Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (Архив до 21.11.2015)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеС цялото ми уважение кум тебе Доне, ще постна един от коментарите по това как да кажа - творение:
Добре, че младите се пръснаха по Света, да не слушат тези простотии. Бяхме феодална държава, и закономерно и икономиката ни бе феодална. Смешници некадърни само плачат, по "онова" безвремие. Нормалните хора или избягаха от клоаката, която създадоха комунистите за 70 години, или страдат.
Трябваше 1990-та малко по "ефективно" да Ви покажем, какво мислим за Вас. Нямаше сега да вирите глави, и да разчитате на слаба памет.
Почти всичко беше една огромна лъжа. Лъжа че сме имали някакво значимо място в света. С изключение на доматите, цялата ни промишленост през '80те беше безвъзвратно изостанала от света. Тази продукциясе купуваше от ссср, никой друг, и когато рашките казаха "ааа ми ние не щем вече боклуци", всичко се срина. Да напомня, че '89 България имаше $10млрд дълг. Дълг който нямаше кал да изплаща, защото купувача на боклуци беше само един. Никъде другаде не можеха да се продават тези стоки.
Разбирам носталгията по младостта, но е време да се сетите че минаха доста години от тогава и времената са други.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеДемек, по пачата логика на комунетата, Русия през 1877-78г. освабадила "тюрките" от Османска империя ( турците ). Нали сте тюрки да'е ... ( по маскофската школа ).
Ум да ти зайде като прочетеш подобни бисерщини!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеДобре, че младежите дават най-точната оценка на такива изкуфяли дъртаци като комунетата и масово напускат кочината.
Преди 1934г БГ империя е на 3-то място в Юръп по боеспособна армия и на 3-то място по железопътен транспорт пак в Юръп.
На това ли викаш слабо развита, бре таралясник?
П.П. На колко оценяваш търговската марка монархия с Цар ( царство ), спрямо кингдъм ( кралство ) Англия и останали васалчета ( комшии ) на Балканския полуостров?
Нека бягат дечицата, тия ще измрат скоро и тогава ще се върнат. Идеотен!
П.П.П. Като оня малоумник вчера - 70 години преправяли историята, за да смажат БГ империя и ги лъгали, че са от тюркски произход неговите пещерняци и то ми наглее, че те ни били "асвабадили". От какво, бре? Че си тюрк ли? Да'е калпавия матр'ал да'е ...Last edited by Trakatrak'; 07.11.2015, 11:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеТова ви го казвам аз - един от създателите на СДС - излъган и измамен от Луканов и "службите". Да пукнат в ада, дано! Затова направиха и преврата на 10 ноември 1989 година - защото Тато не им разрешаваше да крадат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнениеИмахме добро място в световната разстановка на страните с висококачествен живот. Но под опеката на СССР и за сметка на свободата на мислене и действие. Държавния капитализъм донякъде успя да индустриализира България. Докато сега пак, както преди 1934 е видно, че частния ни капитал слаб, неиновативен, да не кажа прост. Аз понеже ммного обичам тази дума във всичките й преображения, обследвайки я съм забелязал доколко точно на нас ни схожда. Обяснения много, но е време малко по-усложонено да се врътнем. Макар като пророк на простотата за себе си да не съм склонен.
Преди 1934г БГ империя е на 3-то място в Юръп по боеспособна армия и на 3-то място по железопътен транспорт пак в Юръп.
На това ли викаш слабо развита, бре таралясник?
П.П. На колко оценяваш търговската марка монархия с Цар ( царство ), спрямо кингдъм ( кралство ) Англия и останали васалчета ( комшии ) на Балканския полуостров?
Нека бягат дечицата, тия ще измрат скоро и тогава ще се върнат. Идеотен!
П.П.П. Като оня малоумник вчера - 70 години преправяли историята, за да смажат БГ империя и ги лъгали, че са от тюркски произход неговите пещерняци и то ми наглее, че те ни били "асвабадили". От какво, бре? Че си тюрк ли? Да'е калпавия матр'ал да'е ...Last edited by marandi; 07.11.2015, 10:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеС цялото ми уважение кум тебе Доне, ще постна един от коментарите по това как да кажа - творение:
Добре, че младите се пръснаха по Света, да не слушат тези простотии. Бяхме феодална държава, и закономерно и икономиката ни бе феодална. Смешници некадърни само плачат, по "онова" безвремие. Нормалните хора или избягаха от клоаката, която създадоха комунистите за 70 години, или страдат.
Трябваше 1990-та малко по "ефективно" да Ви покажем, какво мислим за Вас. Нямаше сега да вирите глави, и да разчитате на слаба памет.
Почти всичко беше една огромна лъжа. Лъжа че сме имали някакво значимо място в света. С изключение на доматите, цялата ни промишленост през '80те беше безвъзвратно изостанала от света. Тази продукциясе купуваше от ссср, никой друг, и когато рашките казаха "ааа ми ние не щем вече боклуци", всичко се срина. Да напомня, че '89 България имаше $10млрд дълг. Дълг който нямаше кал да изплаща, защото купувача на боклуци беше само един. Никъде другаде не можеха да се продават тези стоки.
Разбирам носталгията по младостта, но е време да се сетите че минаха доста години от тогава и времената са други.Last edited by Trakatrak'; 07.11.2015, 11:02.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++
Написаното от инж. Пехливанов е абсолютно вярно! Аз съм жив свидетел на всичко, което се случи в България от 1950 г. насам. Макар и само на 9 години тогава, помня всичко, което се случи. Помня и неща от преди това. Например речта на Г. Димитров, при завръщането му в България и заплахите, които сипеше. Тогава българите наведоха глави, а уж бяха се събрали да се радват.
По отношение на приватизацията в България - нямам думи! Няма такава държава без собственост в целия свят. Няма такава държава, която да разчита само на данъци, а не на собствен печеливш бизнес, с приходите от който да покрива многобройни нужди - образование, здравеопазване, култура, спорт и много други. Само приходите ни от туризма и оръжейната промишленост можеха да изхранят две Българии. Да не говорим за уникалното селско стопанство, което имахме.
Затова България сега е бедна като църковна мишка. Но пък някои люде са много богати, като например лицето Иван Йорданов Костов.
Това ви го казвам аз - един от създателите на СДС - излъган и измамен от Луканов и "службите". Да пукнат в ада, дано! Затова направиха и преврата на 10 ноември 1989 година - защото Тато не им разрешаваше да крадат.Last edited by Trakatrak'; 07.11.2015, 10:28.
Коментар
-
С цялото ми уважение кум тебе Доне, ще постна един от коментарите по това как да кажа - творение:
Разбирам носталгията по младостта, но е време да се сетите че минаха доста години от тогава и времената са други.Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Сините камъни
Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнениеhttp://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/
България, която изгубихме
Разправата с българския индустриален интелект
инж. Иван Пехливанов
Написаното от инж. Пехливанов е абсолютно вярно! Аз съм жив свидетел на всичко, което се случи в България от 1950 г. насам. Макар и само на 9 години тогава, помня всичко, което се случи. Помня и неща от преди това. Например речта на Г. Димитров, при завръщането му в България и заплахите, които сипеше. Тогава българите наведоха глави, а уж бяха се събрали да се радват.
По отношение на приватизацията в България - нямам думи! Няма такава държава без собственост в целия свят. Няма такава държава, която да разчита само на данъци, а не на собствен печеливш бизнес, с приходите от който да покрива многобройни нужди - образование, здравеопазване, култура, спорт и много други. Само приходите ни от туризма и оръжейната промишленост можеха да изхранят две Българии. Да не говорим за уникалното селско стопанство, което имахме.
Затова България сега е бедна като църковна мишка. Но пък някои люде са много богати, като например лицето Иван Йорданов Костов.
Това ви го казвам аз - един от създателите на СДС - излъган и измамен от Луканов и "службите". Да пукнат в ада, дано! Затова направиха и преврата на 10 ноември 1989 година - защото Тато не им разрешаваше да крадат.
Коментар
-
http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/
България, която изгубихме
Разправата с българския индустриален интелект
инж. Иван Пехливанов
Коментар
-
В Либия първата работа на американците беше да унищожат заводите, които произвеждаха тръбите за проекта " Великата река", ако не се лъжа, такова название беше.
Да докараш вода до градовете на народа си е явно голямо прегрешение.
А може би златният либийски динар е причината да го изкарат, какъв беше?
И ООН доколкото знам, е дало съгласие за операцията в Либия!
После, световните организации били независими!
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaronПутин #1
Толкова могъщ, че прави каквото си пожелае и все пак има 89% "фенове".
Като Хитлер, Сталин, Чаушеско, Саддам Хюсеин, Кадафи, ...
"Russia's president continues to prove he's one of the few men in the world powerful enough to do what he wants --and get away with it. International sanctions set in place after he seized Crimea and waged war-by-proxy in the Ukraine have kneecapped the Ruble and driven Russia into deepening recession, but haven't hurt Putin one bit: In June his approval ratings reached an all-time high of 89%. In October, he bombed ISIS forces in Syria and then met face-to-face with President Assad"
Ама на теб Кадафи или Саддам, с какво ти накриви шапката!
Щото с тия сравнения освен да се пльокне в следващото блато, друго не става!
А и тоя Хитлер, горкият, спонсориран от американски банки, обрал негативите на цял един свят, а после бой за Берлин, да му вземат екипа от учени, които пък поставиха в Америка нова Ера на "демокрация", че и по света я разнасят.
Гледам и Чаушеско си сложил!
На какъв принцип ги подбра!
Май всичките минали под ножа на американската демокрация,като гледам и то директно!
Коментар
Коментар