IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

НЛО, Извънземни, Световни конспирации, Необясними загадки в миналото и днес

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

В интерес на Истината, т.нар. "разширение на Вселената", не е обективно доказано. Доказано е наличието на червено доплерово изместване, което, е следствие от движението на ТЕЛАТА а, съвсем сърпго погледнато, "движение на телата" и "разширение на Вселената", НЕ Е ЕДНО И СЪЩО. Факт е, например, и синьото изместване откъм Андромеда насам, а дали то (локално) отменя това "разширение"? Както руснаците казват, "это не факт".
    Няма значение, въпросът е че извличаме заключения въз основа на наблюдението на светлината.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Законите във физиката са адаптирани версии за разбирането ни за света. Защо адаптирани и съответно субективни, а не обективни? Защото нека само си представим, че ние самите сме друг тип цивилизация, изградена на основата на силиция, да речем, а не като нашата - на въглерода. Тогава как би изглеждал светът за нас, същите закони ли бихме извели? Вероятно - не, защото най-малкото всичко би било далеч по-различно. Тогава можеше да се окаже, че нямаме зрителни нерви, а имаме някакви други органи за наблюдение на околния свят. Как щяхме да го наблюдаваме този заобикалящ ни свят, като нямаше да използваме телескопи и да знаем за скоростта на светлината и за червеното отместване, по което съдим за разширението на Вселената? Камъните имат памет. Те са от силиций или германий или подобни елементи. Има експерименти с хора, които могат да контактуват с тази информация, държейки тези камъни в ръце. Това са феномени от необясним мащаб. Тези хора са разказвали за случили се неща от мястото на пребиваването на камъните, без да има начин да знаят за тях. За колко време достига тази информация до тях за разлика от наблюдения на далечни места през телескоп? Ето ти един объркващ представите ни въпрос, който обаче може да бъде зададен само, ако излезеш от калъпа на мислещ представител на въглеродната цивилизация. Ние мислим за всичко около нас като за нещо, което е продължение на нас самите. Затова видимостта пред нас е твърде оскъдна - виждаме само 5% от Вселената, което си е едно нищо. Но това не ни пречи да твърдим доста смело кое противоречи и кое е в съгласие със законите на физиката, онази физика, която е нашата физика.
      А за Матрицата - да, велик филм, направен от сбъркани братя травестити, които сега са сестри. Но можем ли да се доверим на халюцинациите на едни сбъркани хора, които в лудостта си са разказали една хипнотизираща история? Не сме ли изпаднали в някакъв захлас, гледайки този филм?
      В интерес на Истината, т.нар. "разширение на Вселената", не е обективно доказано. Доказано е наличието на червено доплерово изместване, което, е следствие от движението на ТЕЛАТА а, съвсем сърпго погледнато, "движение на телата" и "разширение на Вселената", НЕ Е ЕДНО И СЪЩО. Факт е, например, и синьото изместване откъм Андромеда насам, а дали то (локално) отменя това "разширение"? Както руснаците казват, "это не факт".

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
        Тук някои се майтапят с нашия другар, но положението е тревожно!
        Дайте да съберем средства, и да му намериме най-добрия психиатър
        в Европа.

Събирането на парите можем спокойно да поверим на Ивелин Михайлов
        Чак ТОЛКОВА добри психиатри, в нашия край на Вселената няма. Иначе, идеята да поверим събирането на средства на Ивелинката, е пълен Одобрям.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

Не, това са мои хипотези, които отговарят на фактите.
          След като Айнщайн и други учени са доказали, че законите на физиката не позволяват междузвездни пътувания,
          а напоследък се откриват все повече научни доказателства, че целият свят в който живеем е нещо подобно на триизмерна виртуална холограма, на компютърно генерирана виртуална симулация, или на компютърна игра,
          най-логичното за мен обяснение е, че тези НЛО, и хуманоидните човечета, които са забелязани да щъкат около тях не са никакви извънземни, долетели на Земята от далечни планети,
          а вероятно са някакви същества, които са открили начин временно да влизат и излизат от нашата матерална Матрица,
          също както отборчето на Нео влизаха и излизаха от Матрицата във филма...
          Законите във физиката са адаптирани версии за разбирането ни за света. Защо адаптирани и съответно субективни, а не обективни? Защото нека само си представим, че ние самите сме друг тип цивилизация, изградена на основата на силиция, да речем, а не като нашата - на въглерода. Тогава как би изглеждал светът за нас, същите закони ли бихме извели? Вероятно - не, защото най-малкото всичко би било далеч по-различно. Тогава можеше да се окаже, че нямаме зрителни нерви, а имаме някакви други органи за наблюдение на околния свят. Как щяхме да го наблюдаваме този заобикалящ ни свят, като нямаше да използваме телескопи и да знаем за скоростта на светлината и за червеното отместване, по което съдим за разширението на Вселената? Камъните имат памет. Те са от силиций или германий или подобни елементи, от които са изградени всички полупроводникови елементи, съхраняващи информацията на света. Има експерименти с хора, които могат да контактуват с тази информация, държейки тези камъни в ръце. Това са феномени от необясним мащаб. Тези хора са разказвали за случили се неща от мястото на пребиваването на камъните, без да има начин да знаят за тях. За колко време достига тази информация до тях за разлика от наблюдения на далечни места през телескоп? Ето ти един объркващ представите ни въпрос, който обаче може да бъде зададен само, ако излезеш от калъпа на мислещ представител на въглеродната цивилизация. Ние мислим за всичко около нас като за нещо, което е продължение на нас самите. Затова видимостта пред нас е твърде оскъдна - виждаме само 5% от Вселената, което си е едно нищо. Но това не ни пречи да твърдим доста смело кое противоречи и кое е в съгласие със законите на физиката, онази физика, която е нашата физика.
          А за Матрицата - да, велик филм, направен от сбъркани братя травестити, които сега са сестри. Но можем ли да се доверим на халюцинациите на едни сбъркани хора, които в лудостта си са разказали една хипнотизираща история? Не сме ли изпаднали в някакъв захлас, гледайки този филм?
          Last edited by pinoccio; 24.12.2024, 15:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение

Бъркаш се Радко.Нещата са много сериозни и изобщо не става въпрос за някаква постановка.
            мирко, зависи как ги приемаш.
            към края на 19 и началото на 20-та аз се бях сериозно филмирал с видеа в китай около ковида
            ходех да зареждам хладилника и шкафовете на всеки 3-4 дни
            звънях на сестра ми и и пращах пари, да ходи да стаква храна
            бях купил гумени ръкавици и дъждобрани и едни памперс пелени, за които бях гледал в ютуб, че били многофункционални...
            имах си запаси с прясна вода и дори си купих газова бутилка за готвене
            не знам по каква причина, но не ми и хрумна да се запасявам с тоалетна хартия

като започнаха неадекватните мерки, вече беше започнало да ме отпуска
            година по-късно жена ми го олепи отнякъде тоя ковид но аз продължавах да спя до нея в спалнята
            вече бях на другата горна точка на махалото

изобщо нямам против да пожъна малко подигравки и бъзици
            и затова го пиша както беше
            за да помня по-дълго време поуката
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
              мисля си, като дойде тръмп, дали няма да изчезнат тия нло и всичко останало
              дава им 24 часа да се омитат или ги почва със санкциите и митата
              да видим колко ще устискат
              все пак те не са руссия
              Бъркаш се Радко.Нещата са много сериозни и изобщо не става въпрос за някаква постановка.

Коментар

Детенце, аз нямам време за губене Имам по-важна работа

За разлика от папагала, аз разбирам, проверявам и редактирам
                всяка дума, всяка фраза от това, което ИИ резюмира и цитира,
                на базата на милиони научни публикации.

Над всяка дума и фраза съм готов да дискутирам, но не и с теб.
                Сигурно е поради разликата в гънките на мозъците.
                Какво ще дискутираш-ще ми цитираш "ИИ" относно НЛО вместо да коментираш стотиците видеа и снимки със заснети НЛО?
                На теб нивото ти е на първокласник щом ме обвини, че съм фалшифицирал снимката с НЛО,която публикувах.

Коментар

• мисля си, като дойде тръмп, дали няма да изчезнат тия нло и всичко останало
                  дава им 24 часа да се омитат или ги почва със санкциите и митата
                  да видим колко ще устискат
                  все пак те не са руссия
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
                    Що не пробваш да ми.обориш поне едно доказателство или теза както прави Матеев и някои други участници във форума?
                    Аз знам защо-щото единствено може да повтаряш като папагал какво някои други са написали.
                    Плоска ти е гънката в мозъка.
                    Детенце, аз нямам време за губене Имам по-важна работа

За разлика от папагала, аз разбирам, проверявам и редактирам
                    всяка дума, всяка фраза от това, което ИИ резюмира и цитира,
                    на базата на милиони научни публикации.

Над всяка дума и фраза съм готов да дискутирам, но не и с теб.
                    Сигурно е поради разликата в гънките на мозъците.

Коментар

• Когато казваме, че Вселената е геометрично плоска, това се отнася до специфично поведение на пространството в космически мащаб:

Характеристики на геометрично плоска Вселена
                      • Успоредни линии: В плоска Вселена успоредните линии остават успоредни, когато се простират до безкрайност, подобно на повърхността на маса[1].
                      • Ъгли в триъгълниците: Сборът от вътрешните ъгли на триъгълника винаги е 180 градуса[2].
                      • Евклидова геометрия: Геометрията на плоската Вселена следва правилата на евклидовата геометрия, която е позната от училище.
                      Измервания и доказателства
                      Геометричната плоскост на Вселената се потвърждава чрез няколко метода:
                      • Космически микровълнов фон (КМФ): Измервания на КМФ показват, че Вселената е плоска в големи мащаби[1].
                      • Критична плътност: Плоската геометрия се определя от общата плътност на материята и енергията във Вселената, която съвпада с т.нар. "критична плътност"[2].
                      Важни уточнения
                      • Локални изкривявания: Въпреки общата плоскост, локални концентрации на маса (като галактики и черни дупки) могат да изкривяват пространство-времето в малки мащаби[1].
                      • Топология: Геометричната плоскост не изключва възможността за по-сложна топология на Вселената, като например форма на поничка или други конфигурации[1][3].
                      Важно е да се отбележи, че геометричната плоскост на Вселената се отнася до нейната структура в космически мащаб и не противоречи на локалните гравитационни ефекти или кривината на пространство-времето около масивни обекти.

Citations:
                      [1] https://megavselena.bg/naistina-li-vselenata-e-ploska/
                      [2] https://www.obekti.bg/vselena/zemyat...ta-veroyatno-e
                      [3] https://hicomm.bg/news/vselenata-moz...alachinka.html
                      [4] https://www.actualno.com/cosmos/kakv...s_1969078.html
                      [5] https://novotopoznanie.bg/ima-li-otg...vad-vselenata/
                      [6] https://nauka.offnews.bg/kosmos/nash...ka-182837.html
                      [7] https://hiddentruth.site/%D0%B0%D1%8...5%D1%80%D0%BE/
                      [8] https://megavselena.bg/kosmicheskiyat-triygylnik/

Коментар

С риск да ви отегча, ще споделя, че ИИ току що ми каза:
                        "Съвременните научни данни сочат, че Вселената е геометрично плоска."

Най-чудното е, че му вярвам, Въпреки че моята планета е кълбовидна !

Плоската Вселена сигурно ще се хареса на жителите на Плоската Земя TICTOC !
                        Първо правило от дейността на трола-припиши на опонента абсурдни неща,които не е написал и после ги опровергай.и осмей все едно ги е написал.
                        Плоска ти е гънката в мозъка. А Тик ток позволява да се качва информация, снимки и видео, което го няма в официалните медии.Затова е безценен.Има публикувани стотици видеа и снимки на НЛО заснети с телефони от хора от цял свят.
                        Що не пробваш да ми.обориш поне едно доказателство или теза както прави Матеев и някои други участници във форума?
                        Аз знам защо-щото единствено може да повтаряш като папагал какво някои други са написали.
                        Last edited by mirodes; 24.12.2024, 13:58.

Коментар

• С риск да ви отегча, ще споделя, че ИИ току що ми каза:
                          "Съвременните научни данни сочат, че Вселената е геометрично плоска."

Най-чудното е, че му вярвам, Въпреки че моята планета е кълбовидна !

Плоската Вселена сигурно ще се хареса на жителите на Плоската Земя TICTOC !

Сигурен съм, че моите трима нови приятели знаят това отдавна и ще потвърдят
                          Last edited by barbaron; 24.12.2024, 13:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

След като Айнщайн и други учени са доказали, че законите на физиката не позволяват междузвездни пътувания,
                            а напоследък се откриват все повече научни доказателства, че целият свят в който живеем е нещо подобно на триизмерна виртуална холограма, на компютърно генерирана виртуална симулация, или на компютърна игра,
                            най-логичното за мен обяснение е, че тези НЛО, и хуманоидните човечета, които са забелязани да щъкат около тях не са никакви извънземни, долетели на Земята от далечни планети,
                            а вероятно са някакви същества, които са открили начин временно да влизат и излизат от нашата матерална Матрица,
                            Айнщайн е доказал,че нищо не може да се движи по-бързо от скоростта на светлината. Но на космически кораб от.планета на 4 светлинни години от Земята ще са нужни само 8 години да пристигне ако се движи два пъти по-бавно от светлината.
                            А телескопа Джеймс Уеб е забелязал изкуствен.обект да се движи към Земята от планета от най-близката звезда до Земята. Ако имаха такъв портал нямаше така да пътуват в Космоса.
                            Last edited by mirodes; 24.12.2024, 13:45.

Коментар

Тук някои се майтапят с нашия другар, но положението е тревожно!
                              Дайте да съберем средства, и да му намериме най-добрия психиатър
                              в Европа.

Събирането на парите можем спокойно да поверим на Ивелин Михайлов
                              Типичен либераст (думата, която искам да напиша се римува с либераст),който собствено мнение няма ,а като папагал повтаря написаното от други хора.
                              Не оборва нито един факт,вместо това осмива личността на този,който представя доказателства.
                              И аз три пъти съм минавал психотест служебно,който съм сигурен, че няма да издържиш.
                              Ти си най-безличният участник в тоя форум, никога не си написал нещо интригуващо или забавно.

Коментар

Това аксиоми ли са или теорема ? ?
                                Last edited by Frosty; 24.12.2024, 13:40.
                                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

Working...
                                X