Защо Матеев не казва,че данните дето ползва статистически са супер изкривени,защото много от държавите нямат данни за брой излекувани!!??
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Относно статистиката.
/приемам, че никой не я манипулира, което не е 100% сигурно/
Ще направя груба, хашлашка, непрофесионална статистика на направените тестове отнесени към цялото население.
1. 5000 теста на ден прави 0.07% вероятност един човек да бъде изобщо тестван.
2. после 10% да е положителен /пренебрегвам факта, че през 90% от времето беше 3-4%/
3. после 3.66% да е смъртен случай
Това е 0.0002562% шанс за всичко подред за един ден - за една година шансът да сте в тази статистика е 0.0935%.
Анализ, публикуван в The Lancet, посочва 397 към 100 000 души - жертви на неправилното хранене за 2017 година за България. Това са 27 790 души за цялата страна за една година. Шансът да сте били сред тях е 0.397%. Има-няма 4-5 пъти по-висок шанс, в сравнение с предходната статистика.
Кажете, вие какви "мерки" вземате, относно неправилното хранене? Няма ли някой да я забрани тая лоша храна по магазините?Храната, която ядем, поставя 11 млн. души по света в риск от по-ранна смърт всяка година.Last edited by perin; 12.10.2020, 22:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЩе ни разкриеш ли тайната на твоите сметки, или ще ни оставиш да си умрем в неведение?
Щото според статистиката смъртноста е 4% от CLOSED CASES, и цифрата си стои стабилна от много време.
За правещите се на неразбрали ще обясня за пореден 101-ви път:
От всички хора по света, детектирани като положителни за коронавирус посредством PCR тест, тези хора или оздравяват, или умират, или в момента все още са с неизяснен статус. Тези, на които статуса вече е изяснен, се наричат CLOSED CASES, като от тях 4% са умрели, а 96% са оздравели.
Тези с все още неизяснен статус не ги броим в тази статистика, и ги наричаме ACTIVE CASES. До 30 дена обаче те също ще преминат в CLOSED CASES и също 4% от тях ще умрат и 96% ще оздравеят.
Всякакви опити да се включва и останалото население в тази статистика са смешни, защото за останалото население все още не се знае каква е ситуацията с него. Могат да се раздуват всякакви кръчмарски локуми, но истина в тях няма как да се намери. Има само една единствена доказана с милиони случаи истина (статистика), и тя е следната:
Положителен PCR тест -> Active Cases -> след 20-30 дена Closed Cases, от които имаме 4% смъртност.
Тука няма никакви годишни бази, защото е смешно да привързваме статистиката към времето. Всеки следващ месец е с различна статистика от предишния, така че е повече от смешно да правим прогноза за бъдещи месеци на базата на миналите. Например заразяването и смъртноста към днешна дата за един единствен ден е повече, отколкото през първите 2-3 месеца от епидемията.-за пояснение първите цифри са броя заразени и броя починали,а там където няма информация трябва да е броя излекувани !7 Spain 890,367 32,929 N/A N/A 1,590 19,041-
Ето ви за пример и коректно попълнена таблица:Не го знам кой е Матеев,но според мен страда от жестоки комплекси или се е продал на някой ,за да пише тези глупости тук.И в двата случая не говори нищо хубаво за него.Желая здраве на всички и по-малко страх!Вирус има и всички ще умрем някога,но не пожелавам на никой да умира от паника!8 Peru 849,371 33,305 743,969 72,097 1,210 25,661
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не, той просто е извън статистиката. Какъв обаче е процента на хората извън статистиката - никой не знае. Каквото и число да си измислите, ще е с чесане зад врата и гледане в тавана.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениетака написано уточнението, вече става въпрос за нещо съвсем различно
а така наречената ''смъртност с положителен ПСР" падна на 3,5% най вече защото тестовете се увеличиха 10 пъти
предполагам с новите бързи тестове , дето ще ги плаща касата, до нова година ще падне на 2,5%
и защо ни е тогава тая статистика , влияеща се в основна степен от брой тестове?
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеУважаеми статистици....
Ако се разболееш от грип и попаднеш в статистиката с усложнения, вероятността да Омреш е 8 %.....( ако си над 80 г - 30 % )
пп Котактен съм с огромна вероятност да съм заразен...Вчера бях с доста от симптомите за КОВИД, но явно бъркам..Днес съм по-добре... Утре ще си правя бърз тест и се надам да съм положителен, че ич не ми стига времето....Ще си почина ( или ще почина...)
Какво ще рече бърз тест? Кръвните ли? Не съм сигурен че те ще хванат нещо при така написаното разяснение.
Коментар
-
Уважаеми статистици....
Ако се разболееш от грип и попаднеш в статистиката с усложнения, вероятността да Омреш е 8 %.....( ако си над 80 г - 30 % )
пп Котактен съм с огромна вероятност да съм заразен...Вчера бях с доста от симптомите за КОВИД, но явно бъркам..Днес съм по-добре... Утре ще си правя бърз тест и се надам да съм положителен, че ич не ми стига времето....Ще си почина ( или ще почина...)
Last edited by 4i40; 12.10.2020, 21:13.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Именно - магията на статистиката е сериозна работа.
Това дето си го написал не променя факта, че ако утре ПСР теста ти излезе положителен с още 500 човека от общо 5000 теста - твоята смъртност от тази група с положителните ПСР тестове ще си е 4% и няма да те грее дали или не другите са си правили тестове.
Да го кажем така - смъртността при тези с положителните ПСР тестове е 4% - абсолютно коректно, мисля. Което е различно от общата смъртност за която можем само да гадаем и предполагаме колко точно е.
Затова е въпрос на здрав разум положителните ПСР тестове да се избягват.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Смъртността се променя. Сигурно е била по-висока в началото. Сега е 4% от тези с положителни ПСР тестове, предполагам и ще падне още. Но всичко това е в сферата на догадките. Уточнението го правя, щото е важно.
а така наречената ''смъртност с положителен ПСР" падна на 3,5% най вече защото тестовете се увеличиха 10 пъти
предполагам с новите бързи тестове , дето ще ги плаща касата, до нова година ще падне на 2,5%
и защо ни е тогава тая статистика , влияеща се в основна степен от брой тестове?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
По тая твоя логика тестовете за обикновения грип А и В ( които се правят доста по рядко отколкото сега за ковид ) напълно логично е да покажат такава че и по голяма дори смъртност като % от тестваните.
И заради сезонния грип ли да се отчаяме и да седнем да се кръстим ?
Пак слагам уточнението 4% смъртност от тези с положителни ПСР тестове.
А смъртността при тези дето си правят тестове за грип А или В може да е 20%, но това значи не за всички прекарали грип А или В, а само за тези направили си тестове.
Няма противоречия.
Това не променя факта, че от 500 с положителни тестове днес, след време 20 от тях ще починат. (да кажем до месец, щото е ясно че след време всички ще умрем)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
елегантно, по тънката лайсна , се опитваш да ни убедиш, че 1+1=3
сигурен съм, че при смяна на вятъра със същата елегантност ще ни убеждаваш, че смъртността е по-ниска от 0,4%
междудругото, тази официална статистика април-май не беше ли 6-7%..., упсс или те тестовете нямаха значение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tkilata Разгледай мнение
Магията в статистиката е че ако утре, само аз от всички българи си направя тест и той се окаже положителен, вероятността да го коментираме с теб е нулева.
Но ако утре всички български граждани си направим тест едновременно, вероятността ми за най-лошото ще се подобри до 0,4%.
Ако беше 4% смъртността, обществото ни щеше вече да се разпада и всички да живеем в романа "Десетият" на Греъм Грийн. Много хора щяха да са загубили човешкото си достойнство, още преди да се закашлят.
Надявам се да не остана силно неразбран. 0,4% смъртност е достатъчно висока смъртност, която налага да сме предпазливи и разумни.
Това дето си го написал не променя факта, че ако утре ПСР теста ти излезе положителен с още 500 човека от общо 5000 теста - твоята смъртност от тази група с положителните ПСР тестове ще си е 4% и няма да те грее дали или не другите са си правили тестове.
Да го кажем така - смъртността при тези с положителните ПСР тестове е 4% - абсолютно коректно, мисля. Което е различно от общата смъртност за която можем само да гадаем и предполагаме колко точно е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Тази статистика означава това, че ако утре се сдобиеш с положителен PCR, вероятноста да умреш е 4%. Тази вероятност още дълго време ще е такава поне до момента, до който не се заразят 30-40% от населението. Тогава и само тогава ще започне да надделява фактора, че има хора, срещали се със вируса, но не се изследвали с PCR.
Тъй като обаче мерките се опитват силно да забавят достигането до този момент, още дълго време статистиката ще си стои на 4% смъртност. В един идеален бъдещ момент, който най-ввероятно никога няма да дойде, 100% от хораята ще са се срещали с вируса, и тогава, но не по-рано, ще знаем действителния процент на смъртност. Да, ама дотогава ще се появи ваксина и лекарство, така че този истински процент пак няма да го разберем какъв би бил.
Сега разбираш ли защо казвам, че статистиката е 4%, и е вярна за в миналото, и ще е вярна и за поне още 1-2 години за в бъдеще. А всичко останало, която го разтягате като локуми, е само СТЪКМИСТИКА и чесане на клавиатурата.
Но ако утре всички български граждани си направим тест едновременно, вероятността ми за най-лошото ще се подобри до 0,4%.
Ако беше 4% смъртността, обществото ни щеше вече да се разпада и всички да живеем в романа "Десетият" на Греъм Грийн. Много хора щяха да са загубили човешкото си достойнство, още преди да се закашлят.
Надявам се да не остана силно неразбран. 0,4% смъртност е достатъчно висока смъртност, която налага да сме предпазливи и разумни.Last edited by Tkilata; 12.10.2020, 20:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеТова за по-малката смъртност от 4% може да се кефите докато нямате положителен ПСР тест.
Имате ли положителен тест - вече попадате в официалната статистиката - а там смъртността е 4%.
От там нататък другите сметки и статистики нямат значение. Едва ли някой с положителен ПСР тест го грее че има още 10 пъти по толкова дето не са ги открили и фактически смъртността не била 4%, ми 0.4%
сигурен съм, че при смяна на вятъра със същата елегантност ще ни убеждаваш, че смъртността е по-ниска от 0,4%
междудругото, тази официална статистика април-май не беше ли 6-7%..., упсс или те тестовете нямаха значение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеТова за по-малката смъртност от 4% може да се кефите докато нямате положителен ПСР тест.
И заради сезонния грип ли да се отчаяме и да седнем да се кръстим ?
Не съм от ковидИ отбора на Гигов и сие, както казах вече короната определено е няколко пъти по опасна, ама и вашето е вече прекалено.
Коментар
Коментар