно схващане за робство. Това схващане е по мерките на първи век от новата ера. През 19 век стандартите за свобода и несвобода са различни. Това че руските крепостни селяни сяа били по безправни от българските такива, неправии българите в османската империя нероби.
Да имали са право на собственост, но това право е било толкоз крехко и необезпечено от изконно несправеддливата правосъдна система, че през 1876 година, тези имащи право на собстввеност хора, решават да се лишат от нея и от правото си.
Панягюрските въстаници са били основно хора с имоти и със собствен бизнес, но са го жертвали срещу правото си да бъдат свободни.
Явно гарантираните им от шериата "свободи" и "права" и "само няколко ограничения", не са ги удовлетворявали.
Ако не го бяха направили през 1876, то 20 или 30 години по-късно щеше да се случи нещо подобно на това, което днес наричаме "Арменски Геноцид".
При това евентуалния "Български Геноцид" щеше да е доста по-мащабен от арменския, просто защото сме повече от арменците.
Що се отнася до това дали трябва да се срамуваме от робското положение на дедите си, ами не нетрябва защото дедите ни са намерили сили да оспорят това си положние, за разлика от руските селяни които кротко си чакат указа на Император Александър II.
Има и още един интересн факт относно това какво е било положението на народа ни в рамките на Отоманската Империя. А имено наложената ни от Великите Сили форма на управление. Самия факт, че великите сили без никакви угризения се разпореждат със съдбата ни е доказателство че за тях ние сме непълноценен робски народ. Те не са допуснали бългърско присъствие нито при подписването на "Санстефанския Договор", нито на Берлинската Конференция,
Защо?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Интересно ми е какво ще го правят това оръжиеНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Барби във войната в Ирак , Руски войски не са участвали та си написал пълни глупости.
Резултата , Американците позорно избягаха и оставиха това оръжие на онези с джапанките
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеВ Ирак руски възпитаници участваха с руско оръжие
А на талибаните им оставиха оръжие, за да го ползват
в Тюркменистан, Узбекистан, Таджикистан и Иран
Да му мисли русияАмерика е далече и вече има опит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеВ Ирак руски възпитаници участваха с руско оръжие
Щото онези с джапанките бяха готови да умрат за идеите си докато от другата страна бяха обикновенни наемници за заплата !!!Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Марков, Марков.......имаше една песен дето се пее "Ооо колко си п.... има ли смисъл с теб да говоря"Въртиш, сучеш и не искаш да отговориш на елементарния въпрос който ти зададох с да или не. Измисляш неща които не съм казал..... както и да е. Важното е че в училищната програма вече се употребява правилния научно- обоснован термин "България под османска власт( владичество)" а не измисления и наложен от соц пропагандата. Та с времето нещата ще си дойдат на мястото( ще се учи нормална неполитизирана история). Аз за разлика от теб не съм обременен, не ми се привиждат никакви агенти, еднакво харесвам и руснаци и американци и англичани и беларуси( имам приятели от всичките изброени нации) стига да са нормални хора. Говоря и езиците им на доста добро ниво( без беларуски
)
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБарби във войната в Ирак , Руски войски не са участвали та си написал пълни глупости.
Но аз сега ще ти дам ептен пресни данни където войски на САЩ участваха и позорно избягаха:
Афганистан 31,08,2021:
От страна на Талибаните едни хора с джапанки,балканчета и калашници.
От американска страна: [ATTACH=CONFIG]n3840045[/ATTACH]
Резултата , Американците позорно избягаха и оставиха това оръжие на онези с джапанките
Last edited by barbaron; 04.12.2021, 16:01.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеРусия пак дрънка танкове край Украина, защото има къса памет
В 1991 г. во время войны в Персидском заливе произойдут последние крупные танковые сражения 20-го века.
Но аз сега ще ти дам ептен пресни данни където войски на САЩ участваха и позорно избягаха:
Афганистан 31,08,2021:
От страна на Талибаните едни хора с джапанки,балканчета и калашници.
От американска страна:
Резултата , Американците позорно избягаха и оставиха това оръжие на онези с джапанкитеLast edited by markov; 04.12.2021, 14:06.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Марков, Марков.......имаше една песен дето се пее "Ооо колко си п.... има ли смисъл с теб да говоря"Въртиш, сучеш и не искаш да отговориш на елементарния въпрос който ти зададох с да или не. Измисляш неща които не съм казал..... както и да е. Важното е че в училищната програма вече се употребява правилния научно- обоснован термин "България под османска власт( владичество)" а не измисления и наложен от соц пропагандата. Та с времето нещата ще си дойдат на мястото( ще се учи нормална неполитизирана история). Аз за разлика от теб не съм обременен, не ми се привиждат никакви агенти, еднакво харесвам и руснаци и американци и англичани и беларуси( имам приятели от всичките изброени нации) стига да са нормални хора. Говоря и езиците им на доста добро ниво( без беларуски
)
На въпроси към безумните си твърдения не влизаш в диалог просто караш по спуснатите ти опорки докато на опонента му омръзне да се занимава с теб.
Всичките ти писания от няколко дни по темата се свеждат до: Не може да е имало Турско робство защото ако е имало и Руснаците са ни освободили от него са ни направили добро. Продажниците от патологична русофобия стигате до дам да отричате безспорни факти само и само да не се укаже че Руснаците са ни направили добро като са ни освободили......... Според вашите опорки Българинът е щял да се чувства по добре ако беше останал в състава на Османската империя до разпада и ! Жалка история.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
В еврогейската империя добре ли ни е?
Коментар
Коментар