Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеДобро утро ! Не знам коментирали ли сте го , но днес ми казаха , че последствията от преболедуване на короната били , стареене на органите . Та се чудя що толко се плашите ? Оказва се , хората не умират от ковид, а от старост, което е естествено и нормално
Усмихнат ден !
И се пазете от самолетите ! Може би с дъждобран ?
https://m.youtube.com/watch?v=x_3AeTqgHkU
Коментар
-
Един пример как медиите и техните управляващи работят за лъжата, изгодна някому.
Интервю по испанска телевизия от това лято с лекар от мадридска болница, занимаващ се именно с ковид случаите. С въпросите и тона си водещата му внушава между редовете как трябва да говори, но нашия човек си има достойнство и не иска да лъже. Накрая прекъсват, направо скъсват интервюто.
https://www.youtube.com/watch?v=SwlkumcRf6w
Давам някои от неговите думи.
В началото отговаря и обяснява лъжата, че позитивните ПиАр случаи били болни.
Нататък.
"Печелившо е да се говори за ваксина, защото трябва да се продава, особено след внушения страх колко много е нужна тя. Но ако е истина, че е заразена масата от население, защо ни трябва ваксина за цялото население? Първото нещо, което ни трябва, е ваксина срещу страха, създаден от социалната паника, която създаваме.
Сравнете например заразата с Helicobacter pylori, която присъства в 50% он населението на Испания. Тази бактерия е тип 1 карценогенен агент, както я определя Световната здравна организация. Така половината от населението на Испания е под риск от стомашен рак. Е, това тежка ситуация ли е? Дали медиите дигат аларма по този въпрос? Не, защото не е тежка ситуация.
Какво очаквате за септември?
Доколкото знаем, а аз познавам около 300 лекари и медицински сестри в Испания, предвидени са мерки за затваряне на всички, като ги убедят, че са се държали безотговорно през лятото. Това е интересна стратегия, която е изгодна с това хората да НЕ получат грижи в първичните медицински центрове. Тази стратегия работи, но ние не мислим, че тя е правилна или практична от медицинска гледна точка.
Сега, когато няма пандемия, (става въпрос за лятото), вие медиите говорите много повече за нея, отколкото през пролетта, когато болниците бяха запълнени."
Тук започва да бучи втория водещ, който изглежда е главен и натоварен с цензорска функция. "Май изпуснахме нещата",казва, и след това се развиква на лекаря "Вие за идиоти ли ни смятате", "Аз постоянно виждам умиращи по улиците (и лъже най-нагло и безобразно!) ала бала, а лекаря го пита, "А подписвал ли сте смъртен акт в такъв случай?", оня още повече изкрейзва и спира интервюто.
През цялото време на интервюто на екрана вървят заплашителни картинки на медицинска пандемна тема.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
Що са малко оздравелите ли. Щото си требе време да оздравеят.
Един колега 4 седмици го кара с всички екстри. В момента е в последна фаза - слабост. Изпитва слабост при всяко средно натоварване. Снимката на дроба не показва нищо. Явно си трябва време да оздравее. Иначе теста му е отрицателен и го водят оздравял.
И пак не ти излизат сметките и с 4 седмици карантия, която няма как да е вярна за всички, а за не повече от 10-15% от всички случаи, но дори и така да е от месец насама случаите на дневна база са по 4К на ден, т.е. трябва да имаш поне по 3К "излекувани" на ден - ама нямаш. Понякога наистина се удивлявам на желанието ви да защитавате БХ с цената на всичко!?!? Помня, имаше един комунистически поет, дето твърдеше, че Партията (с главно П, затова и аз винаги пиша герП, за да има приемственост с Партията) ни е права, дори и когато греши. Или както казваха във вашите среди, Витанов - всяка крива, успоредна на партийната линия, е праваNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Нямам никаква компетентност в областта на епидемиологията, но мисля че още доста "коронавирус рекорди" ще счупим. Просто в България мерките са доста лежерни, контролът слаб, поведението безотговорно.
Иначе е ясно какво ще последва - другата седмица ще започнем плахо да имаме повече "излекувани", т.е. отчетени от статистиката за оздравели, отколкото новозаразени, после това ще стане тенденция и баш за Коледа БХ ще отмени мерките, като един сущий спасител на нацията, Тукашните клакьори ще припяват колко велик е бил БХ и как "навременните" му мерки са дали "точните" резултати. Мисирки, сър!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение
Хъммм, интересно на 70+ или 80+ преболедувалите на колко ли им стават органите. Важното е Органът да не се засяга, че тогава да видиш къв глобален проблем ще настъпи. Аз към десетия ден се бях притеснил, но вече съм спокоен
Сигурно още няма статистика . Кат съберат данни , ще ни съобщят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнениеДобро утро ! Не знам коментирали ли сте го , но днес ми казаха , че последствията от преболедуване на короната били , стареене на органите . Та се чудя що толко се плашите ? Оказва се , хората не умират от ковид, а от старост, което е естествено и нормално
Усмихнат ден !
https://m.youtube.com/watch?v=x_3AeTqgHkU
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениеуау
след само 2+2 дни мерки, успяхме да навлезем в платото
така поне ни съобщи някав велик математик от великата нова тв
нещо се обърках, не трябваше ли да чакаме 7-10-14 дни от мерките за да видим резултатите?
хвала на тия мерки, спасиха ни!!!
- 1 like
Коментар
-
Добро утро ! Не знам коментирали ли сте го , но днес ми казаха , че последствията от преболедуване на короната били , стареене на органите . Та се чудя що толко се плашите ? Оказва се , хората не умират от ковид, а от старост, което е естествено и нормално
Усмихнат ден !
https://m.youtube.com/watch?v=x_3AeTqgHkULast edited by Lelq; 03.12.2020, 10:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Ние сме в платото от десетина дни. И с мерки, и без мерки е почти все едно. Това заболяване е от такъв характер, че мерките му влияят минимално. Очевидно все още не е напълно известен механизмът на заразяване и разпространение на инфекцията.
ама нали сме ларж
така като гледам "помощи" ще има - ама другия път
ще топят още мазнинка
съжалявам, ама на който не му просветва лампичката си е теле
моделите на г-н витанов така и не ги видяхме; да беше взел моделите от форума; хаха
ама така става, като ни лекуват политици и метаматици
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеОчаквам медиите да започнат дневно отчитане и информиране във всяка една емисия на Новините и публицистичните предавания
за нивата на замърсяване на въздуха и колко хора страдат от първоначална тежка кашлица и предизвикани други рекации.
+ за София нивата на азотния и серния диоксид
Годишно от лошото качество на въздуха се твърди че умират 15 хил човека
Въпросът е от изключително значение за качеството на живот на децата! И на възрастните!
Дори и с ваксини, дори и с най-тежки мерки, така наречените "сухи съчки", по всяка вероятност няма да могат да бъдат спасени, АКО ТЕ самите не се пазят крайно осторожно! Лична отговорност и лични карантини!
Икономическата и здравна катастрофа обаче ще засегнат над 6 милиона българи
Всеки 1 от 9 инфарка се дължи на мръсния въздух! От болести свързани с мръсния въздух в България умират между 10 и 15 хиляди на година!
Алоооооооо, на някой да му пука.... карантина за 1 месец на автомобилите в София.... НЕЩО.....?????
Коронавируса, сценарий или ДА!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И двете полиции/полюции трябва да упражняват контрол. Айде аз да го дигам па ти да го мушкаш на кака между краката, така ли да правим.
Всеки с размита отговорност, идеален начин да не свършиш нищо.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнениеуау
след само 2+2 дни мерки, успяхме да навлезем в платото
така поне ни съобщи някав велик математик от великата нова тв
нещо се обърках, не трябваше ли да чакаме 7-10-14 дни от мерките за да видим резултатите?
хвала на тия мерки, спасиха ни!!!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Очаквам медиите да започнат дневно отчитане и информиране във всяка една емисия на Новините и публицистичните предавания
за нивата на замърсяване на въздуха и колко хора страдат от първоначална тежка кашлица и предизвикани други рекации.
+ за София нивата на азотния и серния диоксид
Годишно от лошото качество на въздуха се твърди че умират 15 хил човека
Въпросът е от изключително значение за качеството на живот на децата! И на възрастните!
Коментар
Коментар