Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 27.01.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнениеЕ мерсим на евтиното парно в квартирка 50 квадрата, големия стандарт. Само дето в такива панелки масово се тъпчеха 4 членни семейства че често и с женени деца и/или некоя баба. И какво ще си купиш със страховитата сума от 300 лева, освен салам кучешка радост и карта за някоя гнусна станция със стол казармен тип? То немаше и друго викаш, това му е хубавото, като не виждаш алтернативите не знаеш колко си мизерен всъщност а? Ма то не е съвсем да нямаше алтернативи дори и тогава, а? Един прост телевизор 1000 лв, една бракма, кой знае защо наричана кола, като москвич например - 6000 или колкото там?
То като се загледаш много мурзилки тука и сега са на това дередже, затова и тоя вой по Путин, да ги оправел.
Знаеш ли колко е абсурдно да дращи оттам за некви "идилии", дето никой не ги е видял?
До 1965 година БГ е пълна мизерия, поради поголовното изнасяне на цели фабрики, ограбването на собствеността, имуществото на Българите - минало през 3 парични реформи по стар манголски обичай с махането на нуличките от банкнотите.
Някъде 1970 година, вследствие на туризма ( идването на чужденци тук ), които започват да оставят валута, нещата леко се закрепват.
Всичко друго е ала-бала, дет' го пише Дончев и би трябвало да го е срам, за ефтинджос рекламата, която се опитва да прави на един лилипут, който даже иска да прави 16 республика ( обърни внимание доброволно ) = до този момент БГ Империя никога не е губила суверенитет без война, а оня хуква да я предлага = държава на 1900 години )Last edited by marandi; 28.12.2015, 15:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАми, определено сАветския период като окупация на БГ Империя с нищо не се отличава от тия, когато сме васали на Византия, Османска империя, като дори тогава населението е живеело по-добре, защото са имали световен достъп на стоки, услуги и движение на хората.
Причината е елементарна - тогава сме конкуренция с най-богатия в света Константинопол, като дори има моменти, в които Плиска го бие да кажем, тоже Преслав и Търново.
Сега това няма как да се случи, защото откакто има манголци, те никога не са били "фелика" сила и да са имали невгиж по-висок стандарт на жизнь то стаканчик самагон.
Чета фростотиите на тая Агнелкова, дет' щяла да връща манголците тук в туризма. Че те тия се неплатежоспобни, бре. Тая е ултра зле да се напъва да мъкне мизерници
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеСтига лъга бе,ти ако помниш 50г трябва вече да си изкуфял 90г пенсионер.
Причината е елементарна - тогава сме конкуренция с най-богатия в света Константинопол, като дори има моменти, в които Плиска го бие да кажем, тоже Преслав и Търново.
Сега това няма как да се случи, защото откакто има манголци, те никога не са били "фелика" сила и да са имали невгиж по-висок стандарт на жизнь то стаканчик самагон.
Чета фростотиите на тая Агнелкова, дет' щяла да връща манголците тук в туризма. Че те тия се неплатежоспобни, бре. Тая е ултра зле да се напъва да мъкне мизерници
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеНяма грешка. Стартовата ми заплата като млад специалист преди половин век беше 85 лева. След това нарастан на 340 лева основна /най-висока в бранша/. Вярно, че не можех да се меря с работниците в Кремиковци, те получаваха двойно, нито с миньорите - почти четворно, но и това беше повече от добре/. Та със класовете 20% заплатата ми ставаше 400 лв.. Имаше и премиални, но хайде да не ги броя.
Та:
400 : 7,80 /цената на парното за двустаен апартамент/ = 51 месеца
400 : 3 /средно месечно за ток/ = 133 месеца.
Вестникът струваше 3 стотинки.
За храната в стола съм сбъркал в изчисленията, за което моля да бъда извинен, смятах на ум. Реално:
400 : 0,80 /за стол/ = 500 дни = 16,6 месеца.
И за какъв член на ЦК на БКП става дума, моля?! Ти очевидно нямаш реална представа от заплатите в България през 80-те години, а и преди това. Пазя си фишове от заплатите, а и от баща ми, лека му пръст са ми останали.
Основната заплата на един познат ел.инженер в Кремиковци беше 860 лв. Ами класовете и другите надбавки? Моят най-добър приятел, който известно време беше миньор в Родопите получаваше доста над 1000 и то мнооого отдавна. Пазя и негов фиш за заплата, подари ми го за спомен.
Разбира се, това бяха космически за времето си заплати. Доста хора работеха на минимална работна заплата /необлагаема/, която през 1985 г. беше 120 лева съгласно ПМС № 56/1985 г. Но към тези пари като прибавиш класове 20% и петте лева от бай Тошо, пак се получаваше прилична сума. При това ДДС не съществуваше. Не съществуваха и данъчни служби. Гладуващи хора тогава нямаше, никой не се изхранваше от кофите за боклук. Здравеопазването и образованието, освен качествени, бяха и напълно безплатни. Хората живееха достойно, никой не беше притесняван от Частни съдебни изпълнители и други тунеядци. Никой нямаше дългове за комунални услуги. Всички имаха работа.
А към днешна дата над един милион и двеста хиляди души са длъжници за парно, ток, вода, телефон. Аз мисля, че са доста повече.
Но проклетите комуняги с един удар съсипаха всичко през ноември 1989 г. В Геената огнена да горят!
То като се загледаш много мурзилки тука и сега са на това дередже, затова и тоя вой по Путин, да ги оправел.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеДонов,
каква ти е идеята да ги пишеш ти просълзяващи сказки? Носталгия по младостта ти ли? Защото аз па помня, че 50 години България без суверинитет и всичко биеше глави в килимчетата на едни мумии от Кремлин.
Тоже помня, че масово хората нямаха жилища и се тъпчеха в некви стаички, където гардероб, маса и столове и се водеха за лукс. Прибори за храна тоже.
Отървал си без да искаш да споменеш за няколкото фалита при бай ти Тошоу и феноменалния стандарт на живот, при който 'орицата трябваше да си оставят къщите, за да се тъпчат в панелки с проектен срок на годност 20 години.
Ма, 'ногу лъчезарно пишеш, па един фантазичар кат' лепне някой на хистори и знаеш какво става: мармалад
П.П. По-кротко, щото някои помним вестниците с пирон в тоалетните и режима на точец.
Коментар
-
Донов,
каква ти е идеята да ги пишеш ти просълзяващи сказки? Носталгия по младостта ти ли? Защото аз па помня, че 50 години България беше без суверенитет и всичко биеше глави в килимчетата на едни мумии от Кремлин.
Тоже помня, че масово хората нямаха жилища и се тъпчеха в некви стаички, където гардероб, маса и столове и се водеха за лукс. Прибори за храна тоже.
Отървал си без да искаш да споменеш за няколкото фалита при бай ти Тошоу и феноменалния стандарт на живот, при който 'орицата трябваше да си оставят къщите, за да се тъпчат в панелки с проектен срок на годност 20 години.
Ма, 'ногу лъчезарно пишеш, па един фантазичар кат' лепне някой на хистори и знаеш какво става: мармалад
П.П. По-кротко, щото някои помним вестниците с пирон в тоалетните и режима на точец.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеДействително няма грешка! Комунистите са сменили господаря си! Бившите комунисти са сегашните евроатлантици! Ще ги разпознаеш комунистите по отношението им към мнение различно от тяхното! Преди единствено правилното мнение беше мнението на Партията, сега единственото правилно мнение е евроатлантическото! Сегашния господар изисква от сегашните комунистически/евроатлантически/ кучета да лаят по-усърдно за паничката леща
Това какво ли е, Как може такива филми за Путин баш????
Не Е махнат от сайта ..
https://www.youtube.com/watch?v=rJKcxKUvClc
А това дали няма пряка връзка с събитията тия дни ?????
ПЕЕВСКИ ОТ ДПС УСВОИЛ 665 395 658 ЛЕВА
А да питам ли някои от ФИРМИТЕ, ТУК НА БФБ ОТ КЪДЕ, КАКВО СА УСВОИЛИ ????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеНяма грешка. Стартовата ми заплата като млад специалист преди половин век беше 85 лева. След това нарастан на 340 лева основна /най-висока в бранша/. Вярно, че не можех да се меря с работниците в Кремиковци, те получаваха двойно, нито с миньорите - почти четворно, но и това беше повече от добре/. Та със класовете 20% заплатата ми ставаше 400 лв.. Имаше и премиални, но хайде да не ги броя.
Та:
За храната в стола съм сбъркал в изчисленията, за което моля да бъда извинен, смятах на ум. Реално:
И за какъв член на ЦК на БКП става дума, моля?! Ти очевидно нямаш реална представа от заплатите в България през 80-те години, а и преди това. Пазя си фишове от заплатите, а и от баща ми, лека му пръст са ми останали.
Основната заплата на един познат ел.инженер в Кремиковци беше 860 лв. Ами класовете и другите надбавки? Моят най-добър приятел, който известно време беше миньор в Родопите получаваше доста над 1000 и то мнооого отдавна. Пазя и негов фиш за заплата, подари ми го за спомен.
Разбира се, това бяха космически за времето си заплати. Доста хора работеха на минимална работна заплата /необлагаема/, която през 1985 г. беше 120 лева съгласно ПМС № 56/1985 г. Но към тези пари като прибавиш класове 20% и петте лева от бай Тошо, пак се получаваше прилична сума. При това ДДС не съществуваше. Не съществуваха и данъчни служби. Гладуващи хора тогава нямаше, никой не се изхранваше от кофите за боклук. Здравеопазването и образованието, освен качествени, бяха и напълно безплатни. Хората живееха достойно, никой не беше притесняван от Частни съдебни изпълнители и други тунеядци. Никой нямаше дългове за комунални услуги. Всички имаха работа.
А към днешна дата над един милион и двеста хиляди души са длъжници за парно, ток, вода, телефон. Аз мисля, че са доста повече.
Но проклетите комуняги с един удар съсипаха всичко през ноември 1989 г. В Геената огнена да горят!
Коментар
-
Прогнози за Русия през 2016 г. - рецесия, висока инфлация и слабо потребление
http://www.investor.bg/centralna-i-i...blenie-208524/
П.П. Опять в пещерите, под мъдрото управление на жожко ( 2008 и 1998 ще ви се видят като песен, на фона на това, което се задава догодина )
Ако може Морки да вкара няколко бодряшки лафчета как няма криза в манголия.Нема! Ноу! Нет!
Коментар
-
Няма грешка
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнениеТук май има печатна грешка и става дума за четири месеца
... или за чаша студена вода за четиридесет години
... или за член на ЦК на БКП
Та:
Коментар
-
Първоначално изпратено от vik Разгледай мнениети разпит ли провеждаш що ли
А това на какво ти прилича:
Ген. Атанасов: Българските специални служби са пробити от мафията, а тя работи за руснаците
Това лъжа ли е ???
Коментар
-
Първоначално изпратено от vik Разгледай мнениесоколов а твоята болест как се нарича
Коментар
Коментар