IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Глупости на търкалета - пределно ясно се виждаше и преди т. нар. мерки, че се застопорихме между 3К и 4К заразени за статистиката (реално са много повече, но толкова отчита статистика - аз имам поне 10 приятели, които не са в тази статистика, но чинно си лежат вкъщи), точно както лятото имахем между 300 и 400 човека. Единсветният проблем с грипчето е крайната неадекватност на доболничната помощ и бялата мафия, поради което, не съм си правил труда да смятам, но сигурно сме в топ 10 на света в съотношението починали/общо заразени, което говори само и единствено за тотална неадекватност на здравната ни система, в която продължават да се изливат милиарди, за да могат генералгоджитата да си купуват джипчета по 200К и да си веят задниците по екзотични екскурзии.

Иначе е ясно какво ще последва - другата седмица ще започнем плахо да имаме повече "излекувани", т.е. отчетени от статистиката за оздравели, отколкото новозаразени, после това ще стане тенденция и баш за Коледа БХ ще отмени мерките, като един сущий спасител на нацията, Тукашните клакьори ще припяват колко велик е бил БХ и как "навременните" му мерки са дали "точните" резултати. Мисирки, сър!
    Уважавам много мнението ти, но според мен в случая надценяваш прогностичните си способности. Да, наистина реално болните са много повече отколкото статистиката отчита, освен това бързите тестове дават възможност да избегнеш карантината. Обаче като опре ножа до кокала и почне задухът, щеш-нещеш търсиш болнична помощ. А заразата си се разпространява почти безпрепятствено, много хора си подсмърчат, подкашлят, ама "нищо им няма" и си поркат с приятели, щотото са "железни". "Грипчето" ще отнесе в гроба още пет хиляди българи този месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
      Добро утро ! Не знам коментирали ли сте го , но днес ми казаха , че последствията от преболедуване на короната били , стареене на органите . Та се чудя що толко се плашите ? Оказва се , хората не умират от ковид, а от старост, което е естествено и нормално
      Усмихнат ден !
      И се пазете от самолетите ! Може би с дъждобран ?

https://m.youtube.com/watch?v=x_3AeTqgHkU
      Ми то след прословутия 11 септември, "светът не е същия" - и от самолетите започнаха да падат чаркули

Коментар

• Един пример как медиите и техните управляващи работят за лъжата, изгодна някому.

Интервю по испанска телевизия от това лято с лекар от мадридска болница, занимаващ се именно с ковид случаите. С въпросите и тона си водещата му внушава между редовете как трябва да говори, но нашия човек си има достойнство и не иска да лъже. Накрая прекъсват, направо скъсват интервюто.

https://www.youtube.com/watch?v=SwlkumcRf6w

Давам някои от неговите думи.

В началото отговаря и обяснява лъжата, че позитивните ПиАр случаи били болни.

Нататък.

"Печелившо е да се говори за ваксина, защото трябва да се продава, особено след внушения страх колко много е нужна тя. Но ако е истина, че е заразена масата от население, защо ни трябва ваксина за цялото население? Първото нещо, което ни трябва, е ваксина срещу страха, създаден от социалната паника, която създаваме.

Сравнете например заразата с Helicobacter pylori, която присъства в 50% он населението на Испания. Тази бактерия е тип 1 карценогенен агент, както я определя Световната здравна организация. Така половината от населението на Испания е под риск от стомашен рак. Е, това тежка ситуация ли е? Дали медиите дигат аларма по този въпрос? Не, защото не е тежка ситуация.

Какво очаквате за септември?
        Доколкото знаем, а аз познавам около 300 лекари и медицински сестри в Испания, предвидени са мерки за затваряне на всички, като ги убедят, че са се държали безотговорно през лятото. Това е интересна стратегия, която е изгодна с това хората да НЕ получат грижи в първичните медицински центрове. Тази стратегия работи, но ние не мислим, че тя е правилна или практична от медицинска гледна точка.
        Сега, когато няма пандемия, (става въпрос за лятото), вие медиите говорите много повече за нея, отколкото през пролетта, когато болниците бяха запълнени."

Тук започва да бучи втория водещ, който изглежда е главен и натоварен с цензорска функция. "Май изпуснахме нещата",казва, и след това се развиква на лекаря "Вие за идиоти ли ни смятате", "Аз постоянно виждам умиращи по улиците (и лъже най-нагло и безобразно!) ала бала, а лекаря го пита, "А подписвал ли сте смъртен акт в такъв случай?", оня още повече изкрейзва и спира интервюто.

През цялото време на интервюто на екрана вървят заплашителни картинки на медицинска пандемна тема.

Коментар

• Днес само 3-ма под 44 години (дето били 20% от 159)
          Само 27 под 60 години - изненада и тука няма 20%
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Що са малко оздравелите ли. Щото си требе време да оздравеят.

Един колега 4 седмици го кара с всички екстри. В момента е в последна фаза - слабост. Изпитва слабост при всяко средно натоварване. Снимката на дроба не показва нищо. Явно си трябва време да оздравее. Иначе теста му е отрицателен и го водят оздравял.
            Я, това сега го виждам - ми като им трябва време да оздравеят, и според умните ви глави това отнеме 4-5-6-20 седмици, защо карантията пада след 2 седмици и човекът се води оздравял, без да му се иска отрицателен пср тест? Що не направят карантията по 1 месец, белким вземат да "оздравяват" вече? Иначе ясно, масата "болни" са държавни служители, за които си супер да си лежат вкъщи - заплатката си тече, БХ им е обещал увеличение и догодина и животът е супер - ако могат, и 6 месеца биха били "болни"?

И пак не ти излизат сметките и с 4 седмици карантия, която няма как да е вярна за всички, а за не повече от 10-15% от всички случаи, но дори и така да е от месец насама случаите на дневна база са по 4К на ден, т.е. трябва да имаш поне по 3К "излекувани" на ден - ама нямаш. Понякога наистина се удивлявам на желанието ви да защитавате БХ с цената на всичко!?!? Помня, имаше един комунистически поет, дето твърдеше, че Партията (с главно П, затова и аз винаги пиша герП, за да има приемственост с Партията) ни е права, дори и когато греши. Или както казваха във вашите среди, Витанов - всяка крива, успоредна на партийната линия, е права
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Нямам никаква компетентност в областта на епидемиологията, но мисля че още доста "коронавирус рекорди" ще счупим. Просто в България мерките са доста лежерни, контролът слаб, поведението безотговорно.
              Глупости на търкалета - пределно ясно се виждаше и преди т. нар. мерки, че се застопорихме между 3К и 4К заразени за статистиката (реално са много повече, но толкова отчита статистика - аз имам поне 10 приятели, които не са в тази статистика, но чинно си лежат вкъщи), точно както лятото имахем между 300 и 400 човека. Единсветният проблем с грипчето е крайната неадекватност на доболничната помощ и бялата мафия, поради което, не съм си правил труда да смятам, но сигурно сме в топ 10 на света в съотношението починали/общо заразени, което говори само и единствено за тотална неадекватност на здравната ни система, в която продължават да се изливат милиарди, за да могат генералгоджитата да си купуват джипчета по 200К и да си веят задниците по екзотични екскурзии.

Иначе е ясно какво ще последва - другата седмица ще започнем плахо да имаме повече "излекувани", т.е. отчетени от статистиката за оздравели, отколкото новозаразени, после това ще стане тенденция и баш за Коледа БХ ще отмени мерките, като един сущий спасител на нацията, Тукашните клакьори ще припяват колко велик е бил БХ и как "навременните" му мерки са дали "точните" резултати. Мисирки, сър!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Хъммм, интересно на 70+ или 80+ преболедувалите на колко ли им стават органите. Важното е Органът да не се засяга, че тогава да видиш къв глобален проблем ще настъпи. Аз към десетия ден се бях притеснил, но вече съм спокоен

Сигурно още няма статистика . Кат съберат данни , ще ни съобщят

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                  Добро утро ! Не знам коментирали ли сте го , но днес ми казаха , че последствията от преболедуване на короната били , стареене на органите . Та се чудя що толко се плашите ? Оказва се , хората не умират от ковид, а от старост, което е естествено и нормално
                  Усмихнат ден !

Хъммм, интересно на 70+ или 80+ преболедувалите на колко ли им стават органите. Важното е Органът да не се засяга, че тогава да видиш къв глобален проблем ще настъпи. Аз към десетия ден се бях притеснил, но вече съм спокоен

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                    уау
                    след само 2+2 дни мерки, успяхме да навлезем в платото
                    така поне ни съобщи някав велик математик от великата нова тв
                    нещо се обърках, не трябваше ли да чакаме 7-10-14 дни от мерките за да видим резултатите?
                    хвала на тия мерки, спасиха ни!!!
                    Нямам никаква компетентност в областта на епидемиологията, но мисля че още доста "коронавирус рекорди" ще счупим. Просто в България мерките са доста лежерни, контролът слаб, поведението безотговорно.

Коментар

• Добро утро ! Не знам коментирали ли сте го , но днес ми казаха , че последствията от преболедуване на короната били , стареене на органите . Та се чудя що толко се плашите ? Оказва се , хората не умират от ковид, а от старост, което е естествено и нормално
                      Усмихнат ден !

Last edited by Lelq; 03.12.2020, 10:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Ние сме в платото от десетина дни. И с мерки, и без мерки е почти все едно. Това заболяване е от такъв характер, че мерките му влияят минимално. Очевидно все още не е напълно известен механизмът на заразяване и разпространение на инфекцията.
                        на кой му пука , 500к са вкъщи
                        ама нали сме ларж
                        така като гледам "помощи" ще има - ама другия път
                        ще топят още мазнинка
                        съжалявам, ама на който не му просветва лампичката си е теле
                        моделите на г-н витанов така и не ги видяхме; да беше взел моделите от форума; хаха
                        ама така става, като ни лекуват политици и метаматици

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Очаквам медиите да започнат дневно отчитане и информиране във всяка една емисия на Новините и публицистичните предавания
                          за нивата на замърсяване на въздуха и колко хора страдат от първоначална тежка кашлица и предизвикани други рекации.
                          + за София нивата на азотния и серния диоксид
                          Годишно от лошото качество на въздуха се твърди че умират 15 хил човека
                          Въпросът е от изключително значение за качеството на живот на децата! И на възрастните!
                          При Коронавируса са заложени между 5 и 7 хиляди живота, в рамките на най-тежката и масова заразяемост(която може и да не се случи)!
                          Дори и с ваксини, дори и с най-тежки мерки, така наречените "сухи съчки", по всяка вероятност няма да могат да бъдат спасени, АКО ТЕ самите не се пазят крайно осторожно! Лична отговорност и лични карантини!
                          Икономическата и здравна катастрофа обаче ще засегнат над 6 милиона българи

Всеки 1 от 9 инфарка се дължи на мръсния въздух! От болести свързани с мръсния въздух в България умират между 10 и 15 хиляди на година!
                          Алоооооооо, на някой да му пука.... карантина за 1 месец на автомобилите в София.... НЕЩО.....?????
                          Коронавируса, сценарий или ДА!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И двете полиции/полюции трябва да упражняват контрол. Айде аз да го дигам па ти да го мушкаш на кака между краката, така ли да правим.
                            Всеки с размита отговорност, идеален начин да не свършиш нищо.
                            Ами ти размита отговорност предлагаш. Аз и свалям гащичките, аз и го мушкам, после пак аз ще гледам лапето, а не ти? КАТ да не си върши работата и гранична да вади бухалката.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
                              уау
                              след само 2+2 дни мерки, успяхме да навлезем в платото
                              така поне ни съобщи някав велик математик от великата нова тв
                              нещо се обърках, не трябваше ли да чакаме 7-10-14 дни от мерките за да видим резултатите?
                              хвала на тия мерки, спасиха ни!!!
                              Ние сме в платото от десетина дни. И с мерки, и без мерки е почти все едно. Това заболяване е от такъв характер, че мерките му влияят минимално. Очевидно все още не е напълно известен механизмът на заразяване и разпространение на инфекцията.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Очаквам медиите да започнат дневно отчитане и информиране във всяка една емисия на Новините и публицистичните предавания
                                за нивата на замърсяване на въздуха и колко хора страдат от първоначална тежка кашлица и предизвикани други рекации.
                                + за София нивата на азотния и серния диоксид
                                Годишно от лошото качество на въздуха се твърди че умират 15 хил човека
                                Въпросът е от изключително значение за качеството на живот на децата! И на възрастните!

Коментар

Working...
                                X