IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://dnes.dir.bg/sofia/merki-sres...testveni-mesta

щото няма нищо, ето за това дезифекцират, просто ей така

https://btvnovinite.bg/bulgaria/zara...reti-mart.html

вирус няма, но събития се отменят...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Също така, не смятам, че има паника в тази тема. Хора с доста добро образование обсъждат постъпващата информация. Някой да Ви е изтрил мнението? Не е. Тогава?
      Както казва една близка психоложка : любимото ми занимание е да манипулирам хората ...
      ....та не разбрах какво общо има доброто образовани с темата
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение

В кана от един литър, можеш да налееш два литра, ако изпиеш първия литър след като си го налял Тука не защитаваме тези, а си изказваме мненията.
        Едното не пречи на другото.

Коментар

Не сравняваме краставици с лимони, а брой починали поради някакво конкретно събитие. За мен тази безумна паника е необяснима и нелогична. Не мога да си обясня защо се вярва безрезервно на някакъв си непознат иранец, който туитва, а в същото време доказани специалисти се обявяват за лъжци, пяници и тем подобни. Всеки си е приел някаква версия, в която е повярвал и не желае да помисли, да анализира, да оцени ситуацията. Постват се някакви картинки с празни щандове и се създава ненужна паника. Ако ситуацията е действително толкова тежка, колкото я изкарват апокалиптиците, то ние ще имаме нужда от хора със здрав разум и мъже с топки. За съжаление тука виждам някави паникьосани и изплашени хора, които се притесняват най-вече от падането на пазарите и от това дали са продали в подходящия момент, респективно дали ще влязат после навреме. Всички останали, които се опитват да вкарат някаква логика, биват заклеймени, обявяват се за тролове или биват изгонени. За мен това поведение е непонятно и се опитвам да си го обясня. Старая се да не обиждам никого и да си излагам собствените мисли. Също така се опитвам да разбера останалите и ги призовавам да не се паникьосват. А дали това е коректно или не, не съм последна истанция, че да се произнасям.
          Хмммм, значи, чудесно, изложихте ги Вашите мисли. Прочели сме ги. Но и ние имаме право да не сме съгласни с тях. Няма драма.

Не е необходимо да ми се постват картинки с празни щандове. Оределите щандове ги виждам при лично пазаруване.

И да, сравнението за типа събития не Ви е некоректно. Можете да сравнявате броя на жертвите на катастрофи с леки коли с този на жертвите от катастрофи с камиони или броя на жертвите от обикновен грип с този на жертвите от корона вирус. Тогава сравнението би било коректно. Вашето не е коректно по силата на обикновените правила на добрата стара логика.

Също така, не смятам, че има паника в тази тема. Хора с доста добро образование обсъждат постъпващата информация. Някой да Ви е изтрил мнението? Не е. Тогава?

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Той просто го забеляза по-рано. Темата е вече напълно отролена.

Кой ли има интерес от това?
            Споко, и аз спирам да пиша в темата, но причината е липса на толерантност към различното мнение,
            Това ограничаване на гледните точки си е само загуба на време.
            Да живеят апокалиптиците
            Last edited by съни(тя); 02.03.2020, 01:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Равновесие правилно се отказа от спора.............В кана от 1 литър не може да налееш 2 литра......Когато се защитава теза заради самата теза просто защото трябва е така.............
              "Равновесие" не се е отказал от спора, а се фръцна с аргумента, че политически тролове му пречели.
              Бях по това време и не виждам нито едно политическо тролене. Посочи ти!
              За да обиждаш други хора, че нямат аргументи (нали това означава тролене), също се иска аргументация, нали?
              Покажи тролско мнение, че и политическо!
              Може този ми отговор към друг съфорумец да не му е харесъл
              На моменти и мен ме налягат такива съмнения )) има логика, ако си заложил за спад на пазара и си очаквал пълна паника да ти е нервно, че апокалипсиса не идва
              Не че, не е проблем и този вирус, но преекспонирането му е вредно, защото се хаби енергия, която може да бъде насочена в разрешаване на реални и близки проблеми
              Пък и нали развиваше тези за демокрацията малко по-долу, явно не му понася в практиката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                А на какво вярваш? Щото мислите във вакуум обикновено не виреят. Трябва да са базирани на някакви факти. Откъде ги вземаш тия факти след като не вярваш на ройтерс и явно смяташ че иранския министър лъже за да всява паника. Доколкото виждам единствения авторитет който признаваш е Кантарджиев, с чието име съм сигурен че си била запозната допреди една седмица, наедно с тези на министрите на Камерун, Конго и Нова Гвинея.
                Вярвам на очите си. Нямам представа дали иранският министър лъже. Казах, че не го познавам и не знам какви действия е предприел или какво прави. Кантарджиев не знам дали е авторитет, но определено е специалист вирусолог и да ако трябва да избера на кого да поверя здравето си, ще предпочета Кантарджиев пред иранския министър на здравеопазването. Но това си е само мое мнение
                Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

Равновесие правилно се отказа от спора..........

Той просто го забеляза по-рано. Темата е вече напълно отролена.

Кой ли има интерес от това?

Коментар

• Първоначално изпратено от LaCosta Разгледай мнение
                    Видях ги, но не може да пишем всички умрели от белодробни заболявания на сметката на грипа. В групата на белодробните заболявания има астма и какви ли не още хронични заболявания, а нас ни интересуват само заразните заболявания на дихателната система и усложненията от тях.
                    .....
                    Щом само, буквалистиката има значение, прав си- 21 човека от астма и 7 от грип. https://www.nsi.bg/bg/content/3357/смъртност-по-причини-по-пол-статистически-райони-и-области
                    Вирусната пневмония и тежките дихателни усложнения не влизат в тази графа.
                    Ако имаш познат пневмолог от любопитство питай го какво, според него, е влиянието на грипа, при вирусна пневмония
                    Last edited by съни(тя); 02.03.2020, 02:19.

Коментар

• А на какво вярваш? Щото мислите във вакуум обикновено не виреят. Трябва да са базирани на някакви факти. Откъде ги вземаш тия факти след като не вярваш на ройтерс и явно смяташ че иранския министър лъже за да всява паника. Доколкото виждам единствения авторитет който признаваш е Кантарджиев, с чието име съм сигурен че си била запозната допреди една седмица, наедно с тези на министрите на Камерун, Конго и Нова Гвинея.

Коментар

Прав си това е начина.Истината за този вирус е че никой от нас пишещите няма пълната картина с ТОЧНИ данни.Всичките ни мнения и направени изводи се базират на информации основно от медиите.
                        Точно за това си мисля, че няма нужда от излишна паника. Нека всеки спокойно си изкаже мнението и с общи усилия може да стигнем до някакви изводи
                        Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Аз не виждам някакви анализи от теб. Само през пет минути питаш кой бил имал изгода. Същия дето е имал изгода от грипа през 1918.
                          И не вярвам безрезервно на иранеца. Нагледал съм се на всевъзможни манипулации така че всичко е възможно. Но специално тоя иранец няма очевидните белези на трол. Като не вярваш на случаен туитерец в интернет, поне на ройтерс вярваш ли?
                          https://www.reuters.com/article/us-c...source=twitter

На ройтерс ако не вярваш, на иранския министър на здравеопазването вярваш ли като казва че ше праща 300000 човека да обикалят къщите и да тестват за вируса:
                          https://www.cnbc.com/2020/03/01/reut...-infected.html
                          Предполагам това се прави щото всичко е наред и иранците имат излишни пари за харчене. Мойто джипи през зимата редовно ми чука на вратата да ме тества за грип.
                          Не правя анализи, а казвам какво мисля. На ройтерс за съжаление също не вярвам, а за иранския министър на здравеопазването нямам никакво мнение, защото досега не съм запознавала с някакви негови изказвания или действия. Даже не знам как се казва. Същото важи и за министъра на здравеопазването на Камерун, Конго, Нова Гвинея и т.н. (които също не познавам)

Коментар

Не мога да си обясня защо се вярва безрезервно на някакъв си непознат иранец, който туитва, а в същото време доказани специалисти се обявяват за лъжци, пяници и тем подобни. Всеки си е приел някаква версия, в която е повярвал и не желае да помисли, да анализира, да оцени ситуацията.
                            Аз не виждам някакви анализи от теб. Само през пет минути питаш кой бил имал изгода. Същия дето е имал изгода от грипа през 1918.
                            И не вярвам безрезервно на иранеца. Нагледал съм се на всевъзможни манипулации така че всичко е възможно. Но специално тоя иранец няма очевидните белези на трол. Като не вярваш на случаен туитерец в интернет, поне на ройтерс вярваш ли?
                            https://www.reuters.com/article/us-c...source=twitter

На ройтерс ако не вярваш, на иранския министър на здравеопазването вярваш ли като казва че ше праща 300000 човека да обикалят къщите и да тестват за вируса:
                            https://www.cnbc.com/2020/03/01/reut...-infected.html
                            Предполагам това се прави щото всичко е наред и иранците имат излишни пари за харчене. Мойто джипи през зимата редовно ми чука на вратата да ме тества за грип.

Коментар

В кана от един литър, можеш да налееш два литра, ако изпиеш първия литър след като си го налял Тука не защитаваме тези, а си изказваме мненията.
                              Прав си това е начина.Истината за този вирус е че никой от нас пишещите няма пълната картина с ТОЧНИ данни.Всичките ни мнения и направени изводи се базират на информации основно от медиите.

Коментар

Равновесие правилно се отказа от спора.............В кана от 1 литър не може да налееш 2 литра......Когато се защитава теза заради самата теза просто защото трябва е така.............

Коментар

Working...
                                X