IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бат маранди, виждам, че има промяна в теб - вече си започнал да давая линкове и стистики, но за съжаление забравяш какво е писано по тази тема само преди 1 седмица Въпросната статистика я гледахме и съм ви пуснал още една в подкрепа на моето твърдение, аименно: Левски е по-добър от цска в България и Европа в годините след падането на комунизма до сега. Забележи, че не ви оспорваме, че сте по-добри overall, а само за този период, защото искаме да докажем (и го правим на базата на стаистиките на уефа, като под уефа не се разбира купата на уефа, а федерацията уефа), че condicio sine qua non (или условие без което не може, ако не си запознат с правните термини) за вашите успехи е бил комунизма!!! Ето това е основната ни теза. Още веднъж повтарям - цска е по-добър от Левски ш годините преди падането на комунизма, както и в цчлостната статистик от създаването си досега, но това се дължи на един режим, след падането на който Левски е по-добър и в Европа (болната ви тема) и в Бг. Кратко и ясно.
    Първоначално изпратено от Грую Груев
    Така, а някой направи ли си труда да прочете цялата класация. Ето линл, щото съм убеден, че никога не си проверавате източниците: - http://www.iffhs.de/?a413f0e03790c44...db883ccb05ff1d
    И какво излиза, чорбата са преди нас, но са след "световно известния" First Vienna FC 1894 или MTK Hungбria FC Budapest (тези поне ги познавате), а са преди носителя на КЕш Астън Вила!?!?!
    И понеже обичате калсациите, ето ви една от същото място, но за света и за периода (1.1.1991-31.12.2008) - е, не този период не е избран защото са искали да унижат цециту, които изобщо ги няма в класацията, рпосто от тогава има подобна класация от този източник. Та вас там ви няма (съвпада с едни събития в Бг в този период и липсата на една Партия-кърмилница, но това е чиста случайност, естествено), а ние сме единствения представител на Бг, макар и на 188 (все пак говорим за световна класация) място. Ето и линка, защото е хубаво, като постваш нешо, да се аргументораш - http://www.iffhs.de/?3d4d443d0b803e8...0aec70aeedbe1a
    Та къде сте вие, къде сме ние?
    Както е казал др. Айнщайн - всичко е относително, но докато ние не ви отричаме очевидните неща (повече титли, повече успехи в Европа и т.н.), Вие упорито си заравяте главата в пясъка (естествено дупето ви е итвън и е в доста удобна поза ) и отричате като комусит на разпит (аналоогията е чиста случайност ), че сме до-добри от вас в последните 20 години - и у нас и в Европа.
    Просто факти, без заяждане, че може пак да ми дадат игнор, а това много стряска съня ми нощем
    А това:

Първоначално изпратено от marandi
    Левски е едва на 126-а позиция с 16 точки, а в Топ 200 е Славия с 10 точки.

Класирането е получено по следната система: 8 точки за победа и 4 за равенство в КЕШ и Шампионската лига, съответно 6 и 3 точки в Купата на панаирните градове и Купата на УЕФА, 5 и 2,5 точки в КНК, 4 и 2 точки в Купа Митропа и Латинската купа, 6,5 и 3,25 за Суперкупата на Европа.
    Просто няма как да вярно (бе оспорвам, че цска са преди нас, а цитата ти с това как са изчислени точките), най-малкото защото Левски има победа и равен над Щутгарт в КЕШ и само заради тези 2 мача би следвало има 12 точки, а общите ни са 16 - wtf??? просто си проверявай източниците, че става смешно с подобни твърдения

А като видите резултата утре, ще ми е много интересно с какво ще се оправдавате
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Индзаги остава в Милан до 2012 г.
      19.09.2009 16:53
      Нападателят на Милан Филипо Индзаги най-вероятно ще подпише нов договор с "росонерите". Ветеранът бе обявен за "спасител" на "червено-черните" след двата си гола в Шампионската лига, с които донесе победата при гостуването на Олимпик (Марсилия) с 2:1.

"СуперПипо" е на 36 години и сегашният му контракт с Милан изтича през юни 2010 година. Ако той не бъде подновен, следващата година Индзаги ще бъде свободен агент.

Според "Кориере дело спорт" днес Филипо има среща с управата на Милан, където на масата ще се появи предложение за двегодишен контракт.

Индзаги се надява да последва примера на друга легенда на "росонерите" - Паоло Малдини, който окачи бутонките на стената това лято на 40-годишна възраст.

Междувременно бившият треньор на Милан Карло Анчелоти, който в момента е начело на Челси, се опита да обясни явлението "СуперПипо" така:

"Виновна е страстта, която вкарва в играта Индзаги. Хората не разбират нещо много просто - не той търси топката - топката го намира сама!"
      Long live Pipo!!!
      FORZA MILAN !!!
      Only God Can Judge me...

Коментар

• Гледам бет365 качил коефициента за Уефски на 3.40 - мисля да се възползвам!

Погледнах статистиката и гледам че ЦСКАту има само 1 победа в последните 4 сезона, ...верно че 1-1 винаги стои на дневен ред, ама да видим какво ще стане!

Сега тези играчи пред трансфер ще се скъсат да бягат,... за да избягат от българското първенство и да отидат да вземат някое пробито Евро - Рубин Казан си е супер оферта за всеки футболист от българското първенство (жалко че само 1 е българин, но какво да се прави)!

ПП Давайте прогнози за мача, аз мисля е Уефскито ще бие с половин на нула!

Коментар

• Изводи:

По-принцип във вечната ранглиста може да се сравнявате с отбора на Славия, а конкретно за турнира на УЕФА ( който престана да съществува и вече е ЛЕ ) с Литекс, който само за 10 сезона ви догони. В този турнир ЦСКА е малко по-назад от вас с 7 места, но както казах вече ние сме играли предимно в по-силния турнир КЕШ и затова нямаме успехи в турнира на УЕФА.

Определенията за "успехи" от типа: да играеш на пролет или 14 мача в 1 сезон класациите не ги "хващат". Постигнития ви коефициент от тогава 16 и нещо точки, скоро ще го няма и логично ще отстъпите, но ние няма да злорадстваме, защото такава е била методиката за изчисляване. Факт и реален успех ви е 1/4 финала.

Като цяло аз не виждам никаква база, на която да се стъпи в исторически план, за да може да сравняваме ЦСКА, с който и да е бълг. отбор!

П.П. Поздравления за точката срещу Уотфорд, наистина не погледнах кой наш отбор я е направил, само знаех че едно равенство срещу английски отбор има още 1 отбор.

Коментар

• Бебе Груйчи, правя последен опит да спася "синята" ти душа

Като цяло, понеже говорим за клубни истории, откакто съществуват ЕКТ и се води статистика:

- през преобладаващата част до 92 година ЦСКА е играл в по-силния турнир КЕШ и наистина има по-малко участия в този за УЕФА от Левски; ( факт )

- до смяната на КЕШ с Шамп. лига ЦСКА заема 16 място във вечната ранглиста за КЕШ и е единственият български отбор сред първите 100 в тази ранглиста . През 1989 год. ЦСКА заемаше 8 място на 5 точки пред Милан . ЦСКА заема 2 място след Реал М. по детронирани европейски шампиони (Аякс , Ливърпул , Нотингам ) и е единственият български отбор постигал подобен успех .; ( факт )

- вярно е, че след 1990 като започна прехода ЦСКА отстъпи от позициите, които заемаше в Европейския и Световен футбол в класациите, а Левски малко мръдна нагоре от досегашнато си присъствие. По този начин съвсем леко се "доближиха" в класациите ( но ЦСКА отстъпи, а Левски леко се изкачи ).

Как изглеждат нещата към днешна дата:

ЦСКА пак пред Левски във вечната ранглиста в света

“Червените” са на 60-о място за XX век в обновената класация на международната федерация по футболна история и статистика, Левски е на 126-а позиция За пореден път стана ясно, че ЦСКА е пред вечния си съперник Левски, когато темата е европейската сцена. В обновената класация на международната федерация по футболна история и статистика (ИФФХС) “червените” заемат 60-о място за XX век с 57 точки.

Левски е едва на 126-а позиция с 16 точки, а в Топ 200 е Славия с 10 точки.

Класирането е получено по следната система: 8 точки за победа и 4 за равенство в КЕШ и Шампионската лига, съответно 6 и 3 точки в Купата на панаирните градове и Купата на УЕФА, 5 и 2,5 точки в КНК, 4 и 2 точки в Купа Митропа и Латинската купа, 6,5 и 3,25 за Суперкупата на Европа.

Клуб номер едно в света за XX век е Реал (Мадрид), следван от Ювентус и Барселона./БЛИЦ

Вижте подробности за класацията тук: http://www.iffhs.de/?a413f0e03790c44...db883ccb05ff1d

Класирането на българските отбори
            60.ЦСКА 57,00
            126.Левски 16
            150.Славия 10

Коментар

• Първоначално изпратено от joda
              П.П. За това пиянде Рабех пандела няма ли, бря?
              ...ще го пратят да играе в отбора на лагер Гулак!Там му е мястото...
              Това горното само червено-кхмерска кратуна може да го напише. Първо се пише ГУЛаг, което значи (главно управление на лагерите), второ няма лагер "гулак" - щото се получава малко като народно-демократична (това питай товаришите какво значи и защо е смешно) и treto ГУЛаг е съвкупност от лагери, i ако не си чел, то поне би следвало да си чувал за книгата "Архипелага ГУЛаг"
              П.С. Всеки прави правописни грешки при бързането (липса на запетайки, тирета, буквички или смяна на местата им)- тук не сме на литературен форум, но горното е явно невежество и бях длъжен да го поправя. дано стария, дребен, космат джедай не се разсърди и приемем наставленията на Силата (пък била тя и синя)
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от vesi97
                Мале, водещата новина във всички спортни портали:

Шампионът на Русия взима четиримата най-добри на Левски

Тасевски, Миланов, Рабех и Зе Соарес пътуват за Русия утре

Отборът на Левски е на път да осъществи сензационен трансфер в пакет на четиримата си най-добри играчи, които ще продължат кариерите си в Русия. Шампионът на тази страна Рубин (Казан) очаква утре за медицински прегледи Дарко Тасевски, Живко Миланов, Зе Соарес и Юсеф Рабех, твърди Гонг.бг.

Това означава, че „сините" остават с половин отбор за дербито с ЦСКА този уикенд, както и че оттук нататък ще се разчита предимно на юноши на клуба.

Трансферната сума на четиримата най-добри играчи в Левски и въобще в българския шампионат ще достигне около 5-7 милиона евро, което на фона на трансферите в руското първенство не е много висока цена.

http://topsport.ibox.bg/news/id_659241865

Има малка разлика между намерения и сделка.И аз мах намерение за няколко година да направя 5-6 милки от форекса ама ню,и на накрая макар да сме от различни лагери за панделата на маймуната те подкрепям на 100%.
                и да стане сделката - все тая, пак ще ги бием просто защото: "традицията повелява..." Макар че не ми е ясно защо са им точно сега нови попълниения на Казан - нито могат да ги ползват в ШЛ, нито първенството им е в начален стадий, но те си знаят.
                Миланов - от доста време го псуват, така поне ще докаже става ли или не (за мен е добър футболист, с голямо желание, но без някакви гениални качества)
                Рабех - крайбо време му е да се махне от Левски (отличен футболист, но с много лоша дисциплина), като го вкарат в казармата в раша, може и да стане човек
                Зе- много израстна в последната година и ние един от 3-мата най-добри, но...
                Дарко - нещо не мелят брашно с Шматко и редовно си виси на пейката - по-добре да му вземат кинтите (ако са добри), вместо да виси на скамейката (аз лично много го харесвам като играч, но...)
                С или без тях, Левски винаги ще го има, а и ще дадат шанс на момчета от школата, а точно това искат и феновете, пък може батков да реши да ни отърве от присъсътвието си и сега просто да кешира - ех, мечти

Коментар

• маранди, наистина не разбирам какво си искал да кажеш с целия словесен бълвоч, който се е получил, но тъй като си ми любим пациент и то от най-упоритите, пак ще ти подраскам из писаниците, пък дано вденеш малко, ама както се казва в поговорката - да ек.р, да му го набиеш, ама то акъл - не става
                  Принципно +1, но пак се самонадъхвате чорбата. Снощи имахте всички предпоставки да биете ........ отбор, който няма никакво желание за игра срещу вас (излиза с резервите на резервите, като дори не парви смени щото няма кой да вкара от скамейката - всички там са юноши), нямате контузии, повецдате и се насрахте. Да, буквално се насрахте ..... А иамхте всички шансове поне тези ливади да биете - по-слаб отбор от тях няма в тази група.
                  Ами, то наш'та Цеца Панчаревска за нищо не става кат' слушаш теленцата. Големи са разбирачи!

От 2006 година на Чорбата все им се падат отбори, които нямат желание да играят с нас и то все с резерви на резервите ни играят. И така вече за 3 години с 10 поредни мача без загуба .... тц, тц, тц ... големи сме калитковци били чорбетата. Не знаех - хехе, ама ти верно си чукча-писател а не читател, ето това съм ти го написал преди само една седмица, но къде толкова дълга памет при теб (ще го редактирам леко, че вече станаха 10 мача) - че азкъде съм отрекъл фактите, да съм ви оспорил 9-те (вече 10) поредни мача без загуба, сега ако искаш да ви омаловажавам успеха - here you go: В тези 9 (10) мача имате 4 победи с по един гол (една след продължения) и 5 (6) равни (един след продължения), като сте отстранили 3 отбора (сред които колосите Омония и то след продължения и Дери Сити, а за Динамо мнението ми го има по-долу) и сте отпаднали 2 пъти - голЕм успех, голЕма Фалба, ама вие си знаете. В нашите 14 поредни мача за един сезон имаме 7 победи, 2 равни и 5 загуби, като отсраняваме 6 отбора, сред които Оксер (предполагам можеш да ги сравниш като отбор с достойното ви отпадане от Тулузърите), ЦСКА (ама оригинала) и Динамо (Букурещ) - да, отстраняваме ги, макар и да падаме от оригиналната свиня, защото ние продължаваме напред, а те отпадат, Артмедия (не са нищо особено като успехи, но специално за тази година съм им дал успехите - вие за последните 20 години накуп нямате толкова), Удинезе (все пак са италианци и си е престижна победа) 0 отпадаме от Шалке - най-обичания тим в Германия (Публику не го броя за успех, щото за малко да стане резил). Та така, принуждаваш ме да ви омаловажавам успехите - да, факт е имате 9 (10) поредни мача в Европа без загуба, никой не ви го отрича - браво, а ние имахме 13 мача без победа за 3 години - факт, никой не го оспорва. Всъщност, като се замисля трябва да благодарите на Лупи, че е идиот и му лъснаха бакиите, а наш Бай Ганьо се възползва (тази тема сем я чепкали много, но вие не искате да потърсите проблемите в себе , щото типично по комустически ви трябва враг, който да оплюете, а вие да сте чисти като момина сълзица, та да не се отплесвам - благодарение на това, че не играхте миналата година имате 9 (10) мача без загуба, но предполагам, че тогава, ако бяте играли де, щяхте да влезете - даже съм убеден в това и в групите щяхте да направите 6 победи и т.н., ама мръсната УЕФА е виновна - и като се събидите, гасите Плейстейшъна и

И на назе все разни шматки ни се падат, а на УеФски "колоси" и нагоре ... - без коментар, никъде не съм казал подобно нещо
                  П.П. Груйчев, я направи една статистика за средна възраст на Фулъм и Чорбата, бря, дето ни играели с юношите. Да не се изненадаш, ако излезнат "по-дърти" на нас? - не съм написал, че са ви играли с юношите, а че на резервната им скамейка са само юноши (като цитираш нещо е добре да го прочетеш преди това, но вече разбрахме, че си чукча-писател )
                  Иначе общата статистика срещу английските отбори на всички български е: 4 победи, 5 равни и 27 загуби. Като 4 победи и 4 от равните срещу тях ги е направил 1 отбор от БГ-то. Познайте кой от 1 път 3 от победите са срещу действащия Европейски шампион .... баси късмета!? - тъпан, а това какво е:
                  Watford FC Eng Levski-Spartak Sofia Bul 1-1 (1/16 финал в УЕфа 83/84), бе чети малко статистика преди да избълваш поредните си глупости и сверявай данните, ако така си съветваш и клиентите само от сайта на моитепари, то си много, ама много зле. Иначе никой не отрича, че цска играе доста успешно срещу английски отбори, за разлика от нас, но като правиш бомбастични изказвания, поне ги проверявай, а?

Ама точно тия дето нямат и 1 точка, а само загуби срещу тях, най-много "разбират" от ингилизки футбол, налЕ? Айде, ако някой ден вземете поне 1 точка от тях, тогава ни говорете колко смотани са английските отбори, ърмм? - виж 2 реда по-горе, сега мога ли да говоря за ингилизките отбори др. старшина?

За нашите - перфектен мач за възможностите на отбора, като първото полуврем бе повече от отлично, а ако Балтанов беше вкарал и т.н. .....

Ние от в тази група нямаме шанс още от тегленето на жребия, но вие имахте и го осрахте - жалко, яд ме е като българин. Обикновено ние си осираме шансове, но явно сега е бил ваш ред - жалко.
                  Мдам, от 3 години ФК Дузпа направи серия от 13 мача без спечелен мач ( 11 загуби ) в ЕКТ, биха поне Санта Хулия и некви от Баку и ся продължават да нижат загуба след загуба ( вече 3-та ), но ...... Лецкиту винаги изнасят перфектни мачове, както винаги. Даже денсят по-готино от Барса <-- ПаткоФ нали така каза, ама падат. Правилен футбол, пИрфектни мачове и всеки ги млати .... ЕПАСИ?! - това съм го написал и по-горе, но за червено-кхмерската ти тиква ще го повтрч отново: никой не ви отрича серията - браво, дано я направите 3 пъти по толкова, както и никой не отрича 13 мача без победа при нас, но фактите са си факти. Ето тук: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/...trank2011.html
                  има точките, които ние и вие сте натрупали за периода сезон 06/07 - до днес, т.е. периода на нашите 13 загуби и вашите 10 поредни мача без загуба. Та независимо, от загубите ни (вярно е, че и вас ви няма един сезон, но за него не се знае какво щеше да стане, та да не фантзаираме излишно за плейстейшъна аи си получавате точки от коеф. на страната за периода) , ние имаме 8.55, а вие - 7.55 точки - дори сравнението на най-лошия (според вас) период за нас, с най-добрия (пак според вас) период за цска не е във ваша полза!!! дано поне тази стаистика (при това официлана от уефа) успееш да разчетеш, че направо настръхвам като си помисля, че си финансов консултант, ане можеш една елементарна статистика да разбереш...

Естествено, че и затова си има обяснение и това е: "Ние от в тази група нямаме шанс още от тегленето на жребия, но вие имахте и го осрахте". - да, така е, няма по-добър суперник в уефа от средняк в Англия и те не го крият - дреме им за уефа. Само сравни целите на Ходжсън (това е тренера на Фулъм, да не се чудия кой е) - "предпочитам да останем във Висшата Лига, вместо да вземем ЛЕ" (то това си е резонно, де - кинтите са там), с Валверде (тренера на Виляреал) - "нашата основна цел е спечелването на ЛЕ". дано да ме разбереш.
                  Та, да обобщя: Едните нямат загуба от 3 години и се осирали, а другите нямат победа, ама денсят прекрасно??
                  - без коментар, прочети останалата частСъщата работа като балансите в ЕКТ - Чорбата са с положителен баланс, Лесни с отрицателен, ама те били се представяли по-добре, ръиш ли? - тук ти вадих сума ти стистики, но явно си каска - спри, но си неспасяем
                  Телешка логика

Ай, чиърс!
                  Спирам да ти поправям грешките, защото пишеш цели фермани без грам мисъл и проверка на данните, кагато започнеш да даваш статс в постовете си, а не само възклицания от сорта - Телешки възторг, к'р за лс и т.н., тогава може пак да поспоря с теб, така както е удоволствие да се спори с чорбар като Хакинен - помъчи се момчето, извади статистика и съответно аз си промених тезата, но ти си клиничен случай, а се водиш умно момче или поне претендираш за такъв, въпреки русата си кратуна
                  Със здраве и понеделник да не ревете пак от съдията...

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                    Мале, водещата новина във всички спортни портали:

Отборът на Левски е на път да осъществи сензационен трансфер в пакет на четиримата си най-добри играчи, които ще продължат кариерите си в Русия. Шампионът на тази страна Рубин (Казан) очаква утре за медицински прегледи Дарко Тасевски, Живко Миланов, Зе Соарес и Юсеф Рабех, твърди Гонг.бг.

Това означава, че „сините" остават с половин отбор за дербито с ЦСКА този уикенд, както и че оттук нататък ще се разчита предимно на юноши на клуба.

Трансферната сума на четиримата най-добри играчи в Левски и въобще в българския шампионат ще достигне около 5-7 милиона евро, което на фона на трансферите в руското първенство не е много висока цена.

Има малка разлика между намерения и сделка.И аз мах намерение за няколко година да направя 5-6 милки от форекса ама ню,и на накрая макар да сме от различни лагери за панделата на маймуната те подкрепям на 100%.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                      http://sportal.bg/news.php?id=195538
                      Най накрая и САФ да каже нещо вярно

това е игра на нерви преди дербито на манчестър --- гледа да ги срине психически

ето още :

Сър Алекс: Сити са доста арогантни, ще ги свалим на земята

а иначе за участниците в двете ни лиги едно полезно инфо :

Официално: Наказаха Адебайор с три мача лишаване от състезателни права. ФА обяви още, че Адебайор ще получи още едно наказание заради провокативното си поведение спрямо феновете на своя бивш отбор.
                      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• http://www.sportal.bg/news.php?id=195590

Не знам колко от вас са запалени по тениса като мен, но такъв резултат не съм виждал никога досега.А за асовете-без коментар

Коментар

• http://sportal.bg/news.php?id=195538
                          Най накрая и САФ да каже нещо вярно
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Ми явно ще отърве затвора.Защото в БГ няма правосъдие.За другите трима дано стане трансфера за да поиграят истински футбол.Особено за Живко.Опита който ще натрупа ще му бъде полезен за националния.Пък и Борат с парите ще занули дълга си към Мишата.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                              ...ще го пратят да играе в отбора на лагер Гулак!Там му е мястото...
                              自由西藏

Коментар

• Мале, водещата новина във всички спортни портали:

Коментар

Working...
                                X