IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 24.08.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Определено бе най-положителното - за червената върхушка. Които преди нея си лягаха като крадливи директори на държавни предприятия, а след това се събудиха като крадливи собственици на същите тези предприятия. И на още доста други.
    E ,какво са 5 пфенинга на 600000 чифта саи!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
      Что его ждет. Путин и западные обвинения

Первый из этих процессов - общественные слушания по делу об убийстве Александра Литвиненко - уже завершен и привел куда к более серьезному результату, на который можно было рассчитывать изначально. Потому что участники слушаний со стороны обвинения считали, что комиссия придет к выводам о причастности российского руководства. Но в Лондоне прозвучала не общая оценка, а две фамилии - самого Путина и его ближайшего соратника по ФСБ, секретаря российского Совбеза Николая Патрушева.

Следующий процесс - расследование по делу об уничтожении гражданского самолета Малайзийских авиалиний - еще продолжается. Но появляется информация о том, что исследователям удалось установить фамилии причастных к преступлению кадровых российских военных - а это означает, что и в данном случае есть возможность говорить о прямой ответственности их верховного главнокомандующего Владимира Путина.

Но и это еще не все. В фильме, снятом кинематографистами ВВС, американский чиновник говорит о причастности к коррупции самого Путина. Не кого-то там из окружения, не родственников, как в случае с Ельциным, а именно Путина. И хотя это пока что всего лишь оценка, ясно, что она не прозвучала бы, если бы такой не была официальная позиция Соединенных Штатов.

Еще один процесс, который начинается буквально в эти дни - это слушания в Гааге по вопросу этнических чисток в Южной Осетии во время нападения России на Грузию. Подобные процессы долго готовятся, еще дольше проходят, но позволяют коренным образом изменить общественное мнение о происходящем. И, кстати, могут стать прецедентом. Потому что точно так, как оккупанты действовали в Южной Осетии, изгоняя грузин из родных домов и уничтожая из села, они уже начинают действовать в Крыму, запугивая и вытесняя крымских татар.

Все эти суды, фильмы и заявления меняют сам образ Путина. Проще говоря - из азиатского диктатора он на глазах превращается в африканского, в политика, к которому страшно подойти, потому что не знаешь, не съел ли он сегодня на завтрак лидера оппозиции. Понятно, что с ним не прекратят контакта, будут пытаться оттащить от Украины, договориться по Сирии. Но все это - с ужасом. Он больше не один из них - вне зависимости от того, что он сам об этом думает. Конечно, они и раньше понимали, что убийство Литвиненко - это он, и Боинг рейса МН17 - это он, и российская коррупция - это он. Но одно дело, когда об этом говорят в своем кругу, в кулуарах обеда мировых лидеров - и совсем другое, когда это говорится публично в судах и становится очевидным для всех. Да, и он больше не так богат - у него уже нет такого количества средств на пропаганду и подкуп, как раньше. Все летит в тартарары.

Предугадать, чем это все обернется, пока что не так уж и легко. Клиент будет уходить в привычную несознанку - просто потому, что не сможет поверить, что это происходит именно с ним, великим и непогрешимым. Раскормленный Песков будет щуриться, вульгарная Маша Захарова фыркать - но никакого толку от этого не будет. Тогда он попытается обвинить во всех грехах партнеров - собственно, он уже и сейчас это делает, когда его министр иностранных дел, циничный Лавров, берет под защиту "нашу Лизу", якобы изнасилованную якобы беженцами в Германии - и доводит до бешенства даже невозмутимого Штайнмайера. Это тоже не сработает. Не сработает уже ничего.

Между тем в самой пока что подмятой и испуганной российской элите - военной, политической, олигархической - будет потихоньку вызревать простой вопрос: да, Крым наш, да, мы самые великие, да американцы сволочи. Но как можно защищать все эти вечные ценности с такой изгаженной репутацией?

Рано или поздно этот вопрос прозвучит как вечевой колокол.
      http://www.liga.net/opinion/267689_c...obvineniya.htm
      Виталий Портников, журналист
      Някой ще обясни ли защо през януари 2016г. приходите постъпили от Федералната митническа служба на Русия във федералния бюджет на Русия, са намалели със 166,57 милиарда руски рубли спрямо януари 2015г., тоест намалели са с 37,322 %.
      http://www.rosbalt.ru/business/2016/02/02/1485840.html
      Last edited by Ivan2015; 02.02.2016, 16:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Това е недостатък които е отстранен впоследствие , от него лично мен Костов ме прикара като разводни капитала и на СОДИ и на МДК пирдоп през 1997 с което прикара миноритарите
        Ъхъ чак Ники Валисев го махна. До тогава всичките червени престъпници - Костов включитилно се скъсаха да крадат от миноритарите.

Коментар

Дадох ги в ПФ. Какво да ги правя. Да бях със сегашния акъл никога не бих направил такава глупост. Ама тогава се информирах от медиите - каква огромна глупост от моя страна
          Ми блестащо си постъпил, и после комунистите и Путя са ти виновни

Втората вълна - Костовата разрешиха да се търгуват боновете , спомням си че изкупих от такива незаинтересовани хора и бях придобил 1 % от капитала на доста прилично предприятие от ВПК .....после го продадох на мажото срещу добра премия.....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
            Равновесния пак не си в час....
            Първата вълна на МП беше най - положителната страна на скапаната ни "демокрация "
            Даде се възможност и с 6 м разяснителна кампания, хората да разберат за какво става реч. Имаха възможност да се включат в разпределението на активите на НРБ и да спечелят......Не се получи.....
            С 50 000 ИБ ( за 50 лв ) бях направил капитал от 3000 ДМ.
            Най - голяма беше далаверата в третия кръг на първата вълна.....
            Тогава с останалите ми бонове купих Кремиковци по 2 ИБ - 37 бр...Продадох ги на добра цена....

Така че, статистиката е ясна....
            Разяснителната кампания беше нарочно слабичка, а лъскавата реклама на ПФ съвсем я затапи. Колко народ убеждавах сам да се пробва, ама не слушат.

Коментар

Ъхъ, като се изключи увеличението на капитала под условие.
              Това е недостатък които е отстранен впоследствие , от него лично мен Костов ме прикара като разводни капитала и на СОДИ и на МДК пирдоп през 1997 с което прикара миноритарите

Коментар

Поредната глупост от теб......ТЗ и тогава и сега е почти същия.....

А ми кажи личен въпрос , ти участвал ли си като гражданин в масовата приватизация ?
                Какво си направи бончетата ?
                Дадох ги в ПФ. Какво да ги правя. Да бях със сегашния акъл никога не бих направил такава глупост. Ама тогава се информирах от медиите - каква огромна глупост от моя страна

Коментар

А ми кажи личен въпрос , ти участвал ли си като гражданин в масовата приватизация ?
                  Ъхъ, като се изключи увеличението на капитала под условие.

Коментар

Е и на правна уребда - която позволяваше в тоз период просто да се заграби това което не е на мажоритаря. Правна уредба направена от изнедана същите крадци

Коментар

Чакай сега , колко се възползваха не е проблем на Жан Виденов или на комунистите а на индивидуалната глупост, неосведоменост или непредприемчивост ....
                      Е и на правна уребда - която позволяваше в тоз период просто да се заграби това което не е на мажоритаря. Правна уредба направена от изнедана същите крадци

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        И колко се възползваха
                        Всички набухаха книжките в Приватизационни фондове. Аз също в резултат на еуфорията.
                        Още си спомням тъста ми. Аз го убеждавам, а той нежно ми каза "Ти си идиот". Жена ми още си има наследените акции от Соди Девня, купени от него
                        Чакай сега , колко се възползваха не е проблем на Жан Виденов или на комунистите а на индивидуалната глупост, неосведоменост или непредприемчивост ....

Държавата тогава даде възможност ....към един момент в пика на цените , акционер в холдинг пътища ако е продал трябваше да е получил към 40 хил. лева от книжка....

Коментар

• Червените крадци грабят българите не от днес или от 1996...

"Присъден в полза на държавата целият му имот"

Тази фраза е повторена точно 170 пъти в бр. 115 на Държавен вестник от 1945 г. 170 пъти! Става въпрос за имуществото на осъдените от първи и втори състав на Народния съд регенти, министри, депутати и военни. Като се прибавят конфискациите, извършени от другите единадесет състава на съда, като се прибавят и хилядите случаи на неузаконено мародерство, общата сума на движимото и недвижимото имущество, което преминава в ръцете на новата власт, е огромна. Сякаш основната задача на Народния съд е тази – да се извърши узаконен грабеж от най-заможните български граждани.

Понеже Търновската конституция изрично забранява (чл. 75) имуществото на осъдените да бъде конфискувано, грабежът трябва да бъде добре подготвен от вече спомената наредба-закон за Народния съд. Без да е специалист по право, човек може лесно да забележи, че ако изобщо за нещо тази наредба се стреми да бъде издържана и подробна – това са условията и процедурата по конфискация. От всичко на всичко 16-те члена, които тя съдържа, повече от една трета се занимават с имуществото на осъдените.

Граби се не само имущество. Заедно с него се грабят и символите на властта и влиянието. Като че ли обществената кариера на новия комунистически елит започва съвсем буквално със стъпване в обувките на стария. На другия ден след екзекуцията на регентите и министрите мнозина софиянци виждат един от екзекуторите, Фердинанд Козовски, демонстративно да разхожда из центъра на града ботушите на убития княз Кирил. Няколко години по-късно същият този Козовски ще стане председател на Народното събрание и ще задържи поста си цели 15 години.

По старателното организиране на кражбата личи, че очакванията за печалба са големи. Но дали те винаги са такива? В делото на министър-председателя Иван Багрянов като по чудо е оцелял един лист, който тихо се надсмива над низостта и човешката глупост. Когато поредната шайка грабители нахлува в дома му в Разград, тя като че ли остава с празни ръце. С особен яд бирникът е написал, че запечатва дома на обвиняемия, а също и гаража му, където се мъдри автомобил "Форд" "с прогнил плат на кьорюка, без акомулатор... всички гуми разсипани" (запазвам оригиналния правопис).

Коментар

Първата вълна на МП беше най - положителната страна на скапаната ни "демокрация "
                            Даде се възможност и с 6 м разяснителна кампания, хората да разберат за какво става реч. Имаха възможност да се включат в разпределението на активите на НРБ и да спечелят......Не се получи.....
                            Тогава с останалите ми бонове купих Кремиковци по 2 ИБ - 37 бр...Продадох ги на добра цена....

Определено бе най-положителното - за червената върхушка. Които преди нея си лягаха като крадливи директори на държавни предприятия, а след това се събудиха като крадливи собственици на същите тези предприятия. И на още доста други.

Коментар

Бе и аз това се опитвам да му обясна на равновесния.....аз събрах на родата книжките и ги вложих индивидуално , бях още студент , изкарах към 10 000 от Соди, МДК , Биовет, фармациите в Дупница и Троян.

Издъних се в Стомана , Агробиохим и Полимери ....

Във втората костовата вълна имаше много апетитни части от фармациите...

Коментар

• Димитров диктува историята от Москва

Сред книжата на първи и втори състав на Народния съд, наскоро публикувани в интернет от Централния държавен архив, се открива един изключителен документ.

В началото на януари 1945 г. Георги Димитров изпраща по Трайчо Костов инструкция до главния обвинител на Народния съд Георги Петров. Димитров властно чертае линията, която народният обвинител трябва да следва в изявите си, както и фактите, които трябва да избягва. Освен инструмент за вмешателство в работата на съда тези две страници представляват и един от първите актове по пренаписване на историята от страна на комунистическата партия. Догмите, които Димитров диктува от Москва на своето съдебно аташе в България, ще станат за следващите петдесет години догмите на официалната българска историография.

Каква линия трябва да следва Георги Петров?

Първо, Петров трябва да представи периода от 1941 до 1944 г. като период на робство и терор върху българския народ, осъществявани от "хищническото лице на немско-фашисткия империализъм". Съответно окупирането на страната от Червената армия трябва да се представи като "освободителна мисия" и "мощен тласък на всенародното движение, което доведе до сриването на противонародния режим".

Димитров е наясно, че всяко свързване между болшевизма и нацизма ще увреди тезата му. Затова и той изрично диктува на Петров да внимава да не би някой да спомене, че в началото на войната Хитлер и Сталин са били съюзници; че на 26 октомври 1940 година съветското посолство е отправило официална покана към правителството на "фашиста" Богдан Филов за сключване на договор за приятелство и сътрудничество; и че когато България става част от Тристранния пакт, Молотов според дневника на Филов само промърморил, че руснаците смятали Балканите за своя зона на влияние.

Вторият пункт, по който трябва да настоява Петров, е, че по време на войната в България се е разгърнало широко антифашистко движение и че то е било безмилостно преследвано от страна на властта.

За да укрепи този пункт особено в неговата втора част, Димитров ще пусне в действие цялата пропагандна машина на властта: седмици наред вестниците на ОФ ще публикуват върху първите си страници снимки на обезобразени трупове и отрязани глави, за които ще се твърди, че са на партизани и ятаци; ще бъдат освен това издирвани майки, сестри и съпруги на загинали преди 9 септември и тези клети жени ще бъдат принуждавани да изливат мъката си в мастити писма до народните прокурори и съдии (по-надолу ще дам за пример едно такова писмо).

Третият пункт в диктовката на Димитров отговаря на тезата, че през 1941 г. България е станала съюзник на нацистка Германия в името на своето национално обединение. Грижата за българите в Беломорска Тракия, Северна Добруджа и Македония трябва да бъде представяна пред Народния съд като... предателство и "великобългарски шовинизъм". Охулването на националния ни идеал става под портретите на Левски и Ботев, окачени специално за случая във всяка от залите на Народния съд.

Цялата тази казуистика, разбира се, не просто трябва да унижи обвиняемите. Тя трябва да постигне и нещо повече: да представи комунизма, който и като идеология, и като практика не е особено популярен в страната, като естествена историческа съдба на българския народ. Тези, които доскоро са били преследвани като терористи, трябва за няколко месеца решително да се преобразят на освободители.

http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/0...r=facebook#_=_

Коментар

Working...
                                X