IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    Булгартабак Holding
    Аха, благодаря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
      Монди какво е БТН?
      Булгартабак Holding
      Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        Мен ме притеснява само едно....
        който пипне БТН не е видял добро от турците...
        Преди време шулевица май беше решила да продава БТН без турците и царя за малко да си тръгне за Мадрид....
        Другото е доколко хипопотамчо е черната каса на доган ,ако е той яка ни гърбина.....
        мислех ,че са го леко по разкарали.....
        Монди какво е БТН?

Коментар

Гледайте тема политика и си мислете какво ще е ,като дойде ГЕРб на власт...
          поне три пъти на ден ще опъваме черджетата и ще се молиме на Буда.....
          А Стамболов ще ни бъде духовен водач....
          е, явно не правят тест за интелигентност на агитаторите си и определено не си правят труда да таргетират посланията спрямо групата, за която са насочени.

Нали тук сме все мислещи и относително чаровни, та е малко обидно, ама факт

Може и да са прави, че е загуба на време да вкарват мисъл! Разумните хора, за които интересите на страната са на първо място са пренебрежимо малко, та на общо основание се спуска партийната пропаганда и в този „бутиков“ форум

Коментар

• http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/..._podkrepia_za/
            Life won't wait for you.

Коментар

• Ами ДПС е като камила.Тя трупа ресурси когато е в управление за да може да ги използва когато е в опозиция.
              Състраданието не е добродетел

Коментар

• Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнение
                Аве някой може ли да ми предостави сравнителни данни на гласувалите за ДПС в техните си райони през 2013 и сега.
                Опитвам се да си обясня отдръпването на ДПС от управлението и не мога да го проумея.Със сигорност не е защото милеят за България.
                А и ще загубят сериозни пари.Според мен някакви процеси се развиват в смесените региони които плашат ДПС.
                Просто ДПС изпи колкотоможа от жизнените сокове на БСП и сега вампира се насочва към ГЕРБ.Ако ББ е толкова тъп или алчен нека се хваща с ДПС.
                Life won't wait for you.

Коментар

• Аве някой може ли да ми предостави сравнителни данни на гласувалите за ДПС в техните си райони през 2013 и сега.
                  Опитвам се да си обясня отдръпването на ДПС от управлението и не мога да го проумея.Със сигорност не е защото милеят за България.
                  А и ще загубят сериозни пари.Според мен някакви процеси се развиват в смесените региони които плашат ДПС.
                  Състраданието не е добродетел

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                    Вие /БСП и ГЕРБ/ седнете и се разберете, че ми писна на кура от депесета и хипопотами.Можете да ги разкарате за поне няколко мандата от властта.
                    Мен ме притеснява само едно....
                    който пипне БТН не е видял добро от турците...
                    Преди време шулевица май беше решила да продава БТН без турците и царя за малко да си тръгне за Мадрид....
                    Другото е доколко хипопотамчо е черната каса на доган ,ако е той яка ни гърбина.....
                    мислех ,че са го леко по разкарали.....

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                      Пропаднах здраво , но и аз ще помоля за същото .
                      Фундаменталните проблеми изискват фундаментални решения.Всичко останало е "мижи да те лажем".
                      Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                        Вие /БСП и ГЕРБ/ седнете и се разберете, че ми писна на кура от депесета и хипопотами.Можете да ги разкарате за поне няколко мандата от властта.
                        Пропаднах здраво , но и аз ще помоля за същото .

Коментар

Гледайте тема политика и си мислете какво ще е ,като дойде ГЕРб на власт...
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Гледайте тема политика и си мислете какво ще е ,като дойде ГЕРб на власт...

Коментар

• Бойко Борисов: На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има

18-06-2014

„На БСП, на ДПС и на „Атака” вяра не може да се има“. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. По-рано, в пленарна зала, той предложи разглеждането наново на закона за МВР да остане за след вторник. „За съжаление, не виждам Местан, Станишев, Волен Сидеров. За радост, Мишо Миков е тук. Вчера в присъствието на председателя на Народното събрание четиримата лидери на парламентарно представени партии твърдо, единодушно, без никакви забележки или уговорки се разбрахме за постигане на съгласие за плавен преход. Във втора точка на това, за което сме си стиснали ръцете, сме записали определяне на парламентарни приоритетни задачи. Разбрахме се за вторник в парламента да определим 10-15 закона. Според мен, законът за МВР, който финансово не е обезпечен, който означава, че ще се назначава без конкурс, е реваншизъм и не е в тона на приетото изречение за плавен преход към политическа стабилност и съгласие“, посочи от парламентарната трибуна председателят на ГЕРБ. Той допълни, че има постигнато разбиране за изпълнителната власт, кабинетът да не подписва нищо важно.

„Тъй като вчера съм си стиснал ръката със Сидеров, Местан и Станишев, за да стигнем нормално до избори, бих призовал нашите депутати от ГЕРБ да оттеглят от дневния ред разглеждането на внесените от групата промени в Наказателния кодекс, във вторник да приемем дневния ред. Склонни сме да го направим, защото това е важно за толерантността в тази зала”, заяви от трибуната на Народното събрание Бойко Борисов.

След първоначалното гласуване на предложението Борисов коментира повдигнатите в зала въпроси и пред журналистите в парламента. „Не само че ни порязаха, те не спазиха това, което лидерите им са постигнали вчера“, заяви председателят на ГЕРБ. Той посочи, че вчера лидерите на другите три парламентарни партии не само са се подписали и приели, но са редактирали текста от КСНС. „Във втора точка ясно е казано да се определят приоритетите на парламента и на изпълнителната власт. Ние се договорихме и правителството да не подписва нищо до другия вторник, тъй като Местан и Станишев са заети тази седмица след консултациите кои закони и какво могат да подписват и какво не”, допълни Борисов.

“Оттук-нататък война, щом искат война, така ще бъде. Те не заслужават толерантност – реваншизъм до дупка сега. Ще се борим дотогава, докато имаме такова мнозинство, че всичко, което се приема от този парламент, да бъде съборено. Толерантността ми я доказах пред целия народ, те се подиграха с мен . Те не разбраха урока за Сметната палата. Аз и тогава им казах – не правете главния одиторен орган на държавата от две провалени партии. Не го правете“, коментира още председателят на ГЕРБ.

Той посочи, че думите на Лютви Местан за диалог и разбирателство нямат никакво съдържание, защото след като вчера са си стиснали ръцете и са се разбрали, той след това излиза и казва, че не е говорено за Сметната палата и закона за МВР. „Ние не можем да знаем във всеки един момент те какво ще правят. Ние сме се разбрали категорично вчера за принципни неща, така че аз съм много повече за диалог и по тази причина от трибуната на парламента обявих, че двете точки, които те предлагат трябва да се оттеглят. Хората на Местан обявиха конфронтацията и ако ние продължим да се подвеждаме по вълка в овча кожа, няма как да стане. Той говори мило и обяви колко са диалогични, а в същото време искат да сменят всички пунктове на МВР, които буквално не се справиха на изборите", заяви още Бойко Борисов.

Той призова ДПС да не се хващат за думата „война“, а да кажат на депутатите си за това какво са се разбрали на КСНС. "Нека да бъдат коректни, ако искат коректност от нас. Думите им са много хубави, но реалностите по тях са съвсем различни. Ако искат коректност, аз ще си оттегля думата "война", а те да си оттеглят всички решения, дакато не седнем и не ги съгласуваме. Защото в противен случай те ще направят много важни назначения в държавата, а след това ще искат ние да работим с тях", допълни председателят на ГЕРБ.

Проф. Михаил Константинов: Отметне ли се лидер от договореното при президента, става политически покойник
                              http://www.focus-news.net/opinion/20...-pokoynik.html

Коментар

• Политологът Огнян Минчев: Беше редно кабинетът „Орешарски“ вече да е подал оставка
                                http://www.focus-news.net/opinion/20...l-ostavka.html

Само преди три седмици в България имаше национални избори за Европейски парламент и те произведоха определени резултати. От тази гледна точка, прогнозите, които могат да се правят за парламентарните избори от днешна дата, са зависими от тези резултати на европейските избори. От днешна гледна точка, победител на предсрочните парламентарни избори се очертава да бъде ГЕРБ, без това да означава, че ГЕРБ ще постигне абсолютно мнозинство в парламента.

БСП е в една изключително тежка криза. По всяка вероятност ще бъде проведена сесия на Конгреса на БСП, на която сесия те ще се опитат да спасят по някакъв начин положението, да изведат ново ръководство и т.н. Но като цяло БСП за пореден път е на власт, за пореден път закономерно се проваля и за пореден път нормалното очакване на следващите избори е тя да се представи недобре, на долния праг на своите възможности, въпреки мобилизацията, която ще се опитат да осъществят. Не бива да забравяме, че този път, за разлика от май 2013 г., няма кой да им подари 200 000 гласа – ДПС ще си ги пази за себе си тези гласове. Така че второто очакване на изборите е относително лошо, в смисъл на ниско ниво представяне на БСП. Големият проблем на българската политика е непрекъснатата експанзия на корпоративно-политическата структура, наречена „Движение за права и свободи“, наричано иронично от някои наблюдатели „Движение със свободи“ само. ДПС набъбна до степен, в която контролира решаващ брой активи както на държавата, така и на националната икономика, и докато се съхранява тази уродливо набъбнала роля на ДПС в българската политика, не можем да очакваме създаване на национално отговорно правителство, което да преследва отговорна национална политика. Оздравяването на българската политическа сцена преминава през редуцирането на ДПС до мащабите на неговото реално етнополитическо влияние, като втората част от тази задача, разбира се, е освобождаване на българските турци и българските мюсюлмани от монопола на Ахмед Доган и неговата политическа и корпоративна йерархия и позволяването на българските турци и мюсюлмани да се ползват от благата на демокрацията, от които етническите българи се ползват от 1989 г. насам. Последно мога да кажа няколко думи - че относителният успех на Реформаторския блок на европейските избори предполага той да бъде засилен, да бъде стабилизиран и да се представи поне на същото равнище на предстоящите парламентарни избори, въпреки вътрешните разделения, които съществуват там, и периодично се засилват и намаляват.

„Атака“ се представи възможно най-лошо, в сравнение с последните 9 години от своето съществуване. Колаборационизмът на „Атака“ с ДПС и БСП през последната година на практика отчужди от партията решаваща част от нейните избиратели, остава да се види дали Сидеров ще може да си върне част от тях. Що се отнася до „България без цензура“, това е един корпоративен проект, който има статута на ГМО политически проект. Тази партия постигна впечатляващ резултат на европейските избори с огромно количество инвестирани пари. Ще видим дали съпоставимо количество пари ще бъде инвестирано и в нейната предизборна кампания за парламентарните избори, което ще определи и възможностите й да се представи на тези избори по по-добър или по-семпъл, по-ограничен начин.

Ако ме питате от гледна точка на логиката, принципите на парламентарната демокрация - беше редно кабинетът „Орешарски“ вече да е подал оставка. А фактът, че той не го прави, е израз на балканско-ориенталските нрави в българската политика и на опита този кабинет в междуцарствието на няколкото летни месеца преди създаване на служебното правителство да се опита да продаде допълнителна част от българските национални интереси по начина, по който направи това с „Южен поток“.

Коментар

Working...
                                X