IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Що ми се струва, че даже и заразените да паднат на 500, Ковида ще е временно в страната, било до април, било до следващата зима.
    С тия отворени граници в ЕС, няма ефект.
    Ама малките бизнеси хептен ще окапят до лятото.
    Last edited by hazard; 04.11.2020, 18:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Недей сега така!п Ще те обявят за "апокалиптик", за "страхливец" и "паникьор"....Нищо, че реалността е глозна и става все по-страшна....На тия, които подценяват коронавируса, явно трябва да умре някой техен близък или познат, за да повярват...Това е "логиката" и "акъла" на Бай Ганьо и на Андрешко.

Ми, поне в София почти нямам контрагет, който да няма заболели в офиса, с коментара прекара лесно "Аления знак" или са добре за момента и предвид това бачкаме онлайн (не съм чул лично за тежък случай от многобройните такива). От същата страна за вчера статистиката показва че 36% от тестовете са положителни!

Това също така показва че статистическата смъртност е много, ама много по-малка от тази за която говореха март-май и е съпоставима с всяка по-сериозна грипна епидемия идваща на 4-5 години.
      Да се надяваме че с изборите в САЩ, нещата ще се оправят, примерно в Китай нямат избори и всичко е ок с „вируса“.., а да спазват мерки и теглилки, а ние в Европа сами сме си виновни че имаме мнение…

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Има военни лекари, които могат да бъдат мобилизирани и задължени да се грижат за болните. Също така ако в страната се обяви не извънредно, а военно положение, тогава могат да бъдат мобилизирани и цивилните лекари.

С две думи - ако не става с добро, ако не става и с пари, може да стане насила !!!

То същото важи и за цялата останала инфраструктура на страната, която може да се срине, ако хората се изпокрият по домовете и не искат да ходят на работа. Едно военно положение може да ги принуди да ходят на работа и да поддържат например енергийната система, транспорта, здравеопазването и т.н.
        Военно положение няма как де се обяви в България, без наличието на клриза от класически военен характер. Няма как да се обоснове и да се мотивира пред обществето подобна стъпка. Между извънредно положение и военно положение, има малко на брой, но СЪЩЕСТВЕНИ разлики.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
          С 4-5000 новозаразени на ден в края на следващата седмица ще сме прескочили 100 000.
          А някой правиха изчисления ,че до края на ноември ще са 60 000 и ги изкараха апокалиптици.
          Недей сега така!п Ще те обявят за "апокалиптик", за "страхливец" и "паникьор"....Нищо, че реалността е глозна и става все по-страшна....На тия, които подценяват коронавируса, явно трябва да умре някой техен близък или познат, за да повярват...Това е "логиката" и "акъла" на Бай Ганьо и на Андрешко.

Коментар

Не само - заразата е и по предприятията, които уж трябваше да функционират, за да не съсипем икономиката. И по моите фирми вече има десетина заразени, а предполагам и по всички останали. И това въпреки стриктния контрол и въпреки незабавната карантина. Въпреки всичко това нови заразени никнат като гъби след дъжд.

С две думи - настана времето, когато всеки един българин познава по един или повече положителни за коронавирус. Сега чакаме времето, когато всеки един българин ще познава и поне по един умрял.

Официалните 60 000 положителни за коронавирус всъщност представляват почти 1% от населението. Ако приемем, че има още 10 пъти по толкова все още неоткрити, то тогава можем да предполагаме, че 1 от всеки 10 човека вече е заразоразпространител. Нека да са по-малко, нека да са 1 от 20 или дори 1 от 30, но дори и така вероятноста човек да пипне вируса вече е огромна, защото всеки един човек ежедневно се среща с поне 20-30 други.

Тоест навлязохме в стадия на неконтролируем ръст, който може да доведе до удесеторяване на бройките на заразоразпространителите и умрелите в следващия един месец. Специално за умрелите - ще мрат в къщи поради колапс на здравната система и дори част от тях няма да ги хване дори и официалната ковид статистика.
            Онази....Миролюба Бенатова, това упорито отказваше да го повярва, когато провеждаше ивнтервюто с Генерал Мутафчийски. Е, сега вече, ще го повярва, защото ще започне да се случва реално! Многто неадекватна реакция от страна на българското общекство, по отношение оценката за опасността от COVID-19! Сега ще берем "плодовете" от "Кутията на Пандора", която безотговорните отвориха, без да му мислят. Дори сега, в момента, имам познати, които още вярват, че коронавирусът не е смъртоносен и че всичко това е една истерия и предварително създаден план, който сега се изпълнява. Говоря за хора с висше образование, работещи в IT сектора, с много големи заплати и на отговорни длъжности.

Коментар

Кой твърдеше, че държавата нищо не била правила през лятото за подготовка за есенния бум на ковид?

Оказва се, че е имало проект за доставка на 400 нови линейки, от които 220 вече са доставени през лятото. Днес здравния министър връчи ключовете на още 20 нови линейки, а скоро чакаме още 40, а после още колкото са там по проекта:

https://nova.bg/news/view/2020/11/04...0%D0%BD%D0%B0/

Както се казва Тефал (правителството) мисли за всичко, само където ковид кретените не го знаят това, и не пропускат шанса да плюят наляво и надясно от позицията на невежеството си.
              Остави ги! Те чакат Славуца-Чалгаря и болните му сценаристи, барабар с МАЯма да ги оправят! Сега очаквам и Геиговчето да се включи отнякъде, ама май се е покрил в дън горите ...Делиормански..

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Ъхъ! Щото усилва скоростта на метаболитните процеси, нали?
                Наздраве!
                Ученото си е учено!
                Наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                  Груич, нали м/у 2300 и 2500 хоспитализирани търсим разликата? Или аз нещо съм проспал? Иначе за хауса пред токуда, имах предвид входа на токуда - имаше сигурно 20 коли чакащи пред бариерата втора лента. А буса подозирам че е изпълнявал ролята на линейка, не че блокират нещо. Просто си заработват 15-те процента увеличение

Матеев, пожароопасно не е взривоопасно. Ясно е че няма как да напълниш стаята със 100% кислород. А за оксиметъра - много полезна играчка, за това си ползвам още стария телефон. Като пуша 2 цигари и отива на 92%
                  така де, тази разлика търсим и тя не се обяснява нито с един ден разлика, нито със сбирката пред токуда Или аз не те разбирам нещо?
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                    Определено, употребата на кислород е основна причина за смъртността сред населението на планетата.
                    Ъхъ! Щото усилва скоростта на метаболитните процеси, нали?
                    Наздраве!
                    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                    Мечо

Коментар

• Кой твърдеше, че държавата нищо не била правила през лятото за подготовка за есенния бум на ковид?

Оказва се, че е имало проект за доставка на 400 нови линейки, от които 220 вече са доставени през лятото. Днес здравния министър връчи ключовете на още 20 нови линейки, а скоро чакаме още 40, а после още колкото са там по проекта:

https://nova.bg/news/view/2020/11/04...0%D0%BD%D0%B0/

Както се казва Тефал (правителството) мисли за всичко, само където ковид кретените не го знаят това, и не пропускат шанса да плюят наляво и надясно от позицията на невежеството си.
                      Last edited by Mateev; 04.11.2020, 16:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Имам и такъв часовник дето го мери това, плюс колко съм спал дълбок и лек сън.
                        И преду Ковида си имаше хора дето са с 90-95%,
                        дето водят живот без движение и си е сигнал за ГП преглед.
                        Не е същото. Синът ми носи такъв часовник, но показателите му се отличават от този на оксиметъра. Предполагам, че по-верни са на второто устройство.

Освен сатурация, машинката измерва и няколко други показателя, които са важни за хора с белодробни проблеми. Особено, ако вече са на етап "помпичка".
                        Наздраве!

П.П. Кафето го облагородявам с уиски, щото ракията не е достатъчно изтънчена
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

Коментар

• Груич, нали м/у 2300 и 2500 хоспитализирани търсим разликата? Или аз нещо съм проспал? Иначе за хауса пред токуда, имах предвид входа на токуда - имаше сигурно 20 коли чакащи пред бариерата втора лента. А буса подозирам че е изпълнявал ролята на линейка, не че блокират нещо. Просто си заработват 15-те процента увеличение

Матеев, пожароопасно не е взривоопасно. Ясно е че няма как да напълниш стаята със 100% кислород. А за оксиметъра - много полезна играчка, за това си ползвам още стария телефон. Като пуша 2 цигари и отива на 92%

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Не трябва да се пристрастяваш към кислород-а щото ще те убие.
                            Определено, употребата на кислород е основна причина за смъртността сред населението на планетата.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

ха ха матейко пак са го излагали.
                              Под 88 са нагласени да пищят в спешното на окръжна !?!?
                              Що ли? Аз имах 82-83 с 16л/м кислород и оживях. Една като видя го намали на 10л и ми падна на 75-6 за нула време (под мин) и бързо бързо го върна на макс. Не трябва да се пристрастяваш към кислород-а щото ще те убие.
                              Не го лъжете повече за концентратора(тъпо парче) - нищо опасно няма
                              Last edited by bota156; 04.11.2020, 16:10.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

За който не знае - под 95% пациента незабавно трябва да се включи да диша кислород от концентратор или от кислородна бутилка, а под 90% кислорода от апарата се настройва на максимум и се вика Бърза помощ.

Коментар

Working...
                                X