IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

извинявай, нещо ми се губи...

как ще регистрираме 3333 позитивни, при положение , че правим по 3000 теста макс дневно?
    Ще се водят починали без да са регистрирани официално. Е колко са умрели, колко са били официално с корона и колко са умрели без да ги тестват, щото са нямали ресурси. Шит напенс.

What the official figures don’t say. They don’t say that in March 2020 more than 5.400 people have died in Bergamo province, 4.500 of which due to coronavirus. Six times more than the previous year. Of only 2.060 of them, the «official» certified deaths caused by Covid-19 in the local hospitals (data as at yesterday), we know everything: age, gender, pre-existing conditions. We do not know anything about the other 2.500. Many of them are old people, who died at home or in assisted residential homes. In spite of the unmistakable symptoms, as recorded by physicians and relatives, they were never tested for the disease. On their death certificate you can just read: interstitial pneumonia.

Коментар

• Населението на страната намалява с 50 хил годишно, така че е нормално смъртността да спада. Данните, които вмомента подхвърляте за смъртността са предварителни и ще бъдат ревизирани (и то нагорe). Това е факт и при данните за раждаемостта. Всяка година разни жълти издания излизат със заглавия - "Шок, боНба, 10 хил по-малко родени"... Крайните данни обаче излизат април месец на следващата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Хайде пак да попитам високоинтелигентните как ще обяснят следните ФАКТИ.

През 2016та година са умирали средноседмично 2031 човека в България.
        Обаче през първата седмица на януари 2017та умират 3140 човека. От какво са умрели 1109 човека повече?
        През втората седмица умират още повече 3189 души.
        Имало ли е епидемия от нещо? От какво? Или пък са умрели от старост?
        И ако е имало епидемия защо любимият премиер на високоинтелигентните не предприе някакви мерки.

Какви мерки взеха министър Ананиев и весдесъщият премиер през януари 2017та? И защо СЕГА, когато умират около 1900 човека обявиха ИЗВЪНРЕДНО положение, а не тогава, когато от някаква болест са умирали по над 3000 човека?
        Защо при 50% увеличена обща смъртност не се обяви ИЗВЪНРЕДНО положение?
        Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        .........Аз като прост военен, ама много прост, приемам за вярно по-простичкото обяснение.......
        Сам си задаваш въпроси, и сам си отговаряш. Да не кажеш после, че те обиждам.

Да, отговорът наистина е, че не може прости хора да имат разумно обяснение за сложнни проблеми. Например да повтарят една и съща статистика като папагали, забравяйки, че статистиката е информация от бъдещето, но те в простащината си да искат действия от миналото, когато все още не се е знаело каква ще е статистиката. Опитах се да го напиша просто, за да го разбереш.

Last edited by Mateev; 28.06.2020, 10:25.

Коментар

• Хайде пак да попитам високоинтелигентните как ще обяснят следните ФАКТИ.

През 2016та година са умирали средноседмично 2031 човека в България.
          Обаче през първата седмица на януари 2017та умират 3140 човека. От какво са умрели 1109 човека повече?
          През втората седмица умират още повече 3189 души.
          Имало ли е епидемия от нещо? От какво? Или пък са умрели от старост?
          И ако е имало епидемия защо любимият премиер на високоинтелигентните не предприе някакви мерки.

Какви мерки взеха министър Ананиев и весдесъщият премиер през януари 2017та? И защо СЕГА, когато умират около 1900 човека обявиха ИЗВЪНРЕДНО положение, а не тогава, когато от някаква болест са умирали по над 3000 човека?
          Защо при 50% увеличена обща смъртност не се обяви ИЗВЪНРЕДНО положение?

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Нормалните хора искат нов филтър след всяко излизане навън с маска. Което е леко трудно да се постигне ако просто нямаш филтри.
            Тези "обяснения" не дават представа защо паникьорите купуват цели бали тоалетна хартия, когато едно единствено руло ще им стигне за 100 смени на "филтъра". Ако сменяш по 5 филтъра, това са 20 дни. За какъв дявол са ти 16 рула? Или 64? Години ли ще сменяш филтри?

Не обяснява и защо не изчезнаха от магазините филтрите за кафе, защо не изкупиха салфетките, защо не изкупих а хартиените носни кърпи. Това е все същата филтрираща хартия.
            Ама съм сигурен, че ще намериш обяснение! Направо ти се възхищавам на способността да дрънкаш глупости и да обосновеш всяка теза, пък била тя и откровено идиотска.
            Аз като прост военен, ама много прост, приемам за вярно по-простичкото обяснение. Тоалетната хартия се купува за да си бършеш задника. Не знам дали това е "бръсначът на Окам" или е бръснарският каиш. Не съм го учил във военното училище. Там учихме тактика, инженерни дисциплини... на философиите никой не обръщаше внимание.
            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• 112 заразени от 1528 теста за вчерашния ден
              29 за София град, 17 - Пазарджик, 16 - Пловдив, 8 - Бургас, 8 - София област.
              Намаляме бройката на тестовете, (и заразените) за да спасим туризЪма ли ?
              Last edited by hazard; 28.06.2020, 03:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Ми не зависят от броя направени тестове, а от броя заразени.

А началния стадия в Италия в онея най-заразените области (Ломбардия, Бергамо, етц) - 90% са били положителни.

Ако никой не ти идва в болницата със симптоми не тестваш - нямаш бройки. Ако ти идват много хора - тестваш много, съответно имаш много заразени.

САЩ - 2,559,399 заразени и 31,388,212 теста

2,559,399 / 31,388,212 * 100 = 8.15% - не е 16 процента както каза, но достатъчно висок процент на положителните тестове. Предполагам в началото в Ню Йорк като най-заразен град/райони показателя е бил сигурно над 30%. С течение на времето и разширяване на обхвата - включване на разни щати дето нямат заразяване - процентът логично пада.
                понеже от време на време имаш и адекватни мнения по темата се чуствам длъжен да влеза в тоя диалог
                да, естествено по дефолт, че колкото повече заразени-толково повече позитивни
                само,че 90% позитивни не в бергамо нито в ухан, ами откакто е измислен пср теста няма как да се получат. утре да тестват всичките триста и няколко човека в болница, пак няма да докарат 90%
                говорим за "играта на тестове'' и първа колона от worldometers
                хайде кажи ми според теб в бразилия имат 2м теста и 1м позитивни; утре ако имат неограничен ресурс и тестват цялото население тия 1м колко ще станат?
                според мен х50
                но ми е интересно ти как мислиш?
                от тук и цялата статистика е супер компрометирана, и първа колона в worldometers трябва да отиде , хайде не на последно, ами предпоследно място
                не случайно гледам и следя статистиката на сингапур, понеже познавам системата бегло да кажем, имам някаква контакти, и съм ходил там;
                та в сингапур ,на база closed cases от любимия worldometers имат 0,07% смъртност. някой казват , че са тествали над 15% от населението , и са уловили над 50% от случаите , според мен това е малко пресилено, но да кажем че е истина; и какво се получава - 0,035% смъртност
                извинявай, колко беше смъртността от сезонния флу?
                а в сингапур покрай еуфорията нищо никога не е затваряно

сега да прекараме играта на тестове в някоя друга точка на света, или да кажем в българия?
                еми съжалявам, играта не тестове не я вярвам

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

как ще регистрираме 3333 позитивни, при положение , че правим по 3000 теста макс дневно?
                  Добър довод, така ако постоянно намаляваме тестовете с по 100 на ден за един месец ще сме се изчистили от заразата.

Коментар

На пика на заразата дневните случай в Ню Йорк са по 10000 на ден. България е три пъти по-малка като население.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Подскажи защо купуват и дори се запасяват с тоалетна хартия? Вече минаха месеци, разумно обяснение не се появи. Зъбите им ще изгният но гъза си ще избършат. Твоята елитарна логика какво ще ни предложи като обяснение?

Някой инициативен предприемач може да опита следното. Някакъв нов почти безполезен продукт пак от хартия много лек, евтин, много обемен около щанда с тоалетна хартия. Според мен клиентите ще купят новия продукт нищо, че е безполезен, самия обем ще им дава вътрешно успокоение и усещане, че са купили нещо голямо което няма как да е безполезно. Все още на това изискване отговаря само голям пакет ТХ.
                      Ласкаво е да чуеш, че логиката ти е елитарна. Но, и аз не знам. И аз съм в капана на масовото мислене. Само предусещам, че ако всеки разполагаше с акъла си, тоалетната хартия едва ли би съществувала. Това елиминира и самия въпрос - защо им е на хората тази хартия в условия на оцеляване? Едва ли би съществувала, защото само колективният разум предпоставя човека като творец и Творец. Човекът сам по себе си не би могъл дори да назове коя дата е днес. В този смисъл ние съществуваме като единен организъм, а различните хора са просто различни аспекти. Дълбоко познание е заровено тук, но който иска - нека копае и намери обяснението относно тоалетната хартия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

И да го изключа всички пишещи в тази тема кво ги топли,нещата са такива каквито са и продължават да се влошават драматично.
                        И как се влошават като болниците както си бяха празни така и си останаха празни?

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

По твоите прогнози преди 2 месеца трябваше да има 50 000 ЯКО измрели. Виж къде е копчето на телевизора и го натисни в положение OFF.
                          И да го изключа всички пишещи в тази тема кво ги топли,нещата са такива каквито са и продължават да се влошават драматично.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                            Досега заразените бяха малко и под контрол и починалите бяха малко,но ако заразените станат 10 ки хиляди или 100 ци хил дали колко ще са
                            жертвите?Само вчера в САЩ за един ден са открити 45 000 заразени и някой разправят ,че всичко е ала-бала
                            работа.
                            По твоите прогнози преди 2 месеца трябваше да има 50 000 ЯКО измрели. Виж къде е копчето на телевизора и го натисни в положение OFF.
                            Last edited by alex1001111; 27.06.2020, 23:59.

Коментар

• Досега заразените бяха малко и под контрол и починалите бяха малко,но ако заразените станат 10 ки хиляди или 100 ци хил дали колко ще са
                              жертвите?Само вчера в САЩ за един ден са открити 45 000 заразени и някой разправят ,че всичко е ала-бала
                              работа.
                              Last edited by Grosss; 27.06.2020, 23:53.

Коментар

Нормалните хора искат нов филтър след всяко излизане навън с маска. Което е леко трудно да се постигне ако просто нямаш филтри. Естествено можеш да си използваш стария филтър, но ако той е пречиствал въздух от да кажем супермаркет в Ухан сериозно наситен с вируси които живеят по няколко дена на плат може би това не е добра идея. Можеш разбира се просто да махнеш филтъра, но тогава има една лоша новина, ами платът не пази от вируси, поне не особено добре.

Естествено можеш и просто да отричаш вируса или поне че не е опасен и да не ти дреме за това как другите хора се опитват да се защитят от него. Но това май в либерален Китай не се приема много добре, може човек да се окаже в затвор като преди това полицайте да са понабили малко. Но може би това е влиянието на Сорос върху ръководството на Китайската Комунискическа Партия
                                Какъв е вече смисълът,в София вече пандемията е повсеместна? https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020...ofiia_veche_e/

Коментар

Working...
                                X