IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Причината е съвсем друга. Очаква се, че има още дефектни части произведени по същото време които също могат да дадат дефект. Спират се всички самолети от конкретен производител от конкретен модел.
    Не, причината са си точно пилоти с депресия. Това е доказан през фактите пример за стадно поведение. Има си доста псипологически пейпъри на тази тема. За това и например по новини не се съобщава за самоубийства по принцип. Въпреки че самоубисттвата са от водещата причини за смъртност сред млади хора, често надвишаваща даже катастрофите. Но сега паднал самолет се налага да се съобщи

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      човек никога не трябва да пътува в самолет след като е паднал самолет. Вероятността след това да има още един паднал е много по-висока от нормалното. Това се обяснява с психиката на пилотите. Една част от тях са със сигурност с депресия. И ако видят паднал самолет желанието им за самоубийство стават много по-високо.
      Причината е съвсем друга. Очаква се, че има още дефектни части произведени по същото време които също могат да дадат дефект. Спират се всички самолети от конкретен производител от конкретен модел.

Коментар

• човек никога не трябва да пътува в самолет след като е паднал самолет. Вероятността след това да има още един паднал е много по-висока от нормалното. Това се обяснява с психиката на пилотите. Една част от тях са със сигурност с депресия. И ако видят паднал самолет желанието им за самоубийство стават много по-високо.

Коментар

• Първоначално изпратено от representjah

Добре, задраскваме една нула от 69 хиляди полета и остават 6 900 годишно катастрофи. Това означава всеки ден около 19 самолетни катастрофи. Деветнайсет. Горе долу на нивото в първите години на авиацията: https://en.wikipedia.org/wiki/Aviati...hours%20flown.

Въпроса ми отново остава към теб - ти би ли се качил в самолет при тези цифри? И защо не? Защо просто не пренебрегнеш тази невероятно ниска вероятност и не пътуваш до Виена с 10 Евров билет?

Целта ми не е да те убеждавам, а да видиш колко зле се справя ума на човека с вероятности. Особено когато са някакви абстрактни цифри от типа едно на еди колко си. И веднага отива в графата "това не може да ми се случи на мен" = "невъзможно". Когато го видиш в пример като по-горе, започваш да се замисляш. Лично аз, със здравето си хазарт не играя. Виж, нямам проблем да залагам на чуждото.

Има един виц
          На влизане в самолет хващат пътник с граната в багажа. Обяснението му е "Вероятноста да има 1 бомба в самолета е 1/100 000, но да има две бомби е 1/1 000 000". Човека просто намалявал вероятноста да има втора бомба на борда.
          Мен винаги ме е било страх да летя. Преди няколко години изгледах набързо десеттина епизода за самолетните катастрофи на Нат Гео. Скоро след това се качих на самолет и летях най-спокойно. И вече е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мачу Пикчър Разгледай мнение

Това 78-10 някакъв лаф ли е

Лаф е. Доста тъп при това

Коментар

• Коментар

Добре, задраскваме една нула от 69 хиляди полета и остават 6 900 годишно катастрофи. Това означава всеки ден около 19 самолетни катастрофи. Деветнайсет. Горе долу на нивото в първите години на авиацията: https://en.wikipedia.org/wiki/Aviati...hours%20flown.

Въпроса ми отново остава към теб - ти би ли се качил в самолет при тези цифри? И защо не? Защо просто не пренебрегнеш тази невероятно ниска вероятност и не пътуваш до Виена с 10 Евров билет?

Целта ми не е да те убеждавам, а да видиш колко зле се справя ума на човека с вероятности. Особено когато са някакви абстрактни цифри от типа едно на еди колко си. И веднага отива в графата "това не може да ми се случи на мен" = "невъзможно". Когато го видиш в пример като по-горе, започваш да се замисляш. Лично аз, със здравето си хазарт не играя. Виж, нямам проблем да залагам на чуждото.

Точно така, тези числа, които ти и аз си прехвърляме, не говорят нищо на чувството ми, така че бих се качил или не бих на самолет въз основа на личната ми информация в годините за преживели авоикатастрофа познати/близки, а такива около мен няма. Между прочем, с интерес гледам поредицата на НатГео за самолетните катастрофи и тяхното разследване. Те повече могат да влияят на решението ми да се кача или не и да ти кажа твърдо се качвам.
                Качвам се на самолета!

Коментар

• Хаха...

Виж го по друг начин: на 1 юни 6 нови случая, на 5 юли 180 нови

Сега това не означава, че на 15 септември ще има по 5000 нови на ден ама...

Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

segabg.com

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

78-10 Седя и ти се чудя как може толкова грешно да ги схванеш нещата маските по принцип са средство срещу контрола !!!!
                    Много вярно, не бях се замислял от такава гледна точка.

Но маските са мижи да те лажем, с тях или без тях този вирус, по-малко или равно смъртоносен на грипа, ще се разпространи, няма къде да ходим.

Така отпада и въпроса с маските като средство против контрола на властите, а те могат да ни го наложат когато и както си поискат и няма много даже да търсят правдоподобни здравни оправдания за желанието си за максимално пълен контрол чрез дезинтеграцията на хоризонталните връзки в обществото, такива като семейство, работен колектив, приятелски кръгове и кръгове по интереси, включително политически, като по този начин вертикалните връзки в обществото, това са властовите, остават с колкото може по-малко конкуренти и структури, независещи от произвола на властите.

Това 78-10 някакъв лаф ли е, не го разбрах?

Коментар

Да приемем че си прав и вероятността от смърт от Ковид 19 е 0.1% (едно на хиляда). До погледнем примера в друга светлина.
                      Ти лично би ли се качил на самолет, който има вероятност 1 на 1 000 да се разбие?
                      През изминалата 2019 година са извършени около 69 милиона полета (https://www.flightradar24.com/blog/f...y-the-numbers/). СПоред твоите сметки (0.1% вероятност смърт), 69 Хиляди полета (69 000) ще са завършили с катастрофа/смърт. Пак да попитам ти при тези цифри би ли се качил в самолет? Представяш ли си за какъв Хаос в небето говорим при тези цифри?

За мен 1/1 000 е много кофти вероятност, и далече не е толкова "невероятна" колкото звучи. И ако мога с едно носене на маска да я намаля до 1/ 100 000 мисля да се възползвам. Не нося постоянно маска навън, нито ме е страх. Но когато пазарувам в магазин или ходя до банка предпочитам да си я сложа (временно). No downside, only upside, или с други думи - нищо не губиш ако сложиш маска за 10-20 минути на лицето си, можеш само да спечелиш като снижиш вероятността да се заразиш/умреш.
                      Моля за извинение!

Числото на смъртността от вируса, доколкото е вярна (с/от?), е стотни от процента от цялото население, а не както съм написал десети от процента. Моя грешка.

В Германия го изкараха около 0,035% по данни от май месец.
                      Другаде е 0.05% и т.н.

ПП. Когато за първи път открих този сайт флайтрадар24 няколко пъти с тръпнене следях полета на самолета с мои близки в него с опасение да изчезне от радарите. После претръпнах и си казах ако стане, стане, ще се разчуе, не зависи от това дали го следя.
                      Така и с наблюденията на числата на ковида. Ако е писано, всекиму може да се случи, но страха от 0.035% вероятност за смърт не си заслужава предварително да си загробвам живота заради него. Ще премине през всички ни или през повечето. 99% няма и да го разберат. Ти или аз може вече да го имаме в комплекта си, хайде да ходим да легнем на гробищата и да чакаме умирачката ли?
                      Last edited by Мачу Пикчър; 06.07.2020, 10:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                        And just like that увеличихме капацитета за тестване пет пъти и евентуално ще можем 10 пъти незам дали не е гледал какво обяснява щаба и си говори на изуст или го прави нарочни за да сее съмнения
                        Типично сме купили по-евтините и по-непрезицни тестове (70% прецизност), вместо малко по-скъпите от 90% прецизност,
                        но се изписват на тройна цена за държавата, предполагам.
                        И за това се правят пулове от 5 проби, вместо 10, за да се оправдаят купените милиони тестове.

*в Астрия на летището ПСР-а е 190 евро и е готов за 2-3 часа

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

ВЪПРЕКИ КОВИДА, досега за първата половина на 2020 са умрели по-малко от същото време за 2019,
                          поради липсата на "комерсиално" лечение в болници (хората се изплашиха и не ходят да се лекуват),
                          Мангъров го спомена ТОВА в тубата.
                          Да, разликата е особено брутална през януари. За следващите месеци е доста незначителна. Ефектът от Ковид сега тепърва, ще го видим

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            Аз се извинявам, че говорих преди за януари 2019та. Имах предвид януари 2017та. Не мога постоянно да се ровя из статистиките.
                            ВЪПРЕКИ КОВИДА, досега за първата половина на 2020 са умрели по-малко от същото време за 2019,
                            поради липсата на "комерсиално" лечение в болници (хората се изплашиха и не ходят да се лекуват),
                            Мангъров го спомена ТОВА в тубата.
                            Last edited by hazard; 06.07.2020, 00:23.

Коментар

• https://www.mediapool.bg/borisov-zas...ews309453.html

Борисов: Защо да затваряме всичко? Всеки може да си се заключи сам вкъщи

Дойдохме си на думата, и аз същото нещо казвах преди три месеца

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                                Мангъров вчера спомена, че всичките 36 лаборатории в страната, имайки по само една машина, могат да правят с едно изследване макс 30 теста за 6 часа.
                                Тоест, 1080 теста на ден.
                                Ако ли пък работят денонощно - 2160.
                                Е, откъде вадят данните за повече направени тестове, има дни със направени 2500, 3000, 3500 теста.
                                Мангъров много добре знае отговора ама се прави - или е тъп, незнам как още му се връзвате... Поредната му изцепка за да е контра ...

Още през април се казва че минаване на изселдване на пулове на един от брифингите щаба - мисля че беше април.... на други месте го правят с 10 проби ние сме решили на 5 че е по прецизно, смесва се чат от 5 проби - прави се PCR след това се прави втори PCR за подобряване ако има разминаване в повече от някакъв процент се прави трети (и еденичните проби доколкото ми е известно се правят така за прецизност ) ... ако пула е положителен се изслева всяка от петте проби отделно да се опрдели кой е заразения човек в него

And just like that увеличихме капацитета за тестване пет пъти и евентуално ще можем 10 пъти незам дали не е гледал какво обяснява щаба и си говори на изуст или го прави нарочни за да сее съмнения

Даже сме дадени като пример като не ползващи преди - един от примерите на сайта сме

https://www.pcr-pooling.com/

Но за дания е по показателен

Last edited by marketleverage; 05.07.2020, 23:26.
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X