Първоначално изпратено от Trakatrak
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Ми отишъл си във ВМА, лекува те военен. Отиди в обикновена болница ще те лекува сестра в бяла престилка. Ако имаш късмет да си от първите, може и някой доктор да те удостои с фнимание. Не можеш да дадеш факти и ми задаваш глупави въпроси. Пак питам, от руския "професор" в бичивито ли го чу това за уникалната симетрия. Като го чу, провери ли го някъде?
Викат ме във ВМА, лежал съм 200+ дена от усложнения от грип, познавам и хлебарките във ВМА ...Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНевежеството и неспособноста да се анализират постъпващите информации е единствената причина, поради която някой може да е толкова заблуден и толкова самоуверен в собствените си смешни твърдения.
Не искам в темата да говорим за извънземни, но ще намеккна, че има огромно количество доказателства - милиони на брой. Само ще препоръчам на любознателните да изгледат 150-те епизода на Ancient Aliens, във всеки един от които има стотици доказателства за извънземно присъствие в цялата човешка история, което присъствие силно се е активизирало в последните 50-100 години.
The show has been widely criticized by historians, cosmologists, archaeologists and other scientific circles for presenting and promoting pseudoscience, pseudohistory and pseudoarchaeology.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Защо го "лекуват" ВОЕНИТЕ а не доктор вирусолог?
Нямаме такива в БГ?
Моя доктор във ВМА на този въпрос си замълча? Що не отрече
Коментар
-
Е какво да говорим за средностатистическия човек като в тоя форум под микроскоп можем да наблюдаваме субект с 3 висши, който съвсем сериозно обсъжда възможния извънземен произход на ковида и дори е изчислил бройката на извънземните цивилизации в тесен рейндж от 50-60. Като че ли има сериозна група хора, които при наличието на едно нормално обяснение и едно конспиративно такова, задължително гравитират към конспиративното, без оглед на факти. Познавам един такъв дето иначе си е съвсем нормален средностатистически но сериозно вярва че извънземните имат база на луната. И това е една от по-реалистичните му фантазии.) намеса продължава.
Коментар
-
Това от руския "професор" по бичивито ли?
Да видим колко е необичаен тоз уникално симетричен вирус:
https://en.wikipedia.org/wiki/Severe..._coronavirus_2
Само не мога да си обясня защо някои хора падат от него по улиците?
Коментар
-
Това от руския "професор" по бичивито ли?
Нямаме такива в БГ?
Моя доктор във ВМА на този въпрос си замълча? Що не отречеНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Според мен бъркаш за причината за емоциите, мисля, че не е причина точно алкохола. Имам колега, който ще си счупи краката да обикаля и пътешества, неговото недовлство срещу извънредните мерки беше инсинуирано именно заради това, че всички полети масово се отменят и граници се затварят. А човекът е направил една камара резервации напред а не може да заведе жена си през лятото на някое си екзотично място, да не казвам кое. Ами просто мисля и че и при мистер Груев нещата са сходни, той мисля разбира нещата, не е глупав, но просто хиперболизира. Човещинка, плановете за пътешествия и удоволстване са провалени заради шапкарите. И аз не харесвам прекалено шапкарите, но между тях има и достойни хора, (според мен разбира се). Достойно е да излезеш и да кажеш в добра яснота на хората какво ги чака при различните избори, пък нека "демокрацията" да решава. То пък и една демокрация, стил "криворазбраната цивилизация"Добре дошъл хаос-маос
Всичко това го заслепява го заслепява.
Но няма винаги да е така..Last edited by Todor Sabev; 15.03.2020, 18:43.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Е какво да говорим за средностатистическия човек като в тоя форум под микроскоп можем да наблюдаваме субект с 3 висши, който съвсем сериозно обсъжда възможния извънземен произход на ковида и дори е изчислил бройката на извънземните цивилизации в тесен рейндж от 50-60. Като че ли има сериозна група хора, които при наличието на едно нормално обяснение и едно конспиративно такова, задължително гравитират към конспиративното, без оглед на факти. Познавам един такъв дето иначе си е съвсем нормален средностатистически но сериозно вярва че извънземните имат база на луната. И това е една от по-реалистичните му фантазии.
Не искам в темата да говорим за извънземни, но ще намеккна, че има огромно количество доказателства - милиони на брой. Само ще препоръчам на любознателните да изгледат 150-те епизода на Ancient Aliens, във всеки един от които има стотици доказателства за извънземно присъствие в цялата човешка история, което присъствие силно се е активизирало в последните 50-100 години.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
да бе да. Обикновено са по 1 белтък. В това чудо има 4 хив - 4 броя в уникална симетрия
Все едно да кажеш че 400кг МЪЖ е човек.
Да може да вдига 1000кг. да издържа под вода 1 час и т.н.
Each SARS-CoV-2 virion is approximately 50–200 nanometres in diameter.[49] Like other coronaviruses, SARS-CoV-2 has four structural proteins, known as the S (spike), E (envelope), M (membrane), and N (nucleocapsid) proteins; the N protein holds the RNA genome, and the S, E, and M proteins together create the viral envelope.[50] The spike protein is responsible for allowing the virus to attach to the membrane of a host cell.[50]
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Oсновният проблем с разплождането на простотии е че за средния човек почти всичко в съвременния свят е резултат на неразбираема за него магия.
Как да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. Изобщо пък да не говорим за невъзможността да се предвиди лабораторно как такъв вирус ще се държи извън лабораторията - за това биха били необходими тестове върху хиляди доброволци. Кръстоски били правени от HIV и SARS с изкуствено добавени крила за да хвърка
Същата работа и с другите посветени дето са сигурни че и лекарства и ваксина отдавна има, но първо изчакват да фалира тотото и тогава ще ги пуснат.
Такава е човешката природа - суеверия, врачки и религии ни дайте, че сложните работи са много мъчни за разбиране и боли глава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеOсновният проблем с разплождането на простотии е че за средния човек почти всичко в съвременния свят е резултат на неразбираема за него магия.
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнениеКак да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. Изобщо пък да не говорим за невъзможността да се предвиди лабораторно как такъв вирус ще се държи извън лабораторията - за това биха били необходими тестове върху хиляди доброволци. Кръстоски били правени от HIV и SARS с изкуствено добавени крила за да хвърка
Ти откъде знаеш какво е нивото на науката зад стените на множеството свръхмодерни биологични лаборатории от ниво 4 и 5?
Що си мислиш, че те публикуват всичко, до което са достигнали в научните си разработки?Last edited by LaCosta; 15.03.2020, 18:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеХм, многониковите се включиха, ама нищо, свикнали сме им, сега поне ще си отбирам никовете, с които мога да комуникирам, вече трима от кръчмата отпаднаха, а толкова положителни моменти съм имал с тях - нейсе, и това ще преживеем. за някои е ясно защо реват като за поселдно - посрали са се от страх, за други също е ясно - сега ще обявят форсмажор, и клиентите, дето уж щяха да им печелят милиони на борсата, няма да ги бият много. За трети също е ясно - разпродали са всичко и чакат световния катаклизъм, че да купуват имотите или акциите по две за лев и т.н.
Понякога наистина се спирам да пиша, подписът ми казва ясно защо, в друг случай пък явно ми писва и искам да се боря с повсеместната простащина на годжитата с униформа, четящи написани от други пр статийки и говорещи ми на съвест, явно обслужващи нечии интереси, за да всяват паника. Но стига за мен - ще го кажа отново - този вирус е твърде удобен за всички, за да обяснят несполуките и неудачите си, прикрити зад уж грижите за възрастните хора. Ми хубаво, бъдете здрави, ще спра да пиша една седмица в тази тема, която се превърна в клоака на паникьорите (явно затова най-бързо изчезва тоалетната хартия). Пишете си, плашете се, правете каквото ви е кеф, аз зор нямам. СЛед седмица пак ше ви се смея. След месец - също, но това едва ли ще попречи на дебелоочието на повечето от вас, особено на тези с десетките никове.
Бъдете здрави и се усмихвайте, а ако искате да обсъждаме история или философия - има си тема за това. Няма да казвам, че познанията на огромната маса от списващи тук, дето се изживяват като следователи, прокурори и съдии едновременно, прекалено ниско, то ще си проличи там, в съответната тема!
Още веднъж бъдете здрави и пийте редовно - хапчетата основно.
П.С. За малко да забравя, все пак ми е последно мнение по темата поне за една седмица - всички сте обречени, дуууууум, апокалисисът иде, покайте се грешници, обречени стеНаздраве
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
На гости Иричек.
Булгар. Булгар
Сори че ще си развалим мухабета у кръчмата но когато става въпрос за човешки животи мисля че арогантността е направо гротеска.
Надявм се че емоциите са подсилени повече от алкохола ма и тогава човек трябва да има мярка.Добре дошъл хаос-маос
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение....Как да разбере човечецът, че създаване на дизайнерски вируси в лаборатория просто не е по силите на науката днес и надали ще е възможно и след 50 години. .....
Да, все още не можем да подреждаме атоми и да синтезираме белтъци сългасно проекта в нечий компютър, но можем да правим нещо друго и го правим от много време, а именно:
Можем посредством радиоактивност да ускоряваме процесите на случайна мутация хиляди или дори милиони пъти.
И така посредством метода на проба-грешка можем да създаваме всякакви изроди (растения и животни), и после да унищожаваме неуспешните мутации, и да развиваме успешните. Как мислиш фирмата Монсанто е създала толкова успешни ГМО семена? Да не би да им е подреждала атомите в тяхното ДНК? Разбира се че не, просто са правили милиони експерименти с ускорени радиационни мутации, и след това са правили подбор между получените семена-изроди.
Метода е известен отдавна, дори и преди време са се правили експерименти и върху животни, но май после го забраниха това на световно ниво. Не че някой някъде не продължава да го прави това тайно, но вече се мълчи в медиите за такива експерименти. Колкото до разработката на биологични оръжия - ами че там това си е един от основните методи - ускорена радиационна мутация, която прави Random промени на генните вериги на вирусите и бактериите. Сигурно има и други методи, щото все пак всички виждаме, че се постигат впечатляващи резултати.Last edited by Mateev; 15.03.2020, 18:01.
Коментар
Коментар