If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напълно съм съгласен с алфа сърч .Разликата между герп и БСП е в рамките на статистическата грешка (2-3%) и понеже комунистите и циганите никога повече няма да гласуват за Лъжливата Мутра,единствения шанс за победа на минзухарите е ако приложат костинбродския мурафет
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
На старта на предизборната кампания ГЕРБ има лека преднина на БСП и ги изпреварва със 17,6 на 15,9 процента.
Това сочи изследване на електоралните нагласи, проведено от "Алфа рисърч" между 23 и 26 април.
ДПС има стабилните 6,2 процента, които й отреждат третото място, и получава със сигурност два, а вероятно и три депутатски места в Европарламента, показва допитването.
"България без цензура", Реформаторският блок и АБВ имат почти еднаква подкрепа - между 4,5 и 4,9 на сто и запазват шансовете си за мандат. Необходимият минимум за един евродепутат на тези избори е 5,88% от гласовете.
"Атака" се срива до 2,5% подкрепа, а малко повече - 3% - има другата националистическа формация - НФСБ.
Любопитно е, че наличните три партии с думата "зелени" в името си разпределят почти поравно общо около 1,3% от подкрепа от анкетираните.
Около 46% от хората, участвали в изследването, са заявили намерение да участват във вота на 25 май.
Въз основа на така заявените нагласи на избирателите, могат да се направят три хипотези за разпределение на мандатите между партиите, коментира социолозите.
Първата хипотеза е при увеличаване на избирателната активност и стабилизиране на партиите, които имат шанс да прескочат бариерата (АБВ, ББЦ, РБ, и по-слабо вероятно - някоя от националистическите формации). При максимално оползотворяване на гласовете им, те могат да получат до 4 мандата. В този случай ГЕРБ би имала 6 мандата, БСП – 5, и ДПС – остава с 2.
Втора хипотеза е за „потъване” на по-малките партии за сметка на големите и спечелване максимум на 1 мандат от някоя от тях. Тогава ДПС ще има три мандата, а ГЕРБ и БСП биха постигнали съответно 7 и 6
мандата.
При третата хипотеза ще има минимална избирателна активност при максимално разпиляване на гласовете между повече малки формации, без те да успеят да привлекат по-големи електорални ядра. В резултат –
евродепутатските места ще се разпределят единствено между ГЕРБ, БСП и ДПС, с възможно равенство между първите две.
SPART, хиляди благодарности за това изпълнение и аранжимент. Не бях слушал песента в изпълнение на тази певица, разкошна е! За част от българите може би песента е доста спорна поради текста и тематиката. Но на мене ми харесва,много дори. Не мисля, че изкуството трябва да става жертва на идеологически и политически тежнения.
Всъщност това, което исках да споделя с тебе е, че за тази песен са луди в САЩ. Както впрочем и за руските песни въобще. Хората тук не се интересуват от политически комплекси, те слушат музиката, не разбират текста /а и да го разберат едва ли нещо би им говорил/ и се наслаждават на голямото изкуство.
Да, да добавя само, че в операта в Сан Франциско руските заглавия не слизат от репертоара, винаги има Мусоргски или Глинка, Римски Корсаков, Чайковски, Бородин и пр. А в спектаклите повече от често гостуват руски певци, начело с Анна Нетребко, разбира се /наскоро я слушах в "Травиата" в операта тук - блестяща е!/.
Ще си позволя да споделя с тебе, че и руската литература е на изключителна почит и уважение. В библиотеката на почти всяко американско семейство има томове поне на един от следните автори: Достоевски, Лев Толстой, Чехов, Есенин, Пушкин, Гогол, Лермонтов, Тургенев, Илф и Петров, Александър Грин, Михаил Булгаков, Набоков, Пастернак, Солженицин, Алексей Толстой, Александър Блок, Некрасов, Есенин...
Споменвам тези автори, защото зет ми ги има всичките в личната си библиотека, по-точно онова, което е преведено на английски, а то е преведено почти всичко. Има и някои томчета на руски. Отвреме навреме му чета Пушкин, Лермонтов и Блок - любопитно му е да чуе звученето в оригинал на руски.
Поздрави и успех!
ПП. Още веднаж ти благодаря за песента! Ще я предложа на моите американски приятели, сигурен съм, че ще бъдат очаровани и от това изпълнение.
SPART, хиляди благодарности за това изпълнение и аранжимент. Не бях слушал песента в изпълнение на тази певица, разкошна е! За част от българите може би песента е доста спорна поради текста и тематиката. Но на мене ми харесва,много дори. Не мисля, че изкуството трябва да става жертва на идеологически и политически тежнения.
Всъщност това, което исках да споделя с тебе е, че за тази песен са луди в САЩ. Както впрочем и за руските песни въобще. Хората тук не се интересуват от политически комплекси, те слушат музиката, не разбират текста /а и да го разберат едва ли нещо би им говорил/ и се наслаждават на голямото изкуство.
Да, да добавя само, че в операта в Сан Франциско руските заглавия не слизат от репертоара, винаги има Мусоргски или Глинка, Римски Корсаков, Чайковски, Бородин и пр. А в спектаклите повече от често гостуват руски певци, начело с Анна Нетребко, разбира се /наскоро я слушах в "Травиата" в операта тук - блестяща е!/.
Ще си позволя да споделя с тебе, че и руската литература е на изключителна почит и уважение. В библиотеката на почти всяко американско семейство има томове поне на един от следните автори: Достоевски, Лев Толстой, Чехов, Есенин, Пушкин, Гогол, Лермонтов, Тургенев, Илф и Петров, Александър Грин, Михаил Булгаков, Набоков, Пастернак, Солженицин, Алексей Толстой, Александър Блок, Некрасов, Есенин...
Споменвам тези автори, защото зет ми ги има всичките в личната си библиотека, по-точно онова, което е преведено на английски, а то е преведено почти всичко. Има и някои томчета на руски. Отвреме навреме му чета Пушкин, Лермонтов и Блок - любопитно му е да чуе звученето в оригинал на руски.
Поздрави и успех!
ПП. Още веднаж ти благодаря за песента! Ще я предложа на моите американски приятели, сигурен съм, че ще бъдат очаровани и от това изпълнение.
Как кои бре Пешо?Нима по постовете им не си личат кои са
Не се измъквай така.Чакам имена.Нали искаш да си говорим честно и почтено.Ти твърдиш че тук има хора с червени билети.Как да те уважавам след като не казваш имена?Точно затова ви псувам и ви говоря по този начин.Ако искате уважение ще трябва да станете почтени.
В България някои хора решиха ,че демокрация означава беззаконие и всеки да си плещи каквото му дойде на ум.Медиите също ,а и тези в парламента от трибуната понякога говорят неща за които нямат доказателства.Може да е вярно ,това което казва чистачката , но трябва да го докаже а не да липсва от съда.Чистачка отнесе глоба за клевета във Фейсбук
ВЕРА ДОБРЕВА
29.04.2014
Наша гурбетчийка от Пещера, която изкарвала прехраната си като чистачка в Англия, бе глобена от местния районен съд за това, че е наклеветила бившите си работодатели във Фейсбук. Нашенката ще трябва да плати 3500 лв. парична санкция, както и 15 000 лв. обезщетение на семейството, което й е осигурило работа на Острова. Недоволната българка решила да сподели горчивината си от нередовното заплащане в профила си в социалната мрежа. „Потърпевшата” Д.С. разказала във Фейсбук как фирмата, която я била наела и е собственост на нейни съграждани от Пещера, била във фалит. Освен това бившата хигиенистка набедила ексработодателите си, че били мамили хората, като ги наемали, а не им заплащали труда. Тя дори посочила дългове в размер на 25 000 паунда, които те били натрупали към нашенци, потърсили препитание на Острова. Сред обвиненията към фирмата били и тези, че бизнесмените използвали фактури с невярно съдържание и така извършвали данъчни престъпления. Когато набедените, развиващи бизнес в Нюкасъл, разбрали от познати в България какви ги е надробила в интернет тяхната бивша работничка, те решили да потърсят правата си в съда и подали жалба срещу писанията й във Фейсбук. Като доказателства пред Темида показали разпечатки от коментарите й в нета, където съпругата на собственика на въпросната фирма била наречена крадла. Клеветничката не се яви в съда и районните магистрати в Пещера отсъдиха тя да плати глоба от 3500 лв. и по 7500 лв. обезщетение на оклеветените съпрузи, които се ползвали с добро име в родния си град и минавали за честни и почтени хора. http://www.monitor.bg/article?id=426...source=flip.bg
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Дон Карлос
Вулгарния пост беше изтрит много бързо. Този от преди няколко дни - също. Мисля, че модераторите си гледат работата добре. А и не става дума за цензура, а за благоприличие, добър тон и разбира се, за спазване на условията и правилата за ползване на сайта.
ПП. Викам си, че Бойко Борисов бая хорица от форума би могъл да осъди. Не става въпрос за тези, които са несъгласни с политиката му, действията му или пък го уличават в незаконни деяния, а за тези, които сипят обидни квалификации по негов адрес, като например изрод, неграмотен, простак, идиот, безмозъчен и пр. Доколкото знам бате Бойко води 16 дела за обида и някои вече е спечелил.Присъдените пари дава за благотворителност. Нищо чудно да надникне и тук някой ден...
Та ти не си ли разбрал ,че тук модетата не налагат цензура на другарите със скрити червени билети в задните им джобове.Така ,че най -добре прави като мен .За да не им падаш на нивото ,ги подминавай .
Коки би ли казала кои са тези с червените билети?И бъди много внимателна щото после ще ревеш като дона
Вулгарния пост беше изтрит много бързо. Този от преди няколко дни - също. Мисля, че модераторите си гледат работата добре. А и не става дума за цензура, а за благоприличие, добър тон и разбира се, за спазване на условията и правилата за ползване на сайта.
ПП. Викам си, че Бойко Борисов бая хорица от форума би могъл да осъди. Не става въпрос за тези, които са несъгласни с политиката му, действията му или пък го уличават в незаконни деяния, а за тези, които сипят обидни квалификации по негов адрес, като например изрод, неграмотен, простак, идиот, безмозъчен и пр. Доколкото знам бате Бойко води 16 дела за обида и някои вече е спечелил.Присъдените пари дава за благотворителност. Нищо чудно да надникне и тук някой ден...
Ми явно ти няма да заведеш дело дето ти вика лош матрял овчар.И правилно те праща да садиш компир.Ако искаш уважение ще трябва да престанеш да лъжеш
Та ти не си ли разбрал ,че тук модетата не налагат цензура на другарите със скрити червени билети в задните им джобове.Така ,че най -добре прави като мен .За да не им падаш на нивото ,ги подминавай .
Уважаеми г-да модератори,
Втори път в течение само на няколко дни се налага да Ви обърна внимание върху нецензурните и вулгарни писания на лицето с ник Бате Пешо.
Моля, обърнете внимание на поста му от днес, 28.04. 15:31 ч. и особено на изречението: "Няма да си бъркаш в гъзъ и от там да пишеш подобни глупости."
Много се надявам, че имате подходящи начини и механизми да се справите с подобна нагла циничност.
Поздрави,
Дон Карлос.
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар