IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да движим дискусията Белгия и Холандия стабилни трицифрени мъртви днес ( и това не са им крайните цифри за деня)

mWPCloud.com

Коментар

• Единствения ефективен вариант е бърз твърд локдаун без компромиси. Китай показа как се прави и ако са занижавали цифри това значи че е още по ефективен и докато те изплуват, лигавия Запад потъва бавно и славно. Всъщност всички страни без изключение ще го приложат щат не щат.
      Не може да режеш гангрената малко по малко и тя да пълзи, защото имало зевзеци които мрънкали.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
        https://www.theguardian.com/world/20...alian-province
        В Бергамо имаш и черен лебед събитие мач от шампионска лига с 40 000 зрители от градчето са ходили на мач
        1. Съгласен съм за дните на карантината, наистина затвориха цялата държава много бързо след Ломбардия, но какво да кажем за времето между 19 февруари и 9 март, близо 3 седмици?

2. Не знам дали си разбрал, но от отбора на Аталанта само вратарят е дал положителен тест.

3. В Испания повечето случаи са в Мадрид и Каталуния, не във Валенсия.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Лепни му епитет "математик и повече не го обиждай. Трябва да си благодарен, че поне използвах думичката "число" вместо "цифра".

Имам предвид съотношението на брой тествани, спрямо тези, при които теста е положителен /със или без симптоматика/. Имаше ли из таблиците сметнат такъв процент, че не ми се рови назад из темата?
          Наздраве, Преци!

П.П. Върнах ти "обаждането"
          еми и аз ти върнах
          ps Със закъснение :
          Last edited by precakanoto; 31.03.2020, 19:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

.................
            Имам предвид съотношението на брой тествани, спрямо тези, при които теста е положителен /със или без симптоматика/. Имаше ли из таблиците сметнат такъв процент, че не ми се рови назад из темата?
            Наздраве, Преци!
            Няма,Тънимъни, даже си мислех, че умишлено не показват това. Защото не ми се вярва, че в МЗ или там където трябва, няма един второкурсник, кой то да разбира от ЦИФРИ , майтап - числа, редици, част, прираст, темп и т.н. Наздраве! Апропо, с маската днес повече кихах и ми течеше риносекретопроизводителя.
            И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Сори, чак сега видях случайно въпроса. Имаш л.с. по друг повод, А по този въпрос, -няма как да знаем, без доказателства за реалното съотношение на заболели/тествани. Но какво наричаме заболели?- които в момента боледуват или вече са изболедували!? Но има други косвени данни, които ще подсказват, дали сме в някаква грешка .(за тях обаче е нужно повече време)
              Опит да се приближим до реалността е резултатът от тестовете, които се правят от вчера на по-рисковите групи. Иначе всички се питаме какво е отношението, И тълкуванието ти "нали си по числата" може да те вкара в друго заблуждение - чувала си "дявола чете евангелието", (което някои тълкуватели защитават достатъчно добре).
              Т.е. Да се надяваме, че числата от тестовете ще се "четат" адекватно
              Лепни му епитет "математик и повече не го обиждай. Трябва да си благодарен, че поне използвах думичката "число" вместо "цифра".

Наздраве, Преци!

П.П. Върнах ти "обаждането"
              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
                Трябва да се монтира малко резервоарче - за редовно мокрене.
                недей че като паднеш като талпа кьор кютюк пиян никой няма да те вдигне
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• [QUOTE=pepe1234;n3570374...... Друго което си мислех, че би помогнало е да я намокря със водка преди да излезна.
                  ................[/QUOTE]
                  Трябва да се монтира малко резервоарче - за редовно мокрене.
                  И това ще мине ...

Коментар

Чичо, не е ли Мутафчийски?
                    Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                    Ба ли го, нито го слушам , нито го познавам.....
                    Така де, важно е тролня да става...

Коментар

Ба ли го, нито го слушам , нито го познавам.....

Мерси, ще се поправя...

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Единственият смисъл на масовата маска за мен е като видя някой с маска, да реша, че е болнав и да се пазя от него. Колкото повече с маски, толкова повече ще се пазя. Това му се вика предпазна изолация.

Акушерката която те е израждала е била с такава масова многокранта маска - 3 слоя тъкан памук... сестрите в родилното също ....

Гледаме Чехите и ще си правиме изводи кой е прав и кой е крив (при тях при насищане до 100% да носят се постигнало на 28ми ) - домашно правени маски... в някакъв момент трябва да почнат да правят съвесем малко нови или даже да имат нулеви дни...

И това като отчетем че имат 3000 заразени дотук дори да почнат да правят по малко от нас нови пак ще е знак че работи...

Днес седят на + 1 ама незнам кога ъпдейтват като час

Last edited by marketleverage; 31.03.2020, 18:58.
                        mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                          При създаването на ЩАБА писах, че Кантарджиев като военен хирург.....
                          И това ще мине ...

Коментар

• Начев, нямат размер, но ми стана точно. Не са нищо особено, но е по добре от нищо. Днес я пробвах една. Установих че трябва да си взема едно телче от опаковката на хляба, за да си го сложа на носа въхъу маската им, че няма и не прилепя много плътно. Друго което си мислех, че би помогнало е да я намокря с водка преди да излезна. Предполагам ще се появят и по-добри с времето за момента и това е нещо.

https://newsilhouette.bg/shop/%d0%bd...2%d1%8a%d1%80/
                            Last edited by pepe1234; 31.03.2020, 19:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от vanevski Разгледай мнение
                              какво е тая глоба от пет хиляди лева бе
                              Не ги следя много глобите в другите страни, но може би някой има информация за по-високи глоби някъде. Или сме рекордьори? А и не ми е ясно дали глобите се наслагват. Разходка в парка - 5к, разходка в парка без маска - още 5к? Хитър план за пълнене на бюджета е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не знам наистина ли не разбирате, или се правите, че не разбирате. Общото между короната и атомната бомба е, че и в двата случая човек може да си намери някакви числа (статистики), чрез които да докаже както че атомната бомба (вируса) са безопасни, така и че са смъртоностно опасни.

Първичното не е дали короната или бомбата са опасни или не, а каква позиция си е заплюл дадения човек. И след това тази позиция може да си я отстоява до безкрай, подбирайки числата, които го устройват, и пренебрегвайки тези, които не го устройват. Към това добавяме и простащината на някои хора в темата, които като им се свършат доводите, и започват да зе заяждат, обиждат и да се подиграват. Към това добавяме и откровените дебили, които само обиждат и нищо друго не правят.

И ето ти я 443 страница тема, в която 90% от написаното са откровени простотии. При това забележете - вируса е само повод. Преди него подобна тема имаше за печелившите стратегии, още по преди за трейдерите защо си губят парите и т.н. И във всяка една от тях стотици страници с простотии на същите главни действащи лица - бота156 и неговите подгласници.
                                вируса е повод на матейко да хване 2 числа и да ги раздели и получи %.
                                След това да прокламира драматичен даже бих казал катастрофичен извод.
                                Да отрече всичко което са постигнали науките МАТЕМАТИКА, СТАТИСТИКА, при докторите се спря поради директно ритане по кокалчето да не настъпва и тая мотика ….
                                Няма ли да издадеш книга за новите науки, че да вземем да се образоваме и да не се излагаме с простотии, малоумщини, да не сме дебили, комплексари?
                                Няма ли да ми решиш задачката за децата от детската градина или тя е толкова трудна за теб колкото едно уравнение с което смятат максималната бройка която може да се зарази при стаден имунитет?
                                Въпроси, въпроси и на НИТО ЕДИН НЯМАШ ОТГОВОР
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X