Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
След като не каза нищо по основния въпрос, изглежда си съгласен - повечето мерки не водят до по-добро представяне от медицинска гледна точка.
Що се отнася до икономиката, разбира се, че ще се справи зле, след като всички останали са се скрили по дупките си. Ако целият свят беше постъпил като Швеция или поне приблизително като тях, негативният здравословен ефект щеше да е сходен на сегашния, но икономическите вреди щяха да са минимални. Не ми е ясно защо затваряха граници за товари и блокираха международен трафик на стоки - ако мислите, че можете да се заразите с ковид от доставения ви от Китай смартфон, тогава не мога да ви помогна - положението в такъв случай е наистина трагично.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеЯ пак? Това кристалното кълбо ли ти го каза? Или нещо хапчетата са с изтекъл срок?
Жив и здрав
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
Чест ти прави поне че си признаваш, че си на държавна хранилка и поилкаАко не направиш яка издънка си не вечна заплата и никой няма да те уволни
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ха, мерси, ние с Мишо си лафим, няма проблем - ако на годините на Тръмпи жена ми изглежда като Мелания (т.е. имам възможността да финансирам подобна поддръжка), ше съм повече от успешен мъжЗатова го приемам за комплимент. Живи и здрави, Мишо и Тоше, и наздраве - вчера беше добър ден и съм доволен, да видим днес как ще е
Коментар
-
Сърбия и Русия са интересен случай. Преди избори новите "заразени" намаляват след избори се увеличават. Тук кога се падат избори?Last edited by alex1001111; 09.07.2020, 18:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеИронията е, че страните (вкл БГ), които имат проблем със бройките, не могат ВЕЧЕ да си позволят повторно затваряне, поради икономически причини.
Защото си проиграха шанса в началото, а някои страни го проиграват и в момента.
В началото имаше десетина клъстери, сега след 5 месеца полукарантини е възможно да срещеш Ковид и по селата.
И със неглижирането, безконтрола и липсата на стратегия още месеци наред ще е първа тема.
Вината единствено е на Управлението, то ръководи и то контролира.
Българина знае 2 и 200, като му сложиш затвор за 10 год, както във Виетнам за неносене на маска, бързо ще се научи.
И все пак, ако се извика виетнамски, кубински, китайски, унгарски ЩАБ за помощ, пак биха се неутрализирали нещата в БГ и не само.
А, като има полу карантина и полу мерки, нещата ще са като във Швеция, данните са известни.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеhttps://www.gramofona.com/bylgaria-p...-ot-stadionite
Затваряме нощните заведения на закрито, публиката аут от стадионите
Всички спортни прояви ще се провеждат без публика е втората мярка, която се връща.
Забраняват се и груповите празненства, на които има повече от 30 души. Това важи и за сватбите, уточни Ананиев.
Разходката до Росенец и протестите отекоха
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Тука съм напълно съгласен. Хиляди хора умират от рак, защото винаги го откриват късно - в трета или в четвърта фаза. Ако се откриваше рано в първа фаза, почти всички видове рак са напълно лечими. Затова обаче трябва да се правят профилактични прегледи, които струват пари, а такива пари няма в бюджета.
Аз съм го смятал - с един бюджет от около 200 милиона лева на година могат да се организират профилактични прегледи на всеки един българин веднъж на 5 години, а на възрастните - веднъж на 2 години. Толкова ли е невъзможно такава сума да се задели, след като в момента за короната се харчат милиарди?
При тези профилактични прегледи ще се откриват не само раковите заболявания, но и белодробни, сърдечни и много други заболявания в ранен стадий, когато са напълно лечими.
Аз съм здрав по профилактичен преглед, иначе имам 100% телк. Като сумирам процентите са 290%Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Тука съм напълно съгласен. Хиляди хора умират от рак, защото винаги го откриват късно - в трета или в четвърта фаза. Ако се откриваше рано в първа фаза, почти всички видове рак са напълно лечими. Затова обаче трябва да се правят профилактични прегледи, които струват пари, а такива пари няма в бюджета.
Аз съм го смятал - с един бюджет от около 200 милиона лева на година могат да се организират профилактични прегледи на всеки един българин веднъж на 5 години, а на възрастните - веднъж на 2 години. Толкова ли е невъзможно такава сума да се задели, след като в момента за короната се харчат милиарди?
При тези профилактични прегледи ще се откриват не само раковите заболявания, но и белодробни, сърдечни и много други заболявания в ранен стадий, когато са напълно лечими.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеAз като казионен експерт, ще ти дам друг пример, щото явно не вдяваш. Ако копаш трюфели, и имаш 4000 работника, къде ще ги пратиш да копаят - в гората или на полето? А като си прекопал цялата гора, ще ги пратиш ли да търсят в полето - да им плащаш надника, или ще ги пуснеш отпуск докато не намериш нова гора?
Има корелация, но тя е наобратно - днес намират 200 болни, утре тестват 2000 техни контактни (ако средно по 10 контактни имат) + някаква част от болните (примерно активните случаи отпреди 2 седмици) - за повторен / трети тест. Виж, тук с Грую мога да се хвана на бас, че средната бройка контактни ще гравитира в сравнително тесни граници. Без уикендите, защото го знам че ще се хване за това. От това може да се извади и някаква приблизителна оценка на новотестваните и съответно каква е заразността на чумата. Някой ако не го мързи, да направи един факторен анализ с лаг от 1 ден.Ако не направиш яка издънка си не вечна заплата и никой няма да те уволни
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Пусни и еднно линкче как иначе им се справя икономиката на Швеция, защото ми се струва че те доказаха че и строгостта на мерките нямат обратна корелация с това как се справя икономиката. Не чакай - аз ще пусна
https://www.reuters.com/article/heal...-idUSS3N29P00P
След като не каза нищо по основния въпрос, изглежда си съгласен - повечето мерки не водят до по-добро представяне от медицинска гледна точка.
Що се отнася до икономиката, разбира се, че ще се справи зле, след като всички останали са се скрили по дупките си. Ако целият свят беше постъпил като Швеция или поне приблизително като тях, негативният здравословен ефект щеше да е сходен на сегашния, но икономическите вреди щяха да са минимални. Не ми е ясно защо затваряха граници за товари и блокираха международен трафик на стоки - ако мислите, че можете да се заразите с ковид от доставения ви от Китай смартфон, тогава не мога да ви помогна - положението в такъв случай е наистина трагично.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеХора за 29 в критично състояние ли е тази тема и цялото внимание?
Защо няма тема за хилядите в критичоно състояние с ракови заболявания. Сигурно са хиляди в Б-я, за тях няма тема.
Гледали ли сте един не лош Бг филм, съдържаш много поуки, казваше се Преброяване на дивите зайци. помните ли как свърши?
Защо въобще се правят тестове на ЗДРАВИ ХОРА, БЕЗ СИМПТОМИ с тестове, които са доказано неточни? Защо не тестваме така за ракови заболявания, след като са много повече и наистина опасни?
Преброяване на дивите зайци и поредна световна война водена с иновативни средства (без пушки, но с ПСР тестове) - ефектите както и при филма, гледайте го, така и прези т.н. пандемия са едни и същи!!!
Как е Тути Папазов? Дришо и десетките публични личности, които влязоха в тази пропаганда?
При тези профилактични прегледи ще се откриват не само раковите заболявания, но и белодробни, сърдечни и много други заболявания в ранен стадий, когато са напълно лечими.Last edited by Mateev; 09.07.2020, 16:51.
Коментар
Коментар