IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Как ги намериха че е нарушил карантината?
    Ходил е да заразява хора, някой се е оплакал след като го е видял.
    Потропаха му на вратата - тука у фейса си писал "глупости" ела тука да се обясняваш !?!?
    Ако нещата у фейса са изфабрикувани?
    Кой е тоя надлежния ред по който е установено нарушението?
    Нима по снимка на километраж показваш 200 могат да те осъдят?
    Че има нужда от мерки има, че има нужда от ограничения има.
    Ама не и така "шапкарската" - тотална некоординираност, липса на идея, по строги мерки а реално повишават риска от зараза (размятват се листа между хиляди хора !?!)
    Ами те ги проверяват вкъщи тези дето са под карантина знам че като е кацнал на 11ти (ако на обяд) трябва да си седи на адреса който е посочил до 25ти

Иначе сам си е казал че е в Разлог

Иначе ако беше разумен щеше да седи и време отгоре за всеки случай че не знае дали не го кара свръх леко и тогава да сее нагоре надолу като мацката за която споменах вчера ...
    mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

хехе, значи да се хвърля да спасям света за шепа неблагодарници - ми не, няма да стане/ Апропо, крайно незапознат си с Априлското въстание и причините за него - а основната е, че след Кримската война тук се е напълнило с татари, черкези и всякаква друга измет, които са прекъснали търговксите пътища на най-богатите краища. Затова и се вдига въстанието, и то се вдига в богатоте земи, а не сред селяните, които са смазани от турския произвол. Те затова и протести има само в София, и то само от умнокрасивите, които вземат по 2К и нагоре, обикновения селяк си седи дома и се кефи на БХ и генералгоджи. да не забравя, че гешев е радост, генералгоджи е слънце, а смъртността е 15%
      Знам ,че си много запознат....Ако позволиш,все пак и аз да кажа две-три думи,като обикновен селяк и потомък на обикновени селяци, малко да се позащитя.....Цялата ми рода ,от всичките ми възможни страни,от най-дъртия та до бебето, са преки или косвени участници в Априлското въстание...И не,не са били богаташи...Били са обикновени селяци......Вие в Софето - града голяма по това време,какво точно правехте ,че не се сещам.....Чакахте Ботьова, да дойде да ви тропа на джамовете, да си покажете носовете навън,че сте се били изпокрили ,като мишки и без корона- пандемия....Е ,Ботьова не успя да дойде,завалията.......

Коментар

• Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение

Извинявам се, че се намесвам в чужд разговор, но нали затова сме във форум

Съгласен съм с изказаното мнение. Тези който се надсмиват и неглижират са още във фазата на отричането. Други, за разлика от тях, поради навременната информираност и подготовка сме вече психически привикнали към новата ситуация и проблема. Един вид с едни гърди напред сме. Това разбира се не трябва да ни кара да сваляме гарда. Ранното осмисляне и приемане на променената реалност, води до по-бързо адаптиране към последващите промени и запазване на психичното здраве.

Поздрави и успех!
        Тъй, тъй, младежо тъй ще е - насрали сме се от страх и треперим в бърлогите си, запазени с кенефпапир. За теб специално ще дам един тест за интелигентност - от 150 вадиш рулата тоалетна хартия вкъщи и ще намериш собственото си IQ. Паниката е убила много повече хора от всеки един вирус или битка - само за твое инфо, огромната част от касапниците в доиндустриалните води, са се случвали, защото панически някой е побягвал и се е навирал я в река, я в блато, я директно се е обърквал и е попадал под меча на противника. Ма нищо, страхувайте се, страхувайте се. Ето, сега ще ти отгворя с клише - то е писано от олигофрени, които не са знаели, че смъртността е 15% от чумата на 21 век и че гешев е радост, а генералгоджи е слънце:

Чумата тръгнала към Багдад. Срещнал я един ходжа и я попитал къде отива. „Да умъртвя хиляда души“, отговорила тя. В Багдад умрели 20 хиляди. Срещнал пак ходжата чумата и се опитал да разбере защо го е излъгала. „Не те излъгах – казала, – другите 19 хиляди умряха от страх.“
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Така изопчаваш фактите кошлуков мръдна преди да му е изтекла карантината ако му се седеше в разлог да беше посочил място за карантина разлог и да си седеше там

Така нарушава правята на другите да не ги зарзява - щото ти също имаш право на живот и свобода и не някой кйто си е дошъл от зона на зараза да щъка насам натам преди да се знае
          Как ги намериха че е нарушил карантината?
          Ходил е да заразява хора, някой се е оплакал след като го е видял.
          Потропаха му на вратата - тука у фейса си писал "глупости" ела тука да се обясняваш !?!?
          Ако нещата у фейса са изфабрикувани?
          Кой е тоя надлежния ред по който е установено нарушението?
          Нима по снимка на километраж показваш 200 могат да те осъдят?
          Че има нужда от мерки има, че има нужда от ограничения има.
          Ама не и така "шапкарската" - тотална некоординираност, липса на идея, по строги мерки а реално повишават риска от зараза (размятват се листа между хиляди хора !?!)
          Last edited by bota156; 26.03.2020, 16:01.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Много сложно го обясни - аз чета на децата приказката за лъжливото овчарче по този повод
            Всяка прилика с действителни лица е случайна. Вярвам, че гешев е радост, а генералгоджи е слънце, смъртността е 15% и добре че ръсят със захар, иначе щеше да е 150%
            Тия хора просто не знаят какво вършат..Всеки ден нови простотии бележки декларации уведомления служебни пропуски.Тамън сколаса човек да изтегли новата и ново пет сменяме.Утре е петък предполагам че към три следобед ще имаме ново пет.Аз и вчера казах това до десет дена макс ще се обърне срещу тях.По форумите вече масово недоволстват хората от глупостите им.Айде МВР да измисли некаква бележка и да си седне на задника че ни писна.Ше им пиша аз глупости че отивам на работа и че се връщам.То гледам и полицайчетата им писна само отделни натегачи се заяждат...Блокирали са градовете.Интересна работа тоя вирус явно не харесва селата ходи само в градовете...

Коментар

Зарежи смятането на смъртност така.... тази сметка ще излезе като случаите приключат.... - този който я неглижира , може в последствие да е асимптоматичен преносител и да заразява други (не носи обикновенна маска сее зараза като говори - от изпаранията или киха, кашля - сее по продутктие в магазина итнт) , презерватива може да не е 100% ама ако сложиш два риска пада още от да е само 1 (така че и при източника и при присътващия да го има)

Нали има и женски презервативи все едно тя да носи женски https://en.wikipedia.org/wiki/Female_condom a ти мъжки = на всички да са с маска
              Виж, по този повод се сещам за един виц, дето Барба Ганьос отишъл на международен конкурс за коронавируса. Всички рисували, пяли, драскали графити и т.н., водела Грета Тундберг, естествено и тъкмо да ѝ дадат голямата награда, се изтапанчил наш Барба Ганьос с композицията, дето Веждичката му я бил направил, а именно - презерватив, противогаз и роза. Журито било в ступор, лично Макароня забравил опасността да зарази бабишкела си и станал и го разцелувал, Меркелица го потупала по рамото, а Тръмплина само промърморил, че такова нещо и Цвъ Цвъ не може да направи. Дали му те на наш Барба първата награда, слиза той на летището, всички правителствени мисирки се затичали с микрофоните към Фалконя, да го питат за награда, а Беновска даже имала наглостта да го пита какво точно означава композицията, а Барба Ганьос рекъл:
              - Ми кво, кво, ми да ебеш барселонската мис прани гащи с презератив, е като да миришеш роза с противогаз

та така, бъди здрав и се усмихвай - доколкото знам беше млад, от мен да знаеш - апокалипсисът пак се отлага!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Теория на конспирацията

Cлаба ракия. Я виж това

"“The majority are wealthy people. If you are rich, you are at risk. If you are poor, no,” Barbosa said of the coronavirus. “We poor people, we are immune.”"

Коментар

Теория на конспирацията или обикновена статистика обусловена от културни особености или от нещо друго.
                  https://twitter.com/TrevorSutcliffe/...98835036979200
                  Това се потвърждава и от статистиката по държави. Ако говорите италиански, риска да се тръшнете от вируса е многократно по-голям, отколкото ако сте немско-говорящ.

Коментар

това е интересно - въпроса за нас нали ни изкарваха със междини гени межу западно евразииски и средиземноморски гени на последните проучвания който имаше

Дали ще сме близо до франция и италия и испания или до германия
                    Изкарали са ни такива за квито им е платено да ни изкарат

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Знаеш ли какво си мисля,Селена...Много,не казвам всички,а много от тия които в момента неглижират ситуацията всъщност премират от страх...И всячески се опитват да прогонят тая мисъл,че се случва нещо необичайно,може би доста сериозно и опасно....Колко опасно -някой ,като теб вероятно вече са разбрали...Други -като нас,предвид по-ранните мерки се надявам да го "получим" в по-смекчен вариант...И когато човек до последно се опитва да не приеме реалността,то тя му се стоварва с цялата си тежест,и неподготвеният си плюе на петите, изпаднал вече в панически страх....
                      Извинявам се, че се намесвам в чужд разговор, но нали затова сме във форум

Съгласен съм с изказаното мнение. Тези който се надсмиват и неглижират са още във фазата на отричането. Други, за разлика от тях, поради навременната информираност и подготовка сме вече психически привикнали към новата ситуация и проблема. Един вид с едни гърди напред сме. Това разбира се не трябва да ни кара да сваляме гарда. Ранното осмисляне и приемане на променената реалност, води до по-бързо адаптиране към последващите промени и запазване на психичното здраве.

Поздрави и успех!
                      MG Academy e компания за професионално обучение специализираща в сферата на soft skills, мениджмънт, финанси, маркетинг и информационни технологии.

Коментар

Теория на конспирацията или обикновена статистика обусловена от културни особености или от нещо друго.

това е интересно - въпроса за нас нали ни изкарваха със междини гени межу западно евразииски и средиземноморски гени на последните проучвания който имаше

Дали ще сме близо до франция и италия и испания или до германия
                        mWPCloud.com

Коментар

• Теория на конспирацията или обикновена статистика обусловена от културни особености или от нещо друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Винаги запазвам ироничното, дори в критични ситуации............. Въобще тия динамични редици са доста сложни и само си чешем езиците, но Матейко прехвърли търпимото като пр до крайния резултатоизведе смъртност от умрели/оздравели, което си е почти нонсенс. И после почна да ругае, наместо да се вразуми. Така лакърдия не става.
                            Ако позволиш, след като отразя, че ако почерпиш, ще ти сложа +, "смъртност от болест" следва да е едно простичко уравнение, независимо от това дали е след края, на периоди или ежедневно - натрупването на величините ще води към едно. Аз лично се замислям, защо не се намери някой да съобщава точно тестуваните и резултатите от СЪОТВЕТНОТО изследване. Не ми се вярва, че не го следи някой. Ако нямат тези данни ... не са добре нещата. Та тези числа, като се наслагват с Ум/Положителни (умишлено не използвам "заразени") могат да представят една реалистична картина, която във времето ще бъде все по-близо до окончателния бъдещ резултат. Наздраве! Пардон, тук не трябва да се наздрависваме....
                            И това ще мине ...

Коментар

Ми който неглижира чумата на 21 век, си е негов проблем - той ще се разболее и умре, все пак имаме 15% смъртност, даже в България е 45% (добре че кирчо гела оздравя, че иначе беше 50% смъртността) - 4 излекувани и 3 умрели. Казах ти, със спин-а е същото - който иска да си чука на частно, да си чука - презервативът не пази на 100%, носи си риска, който го е страх, седи си дома и прави упражнения за предмишница - така 100% не се заразява и си е супер
                              Зарежи смятането на смъртност така.... тази сметка ще излезе като случаите приключат.... - този който я неглижира , може в последствие да е асимптоматичен преносител и да заразява други (не носи обикновенна маска сее зараза като говори - от изпаранията или киха, кашля - сее по продутктие в магазина итнт) , презерватива може да не е 100% ама ако сложиш два риска пада още от да е само 1 (така че и при източника и при присътващия да го има)

Нали има и женски презервативи все едно тя да носи женски https://en.wikipedia.org/wiki/Female_condom a ти мъжки = на всички да са с маска
                              Last edited by marketleverage; 26.03.2020, 15:34.
                              mWPCloud.com

Коментар

Мога ли да те попитам нещо - Каролев е капут и рядко срещан малоумник, който познавам задочно, но можеш ли да ми обясниш ти или който и да е друг, като как би се заразил от него или мен, ако не ме среща или е облечен във водолазен костюм, както всички сте екипирани? какво очавакте, че след 2 седмици всичко ще изчезне? Или след два месеца? Ми няма да изчезне и какво ще правим тогава? Ще затворим държавата за 2 години? Или 20? Личната превенция е преди всичко, останалото е перверзия, в която искаш 7 милиона да се съобразят и да затворят държавата за 3 умрели бабички с по 7 инсулта - та ако ти се пазиш, вероятността да се заразиш е нищожна. Горе-долу като със спин-а, нали?

Апропо, това не съм го казвал и не е мое мнение. Вярвам, че Гешев е радост, а генералгоджи е слънце. Смъртността е 15%, другото е фалшиви новини!
                                По принцип съм съгласен с тезата , че много от нещата са преекспонирани - новините , статистиките, мерките ... но за това не си прав.
                                Знаеш какво става като чуеш : Е...ал съм му ... или Те ша ми кажат кво да правя
                                ...и карат в насрещното или аварийната лента
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X