Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
  Този вирус който и да го е пуснал първоначалната му идея е била да избие от 60 млн до 100 млн души което може да се получи от 1млр заразени
  и докато не го постигнат няма да изкарат лекарствата и ваксините.
  И какво ще спечели някой си, ако Китай от 1,409 млрд стане 1,3 млрд? Какво му пречат 100 млн предимно възрастни?

  И представа си нямаме каква точно е била идеята на този, който го е пуснал, но според мен подобно "сравнително слабо" биологично оръжие има за цел най-вече създаване на световна паника, драстичен срив в китайската икономика /според мен през 2020 тя ще се свие с 10-20%/, забавяне на технологичното му развитие и сериозно свиване на икономическата и геополитическата експанзия на Китай, което ще отвори значителни възможности за възстановяване на американските позиции на много места по света. Със сигурност важен мотив е и нуждата всяко едно оръжие да бъде тествано, за да може да се подобрят качествата му, а и да се наблюдава реакцията на врага в реална извънредна ситуация.

  Коментар


  • И една добра новина: 108 от умрелите от вируса са възкръснали.

   China writes off 108 deaths in Hubei, citing double-counting error in province

   https://www.cnbc.com/2020/02/14/chin...ing-error.html

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

    Това е вярно.Информацията е получена днес от човек работещ за българска карго фирма в Шанхай.Какво се подава от медиите е без значение.Реалноста е тази.КАРАНТИНА.
    Това НЕ Е вярно. Да кажем, че ЗНАМ от първо лице не от ЕЖК /човек работещ чул и казал на леля си. Агентите на форвардерите в голяма степен работят от вкъщи и да речем половината са по офисите за пращане на документи/.
    Производството беше възстановено в Понеделник на някои места предполагам без най-засегнатите, Разбира се със СИЛНО намален капацитет защото често индустриалните зони разчитат на работници от затънетените краища / тип България :-)/ на страната. Разбира се отчитайки и проблемите на веригата на доставки положението е потоп и забавянията ще бъдат ОГРОМНИ..., и износа ще спадне в пъти с месеци забавяне
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 14.02.2020, 12:17.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
     Този вирус който и да го е пуснал първоначалната му идея е била да избие от 60 млн до 100 млн души

     Последовател на Сталин? Пенсионен фонд?

     Коментар


     • Когато наблюдаваме всичко това, което се случва, се набива на очи едно нещо, което е много интересно, специфично и неслучило се досега. Ако се абстрахираме от медико-биологичния аспект на картината, ще се почувстваме свидетели на една безпрецедентна по своите мащаби акция по мобилизация на населението. Съвсем естествено възниква въпросът, дали подобна акция е възможна някъде другаде по света? Ако в САЩ възникне подобна ситуация с последваща необходимост от поставянето на 30 % от населението под карантина, дали този процес би протекъл както в Китай. Най-вероятно това би се оказало невъзможно и ефектът от подобен опит би бил катастрофален и би се изразил в проявени масови бунтове, палежи, грабежи и мародерства с придружаващи ефекти от филма "Когато земята спря да се върти". Все едно е дошъл Черният петък. Да вземем друга страна за пример, която е с мащабите на Китай по население и територия - Индия. Там половината население живее в кашони и въвеждането на карантина ще придобие облика на акция за събиране на вторични суровини. Отделно, че властите абсолютно не са в състояние да проведат такава мащабна акция и всичко ще заприлича на някаква суперпродукция на Боливуд, в която накрая от слона, моят приятел, извличат някаква лечебна и вълшебна субстанция и потушават заразата. Да не говорим, че светът най-вероятно няма и да узнае за какъвто и да е проблем. Европа също няма този централизиран властови ресурс, който да изкара на улицата санитари с калашници, които да отвеждат всеки появил се в камиони-душегубки от времето на Вишински, маркирани с червено-белия цвят на ин-ян. Ще излязат жълтите жилетки с маски на Жокера и ще съблекат Макрон чисто гол и ще го вържат за обелиска насред площад Конкорд в Париж. В Африка пък - Бил Гейтс да ходи и да ги сваля от дърветата и да ги заставя да си преместят препаските от слабините - на лицето. Единственото място, където може да бъде разгърната тази мащабна продукция си остава Китай. Много любопитно е това съвпадение на избухването на епидемия с възможностите за въвеждане на тотална карантина. Това добива характеристиките на мащабно мобилизационно учение. От една страна дава възможност на ККП да провери своя капацитет да налага безпрекословен контрол, от друга страна е демонстрация за останалия свят - ето, виждате ли каква сила сме и какво можем да сторим с вас. При всички положения тази ситуация е анализирана от всякакви мозъчни тръстове и центрове, свързани със своята дейност с областта на защитата на националната сигурност на заинтересованите страни. Или както казва навремето реформаторът Дън Сяо Пин, ако го фризираме съвсем леко - не е важно дали котка е бяла или черна, важното е да лови империалисти.
      Last edited by pinoccio; 14.02.2020, 11:43.

      Коментар


      • Този вирус който и да го е пуснал първоначалната му идея е била да избие от 60 млн до 100 млн души което може да се получи от 1млр заразени
       и докато не го постигнат няма да изкарат лекарствата и ваксините.

       Коментар


       • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
        И сводката. За сега 4854 нови случая за 13 февруари.

        Search:
        China 64,658 +4,854 1,486 +121 6,907 10,584
        Japan 251 +49 1 +1 10 4
        Singapore 58 +11 15 8
        Hong Kong 53 +4 1 1 2
        Thailand 33 12 1
        S. Korea 28 7
        Malaysia 19 +1 3
        Taiwan 18 1
        Germany 16 1
        Vietnam 16 +1 7
        USA 15 +2 3
        Australia 15 8
        France 11 2 1
        Macao 10 3
        U.K. 9 +1 1
        U.A.E. 8 1 1
        Canada 7 1
        India 5 +2 1
        Philippines 3 1 2
        Italy 3 2
        Russia 2 2
        Spain 2
        Sri Lanka 1 1
        Finland 1 1
        Cambodia 1 1
        Belgium 1
        Sweden 1
        Nepal 1 1
        Няма смисъл да им водиш статистика всеки ден,в края на следващата седмица ще имаме 200 000 заболели и 5 000 жертви както върви стъкмистиката.Иначи тази неделя може да надминат прогнозата ми от 70 000 заболели и 1800
        умрели.
        Last edited by Grosss; 14.02.2020, 10:33.

        Коментар


        • Ако пандемията в Китай се повтори в Европа нищо чудно и да се сбъдне.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
          Спокойно, бе хора, Господ прави мейджър ъпдейт на операционната ни система чрез този вирус... даже не трябва да има никакви рестрикции за движение на хората за да стане по-бързо и всеобхватно ъпдейта.
          Пък и смъртта от тази светкавична пневмония е сравнително лека или поне бърза

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Vatman Разгледай мнение
           Спокойно, бе хора, Господ прави мейджър ъпдейт на операционната ни система чрез този вирус... даже не трябва да има никакви рестрикции за движение на хората за да стане по-бързо и всеобхватно ъпдейта.

           ПС: около 30% от генетичния код на възрастен човек е променен (updated) от преболедувани вирусни инфекции...
           Може и да ти е смешно ,но Ванга пророкува ,че Европа ще се обезлюди и после ще бъде завладяна от мюсулманите,50 г халифат със
           столица Рим.

           Коментар


           • вчера четох интервю с някакъв шеф в Силициевата долина (в Калифорния за 1% дето не знае)
            там има 4 случая
            той си ходи с маски n95 и n100 в метрото, в таксито (което си е само юбър) и навсякъде на публични места

            Коментар


            • Спокойно, бе хора, Господ прави мейджър ъпдейт на операционната ни система чрез този вирус... даже не трябва да има никакви рестрикции за движение на хората за да стане по-бързо и всеобхватно ъпдейта.

             ПС: около 30% от генетичния код на възрастен човек е променен (updated) от преболедувани вирусни инфекции...
             Location: Terminal Island
             Institution: FBI Correctional Facility
             Jurisdiction: Unknown

             Коментар


             • https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51440129

              Ето как стоят реално нещата там - вероятно над 2/3ти от болните и умрелите дори не са включени в статистиката защото не са тествани от "сертифицирано лице".

              Коментар


              • Според мен хората които си повярваха, че това нещо вече е отминало, защото Китайците, някак са го овладели, са в голяма грешка. Този вирус си е такъв, първоначално леки симптоми, нищо им няма на хората, дори сякаш по-леко от Грип... и в един момент просто "избухва". В Ухан е било същото нещо през Декември. Аз не бих бил голям оптимист преди да видим Май месец. А нищо не пречи и другата зима да се върне някъде и да започне ужаса наново, в някоя друга държава.

               Такава бърза и масова карантина каквото Китай в момента направи, не е имало никога досега в човешката история. Та не бързайте да го подценявате, те и Китайците първоначално са го подценили и виждате какво се случва сега в Ухан... ако не бяха въвели всеобща карантина през Януари, досега половин Китай щеше да е "болен".

               В Ухан днес Китайците са изпратили 11 транспортни самолета с военни доктори... а какво щеше да стане и от къде щеше да им идва помощ, ако не беше пламнал само Ухан.

               В другите области на Китай смъртноста от вируса също е ниска (под 1 на сто). Явно само когато натрупа някаква "критична маса" от болни, става страшно.
               Last edited by Xman1; 14.02.2020, 04:15.

               Коментар


               • Първоначално изпратено от г-жа Фирдевс Разгледай мнение

                Пирамидален, с нещо друго беше ли полезен днес освен с това изречение?..
                - Съмняваш ли се? Поначало съм полезен. Друг въпрос, че някои нямат рецептори за това в клетките си.
                Относно вируса...да не излезе, че при голяма категория хора (дали на расов, дали на кръвно-групов, дали на принцип навици при хранене, modus vivendi и т.н. принцип), дори инфекцията да минава абс.безсимптомно но, с възможност за разнасяне. Щото, тогава, съвсем сме я втасали. Като цивилизация. И после, след ... години, някой следващ археолог, да се пита, що са измрели човеците, ако е нямало ни астероид, ни потоп, нито даже ядрена война.
                Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

                Коментар

                Working...
                X