IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Няма нелечими болести.Причините за болестите са свързани с мислите и действията с начина на живот.Болестите са средство на Природата с което тя прави опит да ни вразуми.Никой лекар и никое хапче не може да излекува каквато и да е болест.
    Четири изречения, като и четирите представляват ГРЕШНИ ТВЪРДЕНИЯ, а първото и четвъртото изречение си противоречат едно с друго. Нямам думи .....

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

+ 111
      Последните 3-4 месеца в Швеция болните са по 20 - 30, а умрелите се броят на пръсти....Имаше дни без смъртни случаи.....

пп Няма какво да го мислиш... На добичето му се дава зоб в неограничено количество и то маха щастливо с опашка.
      Швеците станали безсмъртни.Мама му стара барем два трима не мрат ли поне

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Да ви кажа и за още един проблем с КОВИД-19. В моите фирми освен болни и карантинирани вече имаме и оздравели хора, върнали се на работа. Да, ама се оказва, че всички служители бягат от тях и ги заобикалят отдалече като чумави.

Наложи се да ги задължа да отидат и да си направят PCR тест, и докато не се сдобият с отрицателен такъв, хич и да не си помислят да се вясват на работа. Фирмата разбира се поема разходите за теста, и ако е отрицателен, ше го обявим официално на колегите им, за да се чувстват спокойни.
        Аз пък се бях заблудил че си им дал и пари за теста.Щото то какъвто началника такива му и работниците,Ти предполагам че покани всеки от оздравелите в твоя офис разпита го как е почерпи го кафенце.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Не разбрах, теореми ли ще доказваме или ще правим разбор на влиянието на ваксините върху някои заболявания - като едрата шарка, например? Благодарение на ваксината в комбинация с определени лекарства, тази болест вече не съществува. Именно поради това и задължителната ваксинация срещу нея е спряна, мисля, в края на миналия век.

Изкореняването на дадена болест - хипотеза или доказателство е?
          Наздраве!
          Няма нелечими болести.Причините за болестите са свързани с мислите и действията с начина на живот.Болестите са средство на Природата с което тя прави опит да ни вразуми.Никой лекар и никое хапче не може да излекува каквато и да е болест.

Коментар

• Да ви кажа и за още един проблем с КОВИД-19. В моите фирми освен болни и карантинирани вече имаме и оздравели хора, върнали се на работа. Да, ама се оказва, че всички служители бягат от тях и ги заобикалят отдалече като чумави.

Наложи се да ги задължа да отидат и да си направят PCR тест, и докато не се сдобият с отрицателен такъв, хич и да не си помислят да се вясват на работа. Фирмата разбира се поема разходите за теста, и ако е отрицателен, ше го обявим официално на колегите им, за да се чувстват спокойни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
              ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Тъй кат разговорите от снощи се завъртяха около бъдещата ваксина за короната, затуй предлагам някой който добре борави с функциите на инвестора например Матеев да отвори тема

АНКЕТА - ще си сложите ли ваксина против COVID-19 ?

Аз не зная как щото съм неука и неграмотна пропаднала хазартна личност с завършен 8 клас повтарян 2 пъти
              Анкетата е отворена. Върви да гласуваш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ma що се мъчиш - има си истерясали хора и толкова - не можеш с топ да ги мръднеш. Щом и уважаемата тнм носи маска, дето е интелигентен човек и винаги има разумни основания по много въпроси, какво да говорим повече. Като се замислих за нея, щото все едно се познаваме реално, и като водях реакцията на жена ми с настинката през уикенда, за пореден път се убеждавам колко опасна е масовата психоза. При жена ми имат болни - 3-4 нейни колежки са с грипчето, миналата седмица си прави 2 бъри и един пср тест в офиса им, щото нали психоза и т.н. - всичките са отрицателни, но в петък почувства болки в гърлото и като реши, че е ковид - ни деца, ни мъж я вълнуваха, уж, за да ни предпазела. Наложи се да взема нещата в свои ръце, да ѝ обясня някои работи идори да премина към заплахи, за да се съвземе. Е, съвзе се, но ми трябвапе цял ден хабене на нерви.

Та щам уважаваната от мен тнм и собствената ми жена, и двете са в 1% много интелигентни жени (дано не прозвуча много сексистко), истерясаха, какво да говорим за илитерите и любимите там дънинг-крюгер специалисти. Ми ако ме нямаше мен и аз не бях толкова дебилно стабилен, какво щяхме да правим?

та как да е, важното е да не сеподдававаме на паниката, защото тя наистина е жестока - който го е повличало морето, знае за какво иде реч (аз така щях да си ида мърцина в Дубай, като само самообладанието ме спаси). Толкоз!

Аз пак да питам като как така имаме толкова много "болни" след 14 дни карантия, като после не се иска пср тест - лично министеро го каза това за неналичието на отрицателен тест. как така имахме по 2500+ "заболели" преди 2 седмици, а сега нямаме дори и един ден с 1000 оздравели. И това на фона на някакви си 5К в болниците? Как? Как?

И финално, пак да обърна внимание на прословутия случай със Свищон - ОСЕМ човек (осем, eight, 8) "болни" и болницата е чао и туто финито - пълен блокаж за 8 човека на 50 000 община? Осем човека - е, чума да беше, пак щеше да е по-добре, не е истина каква здравна система имаме с легла, болници и лекари само на хартия...
                Груец майстор си нс късия разкар по картинка без чертеж....За тебе и твоята жена никога не сме съмнявали че сте в оня един процент не е необходимо всеки път да го споменаваш ние си го знаем.Тя освен в оня един един процент е и вдругия един процент на красивите за разлика от тебе.По интересното е че си успял да убедиш жена си в нещо...Тука се крие големия успех ти си първият мъж на света който е успял да направи това нещо..Иначе за вируса си прав...Моята работа е да ликвидирам аварии тежки аварии та от там съм се научил че паниката и истерията са най лошото нещо което може да сполети един човек в тежка и критична ситуация.Радвам се че майка ми най накрая спря телевизора пуска го само за трите сериала дето гледа през останалото време бастър копче и нанайси вируЗ...У село по младите пенсионери къде 75 годин си земат пенциите с една маска.Излиза с пенсията и дава маската на следващия.Мани ми оня ден кат почнаха да раздават пенциите полвин ден не могат да разберат у кого е останала предния месец....У село нема ни един болен или поне аз не съм чул да има.А на село медиите са по бързи дори от интернета и битиви...На по възрастните пенции кака им ги носи по домовете...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Днес при нас рапортуваха над 5200 хоспитализирани ( при 2.5 пъти по малко заразени на 1млн население)
                  Според населението би трябвало да са не повече от 1450, т.е. 3.6 пъти по малко aкo критериите за прием бяха еднакви.
                  Нашите са май от рода на такива, че ромите играят кючек в ковид отделенията.

После защо нямало легла и лекари за истински нуждаещите се...
                  Аз онзи ден с ушите си чух как лекар обясняваше на колега, дали един кой си след операция не можело да го пишат и Ковид, за да се вземело и от двете места пари по пътеки! И ако хора с тежки операции стигнат до фатален край, познай дали са в статистиката с Короната!

В САЩ им дават огромни пари на болница за починал от Ковид! Там сумите са колосални! Познай дали надписват статистиката и там или , ДА!

Аз не съм от хората, които отричат вируса! ДА има го, ДА прави доста повече пневмонии спрямо грипа, НО като цяло това е супер минимално повече и не представлява масова обществена опасност! Сам разбираш, че няма как цяла година да имаме 5-6% позитивни и сега изведнъж 35-43%! Това е абсолютно невъзможно!

В САЩ броя позитивни скача съразмерно и с броя тествани, БЕЗ ДА СЕ УВЕЛИЧАВА СМЪРТНОСТТА!

Използва се реален вирус за сценарий срещу човечеството!

Бил Гейтс е дарил над 20 милиарда на ООН по програми за редуциране и инамаляне на населението, които днес се наричат "Семейно планиране"!
                  Същия, който винаги е твърдял, че Земята е пренаселена, сега ще спасява човечеството през ваксини!

Как може да си сред най-големите дарители на програмите за редукция на населението и същевременно да си най-загрижения за здравето на населението от Третия свят, предоставяйки им ваксини!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Днес при нас рапортуваха над 5200 хоспитализирани ( при 2.5 пъти по малко заразени на 1млн население)
                    Според населението би трябвало да са не повече от 1450, т.е. 3.6 пъти по малко aкo критериите за прием бяха еднакви.

Ma що се мъчиш - има си истерясали хора и толкова - не можеш с топ да ги мръднеш. Щом и уважаемата тнм носи маска, дето е интелигентен човек и винаги има разумни основания по много въпроси, какво да говорим повече. Като се замислих за нея, щото все едно се познаваме реално, и като водях реакцията на жена ми с настинката през уикенда, за пореден път се убеждавам колко опасна е масовата психоза. При жена ми имат болни - 3-4 нейни колежки са с грипчето, миналата седмица си прави 2 бъри и един пср тест в офиса им, щото нали психоза и т.н. - всичките са отрицателни, но в петък почувства болки в гърлото и като реши, че е ковид - ни деца, ни мъж я вълнуваха, уж, за да ни предпазела. Наложи се да взема нещата в свои ръце, да ѝ обясня някои работи идори да премина към заплахи, за да се съвземе. Е, съвзе се, но ми трябвапе цял ден хабене на нерви.

Та щам уважаваната от мен тнм и собствената ми жена, и двете са в 1% много интелигентни жени (дано не прозвуча много сексистко), истерясаха, какво да говорим за илитерите и любимите там дънинг-крюгер специалисти. Ми ако ме нямаше мен и аз не бях толкова дебилно стабилен, какво щяхме да правим?

та как да е, важното е да не сеподдававаме на паниката, защото тя наистина е жестока - който го е повличало морето, знае за какво иде реч (аз така щях да си ида мърцина в Дубай, като само самообладанието ме спаси). Толкоз!

Аз пак да питам като как така имаме толкова много "болни" след 14 дни карантия, като после не се иска пср тест - лично министеро го каза това за неналичието на отрицателен тест. как така имахме по 2500+ "заболели" преди 2 седмици, а сега нямаме дори и един ден с 1000 оздравели. И това на фона на някакви си 5К в болниците? Как? Как?

И финално, пак да обърна внимание на прословутия случай със Свищон - ОСЕМ човек (осем, eight, 8) "болни" и болницата е чао и туто финито - пълен блокаж за 8 човека на 50 000 община? Осем човека - е, чума да беше, пак щеше да е по-добре, не е истина каква здравна система имаме с легла, болници и лекари само на хартия...
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• The number of people hospitalized with Covid-19 in the U.S. reached 69,455, a record.

Last edited by RUBLA; 16.11.2020, 14:00.

Коментар

Не разбрах, теореми ли ще доказваме или ще правим разбор на влиянието на ваксините върху някои заболявания - като едрата шарка, например? Благодарение на ваксината в комбинация с определени лекарства, тази болест вече не съществува. Именно поради това и задължителната ваксинация срещу нея е спряна, мисля, в края на миналия век.

Наздраве!
                        Една болест може да се изкорени от промяна в средата или начина на живот, не е задължително това да е плод на ваксините!
                        Има и трети вариант, промяна по някакъв начин в геосферата, което определя условията за живот на Земята, дори и невидимо и неразбираемо за човека към момента! Винаги са се появявали нови болести както и са изчезвали такива! За да сме сигурни за причината обаче, трябва да имаме доказателства!

Просто не правиш разлика между доказателство и обоснована хипотеза!
                        Last edited by Mike Florida; 16.11.2020, 12:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

За да е едно нещо доказателство има ясна дефиниция за това! Не може да се каже "доказателство" е за мен, "доказателство" е за него или "доказателство" е за съседа!

Ако гледаме изборите в САЩ за Уисконсин и Мичигън, там през наблюдение на скока в графиката, някой може да каже, това е доказателство за мен, че имам измама, НО фактически това е единствено хипотеза на базата на улика, а това не е доказателство! Това си е хипотеза на базата на наблюдение в рамките на Х условия!

Наздраве!
                          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Генната терапия е на десетки години от подобни постижения. А в момента в който достигнат до там, няма пак да има нужда от ваксина, ако искат да го направят просто ще го сложат в безобиден, но суперзаразен вирус. Както вече писах в тази тема, най-лесния начин да се променят гените е през вирус.
                            От един вирус не всеки човек подлежи на заразяване! Отделно вирусите мутират и не е ясно, тия дето изобщо ще могат да заразят, какво би станало!

Нещата са много по различни спрямо възможността за едно масово ваксиниране!

Коментар

Напиках отговор към твой конкретен коментар, свързан с хипотези и доказателства. Никъде на съм твърдяла, че дадена ваксина дава100% успеваемост. Както съм сигурна, че не съществува такова понятие като "пълен имунитет" на ниво популация.

Без да налагам мнението си, аз смятам, че имунитетът трябва да се придобие точно чрез така наречената предпазна медицина - хранителен режим, укрепващи билкови отвари, чай, физическа активност, определена умереност на пороците и ваксини, където са възможни и наложителни.

За теб ограничаване разпространението на едрата шарка посредством прилагането на масова ваксинация е хипотеза, а за мен доказателство за действието на определени превантивни мерки, което обществото е счело за необходимо да бъдат прилагани. А такива са вземани и правени векове наред. Спомни си колониите на прокажените, затваряне достъпа до селищата с чума и холера и т.н.
                              Наздраве!

За да е едно нещо доказателство има ясна дефиниция за това! Не може да се каже "доказателство" е за мен, "доказателство" е за него или "доказателство" е за съседа!

Ако гледаме изборите в САЩ за Уисконсин и Мичигън, там през наблюдение на скока в графиката, някой може да каже, това е доказателство за мен, че имам измама, НО фактически това е единствено хипотеза на базата на улика, а това не е доказателство! Това си е хипотеза на базата на наблюдение в рамките на Х условия!

Коментар

• ПРЕДЛОЖЕНИЕ

Тъй кат разговорите от снощи се завъртяха около бъдещата ваксина за короната, затуй предлагам някой който добре борави с функциите на инвестора например Матеев да отвори тема

АНКЕТА - ще си сложите ли ваксина против COVID-19 ?

Аз не зная как щото съм неука и неграмотна пропаднала хазартна личност с завършен 8 клас повтарян 2 пъти

Коментар

Working...
                                X