IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
    Падаш в собствения си капан. Не си коректен. Сега вече искам публично извинение за необоснованата обида. Ти публикуваш поста си за глупостите в 14:38 ч., а до този момент аз не съм споменал нищо за икономика и безработица. Този ми пост е от по-късен час. Ти не би могъл да знаеш какво ще напиша по-късно, за да го квалифицираш авансово. Нали?
    Освен това примерът ти с твоя завод е аматьорски. Веднага обяснявам защо. Има нещо, което се нарича производителност на труда. А тази производителност до голяма степен се дължи на автоматизацията на производствените процеси, на модернизацията, на новите технологии. Преди година-две гледах една нощ предаване на CNBC по време на азиатската сесия. Едно японче с дръпнати очички обясняваше, че ако преди 40 години нещо се е произвеждало от 100 работника, сега за същото са необходими 3-4 души. Благодарение на автоматизацията и модернизацията.
    В твоя завод съотношението е горе-долу същото.
    Но!
    1. Произвеждате само 1/3 от предишната продукция, вместо 100%.
    2. Плащаш ли на работниците си разликата до това, което са получавали 1500 души? А за теоретичните 500 души тогава - 1/3 от производството- плащаш ли по десет пъти повече от тогава? В реални пари, според цената на тока, парното, храната, облеклото, транспорта и всичко.
    3. Ти сам си признаваш, че генерираш безработица. С днешна дата.
    4. В един и същ завод сега се произвежда 3 пъти по-малко продукция. Кога икономиката е била по-силна? Какъв е приносът за БВП тогава и сега? Да не говорим колко заводи бяха просто разтурени и продадени на части.
    ПП. Ще очаквам публичното извинение. Ако си мъж, разбира се, не е задължително.
    Проблемът не е в моя телевизор. Не ми е известно да имам телепатични способности. Не мога по никакъв начин да се извинявам за нещо, за което нямам вина.

1. Произвеждате само 1/3 от предишната продукция, вместо 100%. Мдааам, първо пазарът е коренно различен. Мога дълго да ти обяснявам, как и за къде се е произвеждало, но предполагам знаеш по-добре от мен.
    2. Плащаш ли на работниците си разликата до това, което са получавали 1500 души? А за теоретичните 500 души тогава - 1/3 от производството- плащаш ли по десет пъти повече от тогава? В реални пари, според цената на тока, парното, храната, облеклото, транспорта и всичко. Плащам на пазарен принцип. Нямам напуснал по свое желание работник
    3. Ти сам си признаваш, че генерираш безработица. С днешна дата. Генерирам уплътняване на работното време и не стимулирам безхаберното шляене.
    4. В един и същ завод сега се произвежда 3 пъти по-малко продукция. Кога икономиката е била по-силна? Какъв е приносът за БВП тогава и сега? Да не говорим колко заводи бяха просто разтурени и продадени на части.

Хайде да посмятаме. Ако нещо струващо 1 лев, има 30% разходи за труд, тоест 30 стотинки в него е труд. И ако вдигна капацитета до предишното производство, за което ще са ми необходими 150 души. Силна икономика ли сме, ако влагаме в моя пример 3 лева труд в нещо, което струва 1 лев на пазара???

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
      За силната икономика и работата за всички.
      Отговарям ти веднага.
      Работя в един завод, в който по комунистическо са работили 1500 човека.
      В момента с 50 произвеждаме 1/3 от това, което са произвеждали тогава.
      Или за силната икономика грешиш или за работата за всички.
      Мисля, че съм достатъчно ясен.
      Е този път излъга много яко, физически не е възможно това, или по добре кой е завода и колко сте произвеждали преди и колко сега и какво разбира се, ако е игли за шев , сигурно може и по добре

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Де да беше истина.
        Ако беше, до сега трябваше да бъде изтребена голяма част от партийният бекапейски, предателски "елит". Уви нищо подобно не се случи, а същите хора (а сега вече и децата и унуките ) си останаха по върховете на държавата.
        Но ще им дойде времето.
        А дано, започни от най високото, лилито, и батман

Коментар

• Наивник

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
          Отговарям ти веднага.
          Падаш в собствения си капан. Не си коректен. Сега вече искам публично извинение за необоснованата обида. Ти публикуваш поста си за глупостите в 14:38 ч., а до този момент аз не съм споменал нищо за икономика и безработица. Този ми пост е от по-късен час. Ти не би могъл да знаеш какво ще напиша по-късно, за да го квалифицираш авансово. Нали?
          Освен това примерът ти с твоя завод е аматьорски. Веднага обяснявам защо. Има нещо, което се нарича производителност на труда. А тази производителност до голяма степен се дължи на автоматизацията на производствените процеси, на модернизацията, на новите технологии. Преди година-две гледах една нощ предаване на CNBC по време на азиатската сесия. Едно японче с дръпнати очички обясняваше, че ако преди 40 години нещо се е произвеждало от 100 работника, сега за същото са необходими 3-4 души. Благодарение на автоматизацията и модернизацията.
          В твоя завод съотношението е горе-долу същото.
          Но!
          1. Произвеждате само 1/3 от предишната продукция, вместо 100%.
          2. Плащаш ли на работниците си разликата до това, което са получавали 1500 души? А за теоретичните 500 души тогава - 1/3 от производството- плащаш ли по десет пъти повече от тогава? В реални пари, според цената на тока, парното, храната, облеклото, транспорта и всичко.
          3. Ти сам си признаваш, че генерираш безработица. С днешна дата.
          ПП. Ще очаквам публичното извинение. Ако си мъж, разбира се, не е задължително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Отговарям ти веднага.
            А защо не наемеш още 1450? и поне малко да намалиш "безработицата".
            Лош, лош капиталист-експлоататор!

Коментар

• Предупреждение за Бате Пешо и Хайърсъзов. Днес в различни теми само се обиждате.
              रादोस्त

Коментар

С цялото ми уважение към тебе, не е зле да се аргументираш, когато отправяш нападки. И не само когато отправяш нападки. То иначе всеки може да си пише разни думички, ама аргументация, доводи, доказателства, факти?
                Отговарям ти веднага.

Коментар

• Българщина!

Хайде укротете се! Не можете ли да спорите или дискутирате по човешки? Без обиди, без нападки, без квалификации?
                  После се питате защо ни е такова дереджето и все някой друг ни е виновен. Огледайте се един в друг и белким проумеете защо сме на такъв хал. То от нас започва.

Коментар

• Наивник

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                    Доне, с уважение към възрастта ти.....
                    Не говори глупости!
                    С цялото ми уважение към тебе, не е зле да се аргументираш, когато отправяш нападки. И не само когато отправяш нападки. То иначе всеки може да си пише разни думички, ама аргументация, доводи, доказателства, факти?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                      Де да беше истина.
                      Ако беше, до сега трябваше да бъде изтребена голяма част от партийният бекапейски, предателски "елит". Уви нищо подобно не се случи, а същите хора (а сега вече и децата и унуките ) си останаха по върховете на държавата.
                      Но ще им дойде времето.
                      Ми изтреби ги бе.
                      Last edited by X_Y; 29.01.2015, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                        Не съм работил по времето на комунизма нямам представа
                        Не само ти не си работил.
                        Тогава никой не работеше

Коментар

• Хайърсъзоff

Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                          Явно си неспасяем случай. Да влизам ли в подробности, по-скоро не..
                          Луканов казваш.. Ми той от ваще бе! И аз това ти казвам. Що го даваш за пример.
                          Да, Луканов съсипа, комуниста Луканов.
                          Ако за теб по ония времена е било хубаво, чувствал си се свободен ,какво има да говорим повече.. И да, имаше хора, ровещи по кофите.
                          Ми от кои наЩе, бе?! Луканов беше глава на мафията. Capo di tutti capi. Мислиш ли, че е случайно, че беше един от първите, убит в междугангстерските войни? А като капак на всичко, на заседание на Координационния съвет на СДС го предложиха за първи председател?! На това съм жив свидетел. Както и друг път съм казвал, съм един от създателите на СДС. Този случай и някои други, като например, че лицето Иван Костов от участник в кръглата маса от квотата на БСП, изведнъж се озова в листите на СДС за Великото Народно събрание ме отвратиха и аз избягах.
                          И да те питам, ако съм бил толкова доволен от ония времена, щях ли да тръгна да създавам СДС? Но човек винаги мечтае за нещо по-добро.
                          Само че вече се "надемократих" Благодаря. Хората оценяват нещо едва когато го загубят. Затова подкрепям Бойко Борисов и все още чакам възмездие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                            За 50 години социализъм как бяха условията на труд?
                            Добре ли бяха? Отговори и ще продължим.
                            Не съм работил по времето на комунизма нямам представа

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                              Аз ще бъда по пестелив...
                              Така, при тези прекрасни условия на труд, защо икономиката на България фалира през 89-90та? Имахме цели 50 години на разположение , да покажем какво можем. Това ли можем, да фалираме? Не са ви виновни условията, а потенциала. А това с циганите, докторите, бъбреците, тиквите - да , има го, така е. Обаче, как стана така, че го има?
                              Това е следствие, продукт, а причината е неуспешния социализъм по време на диктатурата на СССР чрез БКП.
                              Живяхме по съветски модел и той се провали. Стига сте го хвалили.
                              Не успяхме да станем Чехия, защото масата народ у нас съставена от прости селяни, които са доволни на това, да ги мачкат. Румънците поне направиха опит да почистят комунистическата измет. Тук нищо такова не се случи. Селянина е комунизма, няма как да тръгне срещу себе си.
                              Ми при днешните прекрасни условия процъфтява цъфти и пак цъфти.

Коментар

Човече, ти от небето ли падаш?! През 1990 г. България фалира, защото министър председателя Андрей Луканов окраде всичко, изнесе част от парите навън, а другата част раздаде в прословутите червени куфарчета, след което обяви ембарго на външния дълг, който той и Дойнов бяха сътворили еднолично няколко години по-рано, без знанието на официалните власти. Нима не помниш гладната Луканова зима, когато хората имаха пари, много пари, но нямаше какво да купят? А после по Виденово време прибраха и парите на хората чрез хиперинфлация и фалити на банки. Това беше втората национална катастрофа след преврата. Глад, студ, режим на тока и парното. както и при Луканов, впрочем.
                                Аз през 1990 бях на 50 години и добре помня всичко. Ако ти не си бил на достатъчно години по онова време и съдиш само по пропагандата на ДС, много бъркаш. Имахме страхотна индустрия, особено в сравнение със сега, но всичко беше разграбено, порутено и продадено за скраб от честни частници.
                                А за съветския модел въобще не ми говори. Това е див, азиатски, феодален комунизъм и за щастие ние, в България живяхме по съвсем друг модел, особено след 1960/62 година. Навярно не знаеш, че за руснаците тогава бяхме "Запада", толкова бяхме напред от тях. Те се прехласваха, когато идваха тук. В магазините ни онемяваха и не смогваха да си купуват "кофтички" на безценица според тях. В Съветска Русия, освен Москва и Ленинград и още няколко града, всичко друго беше във времето на феодалното средновековие. Живял съм там достатъчно време, за да го зная.
                                Не знаеш също така навярно, че в съветските филми, когато трябваше да бъде показана, Америка, те идваха да снимат в Слънчев бряг и Златните пясъци. Дори имаше куриоз - във филм, чието действие се развива в САЩ, беше заснет български хладилник Mraz.
                                Хайде стига сме говорили небивалици, доверявайки се на манипулатори.
                                Това, което липсваше в България, беше демокрация, право на свободни избори, ограничаване на свободата на словото, цензура, невъзможност за провинили се субекти да пътуват и пр. Но по отношение на икономиката, индустрията, селското стопанство, туризма, пълна липса на безработица и други области бяхме на светлинни години по-напред от сега. И най-важното - тогава нямаше гладни хора, които да ровят в кофите за боклук за къшей хляб. Нямаше и дупки по пътищата. Държавата ни просто имаше пари за всичко.
                                Явно си неспасяем случай. Да влизам ли в подробности, по-скоро не..
                                Луканов казваш.. Ми той от ваще бе! И аз това ти казвам. Що го даваш за пример.
                                Да, Луканов съсипа, комуниста Луканов.
                                Ако за теб по ония времена е било хубаво, чувствал си се свободен ,какво има да говорим повече.. И да, имаше хора, ровещи по кофите.

Коментар

Working...
                                X