If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ман Ю пазарува на едни цени, Байерн на други!
А относно скъпите играчи на Ман Ю те са 3ма: Рио, Рууни и Бербатов!
Всичките останали са взети на цени до 10-15 млн. паунда.
А това че дълга на Ман Ю е 1 млрд. е в следствие на това че американските гадини прехвърлиха своя дълг върху отбора! Все пак това са "счетоводни операции", които не е ясно как ще приключат.
До преди няколко седмици основния кредитор на Челси например беше - РОМАН АБРАМОВИЧ! Само че май им "опрости" дълговете! Така че не можем да правим прогнози какво ще се случи с Юнайтед!
ПП А вх.потоци ги вкарах малко да се види, че форума е ИКОНОМИЧЕСКИ и ние също не пасем трева
Абрамович купи Челси за сума Х инвестира сума У, а сега отбора струва (Х+У)*2 примерно.
манчестер беше купнен чрез LBO, мисля.
виж сега знам че си фен на Юнайтед както е напоследък модерно , но исках само да вметна малко реализъм сред феновете на този отбор в БГ , които не са никак малко. за разлика от английските си събратя ,които се усещат накъде отиват нещата ,то българските фенове на този отбор откровено не знаят къде се намират и дрънкат неща от сорта на ,че са велики и непобедими , а всъщност икономическата ситуация показва точно обратното и може и да бъкрам , но ми се струва ,че ги чака приземяване , което ще е от високо и доста болезнено . може и да бъкрам разбира се. ако ги вземе някой ултра богаташ приземяването може и да бъде избегнато.
сега то е ясно ,че Глейзър с така модерното наполсдък дългове изкупуване прехвърлиха по -голямата част от това , което платиха директно на клуба. но и да се вяврва ,че ще погасят този дълг е химера според мен . по -скоро ще се опитат да се отърват от клуба , но с такъв дълг , който е огормно бреме няма да е лесно. Челси нямаха такъв дълг .
Те са нещо като картел там. Сега Хофенхайм им е трън в очите, понеже не е част от кликата.
Засега има само вътрешни скандали в Бундеслигата, но според мен рано ще има и международен, и то голям.
Да
прочетох и статията, много интересно, как колективно решават какво да правят отделните собствениците на отборите. Може и да е за добро де.
Голямото име е свързано с голям Входящ паричен поток!
Вчера например излезе статия че след привличането си в Реал М, Кристияно Роналдо е спомогнал за продажбата на над 1 млн. фланелки с неговия номер.
Ако сметнем някъде по 40-50 евро парчето - половината му цена се е изплатила само от това!!!
А като вземеш цял отбор - абонаментни карти, фланелки, реклами, турнета ...и т.н.
Посочените три отбора са най-напред в това отношение, за това ги посочих! Дори и бойкотиращите фенове на Юнайтед пазаруват...а ако се смени собствеността интереса още повече ще се усили!
... Елейййй Манчооо ... верно ли ?
А един лек анализец на ИСХОДЯЩЕЕ поток ???
То налЕ баш зарад таа ралта Риал са на тоа хал ...
Шото не искат да имат отбор, който печели мачови, а се префръщат в трикотажен магазин ...
Не Манчо, НЕ това е най-важното за един ФУТБОЛЕН ТИМ !!!
Сори Бате Колчо, НО ТОВА ОТДАВНА Е НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ВСЕКИ ФУТБОЛЕН ТИМ!!!
Комерсиалният момент е толкова силно застъпен, че просто футбола остава малко на заден план!
Ето твоите любимци - всеки сезон вадят по 50-60 млн. евро и купуват най-добрите футболисти на конкуренцията в Германия (няма нужда да ти изреждам Елбер, Балак, Клозе, Боровски... и т.н.). Разбира се не всички си избиха парите - например Боровски го върнахте след 1 година, ама няма как.
Ако ги нямате тези парички - какво правим? Разчитаме на школата - айде бе!
Май единствените читави школи в Европата са на БарЦелона, Валенсия и Пирин Благоевград
тия неща дето ги приказваш грам не са верни . Байерн никога не си е позволявал да харчи такива суми каквито харчеше Юнайтед. най -скъпият им е играч е към 25-30 млн евро според медиите. и то ги пръснаха последните 2 сезона . Юнайтед хвърляше по 30 -40 млн . евро за всеки 2ри играч и то всеки сезон. само че Байерн няма 1млрд. $ дългове за разлика от Юнайтед. ха да видим кой е в по-добро състояние . пък нека говорим после за как беше... а входящи парични потоци ....малко терия да вкараме
Ман Ю пазарува на едни цени, Байерн на други!
А относно скъпите играчи на Ман Ю те са 3ма: Рио, Рууни и Бербатов!
Всичките останали са взети на цени до 10-15 млн. паунда.
А това че дълга на Ман Ю е 1 млрд. е в следствие на това че американските гадини прехвърлиха своя дълг върху отбора! Все пак това са "счетоводни операции", които не е ясно как ще приключат.
До преди няколко седмици основния кредитор на Челси например беше - РОМАН АБРАМОВИЧ! Само че май им "опрости" дълговете! Така че не можем да правим прогнози какво ще се случи с Юнайтед!
ПП А вх.потоци ги вкарах малко да се види, че форума е ИКОНОМИЧЕСКИ и ние също не пасем трева
Те са нещо като картел там. Сега Хофенхайм им е трън в очите, понеже не е част от кликата.
Засега има само вътрешни скандали в Бундеслигата, но според мен рано ще има и международен, и то голям.
Първоначално изпратено от Avalanche
Първоначално изпратено от man_united
Първоначално изпратено от Avalanche
Английските футболни клубове са търговски дружества - собствениците им са там за да спечелят пари, било чрез дивиденти, било чрез препродажба на отбора, било чрез източване на отбора.
Реал и Барса са собственост на по 100,000 фена, които всяка година с плащат и членски внос и не търсят пари от клуба, а само успехи на терена.
От тук идва голямата разлика
Ами и в Германия са търговски дружества! Ама хората приеха - нито 1 чужд собственик, никакви дългове! И напоследък Бундеслигата пак взе да се съживява - най-вече финансово, а оттам лека полека и откъм представяне на отборите в Евротурнирите!
не съм запознат как е в германия, там регулаторна мярка ли има или самите акционери не искат да продават?
първото може би противоречи на европейското законодателство
Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Английските футболни клубове са търговски дружества - собствениците им са там за да спечелят пари, било чрез дивиденти, било чрез препродажба на отбора, било чрез източване на отбора.
Реал и Барса са собственост на по 100,000 фена, които всяка година с плащат и членски внос и не търсят пари от клуба, а само успехи на терена.
Ами и в Германия са търговски дружества! Ама хората приеха - нито 1 чужд собственик, никакви дългове! И напоследък Бундеслигата пак взе да се съживява - най-вече финансово, а оттам лека полека и откъм представяне на отборите в Евротурнирите!
не съм запознат как е в германия, там регулаторна мярка ли има или самите акционери не искат да продават?
при Реал са малко съмнителни нещата , защото и те бяха натрупали едни дългове големи макар и не чак толкова големи като на Юнайтед . те и досега имат дългове ,но там стават някакви хватки с разни замени /продажби на стадиони на разни общини , които ние нямам как да знаем каква е била играта.
докато за тях е гарантирано ,че няма кой да ги остави да цунат букета то при Манчестър това изобщо не е гарантирано . законите в Англия и Германия са съвсем други , доста по сурови .
Вчера например излезе статия че след привличането си в Реал М, Кристияно Роналдо е спомогнал за продажбата на над 1 млн. фланелки с неговия номер.
Ако сметнем някъде по 40-50 евро парчето - половината му цена се е изплатила само от това!!!
А като вземеш цял отбор - абонаментни карти, фланелки, реклами, турнета ...и т.н.
Посочените три отбора са най-напред в това отношение, за това ги посочих! Дори и бойкотиращите фенове на Юнайтед пазаруват...а ако се смени собствеността интереса още повече ще се усили!
Шото не искат да имат отбор, който печели мачови, а се префръщат в трикотажен магазин ...
Комерсиалният момент е толкова силно застъпен, че просто футбола остава малко на заден план!
Ето твоите любимци - всеки сезон вадят по 50-60 млн. евро и купуват най-добрите футболисти на конкуренцията в Германия (няма нужда да ти изреждам Елбер, Балак, Клозе, Боровски... и т.н.). Разбира се не всички си избиха парите - например Боровски го върнахте след 1 година, ама няма как.
Май единствените читави школи в Европата са на БарЦелона, Валенсия и Пирин Благоевград
тия неща дето ги приказваш грам не са верни . Байерн никога не си е позволявал да харчи такива суми каквито харчеше Юнайтед. най -скъпият им е играч е към 25-30 млн евро според медиите. и то ги пръснаха последните 2 сезона . Юнайтед хвърляше по 30 -40 млн . евро за всеки 2ри играч и то всеки сезон. само че Байерн няма 1млрд. $ дългове за разлика от Юнайтед. ха да видим кой е в по-добро състояние . пък нека говорим после за как беше... а входящи парични потоци ....малко терия да вкараме
Разбира са,
не казвам, чи пърите не съ важни...
оше повече в днешно време... налЕ ..
Прав си, че пърите в момента са по-важни от сичко... За тва ми е болно за футбола...
Абе ... мисла че ме разбра от първее път ..
налЕ ...
Е те точно зарат тва, оня Кака ми напълни душицата, като показа среден на Ман Сити...
Както и да е ...
Здрав бъди
Жалко е че отборите в момента гледат да се наместят на яслата (разбирай ШЛ) повече отколкото ги интересуват играта, феновете и купите (<> от ШЛ).
Каката се кълнеше в червено-черната фланелка и загърби паричките на Шити...и какво стана - след 4 месеца си стегна багажа за Мадрид, ...да чисти обувките на Роналдо! Мен като фен и на Милан ме е яд че не го шитнахме на Шити за 100млн, а на Реал САМО за 65
ПП И ти да си здрав и успех на твоя отбор. Моите май вече ще доиграват сезона
Разбира са,
не казвам, чи пърите не съ важни...
оше повече в днешно време... налЕ ..
Прав си, че пърите в момента са по-важни от сичко... За тва ми е болно за футбола...
Абе ... мисла че ме разбра от първее път ..
налЕ ...
Е те точно зарат тва, оня Кака ми напълни душицата, като показа среден на Ман Сити...
Както и да е ...
Здрав бъди
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар