Първоначално изпратено от Tepxi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеФранция отчита смайващите половин милион заразени на ден
Франция се смая от рязкото нарастване на броя на заразените от коронавирус, който н
ако бяха градили стадния имунитет с първата и втората вълна вероятно броят на жертвите им на милион щеше да бъде кошмарно висок, много по-висок от нашия в момента.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеОт една страна сме и застарели, ...
Така мимоходом го споменаваш, но замислял ли си се какво означава "застарели"? Погледни статистиката за раждаемост по години.
Примерно 1950 са 182571 деца, 1960 са 140082 деца. Някакви изводи правиш ли? Ако да вземеш тези данни, средната продължителност на живота за мъже и жени, и съответнно данните за смъртност - правиш ли някакъв извод? Така погледнато - този начин на разсъждение също е едностранчив. Затова винаги съм бил против едностранното тълкуване на статистика. Примерно за текуща година, спрямо предходна/и години. Или една държава спрямо друга държава. Има повече фактори. Много повече. По долу гледам постнал някой картинка със сравние м/у България и Израел. Същия едностранчив пример.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
От 72 % неваксинирани българи (5 млн.) - 9814 починали
Защо неваксинирани евреи мрат близо 20 пъти по-малко от неваксинираните българи?
Сигурно е от булгура ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Значи за мен проблемът е комплексен.
От една страна сме и застарели, нямаме добри хранителни навици, нямаме добро здравеопазване, пушим здраво и май само гърците ни бият по пушене, пием също здраво. и тн и тн.
Това са факторите, които ни бутат в челото по сърдечно съдови заболявания и не само. Все кофти статистики.
В резултат на по-горе изброените неща в България имаме ПОВЕЧЕ хора в РИСК за конкретната ситуация с коронавирус пандемията, НО сме рекордни ниско ваксинирани и не ми обяснявайте, че точно всички тези хора в риск са ваксинирани.
ОК за младите и здравите да речем убеждения, а и там до лош край се стига значително по-рядко отколкото при човек над 50 да кажем, който вече е отключил или си носи без да е разбрал някакви сърдечно съдови нарушения и тн и тн...
При положение, че сме си от най-недисциплинираните и болнави народи в ЕС с една от най-слабите здравни системи и не спираме цигари,ракия,мазно,сладко,солено и не слушаме никой.... ние сме си и шампиони по риск.
Тук идва въпросът ако бяхме ваксинирани на 50% пълнолетните и на 75% тези над 55г - дали печалната статистика нямаше да бъде по различна.
Далеч съм от мислъта, че една ваксина, която се видя, че бързо губи ефект с времето може да спаси ВСИЧКИ, но хора съгласете се, че и 20% да спаси от 32 000 (вероятно ще станат повече) починали 20% са над 6000 спасени живота, а както се вижда от статиските ваксинината предпазва повече от 20% - говоря само за най-тежкия изход от вируса, а че се заразяват ваксинирани е явно.
Насила хубост не става е казъл народът и няма смисъл да се бута натам, но е добре да си дадем сметка, че това отрицание на възможност да се намалят жертвите не ни доведе до нищо друго освен да сме първенци в черните статистики, но предвид, че сме първенци и по пушене,пиене и тн.. не е изненада и май ще трябва да бъдем реалисти.Last edited by bertram; 19.01.2022, 11:09.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
Ако гледаш как расте в самата държава е да сравниш как се отразява даден пик с времето преди пик нищо повече иначе как да си обясниш Великобритания с 650000 заразени за 7д и 28 почнали на 1м а ние над 10 пъти по малко заразени и над 3 пъти повече жертви на 1м...и имай предвид те тръгнаха надолу и пика май мина а ние сега влизаме тъй като още върлува делта ... та нз кой се справя по добре?
Знаеш ли колко рязко се вдигна смъртността в UK с о-микрона? Ето виж:
При нас няма такова нещо засега:
Ваксинирани в UK - 70%, в BG - 30% макс, което не говори добре за "ваксините".Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ако гледаш как расте в самата държава е да сравниш как се отразява даден пик с времето преди пик нищо повече иначе как да си обясниш Великобритания с 650000 заразени за 7д и 28 почнали на 1м а ние над 10 пъти по малко заразени и над 3 пъти повече жертви на 1м...и имай предвид те тръгнаха надолу и пика май мина а ние сега влизаме тъй като още върлува делта ... та нз кой се справя по добре?
Опитай да включиш развитието на системата за здравеопазването.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Как така и Русия и Турция и Китай които нямат нищо общо с ЕС направиха ваксини за отрицателно време и ваксинират масово срещу безобиден респираторен вирус ..не видяха ли техните лекари голямата измама , не гледат ли клипове в тубата или и те са част от измамата ? Ей такъв брутален заговор не е имало досега ...
Ако питаш мен, да повторя: ИМА вирус и той е респираторен.
Как така са направили ваксини страните?
Ако самият ти си в тази индустрия, при подобна "реклама" в Световен план, дали не би предложил продукт в твоята област, който да бъде ПО ВЪЗМОЖНОСТ ПРОДАВАЕМ и да конкурира предлаганите?
Тъпи, или недообмислени въпроси задаваш? Не ти се получават "контрите". Чиста мимикрия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Ами ето ти оценката за последните 30 дни към днешна дата: [ATTACH=CONFIG]n3858100[/ATTACH]
България все още не се е появила в топ-10, дори вчера беше на 12-то място, а днес е на 13-то в таблицата с повишение на смъртността от 79/М на 84/М, което е +6%.
Пак почваме да смятаме.
Ако преди месец в България са умирали с ковид 537 човека на седмица, то днес умират 571 човека/седмица (+6%).
В Испания същата сметка ще бъде 281 човека тогава, 889 сега (+217%).
В Италия - 784 човека тогава, 2 232 сега (+185%).
Във Великобритания - 752 човека тогава, 1 915 сега (+155%).
Още да смятам ли? Държавите не са се променили, населенията също, а кво става? Починалите растат.
Кой се оправя по-добре в пандемията? Тоя с +6% или този с +217% за месец?
Айде да не почвам да смятам за тия с отрицателните проценти (намаляване на смъртността на милион), щото тогава ще видиш разлики....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Е от тебе и сърбите са по-добре. Антиваксърите и русофилете обикновено сте от по-бедничките.
Сега вече съм уязвен до край!
РусофилЕте и всякакви други чуждопоклонници сте вие, "обвиняващите" и лепящи квалификации.
Българофил съм и не залитам в чуждопоклонничество.
Познавам манталитета (и трудолюбието) на сърбите. Много от тях, които обработват сами земя, имат доходи, които надвишават сериозно твоите.
Не веднъж съм казвал, че моите доходи са напълно достатъчни, за да съществувам и да помагам на членовете на семейството ми, въпреки че те се справят и без моя помощ.
Заключение: не се обиждам от квалификацията "по-беден". Има много по-зле финансово, разбира се - има и милиардери (от които тук мисля, че липсват представители, а ако ги има - може би не участват в дискусиите толкова активно)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Аз не казах какво мисля, а как се правят оценки в медицината. Не знаеш как мисля, но действаш като Гьобелс - повтаряш една лъжа хиляда пъти, с надеждата да се превърне в истина. Е, няма да стане. Пак си оставаме европейската държава с най-слаби мерки срещу пандемията, съответно с най-висока смъртност от нея.
И един призив - затворете кръчми и чалготеки, че и тая гръцка буквичка ще отнесе десет хиляди българи в гроба.
България все още не се е появила в топ-10, дори вчера беше на 12-то място, а днес е на 13-то в таблицата с повишение на смъртността от 79/М на 84/М, което е +6%.
Пак почваме да смятаме.
Ако преди месец в България са умирали с ковид 537 човека на седмица, то днес умират 571 човека/седмица (+6%).
В Испания същата сметка ще бъде 281 човека тогава, 889 сега (+217%).
В Италия - 784 човека тогава, 2 232 сега (+185%).
Във Великобритания - 752 човека тогава, 1 915 сега (+155%).
Още да смятам ли? Държавите не са се променили, населенията също, а кво става? Починалите растат.
Кой се оправя по-добре в пандемията? Тоя с +6% или този с +217% за месец?
Айде да не почвам да смятам за тия с отрицателните проценти (намаляване на смъртността на милион), щото тогава ще видиш разлики....
P.S. Ако ти сметна кво става за последните 60 дни, ще ти настръхнат косите от повишения.
Ето ти Топ-10 таблицата за този период, смятай ако имаш време и желание:
Тук всички държави са 70+% ваксани.Last edited by Kildirim_Bei; 19.01.2022, 10:38.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеЯ се върнете в темата лаладжии, къде се отклонихте!
https://www.infostock.bg/infostock/c...u-omikron-e-75
Ефективността на ваксината "Спутник V" срещу Омикрон е 75%
19 Януари 2022
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеЯ се върнете в темата лаладжии, къде се отклонихте!
https://www.infostock.bg/infostock/c...u-omikron-e-75
Ефективността на ваксината "Спутник V" срещу Омикрон е 75%
19 Януари 2022
Коментар
Коментар