If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Aми аз не съм счетоводител, аз съм инженер. За разлика от теб, който не си никакъв. Старшина-школник. Хахахаа
Фазан ще викаш на идолите си, Ленин, тез, онез...
Инженер си колкото съм космонавт аз. Знаеш ли какво значи инженер изобщо?
В България тази дума я взехте за мезе. Всеки селяк го направиха "инженер".
Завършил си най-непрестижния профил във военното - автомобилни войски и се считаш за инженер. Ти си обикновен шофьор, човек без професия. Всеки е шофьор.
Малоумен си ти. А таблицата си е АБСОЛЮТНО вярна. Разходи се по магазините и виж.
Да се разходя викаш?
Аз имам магазини, всеки ден се разхождам, но днес ми е почивен.
И.. Една разходка до какво ще доведе? До сравнение на цените?? малоумен ли си... Ясно е.. Ако ти направят запис на мозъчната дейност, лентата ще е празна.
Сравняваш през надници...
През неверни стойности на надници, прекарани през пари, струващи различно в различните посочени години. Това е идиотско.
Не съм и допускал, че най-малоумната сравнителна таблица ще се домогне до тук. На това и във фейсбуук не му се вържат вече.
Това е най-малоумното сравнение за последните 5 години във форума.
Малоумен си ти. А таблицата си е АБСОЛЮТНО вярна. Разходи се по магазините и виж.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Минимална работна заплата за България 2016: 420.00 лева
Минимална работна заплата за България 1996: ??.00 лева
Както виждам, няма промяна в покупателната способност.
Няма и откъде да дойде, при такъв дефицит на качествен човешки материал
Не съм и допускал, че най-малоумната сравнителна таблица ще се домогне до тук. На това и във фейсбуук не му се вържат вече.
Това е най-малоумното сравнение за последните 5 години във форума.
Абсолютно вярно. Не спомням някога да сме оставали без хляб. Изключено. Без луканка, да, случвало се е, ама без хляб, без мляко, без сирене, без месо не е било.
И една снимчица:
При това, едно време хлябът беше не 600 грама, ами 900. То до 80те години хлябът беше килограм, ама после му намалиха грамажа.
Та 900гр БЯЛ хляб беше 32ст, а масовият хляб "Добруджа" беше 26 ст. Сега е шест пъти по скъп, спрямо грамажа и 6 пъти по-некачествен.
Представям си какъв счетоводител си, щом се върза на това.
Абсолютно вярно. Не спомням някога да сме оставали без хляб. Изключено. Без луканка, да, случвало се е, ама без хляб, без мляко, без сирене, без месо не е било.
И една снимчица:
При това, едно време хлябът беше не 600 грама, ами 900. То до 80те години хлябът беше килограм, ама после му намалиха грамажа.
Та 900гр БЯЛ хляб беше 32ст, а масовият хляб "Добруджа" беше 26 ст. Сега е шест пъти по скъп, спрямо грамажа и 6 пъти по-некачествен.
Това е най-малоумната таблица за във финансов форум.
Поне тук недейте... Да обяснявам ли защо?
Е как какво бе , имаме държава която трябва да има политики които да предотвратяват това. Нали уж претендираме че сме бяло общество а не държава някъде из африка.
Факт е че всички държавни политики и органи в момента функционират много по-зле от колкото по времето на соца. , това е основния проблем , щото прехода беше УЖА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ФУНКЦИОНИРАТ ПО-ДОБРЕ .....а наблюдаваме пълен провал вече 25 години.
Провалът е вторият по ред, защото управлението е узурпирано от провалени люде.
Проваляха се до 89та, провалят се и до днес, под друго име.
Това определено не е вярно.
Имаше дефицит за по-луксозните стоки в магазините , но глад не е имало.
Трудно беше да си купиш луканка, шунка , банани и т.н. но телешки салам, сирене и кашкавал , мляко и хляб имаше винаги и беше евтино........
И една снимчица:
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
И какво общо имат ЕС и НАТО с личната неспособност за несправяне на нашите хора?
Много, много, много елементарна и плитка провокация правиш, не си струва разговора.
Е как какво бе , имаме държава която трябва да има политики които да предотвратяват това. Нали уж претендираме че сме бяло общество а не държава някъде из африка.
Факт е че всички държавни политики и органи в момента функционират много по-зле от колкото по времето на соца. , това е основния проблем , щото прехода беше УЖА ДА ЗАПОЧНАТ ДА ФУНКЦИОНИРАТ ПО-ДОБРЕ .....а наблюдаваме пълен провал вече 25 години.
Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
В онова " лошото "време такива кадри нямаше , и мен лично много ме е срам наши сънародници че живеят по тоя начин, в момента когато уж сме членове на ЕС и ННАТО и трябваше да текат реки от мед и масло .........
И какво общо имат ЕС и НАТО с личната неспособност за несправяне на нашите хора?
Много, много, много елементарна и плитка провокация правиш, не си струва разговора.
Заради двама трима тук сме длъжни, да следваме идиотски теми и сравнения от сорта: едно време колко яко беше....
В онова " лошото "време такива кадри нямаше , и мен лично много ме е срам наши сънародници че живеят по тоя начин, в момента когато уж сме членове на ЕС и ННАТО и трябваше да текат реки от мед и масло .........
Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Супер странен ми е спорът "Преди '89 или сега се живее по-добре". Истината е, че и преди, и сега тук се живее зле. За да не навлизаме в дъвкани вече икон.сравнения давам пример от детството ми, когато в края на 80-те ми плющяха ушите от глад, щото нямаше нищо по магазините и така беше за всички дет нямахме села. За цензура и невъзможност да се развиваш пълноценно ако не си партиен член да не говорим, за другите извращения на комунистическия период не ми се говори даже. И тъй като всички членове на семейството ми професионално можеха да пътуват в чужбина, имахме много добра представа как се живее на Запад. Затова с радост като много други хора посрещнахме промените, да ама поради много причини, били те ДС или ориенталски манталитет, преходът при нас е изроден и в момента живеем в антиреалност на западния капиталистически модел. Няма ни сигурност, ни работещи институции, ни морал. Местният и чуждестранният бизнес, с някой изключения, в общи линии гледат да се възползват от евтината работна ръка или да купят активи на безценица. Много хорица мизерстват и макар и никога да не биха били елит, живеят неоправдано беден живот сравнени с намиращите се на същото социално ниво западняци - бачкери и среднообразовани.
А тука по стар навик се дърляме дали за картинката са виновни руснаци, русофили или други. Ами ако са те виновни, де ги моралните западняци да дадат светъл пример, да дадат едно рамо и да ни отърват от това зло? Истината е, че държавата ни е такава, каквато си я направим ние. Истината е, че по-умните, призвани да са елит се провалят. Истината е, че всяка държава гони своите интереси, а ние се караме кой и как да защитава чуждите интереси, а политиците крадат като за последно и за това не ни е виновен Путин или Обама, ние сме си виновни. Задават ли си въпроса филите и фобите те лично какво направиха, че да няма мизерстващи пенсионери и работещи бедни? Дали виенето по форумите помага с нещо? Е, не е нужно да чакаме да станем богати като братята Евлоги и Хр. Георгиеви. Добре е човек да си оправи живота, това помага и на обществото, но дали само това вече е достатъчно там докъдето сме се докарали в момента? Не чета често чужди форуми, ама такова озлобено дърляне като тук било за икономика или политика не съм виждал. Колко от написаното тук е полезно на когото и да било? Колко от пищещите тук са полезни на другите от форума със съвет или добра дума? Колко са помогнали на гладен и беден сънародник? Ако всички сте го сторили, свалям ви шапка!
Само с удебеленото не съм съгласен.Тук "елита" не е съставен от умни по призвание, а от крадливи комунисти по наследство. За сега - несменяеми.
Давал съм шанс на гладни и бедни сънародници, давах им работа. Едни се дънеха, други ме крадяха, трети още си я имат.
Най са дразнещи мърморещите, те са и най-неспособни. Винаги нещо им е криво. Податливи са. В момента им слагат мантарта за соца в мозъка и устите. Това е днешното модерно оправдание за собствените им неудачи - липсата на социализъм.
Коментар