If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И като цяло без да съм чел обстойно тая тема оставам с впечатление че....нищо ново, оставате си разделени на 2 крайно противоположни лагера.
Ковидиоти бол има и от 2те страни на спектъра.
А както обикновено истината май и тука ще се окаже някъде по средата.
Наскоро калкулирах че реалната смъртност по света като цяло е някъде към 0.3% на годишна база.
Това е доста по добре от опасенията които имахме в началото на пандемията, но пък от друга страна си е едно 3-4 пъти по тежко от грипа.
Както казва бай ви перчем ( много правилно) - не се оставяйте да доминира живота ви, но пък и е добре да се спазват профилактични мерки и да се контролира донякъде риска, поне на лично ниво.
Та - всеки да си решава за себе си.
Нещо си се объркАл. Нито в конкретния случай нито в общия си прав.
Дясното е това дето носи свободата, вкл.и на индивидуално ниво, лявото основната му цел е да ти промие мозъка, подчини, върже ръцете и най вече устата. Винаги е било така, така и ще бъде.
Това е по принцип, във някакъв идеален свят.
Хилъри и Сорос правят точно обратното обаче.
А що плюеш по ДЕСНИЯ оБиден ??
иначе дясната напаст дето е налазила Европа, не признава никакви граждански права
Нещо си се объркАл. Нито в конкретния случай нито в общия си прав.
Дясното е това дето носи свободата, вкл.и на индивидуално ниво, лявото основната му цел е да ти промие мозъка, подчини, върже ръцете и най вече устата. Винаги е било така, така и ще бъде.
В петък видях жена в пенсионна възраст в доста лошо състояние. Видимо се задъхваше, беше се облегнала на една стена/ограда. Отидох до колата оставих каквото имах да оставям, на връщане пак видях жената, клатеше се по тротоара, но вече се беше усетила та й се показваше носа над маската.
Обещаваш ли да си направиш харакири, ако това все пак се случи?
Защото вероятноста е много висока, ако всички разсъждават като тебе. Добре че не всички са като тебе, и умните хора спазват мерките, спомагайки с това да се ограничи и да се контролира СКОРОСТА НА РАЗВИТИЕ НА ЕПИДЕМИЯТА. Така даваме шанс на здравната система да насмогва, защото до препълването на някои болници остават само няколко дена. След това какво - ще пълним стадионите с легла ли, а за медицински персонал ще вземем портиерите по бариерите, щото няма да има медици?
Ти колко харакирита трябваше да си направил, след безбройните ти неуспешни пророчества.
"Мерките" по-скоро влошават нещата - как си представяш стоене вкъщи и мръсен парцал пред устата да помогне на изнемощял пенсионер с няколко налични заболявания - лишаването от въздух по-скоро би го довършило и е много вероятно доста хора така да са си отишли, за жалост.
А здравната система е извършила най-малко полезна работа за тази година в сравнение с която и да е друга година. Натоварването у лекарите е благодарение на натоварващите вопли на шепа неуравновесени страхливци и редица слаби решения на неуверени управници. Те не са заети със спасяване на хора, а с безсмислени дейности по очакването на Потопа, който няма да дойде. И това безумие изглежда ще продължава, докато обществото съвсем се срине, но не от някаква болест, а от последователния идиотизъм на взелите се твърде насериозно "щабни герои" и техните цвърчащи поддръжници.
С 50 души в интензивно и 1000 в болница, това вероятно не е и 1% от капацитета.
Ще видиш какво означава срината здравна система, след като се срине икономиката, която осигурява съществуването ѝ.
Животът трябва да продължи по нормален начин и всеки трябва сам да избира дали и как да се опазва.
Не знам от къде ги черпиш тия сведения,но ако приема ,че наистина ги има и са верни ,то в главата ми нахлуват едни безумни хипотези....
Ако съм живял по това време и като един нормален човек на двадесет и две три години имам две деца,по същата логика моите две деца на подобни гозини имат по две деца и т.н и тн ....,то на 270 години ще имам около 4-5 хиляди внуци и пра-пра ......вунци....Още по-страшно ще стане ако сме били по-плодовити и сме имали всяко поколение средно по три деца ....А най- страшно ще е, ако аз и жена ми - и на 50 можем да имаме деца,и на 100, и на 150,и на 200 ,и на 250..... В тоя ред на мисли,синът ми ,който ще се се родил на 250 - та ми годишнина,какъв ,по- дяволите ,ще са пада на всичките ми пра-пра -пра и прочее внуци....Пълно мазало...
Авраам е живял на над 200 г,в именика на българските ханове за първите пише ,че са царували над 200 г ,но и в наши дни има такива образи и ето
ти един такъв https://spisanie8.bg/любопитно/2019/...е-256-г.html
Живота е дар от Бога не мога да обещавам простотии.Ти беше обещал да не пишеш в този форум ама изтрая няколко часа.И що си мислиш че като някой спазва мерките няма да го лепне вирусчето...Казах ти че зад този вирус стои Разум и няма как да се отървеш ако тоя Разум го е пратил за теб.Знам че няма да разбереш какво ти говоря щото мен ме разбират само едни 20% от народа....
Май пасват числата с %-тите.
И според проф. Иво Христов останалите 80%, които не го разбират, са дебили ..
Защото вероятноста е много висока, ако всички разсъждават като тебе. Добре че не всички са като тебе, и умните хора спазват мерките, спомагайки с това да се ограничи и да се контролира СКОРОСТА НА РАЗВИТИЕ НА ЕПИДЕМИЯТА. Така даваме шанс на здравната система да насмогва, защото до препълването на някои болници остават само няколко дена. След това какво - ще пълним стадионите с легла ли, а за медицински персонал ще вземем портиерите по бариерите, щото няма да има медици?
Живота е дар от Бога не мога да обещавам простотии.Ти беше обещал да не пишеш в този форум ама изтрая няколко часа.И що си мислиш че като някой спазва мерките няма да го лепне вирусчето...Казах ти че зад този вирус стои Разум и няма как да се отървеш ако тоя Разум го е пратил за теб.Знам че няма да разбереш какво ти говоря щото мен ме разбират само едни 20% от народа....
Разбира се, че може да се случи. Нима забравихте Ухан и Бергамо. където липсата на контрол върху СКОРОСТА НА РАЗРАСТВАНЕ доведе до критична и неконтролируема ситуация?
Разсъжденията на Мангъров са само за крайния резултат, а не за това, което ще се случи по пътя към него. Мене ако питаш, той наистина е луд, но не с картечница, а с атомна бомба. Как така ще подлага на риск цялата нация? Според мене отдавна трябваше да му затворят устата и да го окошарят.
Мангъров все едно казава "100 000 българи така или иначе ще умрат, така че нека да побързаме да ги вкараме в гроба още днес". Да, ама той не отчита факта, че ако успеем да бавим епидемията още 1 година, 90% от тези хора може и да не умрат, защото ще се появят лекарства и ваксини.
Така че според мене Мангъров е един ЛУД УБИЕЦ, жаден за кръв и бързащ да я види днес, а не утре.
Не само 100000 българи ще умрат а всички българи ще умрат и други ще се родят.Неизбежен природен закон.Иначе най добре е да се затворят устата на всички които всяват паника и ужас сред хората с по слаба психика.Мен с глупостите дето пишеш ме развеселяваш...
Разбира се, че може да се случи. Нима забравихте Ухан и Бергамо. където липсата на контрол върху СКОРОСТА НА РАЗРАСТВАНЕ доведе до критична и неконтролируема ситуация?
Разсъжденията на Мангъров са само за крайния резултат, а не за това, което ще се случи по пътя към него. Мене ако питаш, той наистина е луд, но не с картечница, а с атомна бомба. Как така ще подлага на риск цялата нация? Според мене отдавна трябваше да му затворят устата и да го окошарят.
Мангъров все едно казава "100 000 българи така или иначе ще умрат, така че нека да побързаме да ги вкараме в гроба още днес". Да, ама той не отчита факта, че ако успеем да бавим епидемията още 1 година, 90% от тези хора може и да не умрат, защото ще се появят лекарства и ваксини.
Така че според мене Мангъров е един ЛУД УБИЕЦ, жаден за кръв и бързащ да я види днес, а не утре.
Мънгъров не беше ли детски лекар. Възможно е, убежденията му да произлизат покрай наблюденията му, че децата карат леко вируса. И че не е така страшно, както пък твърдят други доктори
Дано не се стига до там. Но човекът твърди, че това с ковчезите няма да се случи. Според бившия седесар, и министър на здравето - Москов, Мангъров бил, цитирам "като луд с картечница"...
Уф пак ли те хвана ковидидиотията.Пак ли ти се привиждат задръстени болници и камиони с трупове???Да нямаш паник атака...вземай лайка лавандула или при доктор Маринова да ти лее куршум
Мангърчето може и да е прав, но докато достигнем до неговата мечта, преди това ще трябва да преминем през задръстени болници и камиони с ковчези. Как мислиш ще го понесе това нацията?
Дано не се стига до там. Но човекът твърди, че това с ковчезите няма да се случи. Според бившия седесар, и министър на здравето - Москов, Мангъров бил, цитирам "като луд с картечница"...
Коментар