Първоначално изпратено от kandid
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Русия (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Забравих да спомена, понеже всеки завършил първи клас в България го знае, че по това време Русия няма черноморски флот. Забранен при загубата в Кримската война да притежава такъв.
Тоест само сухопътна офанзива е възможна до Константинопол и затова се налага да форсират Дунав на необичайни места. Та, въпрос с повишена трудност: Как може да се стигне до Босфора, когато атакуваш през Дунав?
Отговор: През Плевен - хихи
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеТова момче е много зле наистина. Ходил един път в Панорамата на Плевен и не спира да пише нова и нова "история" за Руско-Турската война от 1877-78г.
Питаш как се стига до Стамбул? През Балкана ли се минава и къде са били проходите за преминаване?
То продължава да мели фростотии, че до Стамбул се стигало през плевенските села.
Шипка, София и Елена били творческа измислица на Вазов.
П.П. Смятай тоя колко е неадекватен
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеПръдльо, нали съм ти написал за Предния отряд бе... ти да си чувал за фронт, за максимални отклонения от фронта, за чували, за джобове... май само аз съм ходил войник от нас двамата, а? Това, което направи Гурко с излизането напред, беше да предизвика разорението на Стара Загора и Подбалкана, нищо повече...
Питаш как се стига до Стамбул? През Балкана ли се минава и къде са били проходите за преминаване?
То продължава да мели фростотии, че до Стамбул се стигало през плевенските села.
Шипка, София и Елена били творческа измислица на Вазов.
П.П. Смятай тоя колко е неадекватен
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеОлигофрен ти имаш умствени отклонения?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеПръдльо, нали съм ти написал за Предния отряд бе... ти да си чувал за фронт, за максимални отклонения от фронта, за чували, за джобове... май само аз съм ходил войник от нас двамата, а? Това, което направи Гурко с излизането напред, беше да предизвика разорението на Стара Загора и Подбалкана, нищо повече...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеКат си измисляш простотиите колко ти плащат?Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПапурко генерал Гурко мина ли Балкана?Освободи ли Стара Загора?После турците опожариха ли я?Човек дето не е ходил войник взел да говори за военна тактика и стратегия.Вземи се ограмоти малко че се излагаш непрекъснато...
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеЗатова му дадох калкулацията на жертвите, ама на плевенската интелегенция и това му е трудно да стопли.
15 хил. жертви от Русия ( плюс съюзниците ) във войната и 180 хил. българи.
Въпрос с повишена трудност: Кой изнася войната?
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАми, отвори си военния архив на Монголия и виж кои полкове се бият при Плевен. Аз рушки такива не виждам да има.
Сега може пак да ми зададеш тъпия си въпрос дали БГ е империя, щом тук идват да се бият без пари Осетия, Украйна и виж къде се намира град Самара, където ти шият знамето.
Москвичи липсват в тази война
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеХодил съм,
ЗНАМ за кого се отнасят...
ТИ, драскачо какво общо имаш с това ?
Общото е , че това са моите идоли.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеАми именно бе, шмульо, руснаците оставят Осман да се придвижи от Видин с 40 000 в Плевен, и смятай, когато Осман е още във Видин, руснаците са в Ловеч... просто планът им е сбъркан, разчитат на сърбите да блокират Осман, а онези си трайкат и чакат да видят как ше излезе войната.
С тази стратегическа грешка, просто няма как да тръгнат на юг с 40 000 армия в тила...
От там появата на Сюлейман, който, смятай, идва с кораби от Албания, слиза в Дедеагач и успява да мине през цяла Тракия, да помете де що има по пътя, да изгори Стара Загора, да отметне Предния отряд в Стара Планина (всъщност останките на Предния отряд бранят Шипка)...
Абе провал, трагедия, и само героизма на Българското опълчение спаси провалената война...
15 хил. жертви от Русия ( плюс съюзниците ) във войната и 180 хил. българи.
Въпрос с повишена трудност: Кой изнася войната?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеАми именно бе, шмульо, руснаците оставят Осман да се придвижи от Видин с 40 000 в Плевен, и смятай, когато Осман е още във Видин, руснаците са в Ловеч... просто планът им е сбъркан, разчитат на сърбите да блокират Осман, а онези си трайкат и чакат да видят как ше излезе войната.
С тази стратегическа грешка, просто няма как да тръгнат на юг с 40 000 армия в тила...
От там появата на Сюлейман, който, смятай, идва с кораби от Албания, слиза в Дедеагач и успява да мине през цяла Тракия, да помете де що има по пътя, да изгори Стара Загора, да отметне Предния отряд в Стара Планина (всъщност останките на Предния отряд бранят Шипка)...
Абе провал, трагедия, и само героизма на Българското опълчение спаси провалената война...
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеТемата е Русия, нали. Ти на училище ходил ли си? Правиш ли историческа взаимовръзка аджеба, тези цитати за кого се отнасят? Отнасят се за самата Русия и за предателите на България, служещи на Русия.
Не съм и предполагал, че ще ми се наложи, да го обяснявам това, на хора с претенции, разбирачи и спицилисти.
Само не ме карай, да правя разбор на мислите на великите българи, прозряли предателските души на нашенците.
Интересно някой би ли посмял, да пожелае, за изтрие велика мисъл на велик българин в този форум. Колчо вече не се посвени и надигна въпроса. Недей, Колчо. Достатъчно за днес се изложи.
ЗНАМ за кого се отнасят...
ТИ, драскачо какво общо имаш с това ?Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЧирпак аз нищо не изкарвам има си исторически документи.Ти си тоя дето измисляш история.Я разкажи как индианците ни освободиха от турското присъствие...щото нали така му викате.И кат си специалист кажи робство ли е било присъствие ли или са ни били на гости 500 години
Сега може пак да ми зададеш тъпия си въпрос дали БГ е империя, щом тук идват да се бият без пари Осетия, Украйна и виж къде се намира град Самара, където ти шият знамето.
Москвичи липсват в тази война
Коментар
Коментар