If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Също така, не смятам, че има паника в тази тема. Хора с доста добро образование обсъждат постъпващата информация. Някой да Ви е изтрил мнението? Не е. Тогава?
Както казва една близка психоложка : любимото ми занимание е да манипулирам хората ...
....та не разбрах какво общо има доброто образовани с темата
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Не сравняваме краставици с лимони, а брой починали поради някакво конкретно събитие. За мен тази безумна паника е необяснима и нелогична. Не мога да си обясня защо се вярва безрезервно на някакъв си непознат иранец, който туитва, а в същото време доказани специалисти се обявяват за лъжци, пяници и тем подобни. Всеки си е приел някаква версия, в която е повярвал и не желае да помисли, да анализира, да оцени ситуацията. Постват се някакви картинки с празни щандове и се създава ненужна паника. Ако ситуацията е действително толкова тежка, колкото я изкарват апокалиптиците, то ние ще имаме нужда от хора със здрав разум и мъже с топки. За съжаление тука виждам някави паникьосани и изплашени хора, които се притесняват най-вече от падането на пазарите и от това дали са продали в подходящия момент, респективно дали ще влязат после навреме. Всички останали, които се опитват да вкарат някаква логика, биват заклеймени, обявяват се за тролове или биват изгонени. За мен това поведение е непонятно и се опитвам да си го обясня. Старая се да не обиждам никого и да си излагам собствените мисли. Също така се опитвам да разбера останалите и ги призовавам да не се паникьосват. А дали това е коректно или не, не съм последна истанция, че да се произнасям.
Хмммм, значи, чудесно, изложихте ги Вашите мисли. Прочели сме ги. Но и ние имаме право да не сме съгласни с тях. Няма драма.
Не е необходимо да ми се постват картинки с празни щандове. Оределите щандове ги виждам при лично пазаруване.
И да, сравнението за типа събития не Ви е некоректно. Можете да сравнявате броя на жертвите на катастрофи с леки коли с този на жертвите от катастрофи с камиони или броя на жертвите от обикновен грип с този на жертвите от корона вирус. Тогава сравнението би било коректно. Вашето не е коректно по силата на обикновените правила на добрата стара логика.
Също така, не смятам, че има паника в тази тема. Хора с доста добро образование обсъждат постъпващата информация. Някой да Ви е изтрил мнението? Не е. Тогава?
Той просто го забеляза по-рано. Темата е вече напълно отролена.
Кой ли има интерес от това?
Споко, и аз спирам да пиша в темата, но причината е липса на толерантност към различното мнение,
Това ограничаване на гледните точки си е само загуба на време.
Да живеят апокалиптиците
Равновесие правилно се отказа от спора.............В кана от 1 литър не може да налееш 2 литра......Когато се защитава теза заради самата теза просто защото трябва е така.............
"Равновесие" не се е отказал от спора, а се фръцна с аргумента, че политически тролове му пречели.
Бях по това време и не виждам нито едно политическо тролене. Посочи ти!
За да обиждаш други хора, че нямат аргументи (нали това означава тролене), също се иска аргументация, нали?
Покажи тролско мнение, че и политическо!
Може този ми отговор към друг съфорумец да не му е харесъл
На моменти и мен ме налягат такива съмнения )) има логика, ако си заложил за спад на пазара и си очаквал пълна паника да ти е нервно, че апокалипсиса не идва
Не че, не е проблем и този вирус, но преекспонирането му е вредно, защото се хаби енергия, която може да бъде насочена в разрешаване на реални и близки проблеми
Пък и нали развиваше тези за демокрацията малко по-долу, явно не му понася в практиката.
А на какво вярваш? Щото мислите във вакуум обикновено не виреят. Трябва да са базирани на някакви факти. Откъде ги вземаш тия факти след като не вярваш на ройтерс и явно смяташ че иранския министър лъже за да всява паника. Доколкото виждам единствения авторитет който признаваш е Кантарджиев, с чието име съм сигурен че си била запозната допреди една седмица, наедно с тези на министрите на Камерун, Конго и Нова Гвинея.
Вярвам на очите си. Нямам представа дали иранският министър лъже. Казах, че не го познавам и не знам какви действия е предприел или какво прави. Кантарджиев не знам дали е авторитет, но определено е специалист вирусолог и да ако трябва да избера на кого да поверя здравето си, ще предпочета Кантарджиев пред иранския министър на здравеопазването. Но това си е само мое мнение
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Видях ги, но не може да пишем всички умрели от белодробни заболявания на сметката на грипа. В групата на белодробните заболявания има астма и какви ли не още хронични заболявания, а нас ни интересуват само заразните заболявания на дихателната система и усложненията от тях.
.....
А на какво вярваш? Щото мислите във вакуум обикновено не виреят. Трябва да са базирани на някакви факти. Откъде ги вземаш тия факти след като не вярваш на ройтерс и явно смяташ че иранския министър лъже за да всява паника. Доколкото виждам единствения авторитет който признаваш е Кантарджиев, с чието име съм сигурен че си била запозната допреди една седмица, наедно с тези на министрите на Камерун, Конго и Нова Гвинея.
Прав си това е начина.Истината за този вирус е че никой от нас пишещите няма пълната картина с ТОЧНИ данни.Всичките ни мнения и направени изводи се базират на информации основно от медиите.
Точно за това си мисля, че няма нужда от излишна паника. Нека всеки спокойно си изкаже мнението и с общи усилия може да стигнем до някакви изводи
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
Аз не виждам някакви анализи от теб. Само през пет минути питаш кой бил имал изгода. Същия дето е имал изгода от грипа през 1918.
И не вярвам безрезервно на иранеца. Нагледал съм се на всевъзможни манипулации така че всичко е възможно. Но специално тоя иранец няма очевидните белези на трол. Като не вярваш на случаен туитерец в интернет, поне на ройтерс вярваш ли? https://www.reuters.com/article/us-c...source=twitter
На ройтерс ако не вярваш, на иранския министър на здравеопазването вярваш ли като казва че ше праща 300000 човека да обикалят къщите и да тестват за вируса: https://www.cnbc.com/2020/03/01/reut...-infected.html
Предполагам това се прави щото всичко е наред и иранците имат излишни пари за харчене. Мойто джипи през зимата редовно ми чука на вратата да ме тества за грип.
Не правя анализи, а казвам какво мисля. На ройтерс за съжаление също не вярвам, а за иранския министър на здравеопазването нямам никакво мнение, защото досега не съм запознавала с някакви негови изказвания или действия. Даже не знам как се казва. Същото важи и за министъра на здравеопазването на Камерун, Конго, Нова Гвинея и т.н. (които също не познавам)
Не мога да си обясня защо се вярва безрезервно на някакъв си непознат иранец, който туитва, а в същото време доказани специалисти се обявяват за лъжци, пяници и тем подобни. Всеки си е приел някаква версия, в която е повярвал и не желае да помисли, да анализира, да оцени ситуацията.
Аз не виждам някакви анализи от теб. Само през пет минути питаш кой бил имал изгода. Същия дето е имал изгода от грипа през 1918.
И не вярвам безрезервно на иранеца. Нагледал съм се на всевъзможни манипулации така че всичко е възможно. Но специално тоя иранец няма очевидните белези на трол. Като не вярваш на случаен туитерец в интернет, поне на ройтерс вярваш ли? https://www.reuters.com/article/us-c...source=twitter
На ройтерс ако не вярваш, на иранския министър на здравеопазването вярваш ли като казва че ше праща 300000 човека да обикалят къщите и да тестват за вируса: https://www.cnbc.com/2020/03/01/reut...-infected.html
Предполагам това се прави щото всичко е наред и иранците имат излишни пари за харчене. Мойто джипи през зимата редовно ми чука на вратата да ме тества за грип.
В кана от един литър, можеш да налееш два литра, ако изпиеш първия литър след като си го налял Тука не защитаваме тези, а си изказваме мненията.
Прав си това е начина.Истината за този вирус е че никой от нас пишещите няма пълната картина с ТОЧНИ данни.Всичките ни мнения и направени изводи се базират на информации основно от медиите.
Равновесие правилно се отказа от спора.............В кана от 1 литър не може да налееш 2 литра......Когато се защитава теза заради самата теза просто защото трябва е така.............
В кана от един литър, можеш да налееш два литра, ако изпиеш първия литър след като си го налял Тука не защитаваме тези, а си изказваме мненията.
Коментар