Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си говорим за жени. Какво искат жените ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнениеНе е точно по женската тема, но я засяга. Явно интернетните измамници доста са поогладнели. Никога не съм получавала толкова фалшиви оферти от толкова фалшиви ромеовци, а работата ми изисква промоция в социалните мрежи.
Има една измама в инстаграм, която още не разбирам. Помагайте. Получаваш съобщение от съответен фалшив профил - произход френските африкански колонии, защото са френско говорящи.
Колко си красива - дрън дрън ярина - хайде да се опознаем - въпросът е как точно ще ми измъкнат парите? Споделете опит.
И всички да четат - в момента са пощурели и явно огладнели.
в сайт за запознанства бедна и гладна българка пише на мъж, чатят 2 седмици и после тя му казва, че е влюбена, правят планове, и му казва, че има кредити и е притеснена, той превежда 1000-2000 или 3000 лв и след това тя го блокира. Реален случай от преди няколко години.
По същата схема ромки с минимален английски чатят с чужденци и искат пари, за да им отидат на гости и да се оженят. Вземат парите и го блокират.
В твоя случай Селена схемата ще е подобна. Не трябва да се дават лични данни, номера на карти и да се превеждат пари на непознати.
Още през 1999-2000г. колежки от следването чатеха с чужденци и се виждаха на живо, чужденецът идаваше тук и се сещате какво са правили. След това въпросните момичета се измъкнаха от България.
Знам и за лели на 60г, с минимален английски и си намериха мъже чужденци по Интернет,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не е точно по женската тема, но я засяга. Явно интернетните измамници доста са поогладнели. Никога не съм получавала толкова фалшиви оферти от толкова фалшиви ромеовци, а работата ми изисква промоция в социалните мрежи.
Има една измама в инстаграм, която още не разбирам. Помагайте. Получаваш съобщение от съответен фалшив профил - произход френските африкански колонии, защото са френско говорящи.
Колко си красива - дрън дрън ярина - хайде да се опознаем - въпросът е как точно ще ми измъкнат парите? Споделете опит.
И всички да четат - измамниците в момента са пощурели и явно огладнели.Last edited by Selena; 02.04.2021, 16:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от grisow Разгледай мнение
Това не означава, че няма да продължават по същия начин.
Щом за тях това е "новата нормалност", ще си влязат в бутилката и ще го смятат за естествено, за единственото правилно, нормално.
Евго не даде оценка кой морал е по-добър, а даде чисто логическия извод, че моралът в малцинство е на загуба – щото е ненормален за мнозинството.
"О времена, о нрави!
"O tempora, o mores!"
За думата mores, която има много общо с "морал", се придържам към това значение:
The meaning of all these terms extend to all customs of proper behavior in a given society.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mores
"Навици и подходящо поведение в дадено общество". Много относително.
Аз съм забелязъл, че от провинцията има свестни хора, дошли в СФ. Възпитавани в социалистически ценности, в еснафски семейства, с малко икономии, не харчат за глупости, кътат, инвестират разумно, но нито лъжат, нито, крадат, уважителни, с образование и със стабилни семейства.
А по празниците палят колата и се завръщат в родния край,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Браво бе Евго. Засегна добра тема. Да те успокоя - в краткосрочен план е така - човечетата без ценности, които лъжат, мажат, манипулират, мамят и безскрупулно минават през другите хора печелят в краткосрочен асоект - дали в личен или в служебен план няма значение.
Обаче.
В дългосрочен план тези същите човечета влизат в гърлото на бутилката и стигат до ... тупик. Уверявам те така е. Дори с играчи дето си мислят, че са толкова големи, че за тях правилата не важат.
Щом за тях това е "новата нормалност", ще си влязат в бутилката и ще го смятат за естествено, за единственото правилно, нормално.
Евго не даде оценка кой морал е по-добър, а даде чисто логическия извод, че моралът в малцинство е на загуба – щото е ненормален за мнозинството.
"О времена, о нрави!
"O tempora, o mores!"
За думата mores, която има много общо с "морал", се придържам към това значение:
The meaning of all these terms extend to all customs of proper behavior in a given society.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mores
"Навици и подходящо поведение в дадено общество". Много относително.Last edited by grisow; 01.04.2021, 11:18.
Коментар
-
Браво бе Евго. Засегна добра тема. Да те успокоя - в краткосрочен план е така - човечетата без ценности, които лъжат, мажат, манипулират, мамят и безскрупулно минават през другите хора печелят в краткосрочен асоект - дали в личен или в служебен план няма значение.
Обаче.
В дългосрочен план тези същите човечета влизат в гърлото на бутилката и стигат до ... тупик. Уверявам те така е. Дори с играчи дето си мислят, че са толкова големи, че за тях правилата не важат.
Интересно е, че в Софийския универсиет имат преподаватели, на 70 и 80г, който си бачкат както преди 30г, строги взискателни, консервативни, но четат едно и също повече от 30г.
Все пак, в техните дисциплини нещата не се променят много (Римско право, английски език (граматика, морфология и т.н.), и смятам, че са ценни, защото са строги и се постига високо качество.
Но пък, много от предметите са с малка приложимост и не можеш да изкарваш пари с тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Зависи от гледната точка.
Това, че човек е възпитаван в старите ценности (при 40 и 40+) е само в негов ущърб в съвременния свят. Защото животът и светът е друг.
При жените е хубаво да е възпитана и смирена, а не някоя уруспъ,
Обаче.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от minerals Разгледай мнение
И коя ценностна смяташ, че е по-добрата батерия?
Това, че човек е възпитаван в старите ценности (при 40 и 40+) е само в негов ущърб в съвременния свят. Защото животът и светът е друг.
При жените е хубаво да е възпитана и смирена, а не някоя уруспъ,
- 1 like
Коментар
-
Бабките и лелките харесват младите мъже.
Има един такъв момент, че мъжете на 40 г. и 40+ са със старото възпитание (отгледани първите 10г през социализма) и има голяма разлика в ценностната система в сравнение с 30+.
Коментар
-
А ти що проверяваш? Може мечокът да е дискретен и да я е помолил да ги махне снимките
Теоретично, можеше вече да чака бебе, но тя е лоша и егоист.
- 1 like
Коментар
-
Особено е вярно за българката.
Вчера гледах "Съдебен спор" и там даваха за една жена от провинцията, към 30г.
И се пердаши яко с всеки млад селянин, който се яви на хоризонта. Без задръжки, но много често иска и пари. Бившият й мъж разказа историята и хората му повярваха.
За тези от вас, които помнят аптекарката с Аудито, да ви кажа, че й проверих фейсбука. Махнала е снимките на мечока и вероятно нищо не е станало, защото си пише традиционните неща като госпожица. Между нас обаче нищо няма да стане, защото момента отмина и тя не се държеше хубаво с мен.
Както и да е, това е минало. Здраве да има, всичко ще се нареди,
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ми след като гледаш подобни дришни не се чуди що само бабки те заглеждат.
Да, рискът е по-голям, но пък ще има рани, както се и полага на мъж. Женките ще ги виждат (раните) в очите му и поведението и може да му "ръкопляскат" в междукрачието
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Ми след като гледаш подобни дришни не се чуди що само бабки те заглеждат.
Има един такъв момент, че мъжете на 40 г. и 40+ са със старото възпитание (отгледани първите 10г през социализма) и има голяма разлика в ценностната система в сравнение с 30+.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Особено е вярно за българката.
И се пердаши яко с всеки млад селянин, който се яви на хоризонта. Без задръжки, но много често иска и пари. Бившият й мъж разказа историята и хората му повярваха.
За тези от вас, които помнят аптекарката с Аудито, да ви кажа, че й проверих фейсбука. Махнала е снимките на мечока и вероятно нищо не е станало, защото си пише традиционните неща като госпожица. Между нас обаче нищо няма да стане, защото момента отмина и тя не се държеше хубаво с мен.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от troika Разгледай мнениеНастрадин Ходжа разговарял с приятел, който го попитал:
– Не си ли се замислял да ожениш някога, учителю?
– Разбира се – отговорил Настрадин. – Когато бях млад реших да намеря перфектната жена. Пресякох пустинята и стигнах в Дамаск; там намерих приятна и много духовна жена, но въобще не познаваше света навън. Продължих пътешествието си и стигнах до Исфахан; там срещнах жена, която добре познаваше духовния и материалния свят, обаче не беше хубава. Тогава реших да отида в Кайро, където вечерях в къщата на една много красива жена, която хем беше религиозна, хем беше оправна в материалния живот.
– И защо не се ожени за нея тогава?
– За съжаление, приятелю, тя търсеше перфектния мъж…
- 1 like
Коментар
Коментар