IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Много бъркате. Хората са мрели от какво ли не. Елементарна историческа справка за това колко са живели дори най добре живеещите, като разни крале, ще ви накара да се радвате че не живеете в онези времена на магия вместо медицина. Мрачни времена без консерванти в храната, без климатици, отработени газове от коли, без изкуствени подсладители и хидролизирани мазнини. Направо да се чуди човек от какво са умирали по на 30 години вече на преклонна възраст
    Ами ....например - изкарва пет -шест нелекувани "настинки" ,преминали в пет-шест нелекувани бронхопневмонии и на 30 години дробовете и сърцето му са паприкаш...Лева да ме поправи,ако бъркам за паприкаша...

Коментар

Много бъркате. Хората са мрели от какво ли не. Елементарна историческа справка за това колко са живели дори най добре живеещите, като разни крале, ще ви накара да се радвате че не живеете в онези времена на магия вместо медицина. Мрачни времена без консерванти в храната, без климатици, отработени газове от коли, без изкуствени подсладители и хидролизирани мазнини. Направо да се чуди човек от какво са умирали по на 30 години вече на преклонна възраст
      От болести. Но нерегистрирани. Не са и подозирали - отиде си, божа работа и дотам.
      Романът ,,Снаха" - Караславов добре описва еволюцията и болестта на Стойко, мъжа на Севда. А тъстът го мъмри че не му се работи и мързелува. А той се подува (от генерализирани отоци) и умира след няколко години. Нефротичен синдром, класически. ...и диагнозата съм сложил
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

А бе луната не оказва влияние и върху боба, ама боб се бере само рано сутрин.
        Наздраве!
        Ами да е влажен леко. Узрял е и като го простреш на слънце и шушулките се пукат. Може и да го погазиш малко и си готов да го "вееш" и прибираш в съдовете. Ако го береш през деня и той се пука половината бобени зърна ще изпадат.

Коментар

• Много бъркате. Хората са мрели от какво ли не. Елементарна историческа справка за това колко са живели дори най добре живеещите, като разни крале, ще ви накара да се радвате че не живеете в онези времена на магия вместо медицина. Мрачни времена без консерванти в храната, без климатици, отработени газове от коли, без изкуствени подсладители и хидролизирани мазнини. Направо да се чуди човек от какво са умирали по на 30 години вече на преклонна възраст

Коментар

Не мисля че има каквато и да е доказа научно връзка между това което се разбира като здравословен живот и действително повече години живот. Има ясни неща които вредят, но няма доказано поведение, освен избягването на вредните, което да помага. Веганите не живеят повече, също както и спортистите, медитацията може да успокоява но само толкова.
            Всичко е борба за енергия.. ако се храниш правилно / трудно е храната е пълна с химия/, дишаш правилно / от въздуха пак нищо не става/, спортуваш и т.н... но и най-важното мислиш правилно / това малцина го умеят/. Разполагаш с повече енергия.. от там насетне ти се отварят много възможности.. за които нормалната овца не е чувала.. например можеш да излезеш от тялото си.. от там да посетиш други светове.. да пътуваш във времето.. само съзнанието може да пътува / другото е невъзможно/... Пишете като последна инстанция а не знаете нищо.. Майк да ме извиняваш, но преди няколко дни беше написал, че времето е илюзия ... ами не е .. навсякъде има време.. и всички светове са материални.. само с различна плътност.. в нашия свят се движиш в пространството.. а в следващия във времето... но ако не си го видял, няма как да го разбереш.. .. И друго никой не може да ви пороби..зашото отдавна сте поробени.

Коментар

Средната продължителност, да, така е. Средната. Което включва множество деца, които болестите са отнасяли на 3-5-7 години. Защото ваксини не е имало, антибиотиците са познати от по-малко от 80 години. За операции и дума не става, поради незнанието за бактериите, инфекциите и стерилността, та са умирали от банален апандисит.
              А иначе природно здравите хора са живеели колкото и сега, около 80 години. Идеите и надеждите на някои да живеят с помощта на напредъка на медицината по 150-200 години е голяма глупост и невежество. Всичко над 80 години е късмет и то ако си със запазен мозък, ако не си, то е извращение спрямо околните. Не живот, ами вегетация.
              Ами войните и ранната смърт също. А инак да, така е. Дядо ми е бил най-голямото дете в семейството, имал е още 8 братя и сестри. Всички са загинали като деца, от бебета докъм 5-6 годишни. Грип основно, казвал ми е. Някои може и туберкулоза да са имали. Все пак това е периода 1916-1924 година. Той е роден 1915.

Коментар

Средната продължителност, да, така е. Средната. Което включва множество деца, които болестите са отнасяли на 3-5-7 години. Защото ваксини не е имало, антибиотиците са познати от по-малко от 80 години. За операции и дума не става, поради незнанието за бактериите, инфекциите и стерилността, та са умирали от банален апандисит.
                А иначе природно здравите хора са живеели колкото и сега, около 80 години. Идеите и надеждите на някои да живеят с помощта на напредъка на медицината по 150-200 години е голяма глупост и невежество. Всичко над 80 години е късмет и то ако си със запазен мозък, ако не си, то е извращение спрямо околните. Не живот, ами вегетация.
                ++++++++++

Коментар

Не мисля че има каквато и да е доказа научно връзка между това което се разбира като здравословен живот и действително повече години живот.
                  Ако се базираме на исторически источници, хората са живеели по няколко века, преди появата на медицината. А после пришёл Гипоктат и всё опошлил...
                  Last edited by Ender; 23.11.2020, 01:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

И въпреки, че съм учила биохимия и физиология, та ми е безпределно ясно, че луната не оказва никакво влияние върху лечебните свойства на жълтия кантарион, ставам посред нощ и ходя да го бера. Защото дълговечната знахарска традиция така повелява. Да не навлизам в подробности и какви други ритуали спазвам
                    Наздраве!
                    А бе луната не оказва влияние и върху боба, ама боб се бере само рано сутрин.
                    Наздраве!
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Това е защото не са ти обяснили световната конспирация на Биг Фарма. Естествената енергия на природа, която лекува всичко е напълно достатъчна стига да се фокусира с правилно хранене, физически упражнения, медитация и често миене на ръце. Последното е само като аргумент защо преди 200 години средната продължителност на живота е била 35 години са сега 75. Това от мои разговори с подобни хора.

Никой от тях до сега не ми е отговорил на въпроса защо вярва на медицината като го боли зъб, с не се лекува с медитация, броколи и йога

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Това е защото не са ти обяснили световната конспирация на Биг Фарма. Естествената енергия на природа, която лекува всичко е напълно достатъчна стига да се фокусира с правилно хранене, физически упражнения, медитация и често миене на ръце. Последното е само като аргумент защо преди 200 години средната продължителност на живота е била 35 години са сега 75. Това от мои разговори с подобни хора.

Никой от тях до сега не ми е отговорил на въпроса защо вярва на медицината като го боли зъб, с не се лекува с медитация, броколи и йога
                        Аз ходя при една баячка в махалата и нямам нито един кариес, всичко изчиства на спиритуално ниво. Дала ми е и един амулет за кървящи венци - 25 кинта. Само където не купувам Лакалут вече 3ти месец съм го избил!

Иначе за средната възраст, това е доста манипулативно така поднесено, защото ниската средна такава се е дължала преди всичко на високата детска смъртност, а не толкова на факта, че днес медицината крепи човека... Отделно най-големия пробив са антибиотиците, които сами по себе си са важни за оцеляването на човека от доста неща, но са и много малка част от общата медицина днес...

И един философски въпрос, за това до колко живота и неговата продължителност наистина са определящи.... Има доста хора към 90те на легло от години и тотално изкукали.... Тези хора благодарение на новите медикаменти се поддържат живи и вдигат средната възраст, но това живот ли е или мъчение.... Дали реално преди 200 години, когато някой старец е починал на 75, не е спечелил, в сравнение с тоя на легло 10-15 години и тотално изкукал, но избутал до 90, благодарение на съвременната фармакология...

Истната е, че днес хората са много по-болни, заради общата среда и начина на живот и започват да се сблъскват със сериозни медицински проблеми още от началото на 30те си години.... В крайна сметка много от тях ще имат живот до 90г., но качеството на този живот ще бъде занижено, и потенциално този преди 200 години, който е доживял до 65 или 75 години, за същия отрязък от време е имал много по-високо качетсво на живот. Така, че не е въпрос само да се навъртат години, а важното е и как си живял и с какво качество!

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
                          Неолибералите са овладели медицината отдавна, затова и е толкова комерсиализирана.
                          От време оно в организма на човека има спящи фунции, способни със добавянето на екстракти на билки да се пребори с повечето болести.
                          Ама носителите на тези знания са заклеймявани и осмивани, ясно защо.
                          Лечението с билки се основава на опита и знанията на няколко поколения назад във времето. Това не се научава от днес за утре. И всъщност, в момента обществото е по-много по-толерантно настроено към хора, упражняващи такива практики.

Проблемът се крие другаде - младите хора не искат да усвояват този опит, натрупан със стотици години. Твърдя го от първа ръка. Аз също не исках навремето да слушам всички неща, които баба ми се опитваше да влее в ми умния мозък. Когато осъзнах какво наследство мога да получа, беше малко късно.

Вярно, разпознавам много билки. Мога да правя маслени и спиртни извлеци, различни отвари и мехлеми. Знам коя билка кога се бере, кое е ценното в нея. Понеже едното ми образование е свързано с биологията, знам и лечебните вещества в билките.

И въпреки, че съм учила биохимия и физиология, та ми е безпределно ясно, че луната не оказва никакво влияние върху лечебните свойства на жълтия кантарион, ставам посред нощ и ходя да го бера. Защото дълговечната знахарска традиция така повелява. Да не навлизам в подробности и какви други ритуали спазвам
                          Наздраве!

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Айде бе?!Това някаква нова аксиома ли е ?!А да си чул приказката ,че "Оубщаря ходи със скъсани обувки".....
                            И друго?!Каква е гаранцията ,че ако някой лекар ,който е и в същото време- някой самовлюбен нарцис,който се поти в залата за перфектно тяло и се облича по последния моден писък ,е по добър лекар от позастаряващия вече поохранен професор?!
                            В словесни каламбури повече с теб няма да влизам............словесни..........

Коментар

• Не мисля че има каквато и да е доказа научно връзка между това което се разбира като здравословен живот и действително повече години живот. Има ясни неща които вредят, но няма доказано поведение, освен избягването на вредните, което да помага. Веганите не живеят повече, също както и спортистите, медитацията може да успокоява но само толкова.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                                Вероятно съм консервативен, но предпочитам да ме лекува дипломиран лекар, на база академичните си знания, отколкото гугъл-знахар, на база - познанията си. Не че отричам познанието, но без съответното знание, то е подходящо само за лична употреба.
                                Ще напиша само едно име-Петър Димков.По професия военен офицер.Надали има български лекар прегледал и излекувал реално повече хора от него.
                                Last edited by Hermes73; 23.11.2020, 01:06.

Коментар

Working...
                                X