Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Цели вериги от 5-звездни хотели са готови да предоставят легловата си база за болни от коронавирус. Държавата одобрява идеята и е готова да заплати на 100% всички разходи, но предпочита хотелите да са с 2 или 3 звезди.
https://nova.bg/news/view/2020/11/04...1%82-covid-19/
Коментар
� -
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнениеСкоро ГруЙО и ти ще се сблъскаш директно или индиректно с грипчето ... приятни преживявания - на теб или околните ти . Заради такива като тебе страда нацията .
П.С. А говоренето от името на нацията определено навява на много сериозни ментални деформации, но както казал Марадона, след като посетил една специализирана клиника - тук имаше двама Наполеон, един Цезар, три Зевс-а и едн Айнщайн, но само на мен никой не ми вярваше, че съм Марадона. Бъди здрав и усмихнат - скоро бай ти тръмплинче ще разцепи пр грипчето и неговите създателиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнениеЩе умираме с всякакви диагнози много повече отколкото сега . Спешните звена ще са претъпкани . Няма да има време да се обърне достатъчно внимание на всеки . Лекарите ще са уморени . Лекарите ще са болни . ЩЕ УМИРАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ !
Само бай ви тръмпи да спечели, ще видите вие кон боб яде ли и къде ще навре чинките с техните опити да го свалят с пр грипчето, от което, учудващо, само чинките не мрат. Странно, а - пък нивото им на хигиена и култура на хранене е много подобно на това в Столипиново или Факултето! Айде пак да запитам за една знакова смърт да ми кажете, поне един сериозен политик или селебрити, че бая народ се "зарази" с пр грипчето, а уж беше с някаква огромна смъртност, ма ни едно селебрити не даде фира, а повечето са с придружаващи заболявания и не особено здравословен живот/ Щото, както вече съм казвал неведнъж, аз мога да изброя десетки, дори стотици летални случаи на царе, царици, принцове и т.н. от времената на наистина страшните пандемии от чума, която явно е косяла наред, за разлика от пр грипчето...
И да не заравите - всички ще Омрете, покайте се и ми завещайте парите и имотите сиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеС 4-5000 новозаразени на ден в края на следващата седмица ще сме прескочили 100 000.
А някой правиха изчисления ,че до края на ноември ще са 60 000 и ги изкараха апокалиптици.
Ми изберете ги пак през март, както и се чудете дали има алтернатива, и дали си струва да се протестира.
Коментар
� -
Да, съвсем скоро ще си покаже като по-висока среднодневна и средномесечна смъртност. По тази метрика вирусът ще се окаже дори по-смъртоносен отклкото са официалните даннни. Само трябва да изчакаме още месец-два, за до го видим черно на бяло
Първоначално изпратено от xkm Разгледай мнениеЩе умираме с всякакви диагнози много повече отколкото сега . Спешните звена ще са претъпкани . Няма да има време да се обърне достатъчно внимание на всеки . Лекарите ще са уморени . Лекарите ще са болни . ЩЕ УМИРАМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКАКВИ БОЛЕСТИ !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеХайде да помислим върху следното: следва ли всеки носител на вируса, който почине, да бъде причисляван към жертвите на вируса? Възможно е човек да е от носителите на заразата, които по принцип биха я понесли леко. Но в същото време си има своите заболявания и си умира от тях без има никаква връзка между заболяванията му и вируса. Кой хваща този момент - кога има връзка между заболяванията и вируса и кога няма? Никой! На ден умират по 300 човека у нас. При 30% съотношение тестове-положителни проби се получава, че 90 човека от тези 300 ще са носители на този вирус, ако разпределението е равномерно. И сега тези 90 човека са умрели от вируса. И ако не е бил вирусът, то те биха оцелели според тази нова медицинска парадигма и хората, които биха си отишли днес, биха били 210 човека. Да, но среднодневно умират по 300. Как да решим тази логическа загадка?
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
Ами да направим и спорта държавен, несериозно е и той да е частен. Може и нотариусите да станат държавни служители.
Не мога да кажа с убеденост кое е по-ефективно, защото няма как да го преценя обективно, но мога да си кажа мнението. Знам, че има слаби места, но и сегашната ситуация не блести.
"Заработка", какъв недвусмислен термин, със сигурност води до космическа ефективност!
Я кажи в спорта какви са ни успехите като беше държавен и сега?
Спомни си Сеул 88г - 35 и СЕДМИ В СВЕТА. Само да вметна че ни лишиха от 5-6 медала в щангите. Сигурно щяхме да сме 4-ти
А сега рио 2016-а - цели 3 медала и 65-и в света ....
Натариусите - държавен служител на 1000%. Я си представи държавен нотариус в комунизма да прави измами. Бързо бързо ще се озове в Белене.
Ами докторите - 10 са милионери, 5% си докарват нормални пари - 3-10к, другите мизерстват с 1000-2000лв.
За мен е дълбоко погрешно да ПЕЧЕЛИШ от здравето на сънародниците си.
Къде пише в хипократовата клетва че трябва да свалиш 3 кожи от гърба на болния !?!?!
За ефективността - за какво да те лекуват като станеш пенсионер?
Като станат пенсионери родителите, прародителите що не им теглиш ножа - даже и пенсия за сирак ще ти дават вместо да ги хранишНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
� -
Хайде да помислим върху следното: следва ли всеки носител на вируса, който почине, да бъде причисляван към жертвите на вируса? Възможно е човек да е от носителите на заразата, които по принцип биха я понесли леко. Но в същото време си има своите заболявания и си умира от тях без има никаква връзка между заболяванията му и вируса. Кой хваща този момент - кога има връзка между заболяванията и вируса и кога няма? Никой! На ден умират по 300 човека у нас. При 30% съотношение тестове-положителни проби се получава, че 90 човека от тези 300 ще са носители на този вирус, ако разпределението е равномерно. И сега тези 90 човека са умрели от вируса. И ако не е бил вирусът, то те биха оцелели според тази нова медицинска парадигма и хората, които биха си отишли днес, биха били 210 човека. Да, но среднодневно умират по 300. Как да решим тази логическа загадка?Last edited by pinoccio; 04.11.2020, 07:44.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНапълно съм съгласен с това. Стадният имунитет на този етап е спорна теория защото нямаме достатъчно исторически данни за да можем да преценим колко дълго продължава имунитета след заболяването. Все пак е минало по-малко от година. Реално погледнато ако трае под 18 месеца не мога да си представя как е възможно да се постигне стаден имунитет по естествен път. Докато мине през една част от населението то дошло време да повтаря. Затова ако се тръгва към имунитет е много по-логично да се направи догодина през ваксина. За мен азиатците се справиха доста добре, но там има доверие на обществото към институциите. В Европа и САЩ хибридната война системно подронва доверието на хората чрез фалшиви новини и разни психологически трикове. Така държавата значително се отслабва защото намалява доброволното изпълнение от страна на хората. Убеждаваш 1/3 от населението, че няма вирус, убеждаваш една част от населението, че ваксините са опасни и убиват. От този момент държавата може да действа само чрез ефективна репресия срещу въпросните малоумници. А това е трудно постижимо. Затова държавите в Европа избраха пътя да покажат болните и труповете на хората и чак тогава да действат, което е следварително, неефективно и води до огромно количество излишни жертви. В това отношение България не прави изключение. Държавата не прилага ограничителни правила, които да наложи с репресия а се опитва да убеди хората на доброволен принцип да се пазят и изолират, като насреща хибридната война говори точно обратното с цел да подрине обществото и държавата. В това отношение Мангъров направи много. С думите си уби много хора. Грозна картинка, която ще доведе до излишно много жертви. Като в Българя ще са много по-вече от колкото на запад защото тук капацитета на здравната система е по-нисък поради липса на медицински персонал. За мен проблема е какво идва след ковида, защото след като в даден момент премине ще останем с опустошена здравна система. Един качествен лекар не се създава за ден два а за двадесет години. То и със спекулантите и инвеститорите е така. Трябват между десет и двадесет години да се научи. Предполагам поне това пишещите тук го схващат.
- 3 Харесвания
Коментар
�
Коментар