IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Анкета - Ще си сложите ли КОВИД-19 ваксина ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

кажи ми преболедувал човек защо да се ваксинира. мантри не ми пиши.
    Това не го знам и не съм компетентен да ти отговоря. Може би наистина трябва да се говори не за ваксинирани, а за ИМУНИЗИРАНИ хора, като в това понятие се включват и хората с естествен имунитет поради преболедуване.

Истината обаче е, че в публикуваните статистики се използва думичката ваксинирани, а не думичката имунизирани. Защо това е така не знам. Може би наистина има някаква разлика в качеството на имунитета.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ако беше следил темата, щеше да го видиш всичко това...
      Ами не съм я следил - може ли отново? Иначе до скоро слушах хайде на 70-те процента ваксинация, после хайде на 90-те, сега вече е хайде жълта звезда на ревера ... последното вече събужда в мен възмущение и гняв.
      Last edited by vgc; 10.08.2021, 13:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение
        Може ли данни, статистика и първоизточник на информацията вместо голи твърдения?
        Ако беше следил темата, щеше да го видиш всичко това...

Коментар

Колкото и да се напъвате, няма да промените доказания факт, че ваксините намаляват вероятноста за летален изход 10 пъти при всички възрастови групи.

Иначе вирусът не се интересува кой в какви самозаблуди се къпе и заразява всички наред. Ваксинираните обаче го прекарват много по-леко, а статистиката за умрелите се пълни преди всичко от неваксинираните. И новият момент с делтата - трепе наред всички възрастови групи, а не само възрастните хора. Дори има предпочитания към младежите.
          кажи ми преболедувал човек защо да се ваксинира. мантри не ми пиши.

Коментар

Колкото и да се напъвате, няма да промените доказания факт, че ваксините намаляват вероятноста за летален изход 10 пъти при всички възрастови групи.
            Може ли данни, статистика и първоизточник на информацията вместо голи твърдения?

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Викаш лъжат ме ама е за мое добро , ех този нов свят на благородни и добри хора . Тука имам чувството ,че пишат или платени или много зомбирани хора . И "вярата" е най отпред при всички ,цитират ,разсъждават върху нещица спуснати от същите лъжовни но добри хора . Ех идилия !!!

Иначе вирусът не се интересува кой в какви самозаблуди се къпе и заразява всички наред. Ваксинираните обаче го прекарват много по-леко, а статистиката за умрелите се пълни преди всичко от неваксинираните. И новият момент с делтата - трепе наред всички възрастови групи, а не само възрастните хора. Дори има предпочитания към младежите.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Измама е.

Ама може да я причислим към "благородните" измами, дето ни учиха в училище за постъпката на Моканина, Бялата лястовица и болното дете.

Ако бяха казали, че ваксините не предпазват от заразяване дали хората щяха да се ваксинират?

Както се казва, това е най-доброто с което разполагаме - маски, дезинфектанти, дистанция и някакви ваксини.
                Викаш лъжат ме ама е за мое добро , ех този нов свят на благородни и добри хора . Тука имам чувството ,че пишат или платени или много зомбирани хора . И "вярата" е най отпред при всички ,цитират ,разсъждават върху нещица спуснати от същите лъжовни но добри хора . Ех идилия !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Трудно е да се отрече обаче че този дребен факт за ковид ваксините не беше отразен в първоначалните маркетинг материали. Разкритието че ваксините не са стерилизиращи дойде бавно и единствено от статистиката на разболяващите се. Все едно фармацевтичните компании не са и подозирали какво са произвели. На това му викам измама.
                  Измама е.

Ама може да я причислим към "благородните" измами, дето ни учиха в училище за постъпката на Моканина, Бялата лястовица и болното дете.

Ако бяха казали, че ваксините не предпазват от заразяване дали хората щяха да се ваксинират?

Както се казва, това е най-доброто с което разполагаме - маски, дезинфектанти, дистанция и някакви ваксини.

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не е вярно, още в началото казаха че не са стерилизиращи и ваксинираните трябва да продължат да носят маски. После излязоха данни, че да се заразиш от ваксиниран е много по-малко вероятно отколкото от неваксиниран, но не е нулев риска.
                    Напротив , мотаеха яко или просто не даваха отговор оправдавайки се, че няма данни кое как ще бъде. А медиите избягваха да задават неудобни въпроси и бълваха само 95%, 96%, 95%, дори и 1 доза върши голяма работа и т.н. Всичко вървеше през спонсорирани ''спецове'' т.е. компаниите не са лъгали директно, а само спестяваха истината.... Истина която няма как да не са знаели каква е....Та измамата си е измама и дано да е била за добро = да са спасили повече животи на възрастни хора от погубените и провалени с усложнения на млади....

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Трудно е да се отрече обаче че този дребен факт за ковид ваксините не беше отразен в първоначалните маркетинг материали. Разкритието че ваксините не са стерилизиращи дойде бавно и единствено от статистиката на разболяващите се. Все едно фармацевтичните компании не са и подозирали какво са произвели. На това му викам измама.
                      Не е вярно, още в началото казаха че не са стерилизиращи и ваксинираните трябва да продължат да носят маски. После излязоха данни, че да се заразиш от ваксиниран е много по-малко вероятно отколкото от неваксиниран, но не е нулев риска.

Коментар

Не е задължително. Някои от ваксините дето са ни ги били като деца също не предпазват от заразяване, а от тежко протичане.
                        Ясно - значи имаме ваксини които не предпазват от разпространение на вируса, обаче ваксинираните са изживяват като "безсмъртни" в следствие на пропагандата по медиите. Ясно е и, че ги плащаме от джоба си чрез данъци. Ясно е обаче, че на никого не е ясно какво точно постигат тези ваксини. Май е време да се пренасочат финансовите ресурси на държавите към превенция по други способи и в търсене на лечение за разболяващите се вместо да се разчита само на ваксинационната реклама от три привелигировани и за мен доказано провалили се вече фармацевтични конгломерата.

Ти умееш да работиш с числа т.е. с факти - заложи на това

Поздрави.
                        Last edited by vgc; 10.08.2021, 12:34.

Коментар

Не е задължително. Някои от ваксините дето са ни ги били като деца също не предпазват от заразяване, а от тежко протичане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bingomatic2 Разгледай мнение

В Колумбия и Индия делтата е е отминала вече. Информацията е налична. Не мисля, че Русия е надежден източник на данни. Ваксинацията в Индия, в момемнта на пика е била 4%. В Колумбия около 15% (20% в момента). Гледайте графиките и си правете изводите.
                            Щото Колумбия и Индия са много надеждни.

Отделно възрастовата структура на населението има значение. В Индия средна възраст 28 години, в Колумбия 30.

Русия е 40, УК 40, ние сме 42.

Коментар

• Първоначално изпратено от vgc Разгледай мнение

По дефиниция ваксината трябва да предпазва хората от заразяване!!!

https://dalewharrison.substack.com/p...-no-sterilzing

The new Covid vaccines are NOT like what most people imagine a vaccine to be! They will be nothing at all like the measles or smallpox vaccines that actually prevent infection.

This is a topic I've been discussing since July when the initial vaccine animal studies went up on the pre-print servers. None of the current vaccine candidates confers "sterilizing immunity" to the SarsCoV2 virus!

A non-sterilizing vaccinated means that a person can:
                              • Still get infected with the virus
                              • Can absolutely infect others around them
                              • Can still get sick and even die.
                              The vaccines DO offer "disease immunity" in which the virus will be prevented from jumping to the bloodstream due to the production of neutralizing antibodies. This reduces the chance the disease will have severe effects on the vascular system and major internal organs.

This means your chances of developing severe illness and death are significantly reduced, but not eliminated. You can still get sick and it can still develop into pneumonia and you can still die just like with the flu. But severe illness will be significantly reduced for most people who get vaccinated.

Here's a quote from Dr. Tal Zaks, Moderna’s Chief Medical Officer -
                              “I think we need to be careful, as we get vaccinated, not to over-interpret the results. When we start the deployment of this vaccine, we will not have sufficient concrete data to prove that this vaccine reduces transmission.”

Коментар

• https://twitter.com/mkjadee/status/1424619148945072129

Коментар

Working...
                                X