IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мнение от някой живеещ в ЮК защо там не взимат мерки

Много ми е интересно всичките дето мрънкате или се правите на експерти, че Англия 'не била взела мерки' как точно си представяте в страна където хората псуват и бият полицията свободно по улиците да се наложи карантина? Страна дето не можеш да се скараш на детето си без да те арестуват? Страна дето всички са опресирани и 'имат права'! Как точно си представяте хабиб, али и мохамедката да спрат да ходят в джамията? Това ще е расизъН! Ами всичките куци, кьорави и сакати на помощи, как ще отидат до пъба да ги оползотворят? Рева на либерално прогресивните идиоти ще се чуе и на Плутон.

'Business as usual' и млекаря сред развалините по време на ВСВ са национална гордост. Англичаните са над тия неща.

Оставете ги да си живеят хората
    mWPCloud.com

Коментар

• Как действат в Китай

Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от Николайко Перник Разгледай мнение
        Матеев май бърка ДНК с хромозома. Второто е по-сложна структура и има определящо значение за наследените признаци при половото размножаване.
        Още един "специалист" по генетика ли се намери? Ооооо боже - не съм набожен, но се кръстя в момента ....

Хромозомите са съвсем друго понятие. Те не са гени, те са НОСИТЕЛ НА ГЕННИ ВЕРИГИ. Представете си един влак с 23 вагона, на който е натоварен целия геном на човека. Вагоните - това са хромозомите. Един от тези вагони е специален, и в него са натоварени гените, които определят пола.

Във всяка една клетка на организма има паркирани два такива влака, всеки от които е с по 23 вагона. Единият влак е дошъл от бащата, а другия - от майката. Когато дойде време човек да прави поколение, чак тогава му се налага от двата влака да създаде трети такъв, пак от 23 вагона, в който на случаен принцип ще взема гени от единия или другия влак на майката или бащата, и който след това ще го изпрати в сперматозоида или в яйцеклетката (зависи от пола). Както сперматозоида, така и яйцеклетката имат само един единствен влак от 23 вагона.

Процеса на оплождане всъщност представлява паркиране на тези два влака в една единствена клетка, и след това тази клетка започва да се дели и така лека полека се създава новия човек (или новия малоумник).
        Last edited by Mateev; 15.03.2020, 22:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Мутация не значи че някой го е сглобявал с пинсети. То си е естествен процес. ДНК-то на вируса е до голяма степен идентично с други вируси - намирани са такива с 80%, 96% и 99% идентично ДНК. Нещо е станало и тоя дето е имал 99% идентично ДНК е мутирал и станал днешния коронавирус.

Аз не опонирам на руския "учен". Опонират му други учени, цитирани надълго и нашироко в уикито.
          Викаш "нещо е станало".
          Ей туй нещо дето е станало и ти, в своето незнание, си гадаеш, че е мутация, е било известно на леля ти Кристалина още преди 18 януари.

А кога да очакваме маймуната случайно да мутира в човек, щото и тя има 98% подобна на човека ДНК и то от милиони години?
          Ръководителят на Международния валутен фонд направи много мрачна прогноза за финансовото бъдеще на света

Коментар

• Коронавирус: Китаецът скача от радост, когато приключва 14-дневната му самокарантина

Коментар

Виж питиетата на различните поколения
              Хаха, на това не бях обърнал внимание... Короната май пие бира Корона. Испанския грип - уиски и пуши пура, а Чумата - кръв.

Пак добре ако не е лимонада за младия вирус
              Click image for larger version

Name:	corona-extra.jpg
Views:	1
Size:	45.0 КБ
ID:	3557122

Last edited by Money; 15.03.2020, 22:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Напротив - учил съм Генетика и имам шестица от изпита. И освен това я практикувам непрекъснато, защото съм Председател на едната от двете пчеларски развъдни асоциации, и се занимавам със селекционна дейност и с водене на Родословна книга.

Смешника си ти, но ефекта на Дънинг-Крюгер ти пречи да го осъзнаеш.
                Аз пък съм болен и съм чел 24/7/2 години БИОХИМИЯ.
                Я кажи сега кои са най-често срещаните протеини в човешкото тяло?
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Как китайските полицейски сили налагат карантина за коронавируса

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                    [ATTACH=CONFIG]n3557100[/ATTACH]
                    Виж питиетата на различните поколения
                    Апропо, вдясно виждаш тогавашните маски на лекарите срещу заразяване с чума.
                    Last edited by Николайко Перник; 15.03.2020, 22:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

Това се казва мъчителна смърт, не като сегашните.....
                      А едно време какви мъчения имаше, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Давай да видим кой ще се изложи.
                        Нали много знаеш смешник.
                        Гледал некво филмче там.
                        Напротив - учил съм Генетика и имам шестица от изпита. И освен това я практикувам непрекъснато, защото съм Председател на едната от двете пчеларски развъдни асоциации, и се занимавам със селекционна дейност и с водене на Родословна книга.

Смешника си ти, но ефекта на Дънинг-Крюгер ти пречи да го осъзнаеш.
                        Last edited by Mateev; 15.03.2020, 22:23.

Коментар

• Матеев май бърка ДНК с хромозома. Второто е по-сложна структура и има определящо значение за наследените признаци при половото размножаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Механизма на мутациите е съвсем друг. Човек - пак ти повтарям - кашата от измислици в главата ти НЕ СА ЗНАНИЯ. Престани да се излагаш във форума. Ако искаш да напишеш нещо смислено по генетика, прочети учебника и не ме карай аз да ти го разказвам, само защото не обичаш да четеш.
                            Давай да видим кой ще се изложи.
                            Нали много знаеш смешник.
                            Гледал некво филмче там.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Click image for larger version

Name:	IMG_2990.JPG
Views:	1
Size:	51.1 КБ
ID:	3557100

Коментар

Това се казва мъчителна смърт, не като сегашните.....
                                Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

Working...
                                X