IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Това е защото не са ти обяснили световната конспирация на Биг Фарма. Естествената енергия на природа, която лекува всичко е напълно достатъчна стига да се фокусира с правилно хранене, физически упражнения, медитация и често миене на ръце. Последното е само като аргумент защо преди 200 години средната продължителност на живота е била 35 години са сега 75. Това от мои разговори с подобни хора.

Никой от тях до сега не ми е отговорил на въпроса защо вярва на медицината като го боли зъб, с не се лекува с медитация, броколи и йога
    Гледал ли си филма ,,Корабокрушенецът" с Том Ханкс мисля....сам единствен актьор почти цял филм. Попадна на необитаем захвърлен в Тихия океан остров - някъде около Питкерновите острови.
    Престоя повече от десетилетие преди да поеме риска със сал да напусне острова и да го срещне кораб почти на прага на силите си след два месеца в открито море.
    Та като го заболя зъб на острова и той с камък и длето имаше си изби зъба. и падна в несвяст. Говореше с една футболна топка - тя му беше другарчето, беше и нарисувал очи и уста със собствената си кръв.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Еми човек който е немарлив към собстеното си здраве и кондиция не мисля че ще е с по-различно отношение към здравето на непознатия за него пациент........
      Айде бе?!Това някаква нова аксиома ли е ?!А да си чул приказката ,че "Оубщаря ходи със скъсани обувки".....
      И друго?!Каква е гаранцията ,че ако някой лекар ,който е и в същото време- някой самовлюбен нарцис,който се поти в залата за перфектно тяло и се облича по последния моден писък ,е по добър лекар от позастаряващия вече поохранен професор?!

ПП Всеки един студент по медицина,със сигрност е в по-добро,здраве и по- изпънат от въпросният тлъст професор,ама ще им трябва бая хляб да изядат студетчетата,за да стигнат нивото на професора ....
      Last edited by retro_69; 23.11.2020, 00:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Ми може пък човека да има предиспозиция, бре Хермес. И да не е немарлив. Ако детето ти е дебело от 5 годишно виновно ли е. Ясно, гладни ги оставяме, никакво лечение при тях.
        Детето не е виновно ако е дебело на 5 години.Ниска е здравната култура на родителите.Но това лесно се коригира.........90% от хронично болните хора са такива заради много ниското ниво на здравна култура...........Отчайващо ниско ниво............Многооооооооооооооооооооо.Разбира се това е джак пот за лекарското съсловие и фармацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Това е защото не са ти обяснили световната конспирация на Биг Фарма. Естествената енергия на природа, която лекува всичко е напълно достатъчна стига да се фокусира с правилно хранене, физически упражнения, медитация и често миене на ръце. Последното е само като аргумент защо преди 200 години средната продължителност на живота е била 35 години са сега 75. Това от мои разговори с подобни хора.

Никой от тях до сега не ми е отговорил на въпроса защо вярва на медицината като го боли зъб, с не се лекува с медитация, броколи и йога
          Имах съученик, който беше вманичен на тема йога, медитации и всичко останало, което го разказваш. Буквално си беше посветил живота на това, сякаш се канеше да живее 200 години. Да, ами почина на 50 годишна възраст от рак на бъбреците.

Коментар

Еми човек който е немарлив към собстеното си здраве и кондиция не мисля че ще е с по-различно отношение към здравето на непознатия за него пациент........В никакъв случай не бих се лекувал при доктор който видимо е пациент на свои колега..........
            Ми може пък човека да има предиспозиция, бре Хермес. И да не е немарлив. Ако детето ти е дебело от 5 годишно виновно ли е. Ясно, гладни ги оставяме, никакво лечение при тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
              Вероятно съм консервативен, но предпочитам да ме лекува дипломиран лекар, на база академичните си знания, отколкото гугъл-знахар, на база - познанията си. Не че отричам познанието, но без съответното знание, то е подходящо само за лична употреба.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

А не мислиш ли,че маститият, добре охранен професор по медицина е напълно наясно ,че води не чак толкова здравословен живот?!И аз лично, не намирам никакво противоречие, в същото това време същитият този професор да е прекрасен лекар,хирург и т.н ,и ежедневно да спасява много животи...?!Какъв е проблемът?!Той е направил своя личен избор за начин на живот,с който начин не вреди на другите,а със знанията и опита си - помага!Къде е тук проблемът?!
                Еми човек който е немарлив към собстеното си здраве и кондиция не мисля че ще е с по-различно отношение към здравето на непознатия за него пациент........В никакъв случай не бих се лекувал при доктор който видимо е пациент на свои колега..........

Коментар

Ааа не съм съгласен.За моя радост има и светила които освен от наука се интересуват и от ПОЗНАНИЕ........Като например доцент Сотир Марчев.....Един от малкото лекари на който бих се доверил......В него освен наука има и огромно ПОЗНАНИЕ..........Но той е от единиците.........
                  Еее, да, той в Плевен практикуваше. Сега не знам още ли е тук в някоя от болниците. Е, също и други кардиолози има. И други лекари...но по-добре да не ти се налага да им се доверяваш, в смисъл да имаш причина да ги посещаваш.

Коментар

Наука е когато мастит добре охранен професор по медицина ти говори за здравето на хората..........Познанието е виждайки този дебел добре охранен професор по медицина да си зададеш въпроса как болен човек-всеки добре охранен човек е болен или на път да стане болен-върви по път които или ще го направи пациент на негов колега или ще го вкара преждевременно в гроба ще лекува другите и ще им помага след като той не разбира основни принципи водещи до здраве.И разбираш в един момент че между науката и познанието има голяма разлика.................за тези дето схващат разбира се.........
                    А не мислиш ли,че маститият, добре охранен професор по медицина е напълно наясно ,че води не чак толкова здравословен живот?!И аз лично, не намирам никакво противоречие, в същото това време същитият този професор да е прекрасен лекар,хирург и т.н ,и ежедневно да спасява много животи...?!Какъв е проблемът?!Той е направил своя личен избор за начин на живот,с който начин не вреди на другите,а със знанията и опита си - помага!Къде е тук проблемът?!

Коментар

Добре, поправям се. Познание. Аз него имах предвид. Добре, получавай го и внимавай какви книги четеш. Четенето на книги винаги е полезно, художествена литература, класика, романи, разкази, съвременна проза, научна фантастика, крими...всичко. но се съмнявам че специализирани познания се черпят от там.
                      ...но...прощавай, като четеш, виж обърни внимание и как се пише някоя дума де, то само ще ти се загнезди в паметта.
                      Вероятно съм консервативен, но предпочитам да ме лекува дипломиран лекар, на база академичните си знания, отколкото гугъл-знахар, на база - познанията си. Не че отричам познанието, но без съответното знание, то е подходящо само за лична употреба.

Коментар

С възрастта и заседналия начин на живот с колата, хапване, пийване, пушене...някои неща са неминуеми.
                        Ааа не съм съгласен.За моя радост има и светила които освен от наука се интересуват и от ПОЗНАНИЕ........Като например кардиолога доцент Сотир Марчев.....Един от малкото лекари на който бих се доверил......В него освен наука има и огромно ПОЗНАНИЕ..........Но той е от единиците.........

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Понякога в живота на човек се случват непредвидени неща. В един момент се оказваш болен и по една или друга причина съвременната медицина ти слага кръста. Чуваш диагноза, проценти и евентуален изход ...

Някои хора просто не се съгласяват с на вид, очевидното. Започват да търсят начин да се справят с проблема, защото не могат да се откажат. Четат, образоват се, научават се да се справят с медицинската терминология. И пречупват лечебните практики през призмата на собствените си знания и умения. Ако и това не помогне има редица митични източни учения, които не винаги лекуват тялото, но се оказват ползотворни върху състоянието на духа.
                          Неолибералите са овладели медицината отдавна, затова и е толкова комерсиализирана.
                          От време оно в организма на човека има спящи фунции, способни със добавянето на екстракти на билки да се пребори с повечето болести.
                          Ама носителите на тези знания са заклеймявани и осмивани, ясно защо.

Коментар

Еми аз като гледам повечето професори от Ковид лобито са добре охранени и гледани.............Явно основни принципи водещи до здравето на човек им се изплъзват и се питам аджаба как да си поверя живота на подобно светило на науката...........
                            С възрастта и заседналия начин на живот с колата, хапване, пийване, пушене...някои неща са неминуеми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Само дето не си схванал правилно постановката - хората не искат да получават безплатни съвети, а да дават. И само липсата на "една хартийка" ги спира да практикуват медицина.
                              Ами аз с подобни философи им казвам да, опитай, да, така е и ги пращам да се учат и да практикуват. То ако със всеки взема да споря и да го играя забавачница деня замина.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение

А познанието позволява ли да се прави разлика между знанията и действията/бездействията на дебелите професори?
                                Риторичен въпрос......

Коментар

Working...
                                X