If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Отпадат ли глоби за превишена скорост, и преминаване на червено, ако публично обявиш, че има положителен тест за корона? За един познат питам.
Не, не отпадат. Само горещо ти препоръчвам да се усмихваш докато прелиташ ниско с автомобила - човек почти винаги изглежда по-добре на снимката, когато е усмихнат.
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Така де, но има (поне) три нива на несигурност:
1. Предвидимо - не знаеш какво ще стане, но можеш да си направиш изводи от събитията до сега. Например, при сегашните мерки, 500/ден е леко песимистичен вариант за средата на Септември, по моята бакалска сметка. Надявам се в "компетентните среди" да имат повече информация за анализ от нас - простолюдието. Приеми го като процес на планиране.
2. Донякъде предвидимо - това е като да залагаш на мачове. Знаеш правилата, знаеш възможностите, имаш 2 лагера които се съревновават, но има достатъчно неизвестни, които да ти объркат нещата (вкл. и черното тото )
3. Непредвидимо - на сънчо днес му е угодно едно, утре - друго. Щяхме да затягаме при 100/ден, после всеки да се оправя, сега при 200/ден. Сега се надяваме Гърция да ни затвори, че да не умрат от глад бетономорците. Ама пък ако почнат протести, ще трябва да затягаме....абе цирк.
Аз защото съм сравнително рационално същество, се ограничавам до залагания в т.1 за "чест и слава", и донякъде в т.2 за заяждане на противника (предимно чорбарчетата ги дразня, щото съм израснал говедо). А това безумно поляризиране на нещата, си е стандартна тактика от римско време - дърляме се тук, вместо да ги дърляме ония некадърници на Дондуков 1,2 и 3.
Вчера един ми дрънка нашите учени откриха лек срещу вируса ивекмертин,Днеска било опасно да не се ползва.Ей такива идиоти са и учените и политиците и журналистките и медиите боклуци една плеяда некадърници дето водят жалък живот по канцеларии вместо да свършат нещо усвояват гранДове и праят интриги поръчкови учени поръчкови медии поръчкови журналисти.Свят на измамници мишенници и празни хора.Трябва истински вирус и всичката тая измет или в гробищата или по селата да копае полива жъне и да рине оборите...Равновестко тръгнал да ми ги цитира.Ба си нахалството.Прав беше другаря Живков една телевиз от 17 до 24 часа и стига толко.Завършили харвард марвард луксозни публични ебалници и наркомани въобще свят менте.
Споко пеше - ще ги разклати здраво. Кофти че няма да ги унищожи малоумниците. Този ковид е слабичак
Ъхъ, едната е и лекар, писала за Ню Уорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл, едната е учила в Харвард и има награди зца научни статии , другата Принстън - с диплома по химично инженерство.
Ти какво си завършил, и къде са публикували писанията ти
Това къде са учили и недоучили в техния случай няма значение, защото единствените им публикации са в големи и малки медийни парцали, а не в научни списания.
Контрирах твоята гордост с "научен" линк, писан от журналя.
Не ми се занимава да ти преведа по смисъл кратките им биографии, за да видиш колко са жалки.
Завършил съм първо на първо самостоятелно мислене.
ПП. И четирите са дългогодишни журналистки на заплата в това списание.
Пауър, четирите авторки от научния линк на равновес са журналистки. Журналистки, няма професионален учен сред тях.
И четирите имат в багажа си политкоректни либерастски насоки като джендъризъм и подобни дивотии. Две от тях са явно неуспели в областта на биологичната наука, та едната се прехвърлила към история на науката, друга към нещо друго, пак лаладжийско, останалите две нямат нищо общо с биологията като наука.
Ъхъ, едната е и лекар, писала за Ню Уорк Таймс и Уолстрийт Джърнъл, едната е учила в Харвард и има награди зца научни статии , другата Принстън - с диплома по химично инженерство.
Ти какво си завършил, и къде са публикували писанията ти
Демек от самопровъзгласилите се за безгрешни и уникални...Ха ха ха
Пауър, четирите авторки от научния линк на равновес са журналистки. Журналистки, няма професионален учен сред тях.
И четирите имат в багажа си политкоректни либерастски насоки като джендъризъм и подобни дивотии. Две от тях са явно неуспели в областта на биологичната наука, та едната се прехвърлила към история на науката, друга към нещо друго, пак лаладжийско, останалите две нямат нищо общо с биологията като наука.
Мисля, че в коментара на Равновесие ударението е върху съсирването. Самият процес на коагулацията е защитен механизъм на организма, касаещ загубата на кръв. Нарушаването цялостта на даден кръвоносен съд провокира съответния процес. Разните му там бели и червени кръвни телца се преобразуват в "запушалка"/май така и думаха дофтурите/
Предполагам, че при възпаление на кръвоносните съдове на белите дробове се стига до същата реакция на организма - кръвта се съсирва, пътищата за циркулация на кръвта се запушват и хомо сапиенса не мое да диша, щото среща недостиг на кислород.
Наздраве!
Да но това е крайния етап.
разболяваш се - реакция - пневмония (вижда се на томограф като стъкло), увеличено налягане за преодоляване на съпротивлението - пукане на капиляри - съсирване на течовете - тромб - емболия може и в сърцето, мозъка да удари.
Човек не може да диша още при натрупването на съединителната тъкан - затруднена обмяна на кислорода, па и не може да разгъне и дроба че да го напълни с въздух - няма еластичност от съединителната тъкан. Правят се упражнения - разтягане и дишане (и аз съм правил)
Днес е гепало Тити Папазов,утре може да събори Корнела,Доган а може би негово превъзходителство от гр Банкя.Пред природата всички сме
равни няма богат,беден,клошар или политик.
Безсмъртни няма.И недосегаеми за Бог няма.Аз съм изумен от тоя вирус изумен...Хората някак си изпитаха животински ужас от смъртта бяха забравили че са смъртни а вирусчето им го припомни.Аз вярвам в разума на Природата и него наричам Бог.Знам че винаги ще бъда в неговите ръце.Знам че той знае по добре от мен кое е добро за мен.В живота си имам няколко доказателства за това...Най важните решения в моя живот ги взе Той.Аз първоначално ритах фърлях къчове но животът ме научи на търпение.Разбрах че не всичко става сега и веднага.Че не всичко което искам е добро за мен...И че на тоя свят няма скрито покрито.....Точно когато си мислиш че си се скрил и хоп всичко лъсва....Тия дето си ги изброил дори не желая да коментирам жалкият им животец прекаран в страх да не отидат в затвора да не обеднеят да не се разболеят заобиколени от позмазвачи и лицемери готови да им забият ножа веднага в гърба скъпи грозни вещи грозни къщи...Мерси не желая такъв живот..
Аре надмина Матейко.
Как откриват двойна бронхопневмония на пациентите с ковид? Сигурно 90% се разболяват от това, другите не се разболяват.
Така нареченото възпаление е реакция на организма и представлява съединителна тъкан - тя като се натрупа повечко и се вижда като стъкло, още повече и като шпакловка .
Тя възпрепятства обмяната на вещества и кислорода.
Една манджа с грозде от подочути тук таме някои термини без никаква идея за какво става дума
Мисля, че в коментара на Равновесие ударението е върху съсирването. Самият процес на коагулацията е защитен механизъм на организма, касаещ загубата на кръв. Нарушаването цялостта на даден кръвоносен съд провокира съответния процес. Разните му там бели и червени кръвни телца се преобразуват в "запушалка"/май така и думаха дофтурите/
Предполагам, че при възпаление на кръвоносните съдове на белите дробове се стига до същата реакция на организма - кръвта се съсирва, пътищата за циркулация на кръвта се запушват и хомо сапиенса не мое да диша, щото среща недостиг на кислород.
Наздраве!
Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар