IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Обяснено е в статията какво се има предвид под парична база ( нема Ми-та, нема Си-та )
    Ма Сийке, ти ако вземаш за 100% истина всяка статия в Интернет далеч няма да стигнеш мъ ооооу. Хеле пък тая вонлива дупка росбалт.... хаха.... Има си парични агрегати ма, Сийке. Вече ти ги написах.... Нормално е когато по банките започнат да ти дават 7-8% лихва по депозитите да се извадят всички пари под дюшеците и да се дадат в банките. Това намаля един паричен агрегат и увеличава друг ма, Сиииииииийке..... Ма ако М1 е намалял с 30% не означава, че рублите в Русия са се свършили ма, кукундрелке.... хахаха
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
      ГУЛАГ, по-страшен и от ада
      В Северна Корея има хора, които не познават вкуса на хляба, не знаят, че може да се пее или че има радио. И как да знаят - режимът държи стотици хиляди в концлагери, пред които бледнее и самият ад.

От над 50 години в Северна Корея съществуват концентрационни лагери. В тях са избити стотици хиляди хора. В момента 200 000 севернокорейци са изолирани в подобни лагери. Заедно с градските затвори, центровете "за отдих чрез труд" и зоните за депортация на "съмнителните елементи", концлагерите съставляват ядрото на едно общество, държано в плен. Концлагеристите са напълно изолирани от външния свят и без всякакви права. Храната им се състои от царевична каша, зелева супа и месо от плъхове. Охранителите имат пълна власт над концлагеристите. Никой от задържаните не може да се надява на завръщане в нормалния живот. Затворниците умират от глад и изтезания.
      Севернокорейските концлагери приличат на нацистките, съветските или китайските. Чисто севернокорейски специалитет са обаче търсенето на обща вина и повсеместните предателства. Всеки, който слуша чужди радиостанции, застрашава роднините си. В лагерите попадат цели семейства. Не са малко и онези, които изобщо не знаят за какво са арестувани. Девизът гласи, че децата трябва да "измият греховете на родителите си". Всички остават в лагера до смъртта си.
      Гладът като изтезание
      Доносниците получават допълнителна порция

Доносниците получават допълнителна порция
      Всички лагеристи са задължени да доносничат. Всеки шпионира останалите и прави донесения. Опасно е човек да се довери някому, защото всеки може да бъде предател. В спалните помещения, класните стаи и работилниците царят принудителното мълчание, подозрението и самотата. Лагерният ред не разрешава събирането на повече от двама души на едно място. Нарушителите на това правило биват разстрелвани на място. Всяка особеност в поведението на съседа трябва незабавно да бъде докладвана. Онези, които отказват да дават информации, също биват наказвани. Доброволните информатори получават като награда по-лека работа и допълнителна порция храна.
      Блейн Хардън, който е бивш кореспондент на "Вашингтон пост", а понастоящем колумнист в "Економист", разказва историята на Шин Донг-Хюк, роден през 1982 година в концентрационен лагер №14. Появата си на бял свят Шин дължи на един "брак за награда". Управата на лагера въвежда тази най-висока награда за неженени затворници, които се трудят усилно и неуморно доносничат. Новобрачната двойка има право на пет брачни нощи, като "съпрузите" могат да се виждат по няколко пъти в годината. Братът на Шин е осем години по-голям от него, но му е също толкова чужд, колкото бащата, майката и другите деца-роби.
      Охраната в лагерното училище научила Шин да се покланя ниско, да не гледа никого в очите и да се срамува от произхода си. Задаването на въпроси е забранено, иначе - побой. За да получат допълнителна порция храна, децата са принудени да докладват на учителите за всяка дума на своите другари. Те не научават нищо за света зад стените на лагера, не знаят нищо за страната си, за историята й, а още по-малко за това, че съществува и друга корейска държава на Юг. Те никога не са виждали пари, не знаят нито една песен, нямат представа какво означават понятия като морал или приятелство. Шин не вижда нищо особено в това да изблизва остатъците от разсипаната по пода зелева супа. Под "свобода" разбирал печено месо.
      Бягство от ада
      Големият севернокорейски ГУЛАГ
      Големият севернокорейски ГУЛАГ
      Шин издава на един надзирател плановете за бягство на майка си и брат си. Надзирателят обаче премълчава източника на информацията и поради това Шин попада под подозрение - като възможен съучастник. Хвърлят го в подземния карцер за повече от шест месеца и го изтезават. Брат му е разстрелян, а майка му - обесена. Девет години по-късно Шин успява да избяга от концлагера. Неговият другар, който му разказал за наличието на други държави отвъд границата, изгорял върху оградата с високо напрежение, опасваща концлагера. Самият Шин има по-добра съдба. Той успява да се добере до китайската граница, преминавайки я с помощта на подкуп. Прекарва десет месеца при един свинар Там за първи път в живота си получава малко пари и топли дрехи.
      Бягството от преизподнята не означава обаче автоматично завръщане към нормалния живот - то е по-скоро скок в един непознат свят. Едва като млад мъж Шин научава какво е радио, какъв е вкусът на бисквитите, какво означава думата "дълг". Душевните рани от лагерния ад остават обаче завинаги. Остават кошмарите, осакатените ръце, хроничната подозрителност, самоомразата. Остава животът, в който няма нито усмивки, нито сълзи.
      Българска медия съобщава, че Тодор Славков, който е внук на Тодор Живков, в интервю в отговор на въпрос "Какво е отношението ти към БСП" е казал за БСП и следното:"...Най-много ме е яд, че опорочиха социалистическата идея през годините...".
      Нека никой никога да не гласува за БСП.
      Last edited by Ivan2015; 12.09.2015, 16:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от белот Разгледай мнение
        Щот да му пратим на Путин хабер , че лошо му се пише...
        Ха-ха!Абе някой ще фалира скоро,ама "не знам" кой ще е?!

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
          Никой не те кара нищо, ти си свободен бот и може да правиш прогнози , а може и да не правиш/ на никой не у пука/. За фалит си има определение / сигурно дори в уикипедия го пише /и ти и равновесие преди няколко месеца се кълняхте че ще фалират руснаците , беше за след нова година март, стана август , после октомври, сега е 7 ноември. Не знам до кога така
          До безкрайност ще мести датите ......ако господ му е дарил дълъг живот, вероятно все някога ще уцели след 30 иил 40 години нещо и тогава ша риве..видяхте ли че познах .....нищо че поне стотина дати до тогава ша са му паднали в коша
          Last edited by markoci; 12.09.2015, 16:15.
          Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ами, те ще индексират пенциите чак в 2016г, бре ( тоест имат 2 години пропуск и висят на едни и същи нива ). Имат ли пари за пенции, според тИбя и ти пуснах, че дисбаланс, който трябва да се покрие е вече 20% към пенциите спад на покупателна способност, а те ще ги чукнат с около 7%. На това ли викаш, че имат пари за пенции?

Октомври идва, спакойна! 7 ноември по стар стил - запиши си тази дата
            Последно какво да запишем Октомври 2015 или 2016 ...сега за една година няма да издребняваме , ама само за протокола.Щот да му пратим на Путин хабер , че лошо му се пише...

Коментар

Понеже виждам че настояваш, но това е за последно
              https://www.google.de/webhp?sourceid...BD%D0%B8%D0%B5

И нещо което си завършил, но явно си избягал от час/ как са ти писали оценка се чудя/
              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94...80%D1%83%D1%82

Стига ти толкова, отивам да си погледна колата
              Е, ти четеш ли си въобще какво пускаш, щото нали точно това те питам, дет' не знаеш какви глупости дрънкате с тия фалити?
              ----------------------------

Цитат:

За разлика от корпоративната, т.е. търговската несъстоятелност, при държавния банкрут не съществува правен механизъм, който да вкара една банкрутирала държава в процедура по несъстоятелност. Не съществува и международен съд, който да налага подобни процедури спрямо държави. Имало е няколко опита от страна на Международния валутен фонд да прокара подобен механизъм, но безуспешно, още повече, че това противоречи на международното право - държавата се ползва със суверенитет за разлика от субектите на частното право. При държавен банкрут, държавните кредитори за да си върнат вложенията трябва сами да се организират и да влязат в преговори със съответната държава. Държавните кредитори могат да бъдат както други държави, така и банки, корпорации, включително физически лица приносители на държавни ценни книжа. В случай на провал на преговорите за връщане на заемите, кредиторите губят капититаловложенията си, т.е парите си, носейки за своя сметка риска от инвестицията.
              ----------------------------------------

П.П. Разбра ли колко сте босички с тия лафчета за фалит. Как ще го установим и на база какво?

Коментар

Продължаваш да дрънкаш глупости и да не отговаряш на елементарен въпрос: Какво разбираш под фалит? Дефинирай ми го този и този критерий?!

Предната седмица един тиквеник от рушката дума предложи, сега падежиращия дълг до края на годината на монголските фирми да не се обслужва към държави, срещу които има наложени "контрасанкции".

Ако това се приеме - за фалит ли да го броим?
                Понеже виждам че настояваш, но това е за последно
                https://www.google.de/webhp?sourceid...BD%D0%B8%D0%B5

И нещо което си завършил, но явно си избягал от час/ как са ти писали оценка се чудя/
                https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94...80%D1%83%D1%82

Стига ти толкова, отивам да си погледна колата

Коментар

• Продължаваш да дрънкаш глупости и да не отговаряш на елементарен въпрос: Какво разбираш под фалит? Дефинирай ми го този и този критерий?!

Предната седмица един тиквеник от рушката дума предложи, сега падежиращия дълг до края на годината на монголските фирми да не се обслужва към държави, срещу които има наложени "контрасанкции".

Ако това се приеме - за фалит ли да го броим?

Коментар

Колкото и да си съчиняваш басни, няма кой да ти повярва - питах многократно да ми дефинирате какво разбирате под фалит на държава, защото искате да се ангажирам с прогноза.

Отговор така и не се даде, така че никога не съм давал подобна прогноза, която ми "вменяваш" в момента. Говорил съм за спад на БВП и кога вероятно жужето ще отиде курбан.

Толкоз!! ( всичко останало са пълни измислици ).

Икон. спад е много близък, до който съм посочил ( 4.6% към 7% ), защото тогава говорихте за 0% за 2015г.

А, октомври наближава и ще видиш бог Маранди, че отново е прав - жужето ще го отстранят.
                    Никой не те кара нищо, ти си свободен бот и може да правиш прогнози , а може и да не правиш/ на никой не у пука/. За фалит си има определение / сигурно дори в уикипедия го пише /и ти и равновесие преди няколко месеца се кълняхте че ще фалират руснаците , беше за след нова година март, стана август , после октомври, сега е 7 ноември. Не знам до кога така

Коментар

Темата политика касае БГ, защото само с една държава имате такъв търговски дисбаланс, където само се стриже от БГ, а нищо не й се дава насреща и то на непазарни цени, а завишени. Дисбаланс е 10% от БВП на БГ империя и пряко засяга нейното бъдеще дали ще я има, тоест националната сигурност.

Това касае цената на хляба и всичко останало като стоки и услуги. Защо в БГ има монопол само на една рафинерия, и защо вече 25 години се саботират изграждането на всички конекторни връзки за газ - не мога да обясня.

Само БГ матрьошките насилствено налагат непоносими цени за населението и бизнеса в БГ и после се чудят, че всички бягат и те няма да имат пенции след 15-20 години. :
                      Една стока се продава за толкова колкото е съгласен да плати за нея купувача- основен закон на пазарната икономика. В този ред на мисли цената за газпром не е завишена, а пазарна, за Бг каква е е друг въпрос, най вероятно също пазарна щом плаща тази цена.
                      Монопол няма- ти си свободен да изградиш още една рафинерия/ мисля че по документи в Бг има 5- освен плевенската аз друга не знам, но това е друг въпрос/. Относно митническите складове освен нефтохим и петрол притежава такива. Какви са наемите не знам.
                      Интерконекторните връзки защо не се изграждат- пълно неведение, но това са междудържавни проекти и няма как русия да се намеси в отношенията румъния Бг гърция. Свободен си по всяко време да доставиш едно танкерче с газ до гърция например и да разбиеш монопола на газпром. За 300 хил тонен кораб- газовоз мисля че наема е около 80 000 $ на ден, отделно цената на газта при 13-15 възела скорост за около 10-12 дни е от шаш в гърция.
                      Ипотекираш апартамента, издаваш продължението на фантазиите си и си ти човека спасил Бг от руско робство и раздал пенсии на хорицата в kleta majka Bulgariq

Коментар

Едно нещо не може да се отрече на маранди- постоянството. Ако е така постоянен в някое друго начинание неминуемо ще постигне успех. Ама тя пустата русия неще и неще да фалира. Но спокойно и това ще стане. Постоянство му е майката, съня и здравата храна само могат да подпомогнат процеса на фалита
                        Колкото и да си съчиняваш басни, няма кой да ти повярва - питах многократно да ми дефинирате какво разбирате под фалит на държава, защото искате да се ангажирам с прогноза.

Отговор така и не се даде, така че никога не съм давал подобна прогноза, която ми "вменяваш" в момента. Говорил съм за спад на БВП и кога вероятно жужето ще отиде курбан.

Толкоз!! ( всичко останало са пълни измислици ).

Икон. спад е много близък, до който съм посочил ( 4.6% към 7% ), защото тогава говорихте за 0% за 2015г.

А, октомври наближава и ще видиш бог Маранди, че отново е прав - жужето ще го отстранят.

Коментар

Темата беше политика нали??? Под това трябва да се разбира Бг политика или може също да пишем за попитиката на Мадагаскар. Не мисля че е правилно МОДЕРАТОРИТЕ да оставят едно лице да пише каквото му дойде на ума. Като иска да пише за русия си има тема.
                          Можете да пишете за политиката на Мадагаскар, да. Тема за Русия отдавна няма.

Коментар

• Едно нещо не може да се отрече на маранди- постоянството. Ако е така постоянен в някое друго начинание неминуемо ще постигне успех. Ама тя пустата русия неще и неще да фалира. Но спокойно и това ще стане. Постоянство му е майката, съня и здравата храна само могат да подпомогнат процеса на фалита

Коментар

• Темата политика касае БГ, защото само с една държава имате такъв търговски дисбаланс, където само се стриже от БГ, а нищо не й се дава насреща и то на непазарни цени, а завишени. Дисбаланс е 10% от БВП на БГ империя и пряко засяга нейното бъдеще дали ще я има, тоест националната сигурност.

Това касае цената на хляба и всичко останало като стоки и услуги. Защо в БГ има монопол само на една рафинерия, и защо вече 25 години се саботират изграждането на всички конекторни връзки за газ - не мога да обясня.

Вероятно е заради корупция. Пример: Литва докато пуснат терминал за втечнен газ за трите балтийски республики, който да ги обслужва ( проект под 1 млрд. гущера ), веднага пристигна оферта от Гъзпром за 30% отстъпка в цената.

Само БГ матрьошките насилствено налагат непоносими цени за населението и бизнеса в БГ и после се чудят, че всички бягат и те няма да имат пенции след 15-20 години.

Кое не ти е ясно, Дъм?

Коментар

• Темата беше политика нали??? Под това трябва да се разбира Бг политика или може също да пишем за попитиката на Мадагаскар. Не мисля че е правилно МОДЕРАТОРИТЕ да оставят едно лице да пише каквото му дойде на ума. Като иска да пише за русия си има тема.

Коментар

Working...
                                X