IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ти изби рибата бе, пич - то бива да си проЗ, ма чак пък толкова. С грипчето всички ще се сблъскаме по един или друг начин - последният път, като ме накараха да се тествам, имах антитела - пр грипче, сър, дори не знам кога и как е станало. Ужасен ужас е, казвам ти, всекидневно рина трупове и ги хвърлям на деЦката площадка до блока, че нали няма чували и дано минат да ги приберат. Наистина не ви разбирам апокалитпиците от седмия ден, при вас ще се отключат и се отключват толкова много психически заболявания и проблеми, че понякога, но само понякога, наистина ми е жал за вас.

П.С. А говоренето от името на нацията определено навява на много сериозни ментални деформации, но както казал Марадона, след като посетил една специализирана клиника - тук имаше двама Наполеон, един Цезар, три Зевс-а и едн Айнщайн, но само на мен никой не ми вярваше, че съм Марадона. Бъди здрав и усмихнат - скоро бай ти тръмплинче ще разцепи пр грипчето и неговите създатели
    Защо не спираш да пишеш в тази тема? Не разбирам? Аз не харесвам Биткойн примерно, но не седя непрекъснато в темата, да пиша каква измислица и лъжа е, и как ще си загубите парите накрая?

Коментар

• Цели вериги от 5-звездни хотели са готови да предоставят легловата си база за болни от коронавирус. Държавата одобрява идеята и е готова да заплати на 100% всички разходи, но предпочита хотелите да са с 2 или 3 звезди.

https://nova.bg/news/view/2020/11/04...1%82-covid-19/

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
        Скоро ГруЙО и ти ще се сблъскаш директно или индиректно с грипчето ... приятни преживявания - на теб или околните ти . Заради такива като тебе страда нацията .
        Ти изби рибата бе, пич - то бива да си проЗ, ма чак пък толкова. С грипчето всички ще се сблъскаме по един или друг начин - последният път, като ме накараха да се тествам, имах антитела - пр грипче, сър, дори не знам кога и как е станало. Ужасен ужас е, казвам ти, всекидневно рина трупове и ги хвърлям на деЦката площадка до блока, че нали няма чували и дано минат да ги приберат. Наистина не ви разбирам апокалитпиците от седмия ден, при вас ще се отключат и се отключват толкова много психически заболявания и проблеми, че понякога, но само понякога, наистина ми е жал за вас.

П.С. А говоренето от името на нацията определено навява на много сериозни ментални деформации, но както казал Марадона, след като посетил една специализирана клиника - тук имаше двама Наполеон, един Цезар, три Зевс-а и едн Айнщайн, но само на мен никой не ми вярваше, че съм Марадона. Бъди здрав и усмихнат - скоро бай ти тръмплинче ще разцепи пр грипчето и неговите създатели
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Вече заразените са над милион.

След две седмици ще са 3 милиона.

Коментар

• Скоро ГруЙО и ти ще се сблъскаш директно или индиректно с грипчето ... приятни преживявания - на теб или околните ти . Заради такива като тебе страда нацията .

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
              Ще умираме с всякакви диагнози много повече отколкото сега . Спешните звена ще са претъпкани . Няма да има време да се обърне достатъчно внимание на всеки . Лекарите ще са уморени . Лекарите ще са болни . ЩЕ УМИРАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ !
              Вие сте обречени, всички ще Омрете, краят е близо, покайте се, грешници! Завещайте ми всичките си пари и имоти, защото само аз, от църквата на апокалитиците на седмия ден, мога да ви осигуря рая небесен - покайте се, грешници, всички ще Омрем...

Само бай ви тръмпи да спечели, ще видите вие кон боб яде ли и къде ще навре чинките с техните опити да го свалят с пр грипчето, от което, учудващо, само чинките не мрат. Странно, а - пък нивото им на хигиена и култура на хранене е много подобно на това в Столипиново или Факултето! Айде пак да запитам за една знакова смърт да ми кажете, поне един сериозен политик или селебрити, че бая народ се "зарази" с пр грипчето, а уж беше с някаква огромна смъртност, ма ни едно селебрити не даде фира, а повечето са с придружаващи заболявания и не особено здравословен живот/ Щото, както вече съм казвал неведнъж, аз мога да изброя десетки, дори стотици летални случаи на царе, царици, принцове и т.н. от времената на наистина страшните пандемии от чума, която явно е косяла наред, за разлика от пр грипчето...

И да не заравите - всички ще Омрете, покайте се и ми завещайте парите и имотите си
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                С 4-5000 новозаразени на ден в края на следващата седмица ще сме прескочили 100 000.
                А някой правиха изчисления ,че до края на ноември ще са 60 000 и ги изкараха апокалиптици.
                Тиквениците подготвиха зала Армеец, само това можаха да измислят за 7 месеца.
                Ми изберете ги пак през март, както и се чудете дали има алтернатива, и дали си струва да се протестира.

Коментар

• Да, съвсем скоро ще си покаже като по-висока среднодневна и средномесечна смъртност. По тази метрика вирусът ще се окаже дори по-смъртоносен отклкото са официалните даннни. Само трябва да изчакаме още месец-два, за до го видим черно на бяло

Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнение
                  Ще умираме с всякакви диагнози много повече отколкото сега . Спешните звена ще са претъпкани . Няма да има време да се обърне достатъчно внимание на всеки . Лекарите ще са уморени . Лекарите ще са болни . ЩЕ УМИРАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ !

Коментар

• С 4-5000 новозаразени на ден в края на следващата седмица ще сме прескочили 100 000.
                    А някой правиха изчисления ,че до края на ноември ще са 60 000 и ги изкараха апокалиптици.

Коментар

• Ще умираме с всякакви диагнози много повече отколкото сега . Спешните звена ще са претъпкани . Няма да има време да се обърне достатъчно внимание на всеки . Лекарите ще са уморени . Лекарите ще са болни . ЩЕ УМИРАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ !

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                        Хайде да помислим върху следното: следва ли всеки носител на вируса, който почине, да бъде причисляван към жертвите на вируса? Възможно е човек да е от носителите на заразата, които по принцип биха я понесли леко. Но в същото време си има своите заболявания и си умира от тях без има никаква връзка между заболяванията му и вируса. Кой хваща този момент - кога има връзка между заболяванията и вируса и кога няма? Никой! На ден умират по 300 човека у нас. При 30% съотношение тестове-положителни проби се получава, че 90 човека от тези 300 ще са носители на този вирус, ако разпределението е равномерно. И сега тези 90 човека са умрели от вируса. И ако не е бил вирусът, то те биха оцелели според тази нова медицинска парадигма и хората, които биха си отишли днес, биха били 210 човека. Да, но среднодневно умират по 300. Как да решим тази логическа загадка?
                        Не може да се разреши "логическа" загадка, базирана на hamster wheel логика. Само най-очевидното - 30% от положителните тестове не означава, че 30% от всички жители са заразени! Означава, че са заразени 30% от хората с някакви ОСНОВАНИЯ да се тестват, част от които симптоматични, друга част били в контакт със болни.

Коментар

• Първоначално изпратено от xkm
                          pinoccio ТИ СИ ГЛУПАК !
                          Защо, да не би да разгада какъв е отговорът на задачката? На теб, явно, литературата ти е по-силната страна.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Ами да направим и спорта държавен, несериозно е и той да е частен. Може и нотариусите да станат държавни служители.

Не мога да кажа с убеденост кое е по-ефективно, защото няма как да го преценя обективно, но мога да си кажа мнението. Знам, че има слаби места, но и сегашната ситуация не блести.

"Заработка", какъв недвусмислен термин, със сигурност води до космическа ефективност!
                            Точно така виж как си напипал.
                            Я кажи в спорта какви са ни успехите като беше държавен и сега?
                            Спомни си Сеул 88г - 35 и СЕДМИ В СВЕТА. Само да вметна че ни лишиха от 5-6 медала в щангите. Сигурно щяхме да сме 4-ти
                            А сега рио 2016-а - цели 3 медала и 65-и в света ....
                            Натариусите - държавен служител на 1000%. Я си представи държавен нотариус в комунизма да прави измами. Бързо бързо ще се озове в Белене.
                            Ами докторите - 10 са милионери, 5% си докарват нормални пари - 3-10к, другите мизерстват с 1000-2000лв.
                            За мен е дълбоко погрешно да ПЕЧЕЛИШ от здравето на сънародниците си.
                            Къде пише в хипократовата клетва че трябва да свалиш 3 кожи от гърба на болния !?!?!
                            За ефективността - за какво да те лекуват като станеш пенсионер?
                            Като станат пенсионери родителите, прародителите що не им теглиш ножа - даже и пенсия за сирак ще ти дават вместо да ги храниш
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Хайде да помислим върху следното: следва ли всеки носител на вируса, който почине, да бъде причисляван към жертвите на вируса? Възможно е човек да е от носителите на заразата, които по принцип биха я понесли леко. Но в същото време си има своите заболявания и си умира от тях без има никаква връзка между заболяванията му и вируса. Кой хваща този момент - кога има връзка между заболяванията и вируса и кога няма? Никой! На ден умират по 300 човека у нас. При 30% съотношение тестове-положителни проби се получава, че 90 човека от тези 300 ще са носители на този вирус, ако разпределението е равномерно. И сега тези 90 човека са умрели от вируса. И ако не е бил вирусът, то те биха оцелели според тази нова медицинска парадигма и хората, които биха си отишли днес, биха били 210 човека. Да, но среднодневно умират по 300. Как да решим тази логическа загадка?
                              Last edited by pinoccio; 04.11.2020, 07:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                                Напълно съм съгласен с това. Стадният имунитет на този етап е спорна теория защото нямаме достатъчно исторически данни за да можем да преценим колко дълго продължава имунитета след заболяването. Все пак е минало по-малко от година. Реално погледнато ако трае под 18 месеца не мога да си представя как е възможно да се постигне стаден имунитет по естествен път. Докато мине през една част от населението то дошло време да повтаря. Затова ако се тръгва към имунитет е много по-логично да се направи догодина през ваксина. За мен азиатците се справиха доста добре, но там има доверие на обществото към институциите. В Европа и САЩ хибридната война системно подронва доверието на хората чрез фалшиви новини и разни психологически трикове. Така държавата значително се отслабва защото намалява доброволното изпълнение от страна на хората. Убеждаваш 1/3 от населението, че няма вирус, убеждаваш една част от населението, че ваксините са опасни и убиват. От този момент държавата може да действа само чрез ефективна репресия срещу въпросните малоумници. А това е трудно постижимо. Затова държавите в Европа избраха пътя да покажат болните и труповете на хората и чак тогава да действат, което е следварително, неефективно и води до огромно количество излишни жертви. В това отношение България не прави изключение. Държавата не прилага ограничителни правила, които да наложи с репресия а се опитва да убеди хората на доброволен принцип да се пазят и изолират, като насреща хибридната война говори точно обратното с цел да подрине обществото и държавата. В това отношение Мангъров направи много. С думите си уби много хора. Грозна картинка, която ще доведе до излишно много жертви. Като в Българя ще са много по-вече от колкото на запад защото тук капацитета на здравната система е по-нисък поради липса на медицински персонал. За мен проблема е какво идва след ковида, защото след като в даден момент премине ще останем с опустошена здравна система. Един качествен лекар не се създава за ден два а за двадесет години. То и със спекулантите и инвеститорите е така. Трябват между десет и двадесет години да се научи. Предполагам поне това пишещите тук го схващат.
                                Мангъров наистина много допринесе за сриване на готовността на хората да оказват дори минимално необходимито задължително съдействие на властта в противодействието на пандемията. Напрактика, Мангъров, който се радна на удивителен медиен комфорт, от седем месеца насам, тръби, че коронавирусът не е съществено различен от останалите щамове на грип, дори поддържа "теорията" за "стаден имунитет". Това е човек с медицинско образование, но напълно лишен от лекарска етика и морал, който ЗАБЛУЖДАВА ХОРАТА И С ПРЕСТЪПНО ВРЕДНИТЕ СИ СЪВЕТИ РАЗКОЛЕБАВА И ДОРИ НАСТРОЙВА ХОРАТА СРЕЩУ ПРЕДПРИЕТИТЕ МЕРКИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ МАЩАБИТЕ НА ПАНДЕМИЯТА! В този смисъл, Мангъров е много, ама много вреден! Пак казвам и се повтарям, ако този индивид, беше роден и практикуваше малко по-на изток, сега щеше да бъде лекар в някой затвор, или в изправителна колония за престъпници! Но също толкова виновни, като него/Мангъров/ са медиите, журналистити и политиците, които му даваха и продължават да му дават трибуна и комфорта, за да продължава да сее заблуди! НАИСТИНА, С ДУМИТЕ СИ, С МАЛОУМЩИНИТЕ СИ, НА КОИТО СЕ ДАДЕ МЕДИЙНО ПРИСЪСТВИЕ, МАНГЪРОВ УБИ МНОГО ХОРА! Страшно вредно човече е тоя жалкар! То не бяха простотиите Мангъровски за "стаден имунитет", за безсмислеността на затварянето, за това, че маските не помагали и прочее. На този не трябва да му се дава достъп до медии. Ясно е, че няма да го вкарат в затвора, но поне да не му се дава думата, зада заблуждава и да вреди!

Коментар

X