IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Демек, по пачата логика на комунетата, Русия през 1877-78г. освабадила "тюрките" от Османска империя ( турците ). Нали сте тюрки да'е ... ( по маскофската школа ).

Ум да ти зайде като прочетеш подобни бисерщини!!
    Абе мижитурка,прочети още веднъж твоите си бисерщини , да те е...колко пъти да ти повтарям че ако не бяха те "асвабадили" , щеше да си рязанка и да биеш челото по пет пъти на ден , като кюрдите ше приказваш български само в къщи , а пък за да те земат на работа ше требе да си правиш CV на "стандартизиран" турски ...ибрикчия !

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
      С цялото ми уважение кум тебе Доне, ще постна един от коментарите по това как да кажа - творение:

Добре, че младите се пръснаха по Света, да не слушат тези простотии. Бяхме феодална държава, и закономерно и икономиката ни бе феодална. Смешници некадърни само плачат, по "онова" безвремие. Нормалните хора или избягаха от клоаката, която създадоха комунистите за 70 години, или страдат.

Трябваше 1990-та малко по "ефективно" да Ви покажем, какво мислим за Вас. Нямаше сега да вирите глави, и да разчитате на слаба памет.

Почти всичко беше една огромна лъжа. Лъжа че сме имали някакво значимо място в света. С изключение на доматите, цялата ни промишленост през '80те беше безвъзвратно изостанала от света. Тази продукциясе купуваше от ссср, никой друг, и когато рашките казаха "ааа ми ние не щем вече боклуци", всичко се срина. Да напомня, че '89 България имаше $10млрд дълг. Дълг който нямаше кал да изплаща, защото купувача на боклуци беше само един. Никъде другаде не можеха да се продават тези стоки.
      Разбирам носталгията по младостта, но е време да се сетите че минаха доста години от тогава и времената са други.
      Tи изобщо имаш ли представа какво е произвеждала България до 1989г?Айде вземи поразпитай тук и там па после пиши простотии

Коментар

Демек, по пачата логика на комунетата, Русия през 1877-78г. освабадила "тюрките" от Османска империя ( турците ). Нали сте тюрки да'е ... ( по маскофската школа ).

При преместването на народите в първото хилядолетие след Христа те доста се омешват. По начало чисти народи няма, но тогава става голяма мешаница. Така че българите към VІІ век вероятно са омесени с тюрки, угро-фини и други индоевропейци. Това е мътна история, особено за такива като теб.

Коментар

Добре, че младежите дават най-точната оценка на такива изкуфяли дъртаци като комунетата и масово напускат кочината.

Преди 1934г БГ империя е на 3-то място в Юръп по боеспособна армия и на 3-то място по железопътен транспорт пак в Юръп.

На това ли викаш слабо развита, бре таралясник?

П.П. На колко оценяваш търговската марка монархия с Цар ( царство ), спрямо кингдъм ( кралство ) Англия и останали васалчета ( комшии ) на Балканския полуостров?

Нека бягат дечицата, тия ще измрат скоро и тогава ще се върнат. Идеотен!

П.П.П. Като оня малоумник вчера - 70 години преправяли историята, за да смажат БГ империя и ги лъгали, че са от тюркски произход неговите пещерняци и то ми наглее, че те ни били "асвабадили". От какво, бре? Че си тюрк ли? Да'е калпавия матр'ал да'е ...
          1934 г. България просто нямаме боеспособна армия. Ньоският договор ни я забранява. Едва след 1938 получаваме възможност да я възстановим, но боеспособна става едва към 60-те със съветско въоръжение. Железопътният ни транспорт също е много изостанал и досега. Откъде тия измишльотини ги вадиш и аз си немам на представа. Да не бъркаш некоя ститистика на Бавария като че да е на България?
          Last edited by Trakatrak'; 07.11.2015, 11:35.

Коментар

• Демек, по пачата логика на комунетата, Русия през 1877-78г. освабадила "тюрките" от Османска империя ( турците ). Нали сте тюрки да'е ... ( по маскофската школа ).

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
              Това ви го казвам аз - един от създателите на СДС - излъган и измамен от Луканов и "службите". Да пукнат в ада, дано! Затова направиха и преврата на 10 ноември 1989 година - защото Тато не им разрешаваше да крадат.
              Всъщност в България някои кръгове се подготвят за промяна и разграбване още от средата на 60-те. Мафията е дълбоко затаена в структурите на държавната и партийна власт. БРП (к) изведнъж се превърна в голяма партия, пълна с хора от кол и въже, включая масово агент-провокатори. Във властта влизаха още земеделци, звенари, социалдемократи, анархисти. При Тошето отгоре излязоха некои кадърни технократи и некои интригантски настроени партократи. 1968 г. се подготвя либерализиране - прословутия Юлски пленум, но след събитията в Чехословакия всичко е насмотано. Сянката на Андропов и провокативната му полицейщина ляга и върху България. Това е успешен модел за разложение и поставяне на колене на държавата като общественополезен институт. От средата на 80-те специалците от КГБ, респективно у нас ДС, почват пряка подготовка за изместване на държавните партии и поделяне с част от номенклатурата на влиянията и притежанията в съответните държави. Имаше различни мероприятия в тази насока, вкл.. формиране на неформални сдружения (понякога членовете им дори не подозират как са използвани), чрез които обществото се подготви за краха на социализма, тоест държавния капитализъм и за връщането към..... феодализма. За разлика от нас, Китай предпочете пътя на приемствеността и засега успехите му са значими. Тошето също жеалаеше по-мудни темпове на реформиране, за да не изпусне юздите, но беше подготвен за промените, доколкото повечето от десарите бяха под контрол на негови хора. Затова 1989--1990 станаха такива баталии. БКП с едните партизани, СДС с другите партизани от комунистическо-безенесарската върхушка. И оттогава все така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
                Имахме добро място в световната разстановка на страните с висококачествен живот. Но под опеката на СССР и за сметка на свободата на мислене и действие. Държавния капитализъм донякъде успя да индустриализира България. Докато сега пак, както преди 1934 е видно, че частния ни капитал слаб, неиновативен, да не кажа прост. Аз понеже ммного обичам тази дума във всичките й преображения, обследвайки я съм забелязал доколко точно на нас ни схожда. Обяснения много, но е време малко по-усложонено да се врътнем. Макар като пророк на простотата за себе си да не съм склонен.
                Добре, че младежите дават най-точната оценка на такива изкуфяли дъртаци като комунетата и масово напускат кочината.

Преди 1934г БГ империя е на 3-то място в Юръп по боеспособна армия и на 3-то място по железопътен транспорт пак в Юръп.

На това ли викаш слабо развита, бре таралясник?

П.П. На колко оценяваш търговската марка монархия с Цар ( царство ), спрямо кингдъм ( кралство ) Англия и останали васалчета ( комшии ) на Балканския полуостров?

Нека бягат дечицата, тия ще измрат скоро и тогава ще се върнат. Идеотен!

П.П.П. Като оня малоумник вчера - 70 години преправяли историята, за да смажат БГ империя и ги лъгали, че са от тюркски произход неговите пещерняци и то ми наглее, че те ни били "асвабадили". От какво, бре? Че си тюрк ли? Да'е калпавия матр'ал да'е ...
                Last edited by marandi; 07.11.2015, 10:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                  С цялото ми уважение кум тебе Доне, ще постна един от коментарите по това как да кажа - творение:

Добре, че младите се пръснаха по Света, да не слушат тези простотии. Бяхме феодална държава, и закономерно и икономиката ни бе феодална. Смешници некадърни само плачат, по "онова" безвремие. Нормалните хора или избягаха от клоаката, която създадоха комунистите за 70 години, или страдат.

Трябваше 1990-та малко по "ефективно" да Ви покажем, какво мислим за Вас. Нямаше сега да вирите глави, и да разчитате на слаба памет.

Почти всичко беше една огромна лъжа. Лъжа че сме имали някакво значимо място в света. С изключение на доматите, цялата ни промишленост през '80те беше безвъзвратно изостанала от света. Тази продукциясе купуваше от ссср, никой друг, и когато рашките казаха "ааа ми ние не щем вече боклуци", всичко се срина. Да напомня, че '89 България имаше $10млрд дълг. Дълг който нямаше кал да изплаща, защото купувача на боклуци беше само един. Никъде другаде не можеха да се продават тези стоки.
                  Разбирам носталгията по младостта, но е време да се сетите че минаха доста години от тогава и времената са други.
                  Имахме добро място в световната разстановка на страните с висококачествен живот. Но под опеката на СССР и за сметка на свободата на мислене и действие. Държавният капитализъм донякъде успя да индустриализира България. Докато сега пак, както преди 1934 е видно, че частния ни капитал слаб, неиновативен, да не кажа прост. Аз понеже ммного обичам тази дума във всичките й преображения, обследвайки я съм забелязал доколко точно на нас ни схожда. Обяснения много, но е време малко по-усложонено да се врътнем. Макар като пророк на простотата за себе си да не съм склонен.
                  Last edited by Trakatrak'; 07.11.2015, 11:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++

Написаното от инж. Пехливанов е абсолютно вярно! Аз съм жив свидетел на всичко, което се случи в България от 1950 г. насам. Макар и само на 9 години тогава, помня всичко, което се случи. Помня и неща от преди това. Например речта на Г. Димитров, при завръщането му в България и заплахите, които сипеше. Тогава българите наведоха глави, а уж бяха се събрали да се радват.
                    По отношение на приватизацията в България - нямам думи! Няма такава държава без собственост в целия свят. Няма такава държава, която да разчита само на данъци, а не на собствен печеливш бизнес, с приходите от който да покрива многобройни нужди - образование, здравеопазване, култура, спорт и много други. Само приходите ни от туризма и оръжейната промишленост можеха да изхранят две Българии. Да не говорим за уникалното селско стопанство, което имахме.
                    Затова България сега е бедна като църковна мишка. Но пък някои люде са много богати, като например лицето Иван Йорданов Костов.
                    Това ви го казвам аз - един от създателите на СДС - излъган и измамен от Луканов и "службите". Да пукнат в ада, дано! Затова направиха и преврата на 10 ноември 1989 година - защото Тато не им разрешаваше да крадат.
                    Еееее, доне, че ти 1945 си бил на четири годинки, много помниш. А помниш ли Гошката с коса ли беше и докъде му стигаха мустаките? Дори на 15 тодинки не си разбирал какво става, ами си слушал околните и си попивал. Пък то това зависи от средата. За да почнеш да разбираш е трябвало доста книжки да прочетеш и пак не е сигурно. Още повече, че у нас не се намираха правилните книжки, които да оформят широк мироглед. Те бяха оттатък. Затова хората бягаха в старата, антикварната литература. Но когато си се формирал в общество без плурализзъм, много трудно да се измъкнеш от наочниците и едностранчивостта. Това твърде много им личи на т. нар. десни у нас. За левите да не говорим. При тях само тясна прослойка подготвяна специално с по-широки възможности за достъп, придоби по отворен поглед към нещата. За блатото по средата да не говорим. Ние се спасявахме кой как може.
                    Last edited by Trakatrak'; 07.11.2015, 10:28.

Коментар

• И казвате, това е произведено в РусИ?
                      Аз не вервам

Коментар

• С цялото ми уважение кум тебе Доне, ще постна един от коментарите по това как да кажа - творение:

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Сините камъни

Първоначално изпратено от Сините камъни Разгледай мнение
                          http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/

България, която изгубихме

Разправата с българския индустриален интелект
                          инж. Иван Пехливанов
                          ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++

Написаното от инж. Пехливанов е абсолютно вярно! Аз съм жив свидетел на всичко, което се случи в България от 1950 г. насам. Макар и само на 9 години тогава, помня всичко, което се случи. Помня и неща от преди това. Например речта на Г. Димитров, при завръщането му в България и заплахите, които сипеше. Тогава българите наведоха глави, а уж бяха се събрали да се радват.
                          По отношение на приватизацията в България - нямам думи! Няма такава държава без собственост в целия свят. Няма такава държава, която да разчита само на данъци, а не на собствен печеливш бизнес, с приходите от който да покрива многобройни нужди - образование, здравеопазване, култура, спорт и много други. Само приходите ни от туризма и оръжейната промишленост можеха да изхранят две Българии. Да не говорим за уникалното селско стопанство, което имахме.
                          Затова България сега е бедна като църковна мишка. Но пък някои люде са много богати, като например лицето Иван Йорданов Костов.

Коментар

• http://bgistoria.jimdo.com/%D0%B1%D1...5%D0%BC%D0%B5/

България, която изгубихме

Разправата с българския индустриален интелект
                            инж. Иван Пехливанов

Коментар

• В Либия първата работа на американците беше да унищожат заводите, които произвеждаха тръбите за проекта " Великата река", ако не се лъжа, такова название беше.

Да докараш вода до градовете на народа си е явно голямо прегрешение.
                              А може би златният либийски динар е причината да го изкарат, какъв беше?

И ООН доколкото знам, е дало съгласие за операцията в Либия!

После, световните организации били независими!

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                                Путин #1
                                Толкова могъщ, че прави каквото си пожелае и все пак има 89% "фенове".
                                Като Хитлер, Сталин, Чаушеско, Саддам Хюсеин, Кадафи, ...

"Russia's president continues to prove he's one of the few men in the world powerful enough to do what he wants --and get away with it. International sanctions set in place after he seized Crimea and waged war-by-proxy in the Ukraine have kneecapped the Ruble and driven Russia into deepening recession, but haven't hurt Putin one bit: In June his approval ratings reached an all-time high of 89%. In October, he bombed ISIS forces in Syria and then met face-to-face with President Assad"
                                Ааа, това го четохме вече!
                                Ама на теб Кадафи или Саддам, с какво ти накриви шапката!

Щото с тия сравнения освен да се пльокне в следващото блато, друго не става!

А и тоя Хитлер, горкият, спонсориран от американски банки, обрал негативите на цял един свят, а после бой за Берлин, да му вземат екипа от учени, които пък поставиха в Америка нова Ера на "демокрация", че и по света я разнасят.
                                Гледам и Чаушеско си сложил!

На какъв принцип ги подбра!
                                Май всичките минали под ножа на американската демокрация,като гледам и то директно!

Коментар

Working...
                                X