Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Last edited by marketleverage; 08.04.2020, 13:50.
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеТочно за когнитивен дисбаланс става дума. За мен представлява професионален интерес - занимавам се с патопсихология.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
А бе математико, какви са тези глупости. Естествено, че ако погълнеш заразена храна, то вирусът ще проникне в организма ти през лигавицата на устата и хранопровода. Там няма преграда за него.
Айде по-сериозно моля!
Така че тук вероятно съм съгласен с математика за много малката вероятност за разболяване чрез заразяване от топлинно необработена храна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеAвстрия мисли да отваря малките магазини към края на Април.
Германия - разхлабване на карантината след средата на Април.
Гърция - поетапно разхлабване след 1 Май, училищата след 30 Май.
Без единна политика (която е почти невъзможна обаче) вируса ще продължи да си циркулира по света, особено в Либералната Европа.
Ефект май - никакъв.
Дебилските Западно Европейски правителства си съсипаха икономиката, имат стотици хиляди заразени, хиляди умрели, достъп до заеми, а резулатата е плачевен спрямо един 80 мил Виетнам и останалите Азиатски държави (без Китай, че бил тоталитарен).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
Хващам се за думите, защото те са внимателно подбрани, според мен.
Умрели, при които е установен Ковид-19" въобще не означава "умрели от Ковид-19. Но със създадената медийна атмосфера човек си го разбира, че именно са умрели от грип-19, още повече, че ги включват в бройката на "жертвите" именно на ковида.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеПризовавам смелчаците от форума да се запишат като доброволци - хигиенисти на инфекционите отделиния на "Пирогов" ,ВМА и т.н. и по тоя начин да претворят своята смелост от думи в дела...Призовавам ги също така да изпълняват поставените им задачи без предпазни средства,които не са в изобилие,пък то нали вирус няма, ако пък го има той е напълно безобиден....
Дали ще ми залепят ретината докато ме обдишват?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Че той не гледа ли че американските му клиенти разпъват полеви болници в Централ Парк и последната им мисъл са точно неговите продукти.
На хората им трябва време да разберат че единственото спасение ще бъде селскостопански инвентар с ръчно управление и 2-3 декара земя.
повече от 80 % от днешните българи сме напълно откъснати от земята, в резултат на десетилетията засилена урбанизация, /в резултат на насилствената колективизация, извършена от тоталитарната държава в края на 40-те до средата на 50-те години на ХХ век и .интензивна индустриализация на страната/, подобни хора, много трудно, да не кажа невъзможно ще привикнат към тежък физически труд "от тъмно, до тъмно".
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеПризовавам смелчаците от форума да се запишат като доброволци
пък то нали вирус няма, ако пък го има той е напълно безобиден....
2. Вкарваш в устата на опонентите си свои измислици. Не съм видял някой тук да твърди, че вирус няма или той въобще не е болестотворен. Аз, например мисля, че нов грипен вирус има и че е болестотворен, но не повече от останалите грипни вируси.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИ пак за това, как Щаба брои умрелите от Корона.
https://fakti.bg/bulgaria/463209-maj...vid-19-v-sofiaПoчинaлитe лицa, при кoитo e уcтaнoвeн СОVID-19, ca 23. Днec в УМБAЛ „Cвeтa Aннa“, Coфия, e пoчинaл 36-гoдишeн мъж c пoлoжитeлнa прoбa зa СОVID-19. Пaциeнтът e хocпитaлизирaн нa 30 мaрт в инфeкциoзнo oтдeлeниe зaрaди бeлoдрoбнo cтрaдaниe. Тoвa cъoбщихa oт миниcтeрcтвoтo нa здрaвeoпaзвaнeтo.
Умрели, при които е установен Ковид-19" въобще не означава "умрели от Ковид-19. Но със създадената медийна атмосфера човек си го разбира, че именно са умрели от грип-19, още повече, че ги включват в бройката на "жертвите" именно на ковида.Last edited by 78-10; 08.04.2020, 13:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
0.3 микрона са 300 нанометра
Coronaviruses have virus particles that measure approximately 120 nm (нанометра) in diameter.
Да припомня, N95 ще предпази от кихане или кашляне, но не и от говорене от заразен човек, който е наблизо.
Най-лошо е да пазаруваш в края на деня, когато вирусите са паднали по пода в магазина, ти ги полепваш с обувките си и ги вкарваш в колата или у вас .....нали ???
https://en.wikipedia.org/wiki/NIOSH_...tration_rating
Since filters are tested against the most penetrating particle size of 0.3 μm an APR with a P100 classification would be at least 99.97% efficient at removing particles of this size.[4] Particles with a size both less than and greater than 0.3 μm are filtered at an efficiency greater than 99.97%.[6] Although it is counter-intuitive that particle sizes of less than 0.3 μm are filtered with a greater efficiency, the forces which have the greatest impact on the effectiveness of filtration (aerosol impaction, interception, and diffusion) are weakest at this size for filters tested by NIOSH.[7] A filter's collection efficiency for particle sizes other than those for which it is least efficient is indicated by the filter's efficiency curve.
1.1 Обяснено по подробно
https://en.wikipedia.org/wiki/HEPA#Mechanism
2. Вируса не се носи свободно във въздуха като самостоятелна частица
3. Има нещо наречено инфекциозна доза 1 или 1000 или 100 000 вируса няма да те заразят трябва да получиш няколко милярда или дори и да се зарзиш шанса да имаш лека клинична картина е по голям
Коментар
-
Призовавам смелчаците от форума да се запишат като доброволци - хигиенисти на инфекционите отделиния на "Пирогов" ,ВМА и т.н. и по тоя начин да претворят своята смелост от думи в дела...Призовавам ги също така да изпълняват поставените им задачи без предпазни средства,които не са в изобилие,пък то нали вирус няма, ако пък го има той е напълно безобиден....
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнениеТова твърдение е невярно, да не говорим че заразата май тръгна от някаква манджа...
Пише си че специфичен вид прилепите са пълни с корона-вируси и традицията да се ядат от хора в Южен Китай крие риск да прескочат от прилепа към човека.
https://twitter.com/PstroblM/status/1239893878423072768
Смятай от 2007 та до сега какво плюскане е падало докато се случи това. А китайците не е като да не ядат такива гадости.
Last edited by mathematician; 08.04.2020, 13:00.
Коментар
-
Най-странното ми е ,че маляките не стачкуват срещу коронавируса(мерките).....Те по принцип(за разлика от нас) стачкуват срещу всичко....Тоя път се изложиха.....Направо съм разочарован....
Пък и във Франция ония с жилетките ,и те се спряха....Пък и те не бяха от най-страхливите....Даже и жертви дадоха...Странно....
Надушвам някаква конспиративност тука....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Казах че може, но е малко вероятно. Ще си може би първия или втория (или стотния от 1.5 милиона заразени) заразил се по този начин.
Ама ти смяташ колко ще се заразят с храна,което наистина е малко вероятно, щото храната е обработена термично, освен ако сервитьорът не ти плюе в манджата. Така че наистина е малко вероятно.
Ама хайде да смяташ по същия начин и смъртността от Короната. Вероятността да умрем от нея е стотни от процента. Така че смъртността е стотни от процента. От ЧУМАТА е над 20%. Ама короната не е чума.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
Коментар