IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Спомням си 70-те години когато партийците яростно отричаха извънземните. Имаше един нашенец тогава - Димитър Делян, който поддържаше темата за НЛО. За 50 години се промениха много възгледи и вече съмненията за чужда намеса са маргиналните, а осъзнатите са наясно, че е имало такава работа. Вече дори се предполага, че и вирусите ни ги пращат отгоре. Като пример се сещам, че Испанката през 1918 започнала едновременно в две противоположни места на света - САЩ, май в Балтимор, паралелно в Индия, Май в Калкута. Така че дебатът за извънземната (или подземната) намеса продължава.
    Траки, да призная, това за аналогията с испанката и мен ме споходи по едно време, Вярно ли е, че испанката омачкала близо 1/2 от напетите момци, сиреч човеци, из местата и времето по които е вършала някога

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Ми отишъл си във ВМА, лекува те военен. Отиди в обикновена болница ще те лекува сестра в бяла престилка. Ако имаш късмет да си от първите, може и някой доктор да те удостои с фнимание. Не можеш да дадеш факти и ми задаваш глупави въпроси. Пак питам, от руския "професор" в бичивито ли го чу това за уникалната симетрия. Като го чу, провери ли го някъде?
      Аз си го измислих, що?
      Викат ме във ВМА, лежал съм 200+ дена от усложнения от грип, познавам и хлебарките във ВМА ...
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Невежеството и неспособноста да се анализират постъпващите информации е единствената причина, поради която някой може да е толкова заблуден и толкова самоуверен в собствените си смешни твърдения.

Не искам в темата да говорим за извънземни, но ще намеккна, че има огромно количество доказателства - милиони на брой. Само ще препоръчам на любознателните да изгледат 150-те епизода на Ancient Aliens, във всеки един от които има стотици доказателства за извънземно присъствие в цялата човешка история, което присъствие силно се е активизирало в последните 50-100 години.

Хех...аз преди две седмици тука си направих майтап че гледаш хистъри ченъл в бункера ама то не било майтап.

The show has been widely criticized by historians, cosmologists, archaeologists and other scientific circles for presenting and promoting pseudoscience, pseudohistory and pseudoarchaeology.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Защо го "лекуват" ВОЕНИТЕ а не доктор вирусолог?
          Нямаме такива в БГ?
          Моя доктор във ВМА на този въпрос си замълча? Що не отрече
          Ми отишъл си във ВМА, лекува те военен. Отиди в обикновена болница ще те лекува сестра в бяла престилка. Ако имаш късмет да си от първите, може и някой доктор да те удостои с фнимание. Не можеш да дадеш факти и ми задаваш глупави въпроси. Пак питам, от руския "професор" в бичивито ли го чу това за уникалната симетрия. Като го чу, провери ли го някъде?

Коментар

Е какво да говорим за средностатистическия човек като в тоя форум под микроскоп можем да наблюдаваме субект с 3 висши, който съвсем сериозно обсъжда възможния извънземен произход на ковида и дори е изчислил бройката на извънземните цивилизации в тесен рейндж от 50-60. Като че ли има сериозна група хора, които при наличието на едно нормално обяснение и едно конспиративно такова, задължително гравитират към конспиративното, без оглед на факти. Познавам един такъв дето иначе си е съвсем нормален средностатистически но сериозно вярва че извънземните имат база на луната. И това е една от по-реалистичните му фантазии.
            Спомням си 70-те години когато партийците яростно отричаха извънземните. Имаше един нашенец тогава - Димитър Делян, който поддържаше темата за НЛО. За 50 години се промениха много възгледи и вече съмненията за чужда намеса са маргиналните, а осъзнатите са наясно, че е имало такава работа. Вече дори се предполага, че и вирусите ни ги пращат отгоре. Като пример се сещам, че Испанката през 1918 започнала едновременно в две противоположни места на света - САЩ, май в Балтимор, паралелно в Индия, Май в Калкута. Така че дебатът за извънземната (или подземната) намеса продължава.

Коментар

Това от руския "професор" по бичивито ли?

Да видим колко е необичаен тоз уникално симетричен вирус:
              https://en.wikipedia.org/wiki/Severe..._coronavirus_2
              Значи всичко е прекрасно - имаме един съвсем "стандартен" грипен вирус!
              Само не мога да си обясня защо някои хора падат от него по улиците?
              Медии и социални медии показват страховити кадри от китайски градове, как хора, за които се твърди, че са заразени с мистериозния нов щам на коронавирус, падат в безсъзнание по улиците

Коментар

Защо го "лекуват" ВОЕНИТЕ а не доктор вирусолог?
                Нямаме такива в БГ?
                Моя доктор във ВМА на този въпрос си замълча? Що не отрече
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Според мен бъркаш за причината за емоциите, мисля, че не е причина точно алкохола. Имам колега, който ще си счупи краката да обикаля и пътешества, неговото недовлство срещу извънредните мерки беше инсинуирано именно заради това, че всички полети масово се отменят и граници се затварят. А човекът е направил една камара резервации напред а не може да заведе жена си през лятото на някое си екзотично място, да не казвам кое. Ами просто мисля и че и при мистер Груев нещата са сходни, той мисля разбира нещата, не е глупав, но просто хиперболизира. Човещинка, плановете за пътешествия и удоволстване са провалени заради шапкарите. И аз не харесвам прекалено шапкарите, но между тях има и достойни хора, (според мен разбира се). Достойно е да излезеш и да кажеш в добра яснота на хората какво ги чака при различните избори, пък нека "демокрацията" да решава. То пък и една демокрация, стил "криворазбраната цивилизация" Добре дошъл хаос-маос
                  Грую е мъжко момче точно това че такъв, плюс това че е интелигентен и му дава и чувство за превъзходство а и в момента се намира на върхът житейския път.
                  Всичко това го заслепява го заслепява.

Но няма винаги да е така..
                  Last edited by Todor Sabev; 15.03.2020, 18:43.

Коментар

Е какво да говорим за средностатистическия човек като в тоя форум под микроскоп можем да наблюдаваме субект с 3 висши, който съвсем сериозно обсъжда възможния извънземен произход на ковида и дори е изчислил бройката на извънземните цивилизации в тесен рейндж от 50-60. Като че ли има сериозна група хора, които при наличието на едно нормално обяснение и едно конспиративно такова, задължително гравитират към конспиративното, без оглед на факти. Познавам един такъв дето иначе си е съвсем нормален средностатистически но сериозно вярва че извънземните имат база на луната. И това е една от по-реалистичните му фантазии.
                    Невежеството и неспособноста да се анализират постъпващите информации е единствената причина, поради която някой може да е толкова заблуден и толкова самоуверен в собствените си смешни твърдения.

Не искам в темата да говорим за извънземни, но ще намеккна, че има огромно количество доказателства - милиони на брой. Само ще препоръчам на любознателните да изгледат 150-те епизода на Ancient Aliens, във всеки един от които има стотици доказателства за извънземно присъствие в цялата човешка история, което присъствие силно се е активизирало в последните 50-100 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

да бе да. Обикновено са по 1 белтък. В това чудо има 4 хив - 4 броя в уникална симетрия
                      Все едно да кажеш че 400кг МЪЖ е човек.
                      Да може да вдига 1000кг. да издържа под вода 1 час и т.н.

Each SARS-CoV-2 virion is approximately 50–200 nanometres in diameter.[49] Like other coronaviruses, SARS-CoV-2 has four structural proteins, known as the S (spike), E (envelope), M (membrane), and N (nucleocapsid) proteins; the N protein holds the RNA genome, and the S, E, and M proteins together create the viral envelope.[50] The spike protein is responsible for allowing the virus to attach to the membrane of a host cell.[50]

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Oсновният проблем с разплождането на простотии е че за средния човек почти всичко в съвременния свят е резултат на неразбираема за него магия.

Как да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. Изобщо пък да не говорим за невъзможността да се предвиди лабораторно как такъв вирус ще се държи извън лабораторията - за това биха били необходими тестове върху хиляди доброволци. Кръстоски били правени от HIV и SARS с изкуствено добавени крила за да хвърка

Същата работа и с другите посветени дето са сигурни че и лекарства и ваксина отдавна има, но първо изчакват да фалира тотото и тогава ще ги пуснат.

Такава е човешката природа - суеверия, врачки и религии ни дайте, че сложните работи са много мъчни за разбиране и боли глава.

Коментар

Oсновният проблем с разплождането на простотии е че за средния човек почти всичко в съвременния свят е резултат на неразбираема за него магия.
                          Също както за тебе е неразбираема магия това, което все повече учени ти казват - имаме си работа с биологично оръжие!

Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                          Как да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. Изобщо пък да не говорим за невъзможността да се предвиди лабораторно как такъв вирус ще се държи извън лабораторията - за това биха били необходими тестове върху хиляди доброволци. Кръстоски били правени от HIV и SARS с изкуствено добавени крила за да хвърка
                          Ти очи ли нямаш, та да видиш, уши ли нямаш да разбереш или разум ти липсва да проумееш, че последните няколко месеца целият свят е обърнат на една голяма лаборатория и над всички нас се тества нов боен вирус? На кой свят живееш?

Ти откъде знаеш какво е нивото на науката зад стените на множеството свръхмодерни биологични лаборатории от ниво 4 и 5?
                          Що си мислиш, че те публикуват всичко, до което са достигнали в научните си разработки?
                          Last edited by LaCosta; 15.03.2020, 18:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Хм, многониковите се включиха, ама нищо, свикнали сме им, сега поне ще си отбирам никовете, с които мога да комуникирам, вече трима от кръчмата отпаднаха, а толкова положителни моменти съм имал с тях - нейсе, и това ще преживеем. за някои е ясно защо реват като за поселдно - посрали са се от страх, за други също е ясно - сега ще обявят форсмажор, и клиентите, дето уж щяха да им печелят милиони на борсата, няма да ги бият много. За трети също е ясно - разпродали са всичко и чакат световния катаклизъм, че да купуват имотите или акциите по две за лев и т.н.

Понякога наистина се спирам да пиша, подписът ми казва ясно защо, в друг случай пък явно ми писва и искам да се боря с повсеместната простащина на годжитата с униформа, четящи написани от други пр статийки и говорещи ми на съвест, явно обслужващи нечии интереси, за да всяват паника. Но стига за мен - ще го кажа отново - този вирус е твърде удобен за всички, за да обяснят несполуките и неудачите си, прикрити зад уж грижите за възрастните хора. Ми хубаво, бъдете здрави, ще спра да пиша една седмица в тази тема, която се превърна в клоака на паникьорите (явно затова най-бързо изчезва тоалетната хартия). Пишете си, плашете се, правете каквото ви е кеф, аз зор нямам. СЛед седмица пак ше ви се смея. След месец - също, но това едва ли ще попречи на дебелоочието на повечето от вас, особено на тези с десетките никове.

Бъдете здрави и се усмихвайте, а ако искате да обсъждаме история или философия - има си тема за това. Няма да казвам, че познанията на огромната маса от списващи тук, дето се изживяват като следователи, прокурори и съдии едновременно, прекалено ниско, то ще си проличи там, в съответната тема!

Още веднъж бъдете здрави и пийте редовно - хапчетата основно.

П.С. За малко да забравя, все пак ми е последно мнение по темата поне за една седмица - всички сте обречени, дуууууум, апокалисисът иде, покайте се грешници, обречени сте Наздраве
                            Грую недей така, всички у форумо те обичаме. Просто някои сме на различно мнение, Нали сме отвоювали от шапките така лелеяната демокрация, имаме свободата на словото (поне) и нека да си кажем каквото мислим, пък да се обсъди и обмисли от всяка гледна точка, Аз съм окей когато греша и си прерарзглеждам мнението щом го видя в негативна насока. (случва ми се). Не сме врагове, ако мислим различно, нали така, може да се окаже дори, че е вид ползотворно сътрудничество.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

На гости Иричек.

Булгар. Булгар

Сори че ще си развалим мухабета у кръчмата но когато става въпрос за човешки животи мисля че арогантността е направо гротеска.

Надявм се че емоциите са подсилени повече от алкохола ма и тогава човек трябва да има мярка.
                              Според мен бъркаш за причината за емоциите, мисля, че не е причина точно алкохола. Имам колега, който ще си счупи краката да обикаля и пътешества, неговото недовлство срещу извънредните мерки беше инсинуирано именно заради това, че всички полети масово се отменят и граници се затварят. А човекът е направил една камара резервации напред а не може да заведе жена си през лятото на някое си екзотично място, да не казвам кое. Ами просто мисля и че и при мистер Груев нещата са сходни, той мисля разбира нещата, не е глупав, но просто хиперболизира. Човещинка, плановете за пътешествия и удоволстване са провалени заради шапкарите. И аз не харесвам прекалено шапкарите, но между тях има и достойни хора, (според мен разбира се). Достойно е да излезеш и да кажеш в добра яснота на хората какво ги чака при различните избори, пък нека "демокрацията" да решава. То пък и една демокрация, стил "криворазбраната цивилизация" Добре дошъл хаос-маос

Коментар

....Как да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. .....
                                Не съм съгласен с това твърдение, че дори и след 50 години няма да сме в състояние да създаваме дизайнерски вируси. Точно обратното - в състояние сме да ги създаваме и ги създаваме поне от 20-30 години. И не само вируси, но и бактерии и прочее ГМО растения и дори животни.

Да, все още не можем да подреждаме атоми и да синтезираме белтъци сългасно проекта в нечий компютър, но можем да правим нещо друго и го правим от много време, а именно:

Можем посредством радиоактивност да ускоряваме процесите на случайна мутация хиляди или дори милиони пъти.

И така посредством метода на проба-грешка можем да създаваме всякакви изроди (растения и животни), и после да унищожаваме неуспешните мутации, и да развиваме успешните. Как мислиш фирмата Монсанто е създала толкова успешни ГМО семена? Да не би да им е подреждала атомите в тяхното ДНК? Разбира се че не, просто са правили милиони експерименти с ускорени радиационни мутации, и след това са правили подбор между получените семена-изроди.

Метода е известен отдавна, дори и преди време са се правили експерименти и върху животни, но май после го забраниха това на световно ниво. Не че някой някъде не продължава да го прави това тайно, но вече се мълчи в медиите за такива експерименти. Колкото до разработката на биологични оръжия - ами че там това си е един от основните методи - ускорена радиационна мутация, която прави Random промени на генните вериги на вирусите и бактериите. Сигурно има и други методи, щото все пак всички виждаме, че се постигат впечатляващи резултати.
                                Last edited by Mateev; 15.03.2020, 18:01.

Коментар

Working...
                                X