IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Именно. Болниците и моргите в най-засегнатата част на Италия се задръстиха с трупове и медиите го раздухаха.

Ако не бяха се задръстили, нямаше и да разберем. Нещо което не се беше случвало от Втората Световна Война насам.

А вирусен хепатит, обикновен грип и пр. не предизвикват задръстване на болници и морги - затова нямаме новина там. Там просто имаме статистика, която много хора претендират, че я разбират. Но реално не я разбират - включително и ти си нямаш на идея, предполагам затова си ги включил в поста си.
    Дрън-дрън ярина, ако трябва да вляза в определена стилистика. Нищо подобно, почти всичко се оказа фейк - и задръстените болници, и уж камионите с труповете, и онази лелка, дето се обаждаше по телефона на дойче зеле, ма нямаше смарт камера, че да снима, и т.н. Още по-голям фейк бяха разните падащи и умиращи по улиците, снимани от разни телфончета - клик байт му викат на това и е в основата на всяка "почтена" медия по света. А междувременно дори дойче зеле с половин уста казва, че през предишния грип в Германия умрели 25 000 души, обаче никой дори не разбрал, просто статистика, а сега за 3 пъти по-малко затрихме икономиката.

Явно и на дойче зеле им идва акъла и взеха да говорят завоалирано, като казват фактите, пък който има нещо между ушите си, ще го разбере. така някога българите в македония са представяли истината, за която им е било забранено да говорят, тип - а пък фашистичкият бугаро-татарски професор еди кой си и после бам, цитат с цялата му реч, щото иначе директно отиваш в Голи оток за протиречие с линията на югославянството и прочие комуноидни простотии.

Апропо, все още считам истерията за много лощо стечение на обстоятелствата - да, светът се нуждаеше от криза - факт, чакахме я, но я чакахме след изборите в САЩ. И ето, изненадаха ни, точно както малоумните претенции на шивинистична Сърбия подпалиха световната война и докараха новия световен ред, така и един дребен грип ни разцепи за нула бройки и ни показа, че ако решат, кукловодите могат да ни отнемат всички права на секундата. И стадото ще блее и ще благодари на Спасителя...
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ето, затова те вкарвам в групата на тролещите - хем казвап, че коментираш статистически данни, хем когато ти дам такива, ти ми отговаряш с "нАучния" лаф, че ако ми беше мъжка, щеше да си има дръжка. Сори, но това е тролене - дал съм данни, които са общодостъпни в нета
      Кое от долното изречение не разбра. Ако трябва го прочети няколко пъти по-бавно

Ако си забелязал в тази тема аз не коментирам хора, колко пари вземат, кой плющат и други лични неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ами аз точно такива обичам, дето коментират статистически факти.

Я изкоментирай тези факти за 2017та година на НСИ.

През първата седмица на 2017та са починали 3140 човека. С над 50% ПОВЕЧЕ от нормалното. През втората седмица на януари 2017та умират още повече-3189 души.Така продължава целият януари- 2782, 2601, 2501 починали.
        Нали се сещаш, че тогава премиер е любимият ти Боко, а министър на здравеопазването е счетоводителят Ананиев. Същите тъ....ри .
        Защо при над 50% по висока седмична смъртност, тея благодетели на нацията са си бъркали в носа и не са взели никакви мерки?
        А па сега, като смъртността през първите дни на март падна на 2008 на седмица, тия същите тъ....ри наложиха карантина. Защо?
        В момента търсиш под вола теле, но там се намира само оная му работа.

Това е коментара ми.

Предполагам обаче следващите седмици или па някоя друга седмица през друга година е имало 50% по-ниска смъртност от обичайното за същото време на годината и управляващите са били пак същите. Ама тогава не си бил тъпана и фанфарите да ги хвалиш - как разбираш ли имало тази седмица (или месец) с 50% по-ниска смъртност от обичайното.

Коментар

Ако си забелязал в тази тема аз не коментирам хора, колко пари вземат, кой плющат и други лични неща. Коментирам най-вече статистически факти и разни научни публикации, идеи и пр.

За колата и лизинга просто вметнах че и аз съм направил така, поради съответната причина която споменах - а именно че и лизинга може да е с нулева лихва (не съм казвал че е по-изгодно - това са твои измишльотини). Демек причината може да е много проста и да не е в теория на конспирацията. И ако търсиш под вола теле, най-много да му намериш оная работа.

Другите неща, дето бяха в тоя пост - нито ги знам, нито ме интересуват, нито ще ровя данни в регистри разни, нито ще ги коментирам.
          Ето, затова те вкарвам в групата на тролещите - хем казвап, че коментираш статистически данни, хем когато ти дам такива, ти ми отговаряш с "нАучния" лаф, че ако ми беше мъжка, щеше да си има дръжка. Сори, но това е тролене - дал съм данни, които са общодостъпни в нета (е, малко са прикрити, но все пак съм над средното ниво на интелигентност и мога да намеря почти всичко, което търся в мрежата - минутки за реклама ), но вместо коментар по тях, получавам общи лафове. Ми хубаво, и тов е тактика - като нямаш доводи, ставаш господар на мълчанието и лафчета ад хоминем. Честно, винаги съм искал да има дискусия, вкоято да се дават идеи, да има продуктивни спорове, но като опре до партийна доктрина (щото рано или късно стигаме до нея, макар и в контекста на нещо) и настава една омерта, сакън да не кажем, че някой "изрод прекрасен", както Баба Яга наричаше Кашчей Безсмъртни не е точно този образ, който му изграждат по медиите, а е малко гнила ябълка.

И без това информацията е доста оскъдна и сериозно филтрирана в последно време в бг медиите, особено на двете специални теми с цска-тире-софия (повечето медии дори трият торето от официалните документи на БФС, дотам се простират нещата) и уникално страшния мор, чумата на 21 век, библейският апокалипсис - коронавирусът, от който Партията ни спаси, защото Партия велика води нашия победен строй. Венсеремос, другари!
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
            Всяка година от вирусен хепатит умират по 1,4 милиона души,от грип между 300 и 600 хиляди.Дотук от коронавирусът са умрели 350 хиляди-4 пъти по-малко от жертвите на вирусен хепатит.Ама предизвика икономическа криза,невиждана от 100 години.
            Въпросът е защо се раздуха истерията до тези грандиозни размери.Цялата истерия се раздуха от медиите-подхванаха я тая тема и всеки ден щяха да излизат с апокалиптични заглавия.Световните лидери се уплашиха от това и въведоха строги мерки,за да не могат да ги упрекват,че са допуснали смъртта на много хора.
            Именно. Болниците и моргите в най-засегнатата част на Италия се задръстиха с трупове и медиите го раздухаха.

Ако не бяха се задръстили, нямаше и да разберем. Нещо което не се беше случвало от Втората Световна Война насам.

А вирусен хепатит, обикновен грип и пр. не предизвикват задръстване на болници и морги - затова нямаме новина там. Там просто имаме статистика, която много хора претендират, че я разбират. Но реално не я разбират - включително и ти си нямаш на идея, предполагам затова си ги включил в поста си.

Коментар

Ако си забелязал в тази тема аз не коментирам хора, колко пари вземат, кой плющат и други лични неща. Коментирам най-вече статистически факти и разни научни публикации, идеи и пр.
              Ами аз точно такива обичам, дето коментират статистически факти.

Я изкоментирай тези факти за 2017та година на НСИ.

През първата седмица на 2017та са починали 3140 човека. С над 50% ПОВЕЧЕ от нормалното. През втората седмица на януари 2017та умират още повече-3189 души.Така продължава целият януари- 2782, 2601, 2501 починали.
              Нали се сещаш, че тогава премиер е любимият ти Боко, а министър на здравеопазването е счетоводителят Ананиев. Същите тъ....ри .
              Защо при над 50% по висока седмична смъртност, тея благодетели на нацията са си бъркали в носа и не са взели никакви мерки?
              А па сега, като смъртността през първите дни на март падна на 2008 на седмица, тия същите тъ....ри наложиха карантина. Защо?

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Всяка година от вирусен хепатит умират по 1,4 милиона души,от грип между 300 и 600 хиляди.Дотук от коронавирусът са умрели 350 хиляди-4 пъти по-малко от жертвите на вирусен хепатит.Ама предизвика икономическа криза,невиждана от 100 години.
                Въпросът е защо се раздуха истерията до тези грандиозни размери.Цялата истерия се раздуха от медиите-подхванаха я тая тема и всеки ден щяха да излизат с апокалиптични заглавия.Световните лидери се уплашиха от това и въведоха строги мерки,за да не могат да ги упрекват,че са допуснали смъртта на много хора.
                Това не е първият път,когато медиите предизвикват подобни събития.През 2015г Меркел се срещна при посещение в училище с едно палестинско момиче в Германия,което е било бежанка.То я попита дали може да остане за постоянно в Германия и Меркел каза,че няма законова възможност и законите трябва да се спазват.Момичето се разплака и след това медиите раздухаха случая и почнаха да плюят по Меркел.След това тя се уплаши от тези атаки и разреши в Германия да навлязат над милион бежанци.
                Та и сега така-няма някаква конспирация или таен план с налагането на мерките.Просто лидерите на държавите ги е страх от медийното отразяване на събитията.
                Излиза,че.медиите диктуват световната политика.Щом и Тръмп клекна и въведе ограничителни мерки,значи силата им е голяма.

Коментар

Ето, вчера ви давам инфо за "чистия като сълзица" генералгоджи в няколко аспекта:

- що тегли лизинг за 109 000 лева, като има депозити за 200 000+ на нулеви лихви
                  - колко голям комплексар трябва да си, за да си купиш кола на лизинг за 109 000 лева

На това получих следните троления:

- от математика, че било изгодно, щото лизингът бил на 0% лихва. Може, ама едва ли, щото лизингът е от дъщерно дружество на банка, а не от вносител

За колата и лизинга просто вметнах че и аз съм направил така, поради съответната причина която споменах - а именно че и лизинга може да е с нулева лихва (не съм казвал че е по-изгодно - това са твои измишльотини). Демек причината може да е много проста и да не е в теория на конспирацията. И ако търсиш под вола теле, най-много да му намериш оная работа.

Другите неща, дето бяха в тоя пост - нито ги знам, нито ме интересуват, нито ще ровя данни в регистри разни, нито ще ги коментирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

За разлика от тебе аз не се изживявам като СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО. Имам си постижения, с които да се гордея, и те са ми достатъчни да си подхранвам собственото самочувствие.

Ти си човека, който има комплекси с постиженията в този живот, в резултат на което проявяваш висша форма на СНОБИЗЪМ - ВИЖТЕ МЕ МЕНЕ колко съм по умен от Матеев, правителството, щаба и учените по света. Но понеже умря циганката, която те хвалеше, и започваш сам да се хвалиш по неявен начин - всички други са глупави, прости и тъпи и ти единствения си НАЙ-УМНИЯ, който има правото да ги критикува и да се подиграва с тях. Искрено те съжалявам, но не мога да ти помогна. Каквото си си надробил, това и ще сърбаш.
                    Я пак
                    Неспециалист? Няма нито едно твое мнение в което да не псуваш и викаш "Знаеш ли кой съм аз".
                    Аз такива мнооого ги обичам и не мога да издържа да не им се смея с пълно гърло, корема ме боли и сълзи ми текат.
                    Откога говориш за другите, а имаш предвид себе си?
                    Преди 2 месеца казах - ВИРУСА ЩЕ Е САМО ЕДИН ЛОШ СПОМЕН КРАЯ НА МАЙ.
                    Ех че съм глупав - имам 2 дена да позная.
                    Искам да питам какво стана с твоите писания за 99,5% смъртност в нидерландия?
                    А 30, 40, 50% из другите страни. Глобално било 13, 15, 17% и се увеличавало.
                    Иначе е похвално че си научил да делиш 2 числа и можеш да представиш резултата като процент.
                    Поздравления, че нещо все злоба вместо бръмб
                    Кво стана с НАС ТЪПИТЕ дето ти викаха че приказваш глупости?
                    Не че си спирал да ни забавляваш
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Груец не знаех че имаш детероден орган Да не си минал на левият бряг
                      Хехе, Батка, това не е плевенски лаф, затова не го разбираш - другарска закачка, знаеш си

Коментар

Матеев, без да ви влизам в спора с Гигов, но троленете при теб взема нов връх. Досега си мислех, че най-големите тролове в стила "пиша фермани, без да казвам нищо в тях, но винаго звучат позитивно в прохвала на герП" са 4Д/Ендър и прочие многоникови мечи никове в бичи кожи, ма ти биеш всичко!

Ето, вчера ви давам инфо за "чистия като сълзица" генералгоджи в няколко аспекта:

- що тегли лизинг за 109 000 лева, като има депозити за 200 000+ на нулеви лихви
                        - колко голям комплексар трябва да си, за да си купиш кола на лизинг за 109 000 лева
                        - откъде са му парите, за да плати над половин (или беше цял, че не помня на семестър на дете ли бяха тези 20 000 паунда, или бяха на годишна база) милион за обучението на синовете си, като ивнаги е бил прост фатмак и не е бачкал в частни болници на яката кинта
                        - като как купува Тойота (неясно каква и нясно от коя година като модел) за 20 000 лева и продава същата за 40 000 лева през 2018 - то бива дупнишки автоджамбазки тарикатлъци, ама...

- от математика, че било изгодно, щото лизингът бил на 0% лихва. Може, ама едва ли, щото лизингът е от дъщерно дружество на банка, а не от вносител
                        - от 4Д/Ендър, който явно беше дежурен по долап тази вечер, че съм биел негрите, че било много изгодно (изгодно е, но за ЮЛ, за Фл като генералгоджи не е), "стандартното", че съм бил тъп и "затапването", че всеки е невинен до доказване на противното - факт, така е, и Шиши е честен бизнесмен, щото йи дела има срещу него, ни влезели в сила присъди - също факт до факта, мила моя майно льо. Да се чуди човек що онези тъпаци - умнокрасивите жълтопаветници протестираха тогава - идиотите му с идиоти
                        - и за финал, троленето на годината - ма Путин що е страхливо джудже, изказан от Матеев. Е, това наистина ме остави без думи - ти му даваш факти, то ти вика за космоса и планетите.

Ма не ми пука ни за путя, ни за тръмплина, ни за си-ту, ни за никой, вълнува ме само и единствено моята страна, моята Родина. Всички други са ми през детеродния орган и са ми интересни дотолкова, доколкото интересите ни съвпадат с техните. Колкото мразя руснаците за "вечната благодарност и слугинаж", дето трябва да им дължим и безумните паметници, толкова ненавиждам и краварите с бомбенето на София и срамът на срамотиите - паметника на американските пилоти, дето са ни бомбили. От това по-голям диш хакъ - здраве!

Толкова - отговорете на някой от поставените въпроси, ако искате, а путя, трамплина и т.н., ако може другаде. Благодаря
                        Груец не знаех че имаш детероден орган Да не си минал на левият бряг

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
                          Бе, Матев, ама наистина в постинга с озона звучиш така назидателно и велико, от такъв пиедестал, че на човек да му се поиска паметник да ти сложи. ​​​​
                          И поради това гафът ти в него е смешен.

Човек обикновено не е безгрешен, но ти
                          ​​​​​​гачели си го забравил?
                          Бях го прочел в интернет и въобще не се замислих, че е фейк. После се разрових повече и видях, че гама лъчите всъщност ги спира цялата атмосфера. Това за сканирането на цялата земя винаги съм си мислил, че е възможно. Да, гама лъчите с използваните от нас дължини на вълната не могат да го направят, но пък знаем за неутриното, което на майтап преминава през цялата земя. Остава въпросът дали има някакви частици/вълни, които са по средата между неутриното и гама лъчите, с които сканирането на земята вече наистина да е възможно. Не съм специалист и не мога да твърдя нищо повече, но нали знаете за вярата - милиони хора по света вярват във всякакви бабини диветини, но никой не им се подиграва.

При това положение въпросът не е с нечие незнание, а с това, че има ЗЛОБАРИ, които искат да се подиграват с него. Ако аз исках да се подигравам на демонстираното тотално невежество от страна на Гигов, трябваше да го скъсам от подигравки. Да, ама не искам да падам толкова ниско до неговото ниво.
                          Last edited by Mateev; 28.05.2020, 14:36.

Коментар

• Матеев, без да ви влизам в спора с Гигов, но троленете при теб взема нов връх. Досега си мислех, че най-големите тролове в стила "пиша фермани, без да казвам нищо в тях, но винаго звучат позитивно в прохвала на герП" са 4Д/Ендър и прочие многоникови мечи никове в бичи кожи, ма ти биеш всичко!

- откъде са му парите, за да плати над половин (или беше цял, че не помня на семестър на дете ли бяха тези 20 000 паунда, или бяха на годишна база) милион за обучението на синовете си, като ивнаги е бил прост фатмак и не е бачкал в частни болници на яката кинта
                            - като как купува Тойота (неясно каква и нясно от коя година като модел) за 20 000 лева и продава същата за 40 000 лева през 2018 - то бива дупнишки автоджамбазки тарикатлъци, ама...

- от 4Д/Ендър, който явно беше дежурен по долап тази вечер, че съм биел негрите, че било много изгодно (изгодно е, но за ЮЛ, за Фл като генералгоджи не е), "стандартното", че съм бил тъп и "затапването", че всеки е невинен до доказване на противното - факт, така е, и Шиши е честен бизнесмен, щото йи дела има срещу него, ни влезели в сила присъди - също факт до факта, мила моя майно льо. Да се чуди човек що онези тъпаци - умнокрасивите жълтопаветници протестираха тогава - идиотите му с идиоти
                            - и за финал, троленето на годината - ма Путин що е страхливо джудже, изказан от Матеев. Е, това наистина ме остави без думи - ти му даваш факти, то ти вика за космоса и планетите.

Ма не ми пука ни за путя, ни за тръмплина, ни за си-ту, ни за никой, вълнува ме само и единствено моята страна, моята Родина. Всички други са ми през детеродния орган и са ми интересни дотолкова, доколкото интересите ни съвпадат с техните. Колкото мразя руснаците за "вечната благодарност и слугинаж", дето трябва да им дължим и безумните паметници, толкова ненавиждам и краварите с бомбенето на София и срамът на срамотиите - паметника на американските пилоти, дето са ни бомбили. От това по-голям диш хакъ - здраве!

Толкова - отговорете на някой от поставените въпроси, ако искате, а путя, трамплина и т.н., ако може другаде. Благодаря

Коментар

• Бе, Матев, ама наистина в постинга с озона звучиш така назидателно и велико, от такъв пиедестал, че на човек да му се поиска паметник да ти сложи. ​​​​
                              И поради това гафът ти в него е смешен.

Човек обикновено не е безгрешен, но ти
                              ​​​​​​гачели си го забравил?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Абе ти към умните ли се причисляваш?
                                Ей на една твоя умнотия:

Антогравитационен двигател и свободна енергия.... Божичко УМЕН бе!

И другата "умнотия";

Ами за "умното" сканиране на Земята с лъчи от сателити:

Озоновият слой СПИРАЛ всички гама и рентгенови лъчи.... Божичко! Каква въпиюща неграмотност! Озоновият слой до известна степен намалява УЛТРАВИОЛЕТОВИТЕ лъчи, не гама или рентгеновите. Целият слой озон, тоест ако наложиш всичкия озон на повърхността на Земята, ще се получи слой от 3 МИЛИМЕТРА, който не може да спре и една милиардна част от рентгеновите или гама лъчите. Тези лъчи се намаляват от по-плътни вещества. Колкото по-плътни, толкова повече отслаба лъчението. Всеки, който е учил физика в 7ми и 8ми клас ги знае тези работи.
                                Само УМНИЯТ не ги знае.
                                За разлика от тебе аз не се изживявам като СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО. Имам си постижения, с които да се гордея, и те са ми достатъчни да си подхранвам собственото самочувствие.

Ти си човека, който има комплекси с постиженията в този живот, в резултат на което проявяваш висша форма на СНОБИЗЪМ - ВИЖТЕ МЕ МЕНЕ колко съм по умен от Матеев, правителството, щаба и учените по света. Но понеже умря циганката, която те хвалеше, и започваш сам да се хвалиш по неявен начин - всички други са глупави, прости и тъпи и ти единствения си НАЙ-УМНИЯ, който има правото да ги критикува и да се подиграва с тях. Искрено те съжалявам, но не мога да ти помогна. Каквото си си надробил, това и ще сърбаш.
                                Last edited by Mateev; 28.05.2020, 13:33.

Коментар

Working...
                                X