IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Всяка зима...
    Не виждам да са задръстени в момента.
    В Италия са задръстени. Испания, Франция и те. Германските и те са на ръба. Франция пренасяла болни от силно заразен район с хеликоптери и самолети до места където все още няма пик на болните.

Краматориумите в най-засегнатите места в Италия не успява да изгорят починалите. Военни камиони превозвали ковчезите до други по-малко засегнати места.

Кога си виждал друг път такава картинка и то от обикновен грип или па от нещо друго?

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Вирусът предизвиква усложнения, които се лекуват предимно със специфична скъпа апаратура. А ние нямаме готовност с такава при пандемия. Това му е номерът. Засега жертвите са малко, но в държави с разширена инфекция и малко обдишватели, ще стане умерен мор. Това се случва в Ломбардия. Докато мощните медицински системи в Германия, Бенелюкс, Швейцария, Скандинавия засега издържат на наплива. Виж в Сан Марино какво става. Явно са зле с кислородните инсталации.
      Виждам, че ти и Мъни сте разменили конкретни размисли по една тема, която и за мен беше доста изненадваща и неясна.

Попадам на един материал, който директно се опитва да отговори на този въпрос.
      В никакъв случай не дава отговор н авсички въпроси, но определено е добра и солидна тухла в "стената на истинатаV"
      Коронавирус: защо в Италия е по-страшно, отколкото в Германия

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        How the European Union Turned the Coronavirus into a Pandemic

https://www.gatestoneinstitute.org/1...on-coronavirus

Прогнозирам размествания сред бабичките в Брюксел когато епидемията утихне. И все повече страни изритващи либералната сган.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Вече съм се подготвил с десет документа с различни маршрути, грижливо сгънати по джобовете. Само трябва да запомня кой къде е
          Ей, как успя да се сетиш..... Мисля, че няма да е това вариантът, а друг - милиционерът вади една Библия и се заклеваш накъде си тръгнал.
          И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
            Току що ми обадиха, че щяло да има заповед, тия, дето сме с по-малки ЕГН-та, да сме пазарували от 5 до 8 сабале. Инфото не е за Бисери и вицове, серьозно ми го обадиха.
            Бай Вълчо, не са те заблудили твоите авери!
            Аз лично чух по радиото в колата тази информация и дори си помислих, че не съм разбрал правилно.
            Потърсих сега нарочно инфо и попадам на това:

Магазините сутрин от 5.00 до 8.00 само за възрастни хора!

Личното ми мнение не е важно, но доколкото цитират директно БХ, предполагам че става въпрос за някаква грешка в изказа, а около него просто не е имало хора, които да им стиска да го поправят, да не говорим да противоречат.
            Случката се развива в производствен цех, та вероятно и мисирки не е имало.

Това не е оригинална идея и практика, в някои европейски страни вече е въведено, но става дума за далеч по-човешките и смислени часове от 10 до 12 ч. Пример Чехия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
              Според мен трябва да го направим като във Франция, всеки си пише собственоръчно или на принтер документ с дата и подпис, за какво е излязъл и къде отива.
              Вече съм се подготвил с десет документа с различни маршрути, грижливо сгънати по джобовете. Само трябва да запомня кой къде е

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Кога за последно си имал грип който да задръсти болниците
                Всяка зима...
                Не виждам да са задръстени в момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
                  Гледаме ли фиаско с коронавируса

Добре е да се замислим, преди да се съсипе всичко...
                  Кога за последно си имал грип който да задръсти болниците
                  mWPCloud.com

Коментар

• Гледаме ли фиаско с коронавируса

Добре е да се замислим, преди да се съсипе всичко...

Коментар

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение
                      Намордниците , не са с цел собствена защита , а грижа за околните .
                      пп. Днес ми показаха , как се подсилва обикновена маска . От вътрешната и страна се залепва ежедневна дамска превръзка , напоена с прополис . Та , връзвайте един обикновен парцал , подсилен с иновацията и сте пей сърце
                      пп. Пак жените ще спасят света Не знам мъжете , дали ще са ок с изобретението на народният гений
                      Не знам, дали и жените ще са ОК с това изобретение
                      "Безопасността на продуктите за дамска хигиена, например дамски превръзки ..., са били предмет на дискусии, тъй като два национални органа са открили малки концентрации на опасни химикали в тях.

Френската агенция ANSES призовава за въвеждане на ограничения съгласно регламента REACH и настойчиво приканва производителите да подобрят качеството на суровините.

В своя оценка Френска агенция за безопасност на храните, околната среда и труда (ANSES) призова за въвеждане на ограничения съгласно регламента REACH с цел ограничаване наличието на канцерогенни, мутагенни и токсични за репродукцията (CMR) вещества в тези продукти. Понастоящем техният състав, производство и употреба не са предмет на конкретен регламент, а на хоризонтално законодателство, включително Директивата относно общата безопасност на продуктите (ДОБП)."

Коментар

пп. Днес ми показаха , как се подсилва обикновена маска . От вътрешната и страна се залепва ежедневна дамска превръзка , напоена с прополис . Та , връзвайте един обикновен парцал , подсилен с иновацията и сте пей сърце

пп. Пак жените ще спасят света Не знам мъжете , дали ще са ок с изобретението на народният гений
                        Могократните маски с джобче се подсилват с мисля с марля памук марля - някой от от по възрастните форумци който е имал часове по гражданска защита в училище (през соца) или както се е казвал точно предмета - да каже какво са им казвали да правят като злите империалисти ни нападнат почнат да хвълят атомните и билогичните боми и нямаш противогаз ...

След това като си вкъши махаш маската внимателно (с презумцията че работиш с заразени материали) изхвъляш подсилването - переш на поне 60 градусда и стерилизираш с ютия ...
                        Last edited by marketleverage; 20.03.2020, 14:38.
                        mWPCloud.com

Коментар

Аз имам няколко вида маски, включитлено полумаски (ако се утежни ситуацията), тъй че съветите ти можеш да ги разказваш на някой друг.

Другото което е знам точните проценти на защита на всички маски, идеята, че маските "не пазят" е медийна манипулация и измама, дори обикновен шал пази, защото не позволява на най-заразните частици да ти попаднат директно в устата и носа. Освен това той вируса няма "крилца" и не лети... та да нацелва дупките през маската. За вируса въздуха е като вода, маската чисто механично ще спре голяма част от вирусите, защото те са полепнали по прашинки и капчици вода, а не са самостоятелни. (тези прашинки и капчици ще полепнат по маската, дори само заради електростатични сили)

Представи си го вируса като топчета полепнали върху прашинки и капчици вода, които са много пъти по-големи от самия вирус. Така се придвижва, дори в най-елементарната маска, около 30 - 40% от вирусите се спират... хирургическите спират 80%. n95... 95% ... и тн.

Разбира се има и други начини, при които човек може да се зарази, но най опасно е директното вдишване на "горещи" (заразени) частици (капчици и прашинки).
                          Не беше съвет , а усмивка . Не съобразих , колко са напрегнати околните и голям страха .
                          Съжалявам за причинения дискомфорт .
                          Да си здрав !

Коментар

Аз имам няколко вида маски, включитлено полумаски (ако се утежни ситуацията), тъй че съветите ти можеш да ги разказваш на някой друг.

Другото което е знам точните проценти на защита на всички маски, идеята, че маските "не пазят" е медийна манипулация и измама, дори обикновен шал пази, защото не позволява на най-заразните частици да ти попаднат директно в устата и носа. Освен това той вируса няма "крилца" и не лети... та да нацелва дупките през маската. За вируса въздуха е като вода, маската чисто механично ще спре голяма част от вирусите, защото те са полепнали по прашинки и капчици вода, а не са самостоятелни. (тези прашинки и капчици ще полепнат по маската, дори само заради електростатични сили)

Представи си го вируса като топчета полепнали върху прашинки и капчици вода, които са много пъти по-големи от самия вирус. Така се придвижва, дори в най-елементарната маска, около 30 - 40% от вирусите се спират... хирургическите спират 80%. n95... 95% ... и тн.

Разбира се има и други начини, при които човек може да се зарази, но най опасно е директното вдишване на "горещи" (заразени) частици (капчици и прашинки).
                            Xman1, имам огромна лична молба, моля пиши ми лично съобщение, какви маски с филтри използваш, съответно марка, модел, консумативи /филтри/ и най-вече откъде мога да закупя такива! нама, дори в строителните хипермаркети и магазини на бояджийски принадлежности няма маска..Търсе маски с ниво на защита FFP3

Коментар

Last edited by Xman1; 20.03.2020, 14:25.

Коментар

Според мен трябва да го направим като във Франция, всеки си пише собственоръчно или на принтер документ с дата и подпис, за какво е излязъл и къде отива. Като го спре полицията му иска този документ, ако няма документ глоба, ако го хванат да се шматка на друго място, глоба.
                                Няма да стане с леки мерки, ако сега хората не се дисциплинират, после ще е късно и ще трябва пълна карантина.
                                и глоба 135 евро, а ако не платиш своевременно - 375 евро

ATTESTATION DE DÉPLACEMENT DÉROGATOIRE

En application de l’article 1er du décret du 16 mars 2020 portant réglementation des
                                déplacements dans le cadre de la lutte contre la propagation du virus Covid-19 :
                                certifie que mon déplacement est lié au motif suivant (cocher la case) autorisé par
                                l’article 1er du décret du 16 mars 2020 portant réglementation des déplacements dans
                                le cadre de la lutte contre la propagation du virus Covid-19 :
                                déplacements entre le domicile et le lieu d’exercice de l’activité professionnelle,
                                lorsqu’ils sont indispensables à l’exercice d’activités ne pouvant être organisées
                                sous forme de télétravail (sur justificatif permanent) ou déplacements
                                professionnels ne pouvant être différés ;
                                • déplacements pour effectuer des achats de première nécessité dans des établissements autorisés (liste sur gouvernement.fr) ;
                                • déplacements pour motif de santé ;
                                • déplacements pour motif familial impérieux, pour l’assistance aux personnes vulnérables ou la garde d’enfants ;
                                • déplacements brefs, à proximité du domicile, liés à l’activité physique individuelle des personnes, à l’exclusion de toute pratique sportive collective, et aux besoins des animaux de compagnie.
                                Fait à Paris..........., le..20./.3./2020
                                (signature)
                                Je soussigné(e)
                                Mme / M. Onufri PETROV
                                Né(e) le :1/1/1901
                                Demeurant :1 avenue Champs Elysées, Paris
                                .

Коментар

Working...
                                X