IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Това ми звучи като: Правим най-лошото и се надяваме на най-доброто. Доста пожелателно и с висок залог.
    Да, аз за това смятам, че това трябва да се обясни от властта на хората. Всеки да си наясно и с рисковете и с това което най-вероятнно ще се случва следващите месеци, а може и година или две. Сега разхлабваме, но болните ще се вдигнат, може да се вдигнат наисттина много. Болниците ще се препълнят - и за това ще дадем толкова и толкова повече пари на болниците и на персонала там. А не да се скрънзят за жълти стинки за здравеопазване. Който се чувства застрашен, да е наясно че това намаляване на ограниченията наистина го заплашва. А не да остава с грешното впечатление че вече всичко е минало. Не е минало, дори най-лошото не е минало. Който не се чувства застрашен, да е наясно че трябва да спазва мерки, които намаляват рискка за застрашените, защото и той е частт от това общество и ако не иска да спазва правилата за обществото ще го глобяват или затворят бизнеса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Според мен това ще стане. Е няма да са само възрастни хора, ще има и доста в активна възраст. Реално при хоспитализациите има хора на всякакви години. Но по-младите имат по-висок шанс да се оправят. Така зависи дали болниците ще издържат. Ако болниците не издържат смъртността сред всички ще е доста по-висока. То това е в основата на цялото изглаждане на кривата - да умрат под 1% от младите и 6 или 7% от заразените възрасттни. А не поради липса на здравно обслужване процента на смъртност да се вдигне петорно, да кажем. Нямам идея дали това е добра оценка, но в общи линии сериозно болните са около 5 пъти повече от починалите.

Ако обаче преднамерено пришпорваш болестта, ами това вече си е кофти начин за справяне, защото с цел икономическа изгода убиваш хора, които иначе може и да не умрат, - ако болниците не бяха претъпкани.
      Това ми звучи като: Правим най-лошото и се надяваме на най-доброто. Доста пожелателно и с висок залог.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

В такъв случай защо стават за научни цели? Там още по-завишена неточност ли е достатъчна?
        Аз не съм биолог и не знам.Ако се интересуваш намери статията и я прочети.

Коментар

• Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение

Какво стана с тези 200 апарата? Да не стане като със златната треска и тези дето продаваха лопати?!
          Ми ненужни са...

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
            Са слушам един доктор дето прави тестовете за новия вирус извади статия в която човека открил писиарите е казал че тези тестове стават само за научни цели и в никакъв случай за определяне на епидемиологина обстановка.Дават фалшиво здрави и фалшиво болни.Обаче калинките по света пробутаха тая измама...
            В такъв случай защо стават за научни цели? Там още по-завишена неточност ли е достатъчна?

Коментар

• 12.03.2020 | 19:02
              Държавата е поръчала 200 дихателни респираторни апарата

Поръчка на 200 броя респираторни апарата е направил Националният оперативен щаб. Допълнителната покупка е част от мерките за борба срещу коронавируса.
              Какво стана с тези 200 апарата? Да не стане като със златната треска и тези дето продаваха лопати?!

Коментар

• Са слушам един доктор дето прави тестовете за новия вирус извади статия в която човека открил писиарите е казал че тези тестове стават само за научни цели и в никакъв случай за определяне на епидемиологина обстановка.Дават фалшиво здрави и фалшиво болни.Обаче калинките по света пробутаха тая измама...

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Бай Пеше утрепаха ли ти прасето?
                  Догодина ще ти вземат и житото, и доматите. Ще ти забранят да гледаш каквото и да е, ако не слушаш ще те карантинират принудително, ще те и глобяват, ще те осъдят ей така щото си засял "коронавирус" в имението си
                  Не не го утрепаха утрепаха го кръстника и зет му...Догодина ше ми вземат дедовия...

Коментар

ще ни вземат ВСИЧКО - и свобода, и пари, и живота, и мечтите ...
                    Кое не виждате от това
                    Простотията обаче не могат - имаме резерви за три живота За видеото дето Orthodox го хареса говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Ше ми земат дедовия...Нямам кредит и не цепя басма на гербаджийски калинки.
                      Бай Пеше утрепаха ли ти прасето?
                      Догодина ще ти вземат и житото, и доматите. Ще ти забранят да гледаш каквото и да е, ако не слушаш ще те карантинират принудително, ще те и глобяват, ще те осъдят ей така щото си засял "коронавирус" в имението си
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                        А, по селата как има едни турбоидиоти, еснафи и завистници, не е истина
                        Вируси няма толкоз, храната е почти органична, да.
                        Пълно със крадци роми, нито да го гръмнеш, нито да го оставиш, изкупиха евтините къщи и пускат силна чалга 24часа.

Едни младежи емигранти се върнали от САЩ и си отворили био-ферма във некво село (не извън него)
                        Потръгнало им, ама хиляди негативни съвети по земеделие и нескрита завист получили.
                        Младежите отделили собствени средства и асфалтирали улицата пред къщата.
                        Е, съседите полудели, псували, заплашвали.
                        Защото трафика на колите през селото сега минавал през тази свястна улица и те нямали изобщо спокойствие, разбийш ли ??
                        Тва с кражбите в последните години почти изчезна.Циганите са на Запад вземат пари вече не краднат кокошки...

Коментар

Цирка е пълен. Разиграват ни като маймуни и ще ни вземат ВСИЧКО - и свобода, и пари, и живота, и мечтите ...
                          Кое не виждате от това
                          Ше ми земат дедовия...Нямам кредит и не цепя басма на гербаджийски калинки.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                            Хаха, ама икономите не се движат от разумните улегнали мъже, а от всички останали, те пазаруват.
                            Да ти кажа, в средните училища, ако нямаш Самсунг или Айфон на макс 3 години или пък се появиш със Леново/Хуауей/Хиоми, ще ти се смеят, подиграват постоянно все едно си прокажен. Така е и ако нямаш Найк/Адидас.
                            Отделно, ако се покажеш със 15год кола, колегите са те отписали като лузер.
                            В града, света е калпав.
                            В офисите работят колеги през 10 метра и си прашат имейли
                            Те на мен от малък ми се подиграваха така че съм свикнал с това не мое никой да ме уплаши.Мен ма боли кура за найк адидас пума самсунг айфоня и други подобни идиотии.Никога не съм мислел и действал със стадото....никога не се деля от моя разум и за да съм още по убедителен съм зодия Телец най упоритите и дисциплинирани хора в задиака.Така че освен разум имам и воля.Тия дето ми се присмиваха преписваха от мен...Даскалите като дойдеше открит урок се мене вдигаха да представям училището...на олимпиадите по физика и математика се с мен се занимаваха.Едни фадромисти даже ми се смееха че могат да ме купят и продадат...Днес обаче никой не ми се подиграва.Нямам проблеми да карам и петнайсе годишна кола преди две години подмених една такава с едно ново Субару..Тойотата име още леб у нея доста.А измислената икономика няма нужда от движение...Сульо и Пульо ше си копат градинките а няма да се занимават с неща които не могат...

Коментар

Цирка е пълен. Разиграват ни като маймуни и ще ни вземат ВСИЧКО - и свобода, и пари, и живота, и мечтите ...
                              Кое не виждате от това
                              Мчи,те отдавна гребят с пълни шепи от тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Orthodox Разгледай мнение

Падна ми в очите.
                                Кое не виждате от това
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X